Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#451 Postautor: Talib » 13 października 2004, o 14:59

Jeśli już mamy gdybać to dobrze byłoby wiedzieć ilu obcokrajowców będzie mogło startować, czy obywatele UE będą traktowani jako obcokrajowcy i ilu juniorów będzie w składzie. Chyba będzie ich jednak dwóch i również dwóch juniorów. W takiej sytuacji składy będa pewnie 8-osobowe jak w sezonie 2003.

Z obecnego składu w e-lidze poza Karlssonem, ja widział bym Knappa, ewentualnie Piszcza. Pozostali mnie nie przekonują, może Jeleń jako zaplecze na wypadek kontuzji. Niezależnie od regulaminu w wypadku awansu czekają nas spore zakupy, bo może się to skończyć tak jak w Rybniku.

łukasz

#452 Postautor: Å‚ukasz » 13 października 2004, o 15:17

ja jestem za tym zeby Franek zostal u nas na nastepny sezon.
zostaja: Grzecho, Tomek ,Franek ,Peter ,Dawid
do kupienia: jeden senior i mlody
+ sprzet z najwyzszej polki i powinno byc dobrze

ermen
Zawodowiec

#453 Postautor: ermen » 14 października 2004, o 12:19

Pierwszy macz barażowy pokazał na kogo możemy liczyć w e-lidze z obecnego składu. Peter, Piszczo, Grzesio i długo długo nic. Takie są fakty.... Frankowi szansę może i warto dać, ale obawiam się, że to dla niego za wysokie progi.

łukasz

#454 Postautor: Å‚ukasz » 14 października 2004, o 13:09

tylko ze ten sam franek ostatnio jezdzil w E-lidze z lepsza srednia niz teraz, i co nagle zapomnial jak sie jezdzi ???
Franek zostaje w Lublinie

Awatar użytkownika
Helder Postiga

#455 Postautor: Helder Postiga » 14 października 2004, o 14:00

1.Tomek Gollob
2.Hampel
3.Kołodziej
4.Holta
5.Karlsson
6.Miśkowiak
7.Hlib
:wink: :wink: :wink:

..A tak na serio ,to:
1.Tomasz Jędrzejak
2.Tomasz Piszcz
3.Mariusz Staszewski
4.Grzegorz Knapp
5.Peter Karlsson
6.Karol ZÄ…bik
7.Dawid Stachyra

łukasz

#456 Postautor: Å‚ukasz » 14 października 2004, o 14:18

wszyscy tylko nie jąkała!!!

Gość

#457 Postautor: Gość » 14 października 2004, o 15:14

Opanujcie sie mleczaki !!!!
Zachowujecie sie jak rzeszowskie-kondony !!! , oni już ustalali stranieri na baraże , gdy jeszcze nie było meczu w Lublinie.
Pobawcie sie lepiej klockami , bo nie wiadomo w której z lig jeszcze będziemy jeździć.

Awatar użytkownika
loko1980

#458 Postautor: loko1980 » 14 października 2004, o 18:12

Odnośnie Hliba, obecnie klub stawia sobie za najważniejszy cel zatrzymanie naszej perelki w szeregach Stali, jeżeli chodzi o kwoty jakie Pawel ma dostac na przyszly sezon w Gorzowie, to jest to suma porownywalna do tego co oferuja Gdansk czy Wroclaw, wklejam wypowiedz Chomskiego z 12 pazdziernika 2004 roku za http://www.gazeta .pl
"To prawda, że Pawłowi Hlibowi wygasł kontrakt. I co z tego? - denerwuje się trener Stali Gorzów Stanisław Chomski. - To jeszcze nic nie znaczy. My jesteśmy już po rozmowach z nim. Wiemy, czego oczekuje, i spełnimy jego warunki. Zresztą on sam wcale nie pali się, by gdziekolwiek odchodzić. Mogę tylko zdradzić, że ewentualne koszty sprowadzenia tego zawodnika oscylują wokół kwoty 500 tysięcy złotych. My postaramy się podpisać z nim kontrakt jeszcze przed ukazaniem się listy transferowej, na początku grudnia." Pozdro

łukasz

#459 Postautor: Å‚ukasz » 14 października 2004, o 18:20

chyba sie nie ma co dziwic ze Gorzow chce za wszelka cene zatrzymac Hliba.

Awatar użytkownika
okon
Kontakt:

#460 Postautor: okon » 14 października 2004, o 21:35

łukasz pisze:chyba sie nie ma co dziwic ze Gorzow chce za wszelka cene zatrzymac Hliba.

Dokladnie jak mowisz chcemy zatrzymac Hliba i mysle ze jakis sponsor sie znajdzie i zatrzyammy go nasi dzialcze jednym z wywiadow mowili insteresuje nas tylko ekstraliga a zespol mamy kompletowac zaczynawszy od Hliba potem mozna myslec o jakis wzmocnieniach .
Stal Gorzow ! :-)
falubaz zielona gora - 1 liga 2006 :P

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#461 Postautor: boxing » 14 października 2004, o 22:01

No to Hliba mamy z glowy ale nie wiem czy Stal zdola go utrzymac bo ponoc Wroclaw tez ma na niego ochote. A jak rozpadnie sie Apator bo sponsor sie wycofuje to moze uda sie pozyskac Zabika i Miedziaka? No i caly czas powtarzam ze bedzie punktowac Kacper a w 2006 jeszcze Klimek. A w moim podpisie jest recepta na lepsze czasy dla lubelskiego zuzla tylko jak to bywa nie zawsze jest kasa na zrealizowanie recepty. Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
okon
Kontakt:

#462 Postautor: okon » 15 października 2004, o 01:57

boxing pisze:No to Hliba mamy z glowy ale nie wiem czy Stal zdola go utrzymac bo ponoc Wroclaw tez ma na niego ochote. A jak rozpadnie sie Apator bo sponsor sie wycofuje to moze uda sie pozyskac Zabika i Miedziaka? No i caly czas powtarzam ze bedzie punktowac Kacper a w 2006 jeszcze Klimek. A w moim podpisie jest recepta na lepsze czasy dla lubelskiego zuzla tylko jak to bywa nie zawsze jest kasa na zrealizowanie recepty. Pozdrawiam

hehe nie tylko wroclaw , gdansk , czestochowa ktos by sie jeszcze znalaz z 2 kluby :P ale mysle ze zarzÄ…d Stali stanie na glowie by go zatrzymac :)
Stal Gorzow ! :-)

falubaz zielona gora - 1 liga 2006 :P

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#463 Postautor: K.A.M.I.L. » 17 października 2004, o 16:07

2005 I Liga:

Trener: Marek Kępa

Obco:
Karlsson

Seniorzy: Juzniorzy:
Piszcz Kępa
Knapp Gomólski
Jeleniewski
Słaboń

Rezerwa:
Trumiński
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#464 Postautor: Gelo » 17 października 2004, o 18:03

W obecnej sytuacji muszę nieco zmienic swoje typy co do przyszłego sezonu. Jedynym rozsądnym wyjściem z sytuacji jest w tym momencie... osłabienie rywali. Ponieważ najgroźniejsze mogą być marne józki (Rybnik chyba nie) można im podkupić Kuciapę. Nie przepadam za tym zawodnikiem ale poza meczami z nami jezdzi przeważnie nieźle. Bez niego Rzeszów traci 50 procent wartości. Koniecznie junior - niezmiennie stawiam na Buczka. Teraz pole do popisu mają sponsorzy, którzy deklarowali pomoc.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#465 Postautor: Metalliczny » 17 października 2004, o 18:37

Dzisiejszy mecz pokazał, że jeśli myślimy realnie o awansie do e-ligi w przyszłym roku konieczne są spore wzmocnienia. Ja chętnie w szeregach TŻ zobaczyłbym Świderskiego - chłopak jest młody, ambitny i sporo potrafi. Potrzebny byłby też lider, który niezmiennie jest w stanie przywieźć 10-13 pkt. w meczu. W moim względzie przy odpowiednim sprzęcie mógłby to być Tomek Rempała, któremu wybitnie leży także nasz tor.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#466 Postautor: Gelo » 17 października 2004, o 18:41

Metalliczny pisze:Dzisiejszy mecz pokazał, że jeśli myślimy realnie o awansie do e-ligi w przyszłym roku konieczne są spore wzmocnienia. Ja chętnie w szeregach TŻ zobaczyłbym Świderskiego - chłopak jest młody, ambitny i sporo potrafi. Potrzebny byłby też lider, który niezmiennie jest w stanie przywieźć 10-13 pkt. w meczu. W moim względzie przy odpowiednim sprzęcie mógłby to być Tomek Rempała, któremu wybitnie leży także nasz tor.

Tomasz Rempała - zdecydowanie nie. Wystarczy popatrzec na jego wyniki z zeszłego sezonu, kiedy razem z braciszkiem zostali zgodnie obwołani duetem szmaciarzy. W tym roku jeździł w kratkę, a takich chimerycznych zawodników mamy nadmiar i kolejny jest niepotrzebny. A to, że mu pasuje nasz tor to żaden argumet. Naszym też pasuje, a awans uzyskuje się w meczach wyjazdowych

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#467 Postautor: Apocalips » 17 października 2004, o 18:48

CZARNY HUMOR:

Obcokrajowiec:
-Eduard Szajchulin

Seniorzy:
-Krzysztof Okupski
-Janusz ÅšlÄ…czka
-Zenon Kasprzak
-Daniel Jeleniewski
-Dariusz "dziwka" Śledź

Juniorzy:
-Kacper Kępa
-Krzysztof Bęben

Jak będę trzeźwo patrzył na świat moje typy mogą się zmienić....
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#468 Postautor: boxing » 17 października 2004, o 19:22

Na Hliba nie ma szans, z E-ligi juniorzy ci wartosciowi tez za drodzy dla nas. Buczkowski jezeli bylby w naszym zasiegu - jestem za! I chyba zaden inny junior nie jest wart zainteresowania bo nie mam pewnosci czy Gomolski sie rozwinie a przede wszystkim czy profesjonalnie podejdzie do swej kariery...No i wreszcie BARDZO licze na Kacpra - ma wszelkie dane ku temu, by byc wartosciowym zawodnikiem...Jezeli wybierze speedway a motocross tylko jako uzupelnienie i trening kondycyjne - to bedziemy miec z niego duza pocieche. To bedzie klasowy, profesjonalny zawodnik. Dj rafix tez bedzie dobry ale to dopiero w 2006 roku :D Tyle o juniorach. Co do seniorow to warto zachowac prawie cala obecna ekipe - ja zrezygnowalbym tylko z Frankiego ktory jest absolutnie bezbarwny, punktuje co najwyzej srednio i chyba nie do konca utozsamia sie z klubem i kibicami. Moze to i sympatyczny zawodnik, ale chyba ten sezon i nasz klub to dla Frankiego byla tylko przechowalnia. Chetnie bym widzial w Lublinie Jedrzejaka, Kuciapa to tez niezly zawodnik. A z cudzoziemcow jezeli nie Peter to Bjarne Pedersen, Billy Hamill, Scott Nicholls ewentualnie Kenneth Bjarre chociaz to mlody perspektywiczny zawodnik wiec nie wiem czy JUZ TERAZ potrafilby robic po -nascie punktów. Jak rozumiem olbrzymich pieniedzy TZ miec nie bedzie wiec w gra wchodza zawodnicy ktorych mozna pozyskac gratis lub za niewielkie kwoty odstepnego. Moze warto spojrzec na kierunek czestochowski (Czerwinski chyba ich zawiodl ale widzialem tego chlopaka w znakomitych wyscigach moze w naszym klimacie by sie odnalazl? jezeli nie trzeba w niego inwestowac wielkich pieniedzy to bym zaryzykowal; Pietraszke wypozyczyli do II ligi i chlopak odzyl - w pierwszej lidze tez by pojezdzil ale to raczej tylko zawodnik na I lige czyli dla nas na rok :D ); z kierunku tarnowskiego widzialbym u nas Wardzale ale tez tylko wypozyczenie na rok do czasu jak Kacper zacznie robic dwucyfrowki jak senior a podstawowym puntujacym juniorem bedzie Rafal DJrafix Klimek :D Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#469 Postautor: grzesieck » 17 października 2004, o 20:08

Moi kandydaci do wzmocnienia TÅ»-ciku w przyszlym roku:

- Arkadiusz Kalwasiński - jako junior na zasadzie wypożyczenia
- Piotr Åšwiderski
- Krzysztof Słaboń
- Damian Baliński
- Łukasz Jankowski
- Zbigniew Czerwiński?
- Krzysztof Buczkowski - o ile to realne...
- Krzysztof Stojanowski
- Adrian Gomólski - o ile to realne...
- Tomasz Jędrzejak
- Karol Baran
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#470 Postautor: yamahaR1 » 17 października 2004, o 20:14

Baliński i Stojanowski NIE NIE NIE !!!!!! Gomólski albo Buczkowski jak najbardziej ale chyba by nas to za dużo kosztowało, wszystko zależy od sponsorów

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#471 Postautor: Gelo » 17 października 2004, o 20:17

Jędrzejak byłby numerem dwa na mojej liście życzeń (w tej chwili po Kuciapie) ale ponoc ma on przejść do Częstochowy. Jeżeli Włokniarz jest nim naprawde zainteresowany to Ogór jest dla nas nieosiągalny finansowo. Barana nie widzę u nas (za słaby=nierówny). Buczek raczej przejdzie do ekstraligi - niemniej ja bym sięnim zainteresował. Mój skład marzeń: 1. Tomasz Jędrzejak, 2. Grzegorz Knapp, 3. Maciej Kuciapa, 4. Tomasz Piscz, 5. Peter Karlsson, 6. Krzysztof Buczkowski, 7. Kacper Kepa - i kto nam podskoczy ;)?

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#472 Postautor: K.A.M.I.L. » 17 października 2004, o 20:18

Ja jednak zmienilem zdanie co do skladu na sezon 2005
Obco:
Karlsson
Seniorzy:
Świderski (wypożyczenie)
Słaboń (wypożyczenie)
Piszcz
Knapp
Jeleniewski (rezerwa)
Juniorzy:
Kępa
Gomólski (transfer definitywny)

Powinno być dobrze. Zdania co do takiego składu już nie zminię :!:
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#473 Postautor: yamahaR1 » 17 października 2004, o 20:23

transfer Kuciapy to chyba tylko po to żeby osłabić wroga :twisted: ale ja nie jestem za tym bo go jakoś nie lubie i nie chce widzieć w plastronie lubelskim. Z gęby to taki typowy mojrzeszowiak, ale akurat działaczy to najmniej interesuje że ja go nie lubie. Jakby robił punkty to nic nie będe mówił chociaż polubić to go nie polubie

max3
Zawodowiec

#474 Postautor: max3 » 17 października 2004, o 20:24

Moim zdaniem musimy zakupic pozadnego seniora i juniora ,postawil bym na Kuciape badz Siderskiego ,a co do juniora to pozaostaje nam Buczkowski ,lub Nowaczyk.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#475 Postautor: Gelo » 17 października 2004, o 20:25

yamahaR1 pisze:transfer Kuciapy to chyba tylko po to żeby osłabić wroga :twisted:

Tylko i wyłącznie ;) - przecież to napisalem. O żadnej sympatii do józka nie ma mowy.