Nasi rywale - 2025
Re: Nasi rywale - 2025
Kibice GKMu z trzema spotkaniami zakazu stadionowego na mecze wyjazdowe. To oznacza, ze do Lublina też nie przyjadą.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kibice Stali rowniez blysneli:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11867 ... wladz-ligi
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11867 ... wladz-ligi
Tajemnica dobrego występu Fajfera wyjaśniona:
Trzeba przyznać, że w ostatnich tygodniach były prezes Stali nie miał litości dla Fajfera. Nawet w gorzowskim klubie można było usłyszeć głosy, że tak ostra krytyka to przesada. Sam senator ma na ten temat zupełnie inne zdanie. - Przecież ja zrobiłem to specjalnie. Chciałem przypomnieć zawodnikowi, że potrafi jeździć. Jestem na sto, a nawet na dwieście proc. pewny, że to zadziałało i zmotywowało żużlowca. On naprawdę potrafi jeździć - stwierdził były działacz.
Złoty człowiek
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11869 ... hal-lepiej
Trzeba przyznać, że w ostatnich tygodniach były prezes Stali nie miał litości dla Fajfera. Nawet w gorzowskim klubie można było usłyszeć głosy, że tak ostra krytyka to przesada. Sam senator ma na ten temat zupełnie inne zdanie. - Przecież ja zrobiłem to specjalnie. Chciałem przypomnieć zawodnikowi, że potrafi jeździć. Jestem na sto, a nawet na dwieście proc. pewny, że to zadziałało i zmotywowało żużlowca. On naprawdę potrafi jeździć - stwierdził były działacz.
Złoty człowiek
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11869 ... hal-lepiej
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Midas.
Z Fajfera zrobił żużlowego asa, z Dreczki asa konferansjerki i dziennikarstwa. Obaj panowie sprawiają zresztą wrażenie ogromnie wdzięcznych za wielkie wsparcie okazane przez złotoustego senatora.
Z Fajfera zrobił żużlowego asa, z Dreczki asa konferansjerki i dziennikarstwa. Obaj panowie sprawiają zresztą wrażenie ogromnie wdzięcznych za wielkie wsparcie okazane przez złotoustego senatora.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Noskowicz by powiedział: "żużlowy Wałęsa".
Najlepsze jest to, że ten stary komuch chyba naprawdę wierzy w te wszystkie pierdoły, które opowiada
Najlepsze jest to, że ten stary komuch chyba naprawdę wierzy w te wszystkie pierdoły, które opowiada

Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Z Doylem nie jest tak źle.Wrzucił na Instagrama że jest mocno poobijany szczególnie ucierpiała twarz i ma zwichnięte biodro.Zadnych złamanych kości.
Sportowe Fakty o Vaculiku i Thomsenie pisze:- Obie rozmowy przebiegły w sympatycznej atmosferze. Zawodnicy potwierdzili, że są otwarci na rozmowy ze Stalą Gorzów na temat przedłużenia obecnych kontraktów. Żaden z nich nie potwierdził, że podjął już decyzję odnośnie przyszłego roku. My z kolei zadeklarowaliśmy, że chcielibyśmy, by pozostali w naszym zespole - mówi Patryk Broszko, wiceprezes i dyrektor zarządzający Stali Gorzów.
- Mamy ustalony harmonogram negocjacji i opracowanych kilka wariantów. Pierwsza rozmowa z zawodnikami miała rozwiać wątpliwości, czy w ogóle chcą zostać w naszym klubie. Lada chwila przedstawimy oferty zawodnikom, którym kończą się kontrakty w naszym zespole i zaczniemy negocjacje. Nie potrafię jednak powiedzieć, kiedy się one zakończą. Wiemy bowiem, że pozostałe ekstraligowe kluby żużlowe, również złożyły oferty naszym zawodnikom - dodaje Broszko.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11904 ... rzyszlosci
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Gorzowski biznes powstrzyma ofensywę za publiczne pieniądze sztucznizny z Lublina w którym interesują się żużlem od 7 lat.
Czyli Krzyczacy nie miał racji że Vacul 100% Motor :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
- Trener
Perez pisze:Czyli Krzyczacy nie miał racji że Vacul 100% Motor :)
Miał

A co miał gość napisać? Że reputacja Stali jest równa reputacji niewiast stojących przy trasie Lbn - Biała Podlaska i w kolejnym sezonie liderem będzie Andrzejek z Fajferem, bo nikt inny nie będzie chciał mieć nic wspólnego z tym pierdolnikiem? Wiadomo, że będzie szedł w zaparte, że wszystko jest cacy, za rok jadą po medal, a BZ wraca w 2027.
Kiedyś Stal szantażowała zawodników środkami z umów sponsorskich, dziś zawodnicy sciemniaja Stali gotowość do rozmow żeby jak najszybciej wyciągnąć to, co im się należy ;)
We wczorajszym magazynie w Eleven Lorek albo Kuźbicki (nie pamiętam który z nich) wrzucił newsa, że Madsen na sezon 2025 był dogadany w Lesznie. Jednak po spadku Unii był zmuszony przerzucić się na Falubaz. To bardzo ciekawa sprawa. Świącik twierdzi, że Leon obiecał jeździć dalej w Częstochowie, jeśli prezes pozbędzie się z drużyny Michelsena. Nie wiem ile w tym prawdy, ale tak mówił. Teraz wychodzi na to, że Madsen zostawił Świącika na lodzie i jeszcze starał się umeblować mu skład na kolejny sezon.
Lorek. To dowodzi, że Madsen to strasznie śliski typ. Wkomponowuje się idealnie w stereotypową opinię o Duńczykach. Ale, że Świącik ściągnął do parkingu jego byłą partnerkę? Zagranie poniżej pasa... Przez takie zagrywki wolę żużel w niższych ligach. Tam jest większa zawartość żużla w żużlu.
Ogólnie żenujące "widowsko" zarowno ze strony Madsena, jak i Świącika podczas niedzielnego meczu. Że Madsen nie ma żadnej klasy to było wiadomo od dawna. Świącik w sumie też. Ot dwa ułomy, które zachowują się jak gówniarze w liceum.
Wyniki przemijają. Styl pozostaje. Wczorajszy mecz zakończył się porażką 42:48. Ale wszyscy wiemy, że nie wynik był tego dnia najtrudniejszy – tylko emocje, które przeżywaliśmy, widząc upadek Jasona Doyle’a. Na szczęście Jason opuścił już szpital i teraz najważniejsze, by spokojnie wrócił do pełni zdrowia. Do tego spotkania przystępowaliśmy w osłabieniu. Wiedzieliśmy, że Jason startuje mimo urazu z Grand Prix w Warszawie – zrobił to z myślą o drużynie i kibicach. Takie postawy budzą szacunek i uznanie, choć niestety – zdrowia nie da się oszukać. Dziękuję Wam – Kibicom – za obecność, siłę i lojalność. W takich chwilach pokazujecie, czym naprawdę jest Włókniarz. Jesteście jego sercem - napisał Świącik.
- W tym wszystkim była jednak rzecz, która bardzo mnie zabolała - kontynuował prezes. - Gesty zawodnika (chodzi o Leona Madsena - dop. autor), który przez lata ścigał się dla Włókniarza, były ostentacyjne i prowokacyjne. Podjazdy pod nasze trybuny, manifestowanie emocji – to nie było fair wobec kibiców, którzy przez lata go wspierali, a klub traktowali jak rodzinę. Zawsze można zachować się z klasą – tak jak robili to inni wielcy reprezentanci naszych barw: Fredrik Lindgren, Tai Woffinden, Rune Holta, Andreas Jonsson i wielu, wielu innych. Oni pokazali, że nawet po latach można wrócić na nasz stadion z szacunkiem – do ludzi, do miejsca, do wspólnej historii. Szacunek to nie obowiązek – to wybór. My w Częstochowie ten wybór wciąż pamiętamy - zakończył Świącik (pisownia oryginalna).
żródło PS
- W tym wszystkim była jednak rzecz, która bardzo mnie zabolała - kontynuował prezes. - Gesty zawodnika (chodzi o Leona Madsena - dop. autor), który przez lata ścigał się dla Włókniarza, były ostentacyjne i prowokacyjne. Podjazdy pod nasze trybuny, manifestowanie emocji – to nie było fair wobec kibiców, którzy przez lata go wspierali, a klub traktowali jak rodzinę. Zawsze można zachować się z klasą – tak jak robili to inni wielcy reprezentanci naszych barw: Fredrik Lindgren, Tai Woffinden, Rune Holta, Andreas Jonsson i wielu, wielu innych. Oni pokazali, że nawet po latach można wrócić na nasz stadion z szacunkiem – do ludzi, do miejsca, do wspólnej historii. Szacunek to nie obowiązek – to wybór. My w Częstochowie ten wybór wciąż pamiętamy - zakończył Świącik (pisownia oryginalna).
żródło PS
jednego nie rozumiem, przecież Madsen wysyłał serduszka do publiczności w ramach tejże wdzięczności za 8 lat spędzonych we Włókniarzu, a to tłum przywitał go gwizdami, aj Panie Michale ...
- tezetomaniak
- Trener
Wywiesili transparent o tym że jest szczurem, to dostali pozdrowienia po wygranych biegach. W czym problem :)
To milion razy więcej klasy niż Jason Crump pokazujący dupę.
To milion razy więcej klasy niż Jason Crump pokazujący dupę.
Ktoś niedawno pisał, że nie może się nadziwić, jak Miśkowiak został mistrzem świata.
Ja natomiast nie mogę się nadziwić, jak to się udało Smektale. A do tego dorzucił dwa srebra. I to w erze takich juniorów jak Drabik, Lambert, Czugunow, Bewley, Kubera.
To jest tak bezjajeczny zawodnik, że Lampart przy nim, to żużlowy tygrys.
Ja natomiast nie mogę się nadziwić, jak to się udało Smektale. A do tego dorzucił dwa srebra. I to w erze takich juniorów jak Drabik, Lambert, Czugunow, Bewley, Kubera.
To jest tak bezjajeczny zawodnik, że Lampart przy nim, to żużlowy tygrys.
- tezetomaniak
- Trener
Tak samo jak Przyjemski. Start i do przodu. W dodatku Smektała za juniora był lepszy niż teraz.
Malkiewicz z DK na pierwszy IMP w Toruniu.
Niby nic dziwnego, bo chłopak w formie, a Toruń nie ma swojego żeby dać (bo przecież nie Kawczyński), ale Malkiewicz nie ma ważnego kontaktu na przyszły rok...;)
Niby nic dziwnego, bo chłopak w formie, a Toruń nie ma swojego żeby dać (bo przecież nie Kawczyński), ale Malkiewicz nie ma ważnego kontaktu na przyszły rok...;)
Ostatnio zmieniony 2 czerwca 2025, o 19:10 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamienić Koscieche na toruńską kuźnię talentów? Mało rozsądne.
-
- Trener
Problem w tym, że Małkiewicz z Grudziądzem nie otrze się o żaden medal, a z Toruniem realnie ten brąz, czy w sprzyjających okolicznościach nawet finał może mieć.
Tylko na ile jest to tak naprawdę istotne w przypadku juniora wciąż ma dorobku, któryna razie ma za sobą pół naprawdę dobrego sezonu.
Ja się akurat zgadzam tutaj, że zmiana Grudziądza na Toruń w przypadku juniora jest mocno ryzykowna
Ja się akurat zgadzam tutaj, że zmiana Grudziądza na Toruń w przypadku juniora jest mocno ryzykowna
Niech zapyta Żupińskiego czy warto :)