Inne sporty
Re: Inne sporty
A Start przegrał wczoraj czwarty mecz półfinału i na decydujący pojedynek musi udać się do Sopotu. Sama gra w ataku nie była zła, ale skuteczność z dystansu fatalna. Pudło za pudłem z czystych pozycji. Krasuski 0/6, Ramey 0/4, Brown 1/5, niesamowite, że wystarczyło trafić jeden z tych rzutów, żeby zamknąć tę serię.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Kargolo pisze:A Start przegrał wczoraj czwarty mecz półfinału i na decydujący pojedynek musi udać się do Sopotu. Sama gra w ataku nie była zła, ale skuteczność z dystansu fatalna. Pudło za pudłem z czystych pozycji. Krasuski 0/6, Ramey 0/4, Brown 1/5, niesamowite, że wystarczyło trafić jeden z tych rzutów, żeby zamknąć tę serię.
Najbardziej szkoda wypracowanej przewagi +5 na końcu czwartej kwarty.
Wielka szansa trochę się wymyka, bo w Sopocie będzie jutro ciężko...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
A jednak Start. Brawo!
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Brawo Start!
Niesamowity rok jeśli chodzi o sport drużynowy w Lublinie.
Coś czuję że Start to załatwi 4:0 z Legią
Niesamowity rok jeśli chodzi o sport drużynowy w Lublinie.
Coś czuję że Start to załatwi 4:0 z Legią
MOTOR LUBLIN
Na 4 minuty przed końcem mieli +11, a było o krok żeby znów przegrać. Ale się udało, czekamy na 3 złoto dla Lublina ;)
Siatkarze - mistrzostwo
Koszykarze - minimum srebro
Piłkarki ręczne - srebro
Żużlowcy - ?
Piłkarze - najwyższe miejsce w ekstraklasie w historii - 7( i to jelako beniaminek)
Tylko koszykarki spapraly sprawę przegrywając ćwierćfinał z niżej rozstawiana drużyną ( która potem dotarła jednak do finału)
Jak tak dalej pójdzie, to znajdzie się w mieście kilku fanatyków hokeja na lodzie... :D
Piłkarki ręczne - srebro
Żużlowcy - ?
Piłkarze - najwyższe miejsce w ekstraklasie w historii - 7( i to jelako beniaminek)
Tylko koszykarki spapraly sprawę przegrywając ćwierćfinał z niżej rozstawiana drużyną ( która potem dotarła jednak do finału)
Jak tak dalej pójdzie, to znajdzie się w mieście kilku fanatyków hokeja na lodzie... :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Siatkarze - mistrzostwo
Piłkarki ręczne - srebro
Żużlowcy - ?
Musisz zaktualizować ;)
https://www.flashscore.pl/mecz/koszykow ... goly-meczu
A hokej z przyjemnością bym odwiedził.
a co tu aktualizować? jest finał, czyli minimum srebro
Poebało mi się? Raczej tak. Taki wesoły poranek miałem i zapomniałem, że to półfinał był dopiero. Tera Legia.
e: Srebro jet minimum.
e: Srebro jet minimum.
papi pisze:Na 4 minuty przed końcem mieli +11, a było o krok żeby znów przegrać. Ale się udało, czekamy na 3 złoto dla Lublina ;)
Ja bym nie powiedział, że 11 pkt 4 min przed końcem to bezpieczna przewaga, szczególnie w play-off :)
Ale - trójka Rameya załatwiła wszystko, można wręcz powiedzieć, że kontrolowaliśmy ten mecz (mimo, że Trefl zbliżał się kilka razy).
Fajnie, że Krasuski tak odpalił w tych playoffach, jego 2 przechwyty na koniec bezcenne.
1/4 ;)
trudna decyzja w ostatniej akcji, może Pan Leszek się pokusi o ocenę
trudna decyzja w ostatniej akcji, może Pan Leszek się pokusi o ocenę
Dwie ostatnie akcje meczu. Faul gracza Legii a jakże. Faul Startu eee nie. Trochę nie fair wyglądało. Nie jestem specem od kosza. Bardziej wyglądało na faul w ostatniej akcji niż kilka sekund wcześniej pod drugim koszem. Mecz niezły.
Nie ma tam jakiegoś varu, bo w powtórce tv ewidentnie w rękę McGustego klapnął gracz Startu ?
Nie ma tam jakiegoś varu, bo w powtórce tv ewidentnie w rękę McGustego klapnął gracz Startu ?
Jest VAR, a właściwie challenge ale wykorzystał wcześniej możliwość sprawdzenia trener Legii.
Poza tym faulu nie było, po kilku powtórkach można by się tam jakiegoś muśnięcia dopatrzeć na siłę.
Legia nie przegrała tego ostatnią desperacką akcją. Ciekawa seria finałowa się zapowiada.
Poza tym faulu nie było, po kilku powtórkach można by się tam jakiegoś muśnięcia dopatrzeć na siłę.
Legia nie przegrała tego ostatnią desperacką akcją. Ciekawa seria finałowa się zapowiada.
Cooper pisze:Jest VAR, a właściwie challenge ale wykorzystał wcześniej możliwość sprawdzenia trener Legii.
Przecież na tym niby challenge nie było widać tego, co chcieliśmy sprawdzić, więc chyba powinien zostać jeszcze jeden.
W przedostatniej akcji meczu już faul był ?
W koszykówce jest tak, że jak wykorzystasz challenge to już go nie masz.
Zagwizdanie faulu tam to był prezent dla Legii, przecież tam równo z gwizdkiem była skuteczna dobitka.
Co do challengu - to słusznie mi tu kolega Twardy
sygnalizuje że trener i tak faulu nie może sprawdzać.
Ge(L)o pisze:W przedostatniej akcji meczu już faul był ?
Zagwizdanie faulu tam to był prezent dla Legii, przecież tam równo z gwizdkiem była skuteczna dobitka.
Co do challengu - to słusznie mi tu kolega Twardy
Ok. Nie znam się na koszu, chciałem się doedukować. Z perspektywy kibica Legii wyglądało niefajnie.
Jak tam. Jest już 4-0 ?
po kiego na lubelskim forum, będąc rodowitym lubelakiem napinasz się na porażkę Startu? Ktoś tu pisał, że będzie 4-0?
Krótka ławka i zmęczenie dały o sobie znać, Start nie jest faworytem tej serii
Tak, ktoś pisał. Po kiego ? Jestem kibicem Motoru i Legii, nie Startu. To już ponapinać się na forum nie wolno ? :)
No to idź na forum Legii się ponapinaj.
Chłopie jestem tu od 20 lat i będziesz mi mówił, co mam robić ?
Nie wiedziałem, że Was tak zaboli porażeczka. Spoko będzie 4-1 dla Startu. MKS MKS ( na melodię WTS WTS).
Nie wiedziałem, że Was tak zaboli porażeczka. Spoko będzie 4-1 dla Startu. MKS MKS ( na melodię WTS WTS).
- tezetomaniak
- Trener
papi pisze:
Po pierwszym meczu nikt nie był faworytem. Drugi wbrew pozorom też bardzo wyrównany - wystarczy spojrzeć na statystyki. Nie tyle zabrakło nam rzutów za 3 (to oczywiste), co właściwie jednego celnego w 4 kwarcie, jak było -4 :)
Podoba mi się to, jak walczymy, finały to już nie jest tylko piękna koszykówka, ale nie ma u nas zwątpienia. Cieszy mnie też wysoka frekwencja i że coraz więcej ludzi, nawet kibicujących Legii, poznaje zasady gry w kosza dzięki temu wydarzeniu.