Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Apator pojechał świetny mecz, rezerw za dużych już ta drużyna nie ma, a i tak dali radę wyciągnąć tylko +6. Wynik OK dla nas. Ale występ słabiutki niestety.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Saint pisze:Ja to bardziej się martwię niż cieszę.. do września jest u nas i jest potrzebny a wyraźnie widać dołek. Mam nadzieję, że się ogarnie .. ciekawe czy on już coś z motomyszami pdpisał.
Oby to tylko kwestie sprzętowe (czyli coś co można w miarę szybko ogarnąć) a nie siedzi "coś" w głowie.
Apator nakręcony, świetni Dudek i Sajfutdinow, bardzo dobrzy Lambert i Michelsen, Kvech punktuje Kuberę, Przyjemskiego i Cierniaka.
Motor z problemami, swoje jedzie tylko Zmarzlik, Kubera i Cierniak wyglądają beznadziejnie, Monster Bros bez podjazdu do liderów gospodarzy, a Przyjemski męczy się po słabych startach.
Efekt? Chyba pogrom, nie? Otóż tylko 48:42, w dwumeczu +14.
Nie ma co płakać. Jak spotkamy się w playoffach to faworyt znowu będzie jeden :)
Motor z problemami, swoje jedzie tylko Zmarzlik, Kubera i Cierniak wyglądają beznadziejnie, Monster Bros bez podjazdu do liderów gospodarzy, a Przyjemski męczy się po słabych startach.
Efekt? Chyba pogrom, nie? Otóż tylko 48:42, w dwumeczu +14.
Nie ma co płakać. Jak spotkamy się w playoffach to faworyt znowu będzie jeden :)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Mecz położył nam gość, który myślami już jest myszą. Mam drobną satysfakcję. Jeżeli Kępa miał postawić na jakiegoś konia w perspektywie budowy składu na lata postawił na właściwego. I potwierdziło się - odkąd w Motorze nie jeździ Mikkel nie ma u nas zawodnika, który kocha Motoarenę. Bydło toruńskie na trybunach znowu dało popis...Tacy z Polski A, wykształceni...
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Gelo pisze:Mecz położył nam gość, który myślami już jest myszą.
Nie oceniajmy jednak myśli :)
Matematycznie do biegów nominowanych to mieliśmy jak najbardziej możliwość wygrać. Wprawdzie dzięki wygranej Zmarzlika z taktycznej, a potem 5:1 w 12 i wykluczeniu Sajfutdinowa w 13. Wynik lepszy jak jazda. Jak wspominałem. Mecz do analizy.
Co do osób wspierających klub z Torunia. Oni uważają naszych za pikników (nawet SE), a siebie za prawdziwych kibiców. Długi temat i nie na ten wątek :). Ogólnie to mieli zamiar na naszych się "napinać" i skończyć "okres ochronny" po zeszłym roku ale nie słyszałem o stratach w mieniu czyt. szalikach. Więc skończyło się jak zawsze na napince w Internecie.
Co do osób wspierających klub z Torunia. Oni uważają naszych za pikników (nawet SE), a siebie za prawdziwych kibiców. Długi temat i nie na ten wątek :). Ogólnie to mieli zamiar na naszych się "napinać" i skończyć "okres ochronny" po zeszłym roku ale nie słyszałem o stratach w mieniu czyt. szalikach. Więc skończyło się jak zawsze na napince w Internecie.
kdsz pisze:Apator pojechał świetny mecz, rezerw za dużych już ta drużyna nie ma, a i tak dali radę wyciągnąć tylko +6. Wynik OK dla nas. Ale występ słabiutki niestety.
Ja mam inne podsumowanie. Wynik do zaakceptowania, ale mnie przeraża, że jechał nam tylko jeden zawodnik i przegraliśmy 14 startów. Tragedia.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
W 2022 sezon miał nam położyć gość, który myślami miał być w Częstochowie. Nie chcę mi się szukać postów jakie się pojawiały po próbie toru w Toruniu, ale było grubo :)
Domin jest tylko człowiekiem, każdemu zdarzają się gorsze okresy. Rok temu mieli je Lindgren, Holder, a nawet Zmarzlik. W tym roku męczy się choćby Laguta.
I po raz kolejny powtórzę to, co pisałem wielokrotnie. Zasodnik ma słabszy okres, pojechał właściwie jeden słaby mecz i niektórzy już o wszystko co najgorsze posądzają.
NAJLEPSI KIBICE NA SWIECIE

Domin jest tylko człowiekiem, każdemu zdarzają się gorsze okresy. Rok temu mieli je Lindgren, Holder, a nawet Zmarzlik. W tym roku męczy się choćby Laguta.
I po raz kolejny powtórzę to, co pisałem wielokrotnie. Zasodnik ma słabszy okres, pojechał właściwie jeden słaby mecz i niektórzy już o wszystko co najgorsze posądzają.
NAJLEPSI KIBICE NA SWIECIE
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Zgadza się. O ile w sportach drużynowych takie podejrzenia mogą mieć uzasadnienie, gdyż zawodnicy mają wypłatę niezależnie od tego jak i czy grają, tak w żużlu podejrzewanie Kubery o sabotowanie jest czystą głupotą. Jeździ on nie tylko dla Motoru, ale przede wszystkim dla swojego portfela, a ten jest zasilany do końca sezonu przez Motor Lublin.
Dobra. Spokojnie. Dzisiaj mnie Kubera zdenerwował, ale bardziej obstawiam w jego przypadku problemy sprzętowe (ewentualnie problemy z dopasowaniem do warunków) niż niechęć do jazdy w Motorze. A że jest zawodnikiem nr 2 w zespole to prostu oczekiwałem więcej. Do teorii spiskowych mi daleko. Ma płacone od punktów więc jak robi punkty to zarabia a jak nie robi to nie zarabia. Na dobrą sprawę prócz Zmarzlika i Przyjemskiego (więcej od WP w Toruniu nie wymagałem), to reszta pojechała poniżej oczekiwań. Od ponad roku nie potrafimy jeździć w Toruniu. Może Vaculik za rok naszych nauczy, bo Holder nie nauczył zaś Hampel wyciągnie notatki i silnik z 1 maja 2022 r. :)
Na szczęście Toruń, jeszcze słabiej jeździ w Lublinie.
Na szczęście Toruń, jeszcze słabiej jeździ w Lublinie.
Któraś drużyna musi się w końcu przełamać. Tylko czy będzie to Apator w Lublinie czy Motor w Toruniu. A pachnie takim finałem w tym roku.
Ale przecież na serio to nikt nie posądza Kubery o jakiś sabotaż. Bardziej o mniejszą determinację niż kiedyś. A sam się o to prosi tak spektakularnym zjazdem formy po pogłoskach o odejściu. Po 2 meczach miał najlepszą średnią e lidze 2.700, teraz poniżej 2.
Zmarzlik odchodząc z Gorzowa do nas wykręcił 2.65 i zdobył przeciwko nam w finale 19pkt. Widzicie różnicę?
Zmarzlik odchodząc z Gorzowa do nas wykręcił 2.65 i zdobył przeciwko nam w finale 19pkt. Widzicie różnicę?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
kibicLBN pisze:Zmarzlik odchodząc z Gorzowa do nas wykręcił 2.65 i zdobył przeciwko nam w finale 19pkt. Widzicie różnicę?
Tak, mecz z Toruniem nie był finałem ligi.
Sezon jeszcze długi. Dajmy Kuberze spokój, naprawdę.
Toruń to wyjazdowa patologia a w Lublinie nie istnieje szczególnie. Niestety, któryś rok z rzędu mają swoje pięć minut i mogą wzmacniać swoją wiarę która jest w nich - choćby przez tydzień. Nikt nie posądza Dominika o sabotaz. Nie punktuje - nie zarabia. Dobrze, że akurat on położył mecz.
Ku**a
Gość przyniósł nam w zębach srebro w 2021. W 2022 w pojedynkę trzymał nas przy życiu w PO w Toruniu i Gorzowie. W 2023 i 2024 był kluczową postacią. Dzięki niemu mamy 3 złote i 1 srebrny medal.
Chlop powinien być do końca świata noszony na rękach w Lublinie, choćby nawet wyszedł teraz i nasrał na środku placu litewskiego.
Teraz nie wyszedł mu nic nie znaczący mecz, który ma minimalny wpływ na sytuację Motoru w tabeli. I staje się wrogiem publicznym nr. 1
Żenujące
Gość przyniósł nam w zębach srebro w 2021. W 2022 w pojedynkę trzymał nas przy życiu w PO w Toruniu i Gorzowie. W 2023 i 2024 był kluczową postacią. Dzięki niemu mamy 3 złote i 1 srebrny medal.
Chlop powinien być do końca świata noszony na rękach w Lublinie, choćby nawet wyszedł teraz i nasrał na środku placu litewskiego.
Teraz nie wyszedł mu nic nie znaczący mecz, który ma minimalny wpływ na sytuację Motoru w tabeli. I staje się wrogiem publicznym nr. 1
Żenujące
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Mam nadzieję, że tacy ludzie są w zdecydowanej mniejszości.
Tak tak pokrzyczcie mu, że nie przywozi nigdy zera. Stwierdzić fakt, że spierdaczył mecz - absolutnie niewskazane.
Nie. Kubera "spierdaczyl" mecz. Tego nikt nie kwestionuje.
Oskarżanie go, że jest już myślami w Zielonej Górze, ma w sumie wyjebane na Lublin - to jest żenujące
Oskarżanie go, że jest już myślami w Zielonej Górze, ma w sumie wyjebane na Lublin - to jest żenujące
Gelo pisze:Jeżeli Kępa miał postawić na jakiegoś konia w perspektywie budowy składu na lata postawił na właściwego.
Tzn.? Czy dla zracjonalizowania utraty Kubery będziemy teraz twierdzić, że to Kępa go odpuścił, stawiając na kogoś innego? :)
Dobra. Zobaczymy we wtorek, co pokażą w Gorzowie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Torsen pisze:Gelo pisze:Jeżeli Kępa miał postawić na jakiegoś konia w perspektywie budowy składu na lata postawił na właściwego.
Tzn.? Czy dla zracjonalizowania utraty Kubery będziemy teraz twierdzić, że to Kępa go odpuścił, stawiając na kogoś innego? :)
Szczególnie, że sam Kępa nawet nie wie, kto będzie tym kimś innym :D
Torsen pisze:Gelo pisze:Jeżeli Kępa miał postawić na jakiegoś konia w perspektywie budowy składu na lata postawił na właściwego.
Nie. Jako kibic i do niedawna kibic Kubery zastanawiałbym się na miejscu Kuby kto jest talizmanem. Postawił na Zmarzlika, podpierając to prawdopodobnie relacjami przyjacielskimi. Chwała mu, bo wychodzi że miał rację.
Flagg pisze:Nie. Kubera "spierdaczyl" mecz. Tego nikt nie kwestionuje.
To jest nadinterpretacja. Kubera nie może mieć w poważaniu Motoru bo nie zarobi jak będzie cieniowal. Ja tylko zestawiam fakty. Chlapnął głupotę wyszło na jaw, że kłamał. Dzisiaj spierdaczył mecz. To wszystko. Tylko w Lublinie ujdzie mu to na sucho. Bo tacy jesteśmy.
- tezetomaniak
- Trener
Talizmanem jest bez dwóch zdań Ziółkowski.