Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#4951 Postautor: Torsen » 3 czerwca 2025, o 00:39

Dokładnie, Krzyczący.
Wychodzi na to, że ogromny sukces sportowy Motoru NIE został przekuty na proporcjonalny sukces finansowy, skoro nie jesteśmy w stanie utrzymać mistrzowskiego składu. Bo w E-lidze salary cap przecież nie ma.
Sparcie nie podbiera się zawodników. Nawet my nie możemy tego zrobić, chociaż czwarty sezon z rzędu lejemy ich na kwaśne jabłko.
Natomiast nas rozbiera jakiś typ z Zielonej Góry i uzasadnia się to tym, że są to jego prywatne pieniądze.
To dlaczego nie jest naszym sponsorem?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4952 Postautor: Torsen » 3 czerwca 2025, o 00:46

papi pisze:Z tym że placimy przeciętne stawki i polujemy na zawodników z promocji. Nie wydaje mi się żeby tak było. A to że np. Holder może być w innym klubie liderem i dostać więcej, podczas gdy u nas jest przydatny, ale nie niezbędny może powodować, że gdzie indziej dostanie sporo więcej. To nie świadczy o słabości organizacyjnej klubu, ale o sile sportowej i czasem trzeba liczyć się z tym, że jeden z elementów Motoru w innym klubie może być fundamentem. I nie o każdego warto się zabijać

Zasadniczo się zgadzam. Ale jeśli klub nie urósł marketingowo tak, jak jego zawodnicy, to znaczy tylko tyle, że zawodnicy wykonali lepszą robotę, niż klub.
Wzięliśmy zawodników trochę z przypadku, umożliwiliśmy im rozwój, co skutkowało tytułami mistrzowskimi i ofertami dla nich, ale już nie ofertami sponsorskimi dla klubu - pozwalającymi choćby ten skład utrzymać.

Flagg
Trener

#4953 Postautor: Flagg » 3 czerwca 2025, o 01:07

A dlaczego Bieńkowski miałby sponsorować Motor? Dlaczego Jakubas wszedł w piłkarski Motor, a nie w Raków czy Lecha? Przecież to te zespoły sięgają po tytuły, a nie Motor?

Nie wiem dlaczego na siłę porównujecie nad do Sparty i na siłę chcecie żebyśmy z nią wygrywali na każdym polu. Również budżetowym. I skąd to przekonanie, że skoro mamy 4 mistrzowskie tytuły, to powinniśmy też budżetem i stawkami wyprzedzać resztę o pół długości? Sukces sportowy to nie jedyna rzecz, która decyduje o zainteresowaniu sponsorów. Żużel to cały czas sport lokalny i opierający się na finansowaniu przez miasta i lokalnych sponsorów. A ilu takich jest w Lublinie? Szczególnie przy rosnącej konkurencji ze strony siatkarzy, piłkarzy, koszykarzy.
Kępa i tak zrobił gigantyczna robotę, bo ściagnal do klubu ogólnopolskie marki jak Orlen, Lotto, teraz Soudal i pewnie też jakieś inne. Zrobił 3 mistrzowskie tytuły, ma w klubie najlepszego żużlowca świata, najlepszego juniora świata, najlepszego U-24 w lidze. A tutaj i tak dalej płacz, bo nam zabierają zawodników, a Sparcie nie.

Bieńkowski chce zrobić mistrza. Nie zrobi tego rozbierając Spartę czy Toruń. Bo choćby powyciągał stamtąd Bewley'a, Dudka czy Lamberta, to dalej będzie musiał wygrać z Motorem. A choćby nie wiem jakich gości wyjął z innych klubów, to dalej miałby z tym problem. Dlatego w pierwszej kolejności uderzasz w tego, którego chcesz pokonać. Ale nawet tutaj zielonogórski miliarder musiał uderzyć w "druga linię", bo na Zmarzlika, Cierniaka czy Przyjemskiego, czyli zawodników których odejście faktycznie osłabiłoby znacznie Motor, okazał się za krótki ( przynajmniej na razie). I pliki co, to transfer dekady w tej dyscyplinie przeprowadził nie Rusko, nie Terminski i nie Bieńkowski, ale taki jeden z Lublina.

Sparta, Apator czy Stal przez 7 lat nie wyjęły z Lublina żadnego zawodnika. Żadnego. A wielokrotnie próbowały. Udało się to raz Częstochowie, wiadomo w jakich okolicznościach. Teraz po prostu pojawił się dużo większy gracz od całej reszty.

W piłce całą Europą powinna się cieszyć, że Katar czy inna Arabia Saudyjska nie leży w Europie. Bo wszystkie te Reale, Barcelony, Manchesteru i Bayerny mogłyby tylko wycierać oczy chusteczkami patrząc jak najlepsi piłkarze świata opuszczają ich bez żalu. No ale pewnie ich wina, bo nie zdołali zbudować budżetu zdolnego do konkurowania z kimś dużo bogatszym ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4954 Postautor: Cooper » 3 czerwca 2025, o 09:39

Sparta ma więcej hajsu niż Motor i to jest fakt a nie opinia. Falubaz też pewnie za chwilę będzie miał (tzn. ma ale dopiero będzie wydawał więcej).

Ja w ogóle nie mam problemu z tym, że nie jesteśmy "magnesem dla najlepszych" - choć kontrowersyjne stwierdzenie mając najlepszego seniora i najlepszego juniora na świecie :)

Cieszę się że Kępa potrafi też odpuścić i nie wyrzucić dodatkowej taczki pieniędzy na top typu Doyle czy Madsen. Nie doceniamy wciąż mam wrażenie faktu, że Zmarzlik trafił do nas - i naprawdę tu nie tylko pieniądze decydowały.

Nie zmieniliśmy składu na ten sezon, więc jak to w żużlu - teraz zmian będzie więcej niż jedna (to już pewne). Osobiście liczę na ściągnięcie 1 "top" i jednego "aspirującego". który w Lublinie się rozwinie na poziom światowy. A już tak bez kalkulacji - Piter Pawlicki, może być nawet z bratem :)

Odnośnie długości kontraktów, kontrakt 2 letni ze Zmarzlikiem jest dużym sukcesem, Kubera dostał propozycję na 2 lata którą nie był zainteresowany. Fredowi się nie dziwie, że co rok przedłuża, choć pewnie jakby był młodszy to podpisałby w Lublinie na 5 lat.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4955 Postautor: tezetomaniak » 3 czerwca 2025, o 10:16

Torsen pisze:Wychodzi na to, że ogromny sukces sportowy Motoru NIE został przekuty na proporcjonalny sukces finansowy, skoro nie jesteśmy w stanie utrzymać mistrzowskiego składu. Bo w E-lidze salary cap przecież nie ma.
Sparcie nie podbiera się zawodników. Nawet my nie możemy tego zrobić, chociaż czwarty sezon z rzędu lejemy ich na kwaśne jabłko.
Natomiast nas rozbiera jakiś typ z Zielonej Góry i uzasadnia się to tym, że są to jego prywatne pieniądze.

Po 1 nie jakiś typ, tylko miliarder
Po 2 Sparta to nadal większa żużlowa marka niż Motor, a Rusko jest w środowisku grubszą rybą niż Kępa
Po 3 to Motor ma Orlen w nazwie i Zmarzlika w składzie, sukces finansowo-marketingowy jest niepodważalny
Po 4 spokojnie, jest wiatr zmian na górze

Haron90
Kadrowicz

#4956 Postautor: Haron90 » 3 czerwca 2025, o 11:02

tezetomaniak pisze:
Torsen pisze:Wychodzi na to, że ogromny sukces sportowy Motoru NIE został przekuty na proporcjonalny sukces finansowy, skoro nie jesteśmy w stanie utrzymać mistrzowskiego składu. Bo w E-lidze salary cap przecież nie ma.

Po 1 nie jakiś typ, tylko miliarder
Po 2 Sparta to nadal większa żużlowa marka niż Motor, a Rusko jest w środowisku grubszą rybą niż Kępa
Po 3 to Motor ma Orlen w nazwie i Zmarzlika w składzie, sukces finansowo-marketingowy jest niepodważalny
Po 4 spokojnie, jest wiatr zmian na górze

Coś więcej o tym wietrze?

rumburaquee
Zawodowiec

#4957 Postautor: rumburaquee » 3 czerwca 2025, o 11:21

Cooper pisze:Sparta ma więcej hajsu niż Motor i to jest fakt a nie opinia. Falubaz też pewnie za chwilę będzie miał (tzn. ma ale dopiero będzie wydawał więcej).

Ja w ogóle nie mam problemu z tym, że nie jesteśmy "magnesem dla najlepszych" - choć kontrowersyjne stwierdzenie mając najlepszego seniora i najlepszego juniora na świecie :)

Cieszę się że Kępa potrafi też odpuścić i nie wyrzucić dodatkowej taczki pieniędzy na top typu Doyle czy Madsen. Nie doceniamy wciąż mam wrażenie faktu, że Zmarzlik trafił do nas - i naprawdę tu nie tylko pieniądze decydowały.

Nie zmieniliśmy składu na ten sezon, więc jak to w żużlu - teraz zmian będzie więcej niż jedna (to już pewne). Osobiście liczę na ściągnięcie 1 "top" i jednego "aspirującego". który w Lublinie się rozwinie na poziom światowy. A już tak bez kalkulacji - Piter Pawlicki, może być nawet z bratem :)

Odnośnie długości kontraktów, kontrakt 2 letni ze Zmarzlikiem jest dużym sukcesem, Kubera dostał propozycję na 2 lata którą nie był zainteresowany. Fredowi się nie dziwie, że co rok przedłuża, choć pewnie jakby był młodszy to podpisałby w Lublinie na 5 lat.

W sumie jakby przyszli Pawlickie z taka firma jak są plus Fred jakby został to oglądałbym

KrzyczącyK1b1c
Trener

#4958 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 czerwca 2025, o 12:14

ZG Przemka nie wypuści w takiej formie, o Pitera można powalczyć pewnie.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#4959 Postautor: kdsz » 3 czerwca 2025, o 12:21

Piotra kojarzę jako gościa, który ciągle ma o coś pretensje, wiecznie zgłasza roszczenia i niekoniecznie lubi się z Bartoszem Zmarzlikiem. Nie przepadam za nim i uważam, że charakterologicznie nie pasuje do Motoru.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#4960 Postautor: dannie » 3 czerwca 2025, o 12:23

Aby podpisywać wielosezonowe kontrakty to trzeba mieć zapewnione finansowanie na te "wiele sezonów".

W Sparcie czy Toruniu o zapewnienie takiego finansowania łatwiej.

U nas Kępa opiera się na podpisanych umowach sponsorskich, a te jednak nie zawsze są 3 czy 4 letnie.
Do tego zawsze nie do końca pewna kasa z Miasta.

Myślę, że to też stanowi problem z długoterminowymi kontraktami u nas.
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4961 Postautor: Torsen » 3 czerwca 2025, o 12:33

Flagg pisze:A dlaczego Bieńkowski miałby sponsorować Motor?

Bo jest "trzyipółkrotnym" mistrzem.
Bo od kilku lat wyznacza trendy we wszystkim.
Bo jest perfekcyjnie zarządzany.
Bo jedzie więcej meczów, dając lepszą ekspozycję marki.
Bo dlaczego nie.

W piłce całą Europą powinna się cieszyć, że Katar czy inna Arabia Saudyjska nie leży w Europie. Bo wszystkie te Reale, Barcelony, Manchesteru i Bayerny mogłyby tylko wycierać oczy chusteczkami patrząc jak najlepsi piłkarze świata opuszczają ich bez żalu. No ale pewnie ich wina, bo nie zdołali zbudować budżetu zdolnego do konkurowania z kimś dużo bogatszym ;)

Ja się piłką nie interesuję w ogóle, ale chyba słabo trafiłeś, bo po pierwsze, np. w PSG szejkowie zainwestowali ogromne sumy - czyli można wspierać drużyny poza własnym grajdołem. I po drugie, piłkarze owszem, potrafią połasić się na petrowynagrodzenie kosztem klasy sportowej rozgrywek, w których będą brali udział - ale dopiero pod koniec kariery, gdy nazwiska gwarantują im możliwość odcinania (potężnych) kuponów, ale wiek już nie pozwala na osiąganie wyżyn sportowych, które były priorytetem przez całą wcześniejszą karierę.

Żeby było jasne, ja niczego J. Kępie nie zarzucam. Uważam, że nadal radzi sobie bardzo dobrze, czego wybitnym dowodem jest obecny sezon, składany już przecież po zmianie władzy w państwie i w spółkach Skarbu Państwa. Stwierdzam jednak fakt, że sukces finansowy nie nadążył za sportowym, skoro może ktoś przyjść i ot tak wyjąć sobie od nas połowę składu, oferując lepsze warunki.
Z drugiej strony, fakt, że tak można, ostatecznie zadaje kłam powszechnemu twierdzeniu, że Motor zbudował dream team za kosmiczne pieniądze. Ani nie zbudował dream teamu, tylko zawodnicy się tutaj odbudowali ponad swoją wartość rynkową, ani nie zbudował składu za kosmiczne pieniądze, skoro można stosunkowo łatwo ich podkupić.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4962 Postautor: Cooper » 3 czerwca 2025, o 12:50

Stwierdzam jednak fakt, że sukces finansowy nie nadążył za sportowym, skoro może ktoś przyjść i ot tak wyjąć sobie od nas połowę składu, oferując lepsze warunki.

Zaraz zaraz, kogo przez ostatnie 3 sezony nam "ktoś ot tak przyszedł i wyjął"? Świącik Michelsena? Temat był ze strony finansowej do zatrzymania, poszło o co innego.

A może dobrych propozycji z innych klubów nie było? ;) I dopiero teraz Kuberę ktoś podkusił?

Kubera chciał odejść, nie negocjował w Lublinie, owszem, skorzysta finansowo na odejściu. Kępa zrobił dużo by do tego nie doszło (kontrakt z Lotto).

Z Holderem temat chyba trochę inny, wcale mnie jednak nie dziwi desperacja Gorzowa, bo co im innego pozostało jak obiecywać "zmarzlikowe" kontrakty Holderowi? I w tym przypadku nie dziwie się, że powyżej pewnego poziomu nie będziemy licytować, nawet jeśli nas stać.

Sukces finansowy i organizacyjny pozwolił za to "wyjąć" Motorowi z rynku Zmarzlika i Przyjemskiego. Można było lepiej? Chyba nie.

rumburaquee
Zawodowiec

#4963 Postautor: rumburaquee » 3 czerwca 2025, o 12:52

Ciekawe co z tym Lotto po sezonie będzie? Czy zostaje z Kuberą czy dla " naszego, nowego, starego" będzie.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#4964 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 czerwca 2025, o 12:56

Pewnie zależy od tego, na jak długo podpisał z Kuberą. Jeśli jednak Kuba załatwił deala Kuberze na dłużej niż sezon i Lotto będzie także w Falubazie z Kuberą to iks de.

Flagg
Trener

#4965 Postautor: Flagg » 3 czerwca 2025, o 13:42

Torsen pisze:Bo jest "trzyipółkrotnym" mistrzem.
Bo od kilku lat wyznacza trendy we wszystkim.
Bo jest perfekcyjnie zarządzany.
Bo jedzie więcej meczów, dając lepszą ekspozycję marki.
Bo dlaczego nie.

No bo nie. Bo Bienkowski nie ma zadnego interesu w tym, zeby ten Motor wspierać. On tego nie robi dla zysku, dla rozgłosu swojej firmy. Robi to jako zachcianka bogatego chłopa, który chce, zeby klub z jeo miasta odnosił sukcesy. Dokladnie jak Jakubas w piłkarskim Motorze i multum innych miliarderów inwestujacych w sport.

Ja się piłką nie interesuję w ogóle, ale chyba słabo trafiłeś, bo po pierwsze, np. w PSG szejkowie zainwestowali ogromne sumy - czyli można wspierać drużyny poza własnym grajdołem. I po drugie, piłkarze owszem, potrafią połasić się na petrowynagrodzenie kosztem klasy sportowej rozgrywek, w których będą brali udział - ale dopiero pod koniec kariery, gdy nazwiska gwarantują im możliwość odcinania (potężnych) kuponów, ale wiek już nie pozwala na osiąganie wyżyn sportowych, które były priorytetem przez całą wcześniejszą karierę.
No własnie dlatego nie trafiłem słabo. Jedyne co trzyma tych piłkarzy w Europie, to ambicje sportowe. Gdyby takei stawki jakie chodzą w Arabii Saudyjskiej mógł oferowac jakikolwiek europejski klub, to miałby u siebie 11 najlepszych i najdroższych piłkarzy świata. Oczywiscie tutaj dochodzi jeszcze finansowe fair play, które właśnie chroni, przynajmniej w pewnym stopniu, europejskie kluby przed tymi petrodolarami. Szejki weszły do Europy i z Man City i PSG uczyniły europejskich potentatów na tyle, na ile mogły.

Żeby było jasne, ja niczego J. Kępie nie zarzucam. Uważam, że nadal radzi sobie bardzo dobrze, czego wybitnym dowodem jest obecny sezon, składany już przecież po zmianie władzy w państwie i w spółkach Skarbu Państwa. Stwierdzam jednak fakt, że sukces finansowy nie nadążył za sportowym, skoro może ktoś przyjść i ot tak wyjąć sobie od nas połowę składu, oferując lepsze warunki.
No i tutaj sie fundamentalnie nie zgadzamy, bo ja uważam, ze Kępa osiągnał olbrzymi sukces sportowy, organizacyjny i finansowy. W mieście, w którym przez dekady wmawiano nam, ze nie da się zbudować porządnej drużyny sportowej, stworzył prawdziwego potwora z budżetem nieosiagalnym dla zdecydowanej większości druzyn w tym kraju. A to, ze są też inne druzyny, które potrafią zmbolizować tak samo duże, jak nie wieksze zasoby finansowe, to nie moze być w zadnym wypadku wyciągane przeciwko Kubie. Na każdego kozaka zawsze znajdzie się większy kozak. Tym bardziej, ze wszystkie fakty, które znamy, nie wskazują w zadnym wypadku, ze Motor idzie drogą Unii Leszno, gdzie faktycznie 4 mistrzostw Polski nie byli w stanie przekuć w sukces marketingowy i odpowiednie zabezpieczenie finansowe. Nie idzie też drogą Stali Gorzów, gdzie chora rządza bycia na topie, przebijanie i podbijanie kontraktów doprowadziło klub do ruiny.

A zmiany w składzie są czyms absolutnie naturalnym, tak jak migracje samych zawodników, którzy robią to z przeróżnych powodów, nie tylko finansowych. Nic strsznego się w Motorze póki co nie wydarzyło. Odchodzi Kubera, przychodzi Vaculik. Ochodzi też raczej Holder, na jego miejsce przyjdzie inny wartościowy zawodnik. Bywa. Co innego, jakby odszedł Kubera, a na jego miejsce przyszedł Fajfer.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4966 Postautor: Torsen » 3 czerwca 2025, o 14:04

Cooper pisze:
Stwierdzam jednak fakt, że sukces finansowy nie nadążył za sportowym, skoro może ktoś przyjść i ot tak wyjąć sobie od nas połowę składu, oferując lepsze warunki.

Zaraz zaraz, kogo przez ostatnie 3 sezony nam "ktoś ot tak przyszedł i wyjął"? Świącik Michelsena? Temat był ze strony finansowej do zatrzymania, poszło o co innego.

Tak, Michelsena, a teraz jeszcze Kuberę i być może Holdera.
Co do MM, to moje zdanie pewnie znasz. I tu mam do J. Kępy najwięcej pretensji, bo nie dość, że prowadził negocjacje nie do końca w dobrej wierze, chcąc wyprzedzić informację o przyjściu Zmarzlika i wynikające z tego zmiany stawek na rynku, to okazał mu brak szacunku, proponując swojej - jakby nie było - gwieździe kontrakt niższy, niż za chwilę podpisał z jadącym na 1,6 Jackiem Holderem. Czyli akurat dopuszczenie do odejścia Michelsena jest, w moim odczuciu, przykładem na coś dalece gorszego, niż to, że sukces finansowy nie nadążył za sportowym.
Ale nie chcę wszczynać ani nowej dyskusji o odejściu Michelsena, ani sprawiać wrażenia krytykanta J. Kępy.

Sukces finansowy i organizacyjny pozwolił za to "wyjąć" Motorowi z rynku Zmarzlika i Przyjemskiego. Można było lepiej? Chyba nie.

Jedno miało miejsce jakieś trzy lata temu, a drugie z półtora czy dwa, ja natomiast mówię o obecnej sytuacji, kiedy jesteśmy trzykrotnym mistrzem Polski, wkrótce pewnie czterokrotnym, w którym wyznaczamy standardy we wszystkim oprócz PR. Czyli o tym wymiarze sukcesu sportowego oraz o tym, że na rynku transferowym, mimo tego, nas rozgrywają.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#4967 Postautor: papi » 3 czerwca 2025, o 14:14

Jeśli ktoś nas rozgrywa to właściciel Falubazu, dla którego wartość kontraktu to tylko ciąg cyferek. Na to nie ma lekarstwa

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4968 Postautor: Cooper » 3 czerwca 2025, o 14:17

Torsen pisze:Jedno miało miejsce jakieś trzy lata temu, a drugie z półtora czy dwa, ja natomiast mówię o obecnej sytuacji, kiedy jesteśmy trzykrotnym mistrzem Polski, wkrótce pewnie czterokrotnym, w którym wyznaczamy standardy we wszystkim oprócz PR. Czyli o tym wymiarze sukcesu sportowego oraz o tym, że na rynku transferowym, mimo tego, nas rozgrywają.

I od tamtej pory mamy stabilny skład z regularnymi medalistami MŚ.

Powtarzam, Kubera sam chciał odejść. Holder nie wiem - ale też chodzą słuchy, że to zgłaszał.

Zobaczymy kto kogo rozgrywa jak się skończy gra.

Karamba
Kadrowicz

#4969 Postautor: Karamba » 3 czerwca 2025, o 14:34

Skończy się jak zawsze z Motoru się nie odchodzi.

rumburaquee
Zawodowiec

#4970 Postautor: rumburaquee » 3 czerwca 2025, o 14:34

KrzyczącyK1b1c pisze:Pewnie zależy od tego, na jak długo podpisał z Kuberą. Jeśli jednak Kuba załatwił deala Kuberze na dłużej niż sezon i Lotto będzie także w Falubazie z Kuberą to iks de.

A co to iks de?

KrzyczącyK1b1c
Trener

#4971 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 czerwca 2025, o 14:36

"XD" czyli śmiech.

Karamba
Kadrowicz

#4972 Postautor: Karamba » 3 czerwca 2025, o 14:43

rumburaquee pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:Pewnie zależy od tego, na jak długo podpisał z Kuberą. Jeśli jednak Kuba załatwił deala Kuberze na dłużej niż sezon i Lotto będzie także w Falubazie z Kuberą to iks de.

A co to iks de?

Igor Kopeć-Sobczyński jeżdżący w niemieckiej lidze.

rumburaquee
Zawodowiec

#4973 Postautor: rumburaquee » 3 czerwca 2025, o 14:45

KrzyczącyK1b1c pisze:"XD" czyli śmiech.

Dzięki, stary jestem już:)

KrzyczącyK1b1c
Trener

#4974 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 3 czerwca 2025, o 15:06

Luzik, to nie kwestia wieku :)

Flagg
Trener

#4975 Postautor: Flagg » 6 czerwca 2025, o 17:39

Momot, manager MM jest w studiu eleven. Jego rozmowa z Anita (w skrócie):

AM: czy była oferta z ROWu dla MM?
KM: my byliśmy już wtedy po słowie z Apatorem, z Rybnika przyszło zapytanie, czy MM wybrał już klub i czy ewentualnie da się coś z tym zrobić
AM: i dało się coś z tym zrobić?
KM: No nie, słowo jest słowem

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: