Motor Lublin w sezonie 2025
- Łoptymista
- Trener
Re: Motor Lublin w sezonie 2025
IMO to brzmi zdecydowanie jak informacja o odejściu do klubu, w którym dostanie jeszcze więcej, i w którym chce dalej jechać o najwyższą stawkę. No ciekawie to wygląda Kubera, Holder w ZG. A tam ciągle mają dziurę na u24. Będą dalej szaleć?
Choć bardziej ciekawi mnie jaki my mamy pomysł na załatanie tych dziur. Vacul i...?
Choć bardziej ciekawi mnie jaki my mamy pomysł na załatanie tych dziur. Vacul i...?
Ja się nie obrażę na Janowskiego :) Piter też nie byłby zły ale Janosiem osłabiamy Spartę...
- Łoptymista
- Trener
Obaj panowie to kozaki. Zakładam, że znacznie większą szansę na poprawę formy i odżycie u nas miałby Magic. Jedyny problem to pan Rusko, którego ograć będzie więcej niż ciężko. Ale jak ktoś miałby tego dokonać to kto inny niż JK.
Co do wypowiedzi Holdera to wydaje mi się, że po zacytowanym wcześniej fragmencie można rozumieć ni mniej ni więcej jak to, że negocjacje trwają i tyle. Bardziej niepokoi ta część wypowiedzi: "Na ten moment skupiam się na każdym kolejnym biegu i chcę dla siebie i moich obecnych klubów wygrać jak najwięcej – zakończył Jack Holder." a szczególnie słowo "obecnych" którego użycie można rozumieć jak wskazówkę co do podjętej już decyzji.
Holder po prostu lepszy dyplomata :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Interia właśnie donosi, ze Holder jednak wybiera się do...Gorzowa, a nie Zielonej :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Może zna już termin przełożonego meczu ;)
Flagg pisze:Interia właśnie donosi, ze Holder jednak wybiera się do...Gorzowa, a nie Zielonej :D
Nie powinno nas to dziwić, wszak:
Złotousty senator pisze:Jack Holder nie ma co szukać lepszego klubu, tylko powinien wybrać Stal Gorzów
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11874 ... ali-gorzow
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
O tam to będzie miał najlepszy klub i najlepszą kasę.
I będzie jeździł w 2 lidze, tak?
- tezetomaniak
- Trener
Jak dostanie zsumowane kontrakty Vaculika i Thomsena to sie ozłoci :)
KrzyczącyK1b1c pisze:Uzupełnię tylko źródło, z szacunku dla ludzi, którzy robią rozmowę z zawodnikiem: https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... go/r0dk2y6
No i tak, nieformalnie zapowiedział właśnie odejście, podobnie jak Kubera.
Ja niczego takiego nie zauważyłem. Czy możesz wskazać, w którym momencie wywiadu dostrzegłeś taką informację? Czytanie między wierszami i spekulacje wolę zostawić pismakom.
tezetomaniak pisze:Jak dostanie zsumowane kontrakty Vaculika i Thomsena to sie ozłoci :)
Na kontrakcie na pewno, ale czy na koncie bankowym? Żeby się nie okazało, że zamiast w jeździć w ekstralidze, to będzie woził siatkarzy na mecz ;-). Albo kompy serwisował.
A tak na serio, to jeśli faktycznie Jack woli w tym momencie Gorzów od nas, to ja nie mam pytań. Wydawał się być w miarę bystrym jegomościem.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
GIGI pisze:Ja niczego takiego nie zauważyłem. Czy możesz wskazać, w którym momencie wywiadu dostrzegłeś taką informację? Czytanie między wierszami i spekulacje wolę zostawić pismakom.
Zacytuję kolegę, który tu się już wypowiedział i ma dokładnie taką samą interpretację, jak ja.
Łoptymista pisze:IMO to brzmi zdecydowanie jak informacja o odejściu do klubu, w którym dostanie jeszcze więcej, i w którym chce dalej jechać o najwyższą stawkę.
A mowa o fragmencie: - Każdy zawodnik chce startować w jak najlepszym klubie i zarabiać jak najwięcej. Na tym polega sport i życie. To wszystko co mogę na ten moment powiedzieć.
Czyli przyszły sezon bez Kubery i Holdera. Kluczowe jest zatrzymanie Cierniaka i Przyjemskiego.
Zmarzlik
Lindgren
Vaculik
Cierniak
?
Przyjemski
Bańbor
Janowski numer 1 na liście życzeń, ale moim zdaniem nie do wyjęcia z Wrocławia.
Zatem kto inny? Thomsen, eksperyment z Tungatem czy skończy się na powrocie Hampela?
Zmarzlik
Lindgren
Vaculik
Cierniak
?
Przyjemski
Bańbor
Janowski numer 1 na liście życzeń, ale moim zdaniem nie do wyjęcia z Wrocławia.
Zatem kto inny? Thomsen, eksperyment z Tungatem czy skończy się na powrocie Hampela?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Vino pisze:Janowski numer 1 na liście życzeń, ale moim zdaniem nie do wyjęcia z Wrocławia.
IMO z realnych transferów są Piter (trzeba by powalczyć o niego ze Świącikiem i być może jeszcze kimś) i Hampel, który będzie wolny na rynku i zapewne trochę tańszy od Pitera, choć mniej pewny sportowo chyba. Zagraniczna opcja wchodzi grę raczej tylko wtedy, gdy pewne jest, że zostanie Przyjemski w klubie, a z tym jak wiemy może być różnie.
Każdy zawodnik chce startować w jak najlepszym klubie i zarabiać jak najwięcej.
O ile drugą część tej wypowiedzi dotyczącą zarobków rozumiem i nie dziwię się, to pierwsza jest nielogiczna.
Gdyby Jack przenosił się z Gorzowa do Lublina- to tak, każdy chce pracować w najlepszym klubie.
Ale on z najlepszego przenosi się do stojącego jedną nogą nad przepaścią.
Powinien napisać źe każdy chce być numerem jeden i zarabiać jak najwięcej, wtedy mogłabym potraktować to jako zapowiedż zmiany klubu.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
InDorka pisze:Ale on z najlepszego przenosi się do stojącego jedną nogą nad przepaścią.
Przecież on idzie do Falubazu, nie do Stali.
No tak, zagalopowałam się, czytając marzenia senatora o Holderze w Stali. Dzięki.
~~~~~~~~
~~~~~~~~
~~~~~~~~
KrzyczącyK1b1c pisze:Vino pisze:Janowski numer 1 na liście życzeń, ale moim zdaniem nie do wyjęcia z Wrocławia.
IMO z realnych transferów są Piter (trzeba by powalczyć o niego ze Świącikiem i być może jeszcze kimś) i Hampel, który będzie wolny na rynku i zapewne trochę tańszy od Pitera, choć mniej pewny sportowo chyba. Zagraniczna opcja wchodzi grę raczej tylko wtedy, gdy pewne jest, że zostanie Przyjemski w klubie, a z tym jak wiemy może być różnie.
Nie mam przekonania do Pawlickiego, trudna osobowość i ma chyba nienajlepsze relacje z Zmarzlikiem - pytanie o potencjalną atmosferę w drużynie. Dodatkowo jeśli utrzyma obecną formę to będzie stawiał wygórowane warunki finansowe.
- tezetomaniak
- Trener
Pawlicki stawiał bardzo wysokie warunki jak miał w lidze 1.7
Jak utrzyma średnią to będzie celował chyba w stawki Zmarzlika
Jak utrzyma średnią to będzie celował chyba w stawki Zmarzlika
Krzyczący ale Holder już na 100% odchodzi?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Perez pisze:Krzyczący ale Holder już na 100% odchodzi?
Tak.
No jest problem wśród Polaków czy zawodników z polską licencją. Być może będzie wykonany telefon do Hampela, ale raczej stawiam, że to plan C lub D. Względem Holdera (przyjmując, że Vacul za Domina) byłby to dosyć wyraźny downgrade.
- Dragon_Juventino
- Junior
Holder wczoraj przekazał w klubie, że już na pewno out.
O Jarku nie ma mowy w tej chwili.
O Jarku nie ma mowy w tej chwili.

KrzyczącyK1b1c pisze:Perez pisze:Krzyczący ale Holder już na 100% odchodzi?
Tak.
No jest problem wśród Polaków czy zawodników z polską licencją. Być może będzie wykonany telefon do Hampela, ale raczej stawiam, że to plan C lub D. Względem Holdera (przyjmując, że Vacul za Domina) byłby to dosyć wyraźny downgrade.
No dobra, ale skąd to info 100%?
A co do Pawlickich, to biorąc pod uwagę ich poprzednie sezony i regularność, dałbym im odjechać ten cały sezon + jeszcze kolejny zanim bym postawił na nich kasę.