Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
KrzyczącyK1b1c
Trener

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#5201 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 czerwca 2025, o 23:31

Gelo pisze:To jest nadinterpretacja.

Otóż nie. Ty niestety wprost napisałeś, że Kubera myśli już o Falubazie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5202 Postautor: Gelo » 8 czerwca 2025, o 23:33

No bo myśli. Powodzenia na nowej drodze życia.
Ostatnio zmieniony 8 czerwca 2025, o 23:33 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#5203 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 czerwca 2025, o 23:33

I takie insynuacje są właśnie żenujące i poniżej poziomu krytyki. :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5204 Postautor: Gelo » 8 czerwca 2025, o 23:34

Mam w poważaniu ćo o tym myślisz.

Flagg
Trener

#5205 Postautor: Flagg » 8 czerwca 2025, o 23:37

Kępa nie zastanawia się, kto jest talizmanem, bo szczerze wątpię, że Kuba kogokolwiek w ogóle uważa za talizman. Dla niego to pojęcie (talizmanu) w ogóle nie istnieje.

Kuba nie postawił na Zmarzlika. Kuba chcial w klubie i Zmarzlika i Kubere. Tak jak chciał Zmarzlika i chciał MM.

I Zmarzlik i Kubera dostali propozycje nowych umów przed sezonem. Jeden zaakceptował, drugi nie. Ot,cała historia.

Gelo pisze:To jest nadinterpretacja. Kubera nie może mieć w poważaniu Motoru bo nie zarobi jak będzie cieniowal. Ja tylko zestawiam fakty. Chlapnął głupotę wyszło na jaw, że kłamał. Dzisiaj spierdaczył mecz. To wszystko. Tylko w Lublinie ujdzie mu to na sucho. Bo tacy jesteśmy.

To nie jest nadinterpretacja. Kilka postów się tutaj pojawiło, że Kubera jest już myślami w Zielonej i się dla Motoru zabijać nie będzie. Nie pije konkretnie do Ciebie.
Spierdaczyl mecz? Tak, spierdaczyl. Ale nie ujdzie mu to na sucho dlatego, że "Lublin". Każdy, bez wyjątku, spieprzył jakis mecz. Zmarzlik, Kubera, Lindgren, Holder, Cierniak, Przyjemski, Banbor, Hampel, Michelsen, Laguta, Lampart. Jednym uchodzilo to bardziej na sucho, innymi mniej. Dominik 10 razy częściej swoimi występami przykrywał słabsze mecze kolegów, niż koledzy przykrywali słabsze występy Dominika. Na tym polega siła Motoru. Dzisiaj akurat zdarzyło się tak, że nikt nie był w stanie Dominika zastąpić. Bywa.

Prawda jest taka, że gdyby nie było żadnych plotek o odejściu Domina, to wszyscy stwierdziliby, że ok, bywa. Zdarzył się słabszy występ? Trudno. Jest jakiś głębszy kryzys? Dobrze, że teraz, bo jest mnóstwo czasu, żeby z niego wyjść. Ale, że Domin jest od listopada poza Motorem, to nagle trzeba zacząć wbijac szpileczki.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5206 Postautor: Gelo » 8 czerwca 2025, o 23:41

Nigdzie nie napisałem, że spierdaczył mecz, bo ma wywalone na Lublin. A że jest myślami w Falubazie? No jest. Nie dopuszczam mysli, że potrafi odejść z Lublina po 5 świetnych latach bez żadnych emocji...A że trzeba wbijać szpileczki? Tak - trzeba. Kto nie jest z nami ten przeciwko nam.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#5207 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 8 czerwca 2025, o 23:49

Ciekawe, że nikt nie napisał o Holderze myślami w Gorzowie :)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#5208 Postautor: papi » 8 czerwca 2025, o 23:55

To forum bywa jak "szatnia" ROWu, jedno wielkie przedszkole. Nawet umiałabym wskazać Nickiego ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5209 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2025, o 07:13

Nie potrafię pojąć dlaczego żużlowcy są przedmiotem jakiegoś kultu i zastanawiam się czy to nie jest lubelska przypadłość. Oni nie zasługują na postrzeganie jak na półbogów. Nie zasługują na parasol ochronny przed słowami krytyki. Dla nich zmiana klubu jest zmianą zakładu pracy i zmianą wysokości wynagrodzenia. Tylko wiją się jak piskorze żeby nie powiedzieć tego wprost i wychodzi niefajnie. A kibice łykają to jak pelikany i wymyślają skrajne idiotyzmy, że Kubera żeby zostać mistrzem świata musi sie wkurzyć na Zmarzlika i tylko jazda w innym klubie mu to umożliwi. Otóż nie. Wczorajszy mecz pokazał, że jeszcze beczka soli przed Kuberą.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#5210 Postautor: kdsz » 9 czerwca 2025, o 07:56

Gelo pisze:Dla nich zmiana klubu jest zmianą zakładu pracy i zmianą wysokości wynagrodzenia. Tylko wiją się jak piskorze żeby nie powiedzieć tego wprost i wychodzi niefajnie.

Wiją się, bo są męczeni pytaniami przez dziennikarzy. A są pytani, bo wśród fanów kwestia zmiany klubu wywołuje ogromne emocje. Kibice odejście traktują w kategoriach zdrady, co jest chore. Jeśli zawodnik powie wprost, że poszedł za kasą (co postulujesz), to jest automatycznie wyzywany od złotów, obrzucamy banknotami z Monopoly, a w sieci możne się natknąć na foty z monetami zamiast oczu. Czasem dochodzi do większych patologii, o czym przekonał się Patryk Dudek w Zielonej Górze. Na szczęście to margines.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5211 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2025, o 08:07

Wolałbym to niż "szukam nowych wyzwań". To taki kit że aż uszy więdną. Postulowałbym jedynie niewciskanie kitów. Nie gadanie głupot, że "nie wiem co by sie musiało stać" lub "kazdy może mieć marzenia". Nikomu by korona z głowy nie spadła jakby powiedział słuchajcie - spędziłem pięć lat i było fajnie. Podjąłem jednak decyzję że to mój ostatni sezon w Motorze. Koniec kropka.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#5212 Postautor: kdsz » 9 czerwca 2025, o 08:12

Moim zdaniem zawodnicy nie mają obowiązku tłumaczyć się przed kibicami. To ich życie, nie nasze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5213 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2025, o 08:21

Z chwilą kiedy płacimy za oglądanie ich popisów z własnej kieszeni jest to też nasze życie. Płacę żeby oglądać Kuberę a nie Szostaka. Kibic jest kibic. Lewandowskiego w Dortmundzie do tej pory uważają za najwiekszego zdrajcę w historii świata. Tak ma być. Tylko błagam- nie dorabiajmy teorii, że Kubera musi wyjść z cienia Zmarzlika i inne tego typu idiotyzmy. Przechodzi do Falubazu dla pieniędzy i nie potrafi tego przyznać. Dlatego też sorry - jak mawia klasyk - czasy sie zmieniły. Kibicowanie Dominikowi też powinno być inne. A niech każdy sobie oceni na ile i czy w ogóle został obrzygany.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#5214 Postautor: papi » 9 czerwca 2025, o 08:24

Dobra, ja od najbliższego meczu będę mu kibicował inaczej. Będę bil brawo, ale nie będę się cieszył

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#5215 Postautor: kdsz » 9 czerwca 2025, o 08:37

Gelo pisze:Lewandowskiego w Dortmundzie do tej pory uważają za najwiekszego zdrajcę w historii świata.

Dobre :lol:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#5216 Postautor: Torsen » 9 czerwca 2025, o 09:02

Kubera nie chce już być w Lublinie - nie podjął negocjacji. Dla pieniędzy, dla wygody - moim zdaniem wszystko jedno. Grunt, że nie chce. A skoro nie chce, to ja nie mogę już na niego patrzeć tak, jak wtedy, kiedy chciał, był filarem drużyny, budował ją i napędzał.
Nie zamierzam uderzać w dzwon patosu, zarzuty zdrady itp, bo to rzeczywiście dziecinada, natomiast nie ucieknę od świadomości, że Kubera, choć jeszcze jest w Lublinie, to nie chce tutaj być. W tej sytuacji okazywanie mu nadprogramowej sympatii uważam za trochę uwłaczające.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#5217 Postautor: Gelo » 9 czerwca 2025, o 09:13

Dokładnie o to mi chodzi. Brzydzę sie hipokryzją i chcąc nie chcąc będę miał z tyłu głowy, że jego w Motorze już nie ma (nie chce w nim być).

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5218 Postautor: Cooper » 9 czerwca 2025, o 09:24

No cóż, jak się patrzy na taką jazdę Kubery jak wczoraj to trudno o pozytywne emocje - szczególnie w kontekście transferu. Nikt mu też nie kazał tak szybko się z tym Falubazem dogadywać :)

Swoją drogą - Dominik nie tylko w lidze jeździ jakoś bojaźliwie, taki drugi Bewley, ciekawe co na myśli miał Dobrucki... <żółte napisy>
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#5219 Postautor: kdsz » 9 czerwca 2025, o 09:24

Zawsze byłem pewien, że Dominik bez żalu opuści Motor, jeśli uzna, że to dla niego najlepsza opcja. W Lesznie się wychował, dostał tam swoją szansę, mieszka w okolicy. I co? Odszedł na zimno, bez sentymentów. Dlatego tegoroczna decyzja Kubery nie jest dla mnie zaskoczeniem, bo się jej zwyczajnie spodziewałem wcześniej czy później.

Dziadek

#5220 Postautor: Dziadek » 9 czerwca 2025, o 09:33

Przegraliśmy mecz w Toruniu 6 punktami i wielkie larum, przecież wcześniej dostawaliśmy tam o wiele bardziej. Tylko że wtedy nie było powodów do spekulacji ponieważ nikt nie rozmawiał o transferach. Mówienie że któryś z zawodników jedzie przeciwko swemu obecnemu klubowi jest bez sensu. Zobaczcie jak pojechał Cierniak a przecież on się nigdzie nie wybiera. Cieszmy się tym sezonem bo mamy czym. Obawiam się, że będzie to ostatni sezon z którego możemy się cieszyć. Bardzo chciałbym się mylić, chociaż na to się nie zanosi. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Fantys
Zawodowiec

#5221 Postautor: Fantys » 9 czerwca 2025, o 09:36

Cieszę się,bo może większość Januszerki odpuści sobie żużel.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5222 Postautor: Cooper » 9 czerwca 2025, o 09:40

Tak, jest, niech już w końcu wróci skład z Karolem Baranem i 3 tysie na stadionie, bez januszerki, koniec tego balu, Kubo Kępo ile można??
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#5223 Postautor: luCas » 9 czerwca 2025, o 10:16

Jak kotos teskni za takimi klimatami to zawsze moze pojsc na MDMP albi ZKJ. Reszta niech sobie januszuje
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Lumpproletariacki
Szkółkowicz

#5224 Postautor: Lumpproletariacki » 9 czerwca 2025, o 11:09

Część już teraz mogłaby sobie odpuścić, szczególnie wyjazdy, bo od jakiegoś czasu ciężko utożsamiać się z częścią grupy przebywającej w sektorach gości.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#5225 Postautor: niespokojny » 9 czerwca 2025, o 11:11

Gelo pisze:Lewandowskiego w Dortmundzie do tej pory uważają za najwiekszego zdrajcę w historii świata. Tak ma być.

Podobno Lewandowskiemu powiedzieli, że Polak nie może zarabiać najwięcej w zespole, z czym w Monachium nie mieli problemu. Warto dodać że mimo to Lewandowski był w 100% profesjonalny i dawał z siebie wszystko do końca gry w Dortmundzie.

Z tego co podają media Kubera sumarycznie dostał bańkę więcej. Nie wiem jak dla Was ale dla mnie to spore pieniądze, obrazowo mówiąc starczą na ładne mieszkanko w Lublinie. I to tylko za jeden sezon. Myślę, że tutaj jest problem w rozumowaniu. Wy traktujecie że to jest bańka raz, a to jest bańka więcej przez cały kontrakt, zapewne co najmniej 2-3 lata.
Bużet z gumy nie jest, i jak zawodnik robi progres to jego cena rośnie. Nawet Sparta ryzykowała z Kurtzem zamiast ściągać topową gwiazdę. Tak samo jest z Holderem. Znalazł się desperat który płaci 800 tyś więcej niż za Vaculika jak donosi pobandzie.
No i zabawne ze transfer Vacula traktowany jest w kategoriach „meh” i czegoś oczywistego. A to nie jest downgrade w stosunku do Kubery.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych