Dominik Kubera
- Łoptymista
- Trener
Re: Dominik Kubera
Czas pokaże. Falubaz może się nie cackać, ale pan Madsen też ma odpowiedni mindset i nie wiem czy się potulnie podporządkuje. To jak potraktował Czewę jest wyraźnym znakiem, że on się nie cacka i jak uzna, że ma powód to podstawi nogę, albo wbije nóż w plecy.
Kolejny rok w ZG może być ciekawy. Zobaczymy nie tylko jak bedą ogarniać wynik sportowy, ale też zarzadzac cisnieniem, bo parcie na wynik będzie potężne.
Kolejny rok w ZG może być ciekawy. Zobaczymy nie tylko jak bedą ogarniać wynik sportowy, ale też zarzadzac cisnieniem, bo parcie na wynik będzie potężne.
Co nie zmienia faktu, ze Leon jeżdżący jak w Częstochowie jest i będzie liderem Falubazu. Dominik sportowo jest jednak półke niżej, przynajmniej w lidze. I to widać po średnich w karierze. Oczywiście, nie można wykluczyć, że Domin zrobić przeskok na 2.3-2.4 i pod tym względem rzuci wyzwanie Madsenowi.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- Łoptymista
- Trener
tru
przydaloby sie tu lajkowanie postow ;)
przydaloby sie tu lajkowanie postow ;)
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11932 ... niemozliwe
Jednak coś w tym jest, że z Motoru się nie odchodzi jak pisał Gelo. U Michelsena posypało się zaraz po podjęciu decyzji (upadek i kontuzja na próbie toru!), później dwa lata regresu. Dominik też jak widać ma kryzys i pechowe sytuacje, których nie rozumie. Ciekawy zbieg okoliczności
Jednak coś w tym jest, że z Motoru się nie odchodzi jak pisał Gelo. U Michelsena posypało się zaraz po podjęciu decyzji (upadek i kontuzja na próbie toru!), później dwa lata regresu. Dominik też jak widać ma kryzys i pechowe sytuacje, których nie rozumie. Ciekawy zbieg okoliczności
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Klątwa
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
To by oznaczało problemy z osiągnięciem celu w tym roku bo zaraz zacznie się u Holdera tfu,tfu.
- tezetomaniak
- Trener
Dominik troszkę przesadza i wydaje mi sie ze dziwnie sie tłumaczy. Po prostu ma jakiegoś pecha ostatnio co powoduje że te wyniki są słabsze. Czy mu ktoś źle życzy? Wątpię aby ktoś mógłby dać mu taki sygnał. Powinien troszkę zmienić myślenie. Bo wyraźnie taką wypowiedzią dał sygnał że głowa w obecnej sytuacji nie jest czysta.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Mógłby Dobrucki wyjaśnić, ale nie chce.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
A nie mówiłem? ;) I przysięgam - nie mam laleczki voodoo
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://x.com/konmar92/status/1965135420590870776 to może trochę tłumaczyć gorszą dyspozycję Domina.
Czy można uprzejmie screena? Zapomniałem hasła do X, bo jak dawno temu się wylogowałem gdyż nie mogłem czytać Nightów i innych podobnych tak już się nie logowałem <śmiech przez łzy>.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
ezbeg pisze:Czy można uprzejmie screena? Zapomniałem hasła do X, bo jak dawno temu się wylogowałem gdyż nie mogłem czytać Nightów i innych podobnych tak już się nie logowałem <śmiech przez łzy>.

Bóg zapłać dobry człowieku
Chociaż nie wiem czy ta słabsza forma nie zaczęła się już wcześniej. Ale może kontuzja nie pogłębiła tylko problemu. Też uważam, że może być winny temu sprzęt.
Chociaż nie wiem czy ta słabsza forma nie zaczęła się już wcześniej. Ale może kontuzja nie pogłębiła tylko problemu. Też uważam, że może być winny temu sprzęt.
Skoro kontuzji nabawił się podczas IMP w Ostrowie, to pewnie jest to wynik kolizji z finału, gdy Bartka Zmarzlika podniosło na dziurach i skosił Dominika.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
- Łoptymista
- Trener
Jest jakies logiczne uzasadnienie dlaczego pan Kubera opowiada o tym wszystkim w tv?
Na tej fotce to jakos na specjalnie cierpiacego z powodu bolu lapy nie wyglada https://ekstraliga.pl/se/dudek-wygrywa- ... erem-cyklu
Na tej fotce to jakos na specjalnie cierpiacego z powodu bolu lapy nie wyglada https://ekstraliga.pl/se/dudek-wygrywa- ... erem-cyklu
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Adrenalina. Dzień później zapewne już cierpiał. A czemu opowiada? Sam nie rozumiem.
- Łoptymista
- Trener
Dzień później to chyba było 9+2 z WTS u siebie
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-prezes- ... co-z-pepe/
Jeszcze większym hitem jest przejście Dominika Kubery. Reprezentant Polski, jeden z najskuteczniejszych zawodników PGE Ekstraligi, zamienia Orlen Oil Motor Lublin na Falubaz. – Z Dominikiem Kuberą też jesteśmy dogadani – potwierdził prezes.
No to mamy pierwsze oficjalne potwierdzenie.
Jeszcze większym hitem jest przejście Dominika Kubery. Reprezentant Polski, jeden z najskuteczniejszych zawodników PGE Ekstraligi, zamienia Orlen Oil Motor Lublin na Falubaz. – Z Dominikiem Kuberą też jesteśmy dogadani – potwierdził prezes.
No to mamy pierwsze oficjalne potwierdzenie.
Łoptymista pisze:Jest jakies logiczne uzasadnienie dlaczego pan Kubera opowiada o tym wszystkim w tv?
Ta strona juz nie isnieje, przynajmniej u mnie

Ostatnio zmieniony 9 września 2025, o 16:54 przez go!, łącznie zmieniany 2 razy.
Nad Lebiediewem to bym sie zastanowil, szczegolnie po zamieszaniu w Stali, no ale pewnie juz za pozno.
Z wywiadu Dominika w magazynie Eleven można dowiedzieć się, że to Jarek ściągnął Kuberę do Lublina i że Domin wiele rzeczy uzgadniał z Hampelem podczas wspólnych startów w Motorze.
Jednocześnie Dominik wydaje się zaskoczony decyzją Hampela o zakończeniu kariery.
Może szedł do Zielonej licząc na dalszą współpracę z Jarkiem? A tu taka zaskoczka...
Jednocześnie Dominik wydaje się zaskoczony decyzją Hampela o zakończeniu kariery.
Może szedł do Zielonej licząc na dalszą współpracę z Jarkiem? A tu taka zaskoczka...
Może Domin się skusił na to że ZUS i składki będzie odprowadzany w ramach lewego etatu jako konserwator w zielonogórskiej szkole podstawowej... Tam ponoć to powszechna praktyka
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A to już tak biednie u żużloków, że nie ma 1800 na ZUS ?
Ale od ZUS-u za 1800 dostaniesz minimalna emeryturę a za etat konserwatora jednak nieco większą ;)