Ekstraliga 2025
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Re: Ekstraliga 2025
Nawet więcej - Vacula uważam za upgrade względem Holdera, jeśli nie dojdzie do jakiejś dramatycznej obniżki formy Słowaka.
ezbeg pisze:Lindgren - Też Falubaz :D
Jak szaleć to szaleć :D Że nikt nie mówi o psuciu rynku.
A tak szczerze. Spartak może chcieć Fredrika. Skoro chcieli Thomsena, a teraz nie jest w ich sferze zainteresowań. Ale to tylko takie moje myślenie. Ale to wtedy Janowski out.
A tak jeszcze trochę przemyślałem.
Czy odejście Holdera jest tragedią, czy jest zawodnikiem niezastąpionym ? Nie. Sa zawodnicy zagraniczni o zbliżonym potencjale. W tej grupie są Vaculik/Thomsen.
Czy odejście Kubery jest tragedią, czy jest zawodnikiem niezastąpionym ? Troche większy problem, bo to jest Polak a tych na zbliżonym poziomie nie ma wielu. Ale można go zastąpić obcokrajowcem, tylko wtedy blokujemy sobie ewentualnego zagranicznego juniora (w razie odejścia Przyjemskiego i braku rozwoju Bańbora). Ale można go zastąpić i tak.
Problem by się zaczął, jakby dodatkowo odszedł Cierniak. Mało jest u24 gwarantujących podobny poziom, a będących do wyciągnięcia (dlatego nie biorę Kowalskiego pod uwagę). No i w razie przyjścia dwóch obcokrajowców za Kubere i Holdera, musiałby to być Polak.
Ale przynajmniej sezon 2026 będzie ciekawszy.
Ciekawe zagadnienie. Nie wydaje mi się możliwe odejście wszystkich poza Zmarzlikiem. Vacul za Holdera Janowski za Kuberę są akceptowalne - trudno. Do tego Cierniak i Przyjemski? To już mi się ulewa. Fred? Po co miałby odchodzić?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Odejście Freda raczej jest skrajnie mało prawdopodobne IMO
To samo jak coś jeśli chodzi o FL. Odejście Cierniaka też z gatunku trudnych do wyobrażenia.
Chociaż Falubaz z Bieńkowskim są trudnym graczem na rynku. Tam "sky is the limit". Na jakiś czas mocno podniosą stawki.
Chociaż Falubaz z Bieńkowskim są trudnym graczem na rynku. Tam "sky is the limit". Na jakiś czas mocno podniosą stawki.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Żeby Bieńkowski nie zakończył jak Morawski;)
KrzyczącyK1b1c pisze:Nawet więcej - Vacula uważam za upgrade względem Holdera, jeśli nie dojdzie do jakiejś dramatycznej obniżki formy Słowaka.
Vacul nudny do porzygu. Jacka o wiele przyjemniej się ogląda, lubi powalczyć na trasie.
Wzięliby już i Lindgrena. Zmarzlik też może skrócić kontakt. Albo po prostu zróbmy jak w NHL/NBA i niech wykupią od nas cały klub i przeniosą do Zielonej.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Wobec powyższego należy życzyć Zielonej spadku w tym roku. Będzie ciężko. Ale nie jest to niemożliwe. W playdown wszystko może się zdarzyć.
RadeKas pisze:Albo po prostu zróbmy jak w NHL/NBA i niech wykupią od nas cały klub i przeniosą do Zielonej.
Po wzorce nie trzeba się wybierać za ocean. W Poznaniu gra Lech, potomek KP Amica Wronki.
A na lubelskiej Arenie występuje spadkobierca Spartakusa Szarowola.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
ciekawe że Ostaf pisze o Cierniaku zaraz po opublikowaniu takiej sugestii u nas na forum :D
pozdro Daro ;)
pozdro Daro ;)
Ta hiena żużlowa zaczyna dzień u nas, potem leci na shoutbox gorzowa, a kończy na swoim pseudo portalu przygotowując wysrywy na dzień kolejny. Ktoś go w ogóle widział kiedyś na stadionie? Wątpie, szybko by wyłapał w dziąsło.
Cholera, nawet nabiłem mu odsłonę, bo chciałem wejść i poczytać o skandalicznym psuciu rynku, podbijaniu stawek, niszczeniu żużla i ligi.
I kurde nie znalazłem ani słowa. Dziwne.
I kurde nie znalazłem ani słowa. Dziwne.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
W trwającym właśnie kolegium żużlowym redaktor Puka potwierdza przenosiny Dominika do Falubazu. Z trzech powodów już nam tutaj znanych czyli pozycja lidera w zespole, odległość i pieniądze.
Vaculik klepnięty u nas, Thomsen jeszcze daje szansę Stali na pozostanie czyli trwają rozmowy, również Jack Holder nie podjął decyzji i rozmawia na temat pozostania u nas.
Vaculik klepnięty u nas, Thomsen jeszcze daje szansę Stali na pozostanie czyli trwają rozmowy, również Jack Holder nie podjął decyzji i rozmawia na temat pozostania u nas.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Pozycja lidera w drużynie z Leonem Madsenem.
Aha :D
Aha :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Żeby się Kubera nie przeliczył z tą pozycją lidera w zespole.
Szkoda jak cholera, bardziej niż tego nieszczęsnego Michelsena, ale zawsze dziwiłem się głosom, że Kubera jest nasz, lubelski, i nie ma powodów do zmiany klubu przez długie lata.
Powód zawsze się znajdzie.
Ja tylko będę czekał jak zachowa się sam zawodnik. Do końca będzie szedł w zaparte i kluczył, czy przyzna się do tego, co zrobił ?
Kubera stał się lubelską maskotką (w pozytywnym sensie) i idolem (szczególnie młodszej części publiczności). Weź teraz wytłumacz sześciolatkowi, że Kubera co nie przywozi zera będzie teraz się ścigał dla innej drużyny w pięknej okolicy.
Szkoda jak cholera, bardziej niż tego nieszczęsnego Michelsena, ale zawsze dziwiłem się głosom, że Kubera jest nasz, lubelski, i nie ma powodów do zmiany klubu przez długie lata.
Ja tylko będę czekał jak zachowa się sam zawodnik. Do końca będzie szedł w zaparte i kluczył, czy przyzna się do tego, co zrobił ?
Kubera stał się lubelską maskotką (w pozytywnym sensie) i idolem (szczególnie młodszej części publiczności). Weź teraz wytłumacz sześciolatkowi, że Kubera co nie przywozi zera będzie teraz się ścigał dla innej drużyny w pięknej okolicy.
Ge(L)o pisze:Żeby się Kubera nie przeliczył z tą pozycją lidera w zespole.
Mam nadzieję, że nie będzie pieprzył farmazonów, że nie podjął decyzji i sezon jeszcze trwa.
ptgt pisze:To może jeszcze jedno podejście do Drabika?
Nie.
Czuję natomiast powrót Hampela, jeśli nie wyjdzie z Janowskim.
- tezetomaniak
- Trener
Ge(L)o pisze:Do końca będzie szedł w zaparte i kluczył, czy przyzna się do tego, co zrobił ?
A co zrobił? Zmienia pracodawcę, a właściwie to partnera B2B. Nie jego wina, że środowisko puszcza pierdy w trakcie sezonu. On swoją robotę wykonuje, zapewne poinformuje o tym na koniec sezonu, żeby była szansa na pożegnanie w finale i koniec tematu.
A falubaz się utrzyma? Weźcie nie siejcie fermentu. Juz widzę jak Domin idzie do 1 ligi jeździć za 5 koła za punkt. Plus z*ebany łeb Madsen.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Prędzej spadnie ROW + Stal czy ROW + Częstochowa, ale też może być jeden spadkowicz przecież i na tę chwilę najgorzej wygląda ROW, niż spadnie Falubaz. Myślenie o spadku Falubazu to mimo wszystko fantazjowanie.
W końcu sezon będzie ciekawszy.
Na Interii rozkręcają się. Teraz piszą o Przyjemskim. Nie wchodziłem już aby nie nabijać wyświetleń.
I nikt nie mówi o psuciu rynku przez Falubaz. Odnoszę wrażenie że raczej jest zachwyt nad poczynaniami Bieńkowskiego. No ale to Falubaz. Magia. Tradycja z najlepszymi kibicami.
I nikt nie mówi o psuciu rynku przez Falubaz. Odnoszę wrażenie że raczej jest zachwyt nad poczynaniami Bieńkowskiego. No ale to Falubaz. Magia. Tradycja z najlepszymi kibicami.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Trzeba przyznać, że po ubiegłorocznej wpadce dziennikarzy, szczególnie Puki, który wybitnie nie trafił z newsami, w tym spisują się dobrze. Jeszcze w 2024 można było przeczytać o rozmowach Motoru z Vaculem, szybko opublikowali Kuberę i Holdera. Budują sobie w tym roku pewien kredyt zaufania, że faktycznie coś wiedzą. Piszę ogólnie, nie konkretnie o spekulacjach Ostafa, w których poruszy 3 nazwiska i może jakieś trafi.