Dominik Kubera
Re: Dominik Kubera
To wiem, może jest ktoś jeszcze.
Po co mnie cytujesz, skoro odpowiadasz bezpośrednio po moim poście?
Po co mnie cytujesz, skoro odpowiadasz bezpośrednio po moim poście?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
W sumie zazwyczaj cytuję kogoś, komu odpowiadam. Niezależnie od tego, czy robię to bezpośrednio pod postem :)
Motor i tak spadnie na 4 łapy jak zazwyczaj :) nie ma tego złego...
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Tak, jak pisał kilka dni temu Flagg - to, czy spadniemy na 4 łapy w dużej mierze zależy od Przyjemskiego, a w zasadzie pewnie od tego, czy Polonia awansuje. Trzeba spodziewać się, że znów będzie podpisany manewr jak rok temu - Wiktor odejdzie, jesli Polonia awansuje.
A moim zdaniem drugi raz takiego zapisu nie bedzie. Kepa zrobil w tym przypadku pewien wyjatek od swego stylu rozgrywania spraw kontraktowych, ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze dojdzie do powtorki. Obstawiam podpisanie jednorocznej umowy z Wiktorem przed rozstrzygnięciami w pierwszej lidze, zwlaszcza przy prawdopodobnej stracie Domina
- tezetomaniak
- Trener
W przypadku odejścia Kubery to Przyjemski ma wszystkie karty. Kępa będzie grzecznie czekał bo co innego ma zrobić ;)
Problem z czekaniem na Przyjemskiego jest taki, ze Kępa...nie ma czasu na niego czekać. Kontrakt Wiktora to zapewne gruby hajs część którego, można przeznaczyć na lepszego seniora. Tylko w październiku takiego na rynku nie będzie.
Z drugiej strony Wiktor ma karty w swoich rękach i jak Kępa nie będzie chciał czekać, to znajdzie inny klub, który będzie chciał.
Wiec ma Kuba lekką zagwozdkę.
Z drugiej strony Wiktor ma karty w swoich rękach i jak Kępa nie będzie chciał czekać, to znajdzie inny klub, który będzie chciał.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Speedway pisze:Naturalnie przeplacic.
A jak sie nie uda to realizowac plan B i nie czekac na cud
No właśnie, tylko brak czekania może skutkować tym, że za free odda się rywalowi z Ekstraligi juniora zdolnego robić dwucyfrówki.
Flagg pisze:Problem z czekaniem na Przyjemskiego jest taki, ze Kępa...nie ma czasu na niego czekać. Kontrakt Wiktora to zapewne gruby hajs część którego, można przeznaczyć na lepszego seniora. Tylko w październiku takiego na rynku nie będzie.
Czekać nie chcieli inni. Dlatego Wiktor jeździ w Lublinie. Czasami trzeba trochę zaryzykować, szczególnie jeśli na rynku w zasadzie nie ma alternatyw, a zawodnik jest jednym z tych niewielu zawodników, którzy robią różnicę.
Vaculik, Thomsen, Janowski....https://sport.interia.pl/zuzel/news-mot ... Id,7967899
Tylko nie Thomsen ... zresztą nikt chyba w Lublinie nie chce mieć tutaj drugiej Stali. Jeszcze kuźwa Kuciapę zastąpcie Chomskim ...
Skoro odchodzi 3 to musi przyjść 3 a Thomsen jednak te +/- 2,0 na bieg gwarantuje raczej i nie bardzo jest wybór...a senator niedługo zostanie kibicem Motoru
Ostatnio zmieniony 19 maja 2025, o 10:21 przez asid73, łącznie zmieniany 1 raz.
Lindgren > Thomsen o każdej porze dnia i roku. Nie wierzę, że tak ciężko będzie Szweda zatrzymać.
A Lindgren gdzie się wybiera ?
Przecież ten artykuł to nie są żadne plotki, a jedynie spekulacje Ostafy w jego stylu. Wział sobie 3 gości, stwierdził, że Kępa musi być nimi zainteresowany i spłodził tekst.
I jak zawsze temat Cierniaka, który co roku jest na wylocie, co roku dostaje pierdyliard ofert i co roku są problemy zatrzymaniem go. A potem wychodzi Mateusz i mówi, ze z Kępą dogadał się w 5 minut. Ja wiem, że po Kuberze już niczego nie można być pewnym, ale jednak wątpię, by Mateusz miał ochotę gdziekolwiek się ruszać na tym etapie.
A co do Freda - chyba jedyna opcja, żeby odszedł z Motoru, to koniec kariery. Czego po sezonie wykluczyć nie można, ale też jest to chyba mało realne.
I jak zawsze temat Cierniaka, który co roku jest na wylocie, co roku dostaje pierdyliard ofert i co roku są problemy zatrzymaniem go. A potem wychodzi Mateusz i mówi, ze z Kępą dogadał się w 5 minut. Ja wiem, że po Kuberze już niczego nie można być pewnym, ale jednak wątpię, by Mateusz miał ochotę gdziekolwiek się ruszać na tym etapie.
A co do Freda - chyba jedyna opcja, żeby odszedł z Motoru, to koniec kariery. Czego po sezonie wykluczyć nie można, ale też jest to chyba mało realne.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Żeby nie było, zainteresowanie na pewno Fredem jest ale również nie wierzę, aby się gdzieś wybierał. Bo po co? Tutaj ma kasę na czas, szacunek kibiców i oczekiwania punktowe rozmasowane na całą drużynę. W Częstochowie nie wiedzieli jak dobrze mieli ;-). Odniosłem się tylko do rozważań że i on miałby być dogadany w innym klubie.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Haron90 pisze:nie wierzę, aby się gdzieś wybierał. Bo po co? Tutaj ma kasę na czas, szacunek kibiców i oczekiwania punktowe rozmasowane na całą drużynę.
To samo przerabialiśmy z Dominem przed chwilą :D zawsze ktoś może zapłacić więcej, a klaskaniem kibiców nie zapelnisz konta w banku ;)
Dominik Kubera po sezonie 2025 przeniesie się z Orlen Oil Motoru Lublin do Stelmet Falubazu Zielona Góra. – Wybrał dla siebie optymalne rozwiązanie. Jak to kiedyś się mówiło – lepiej być pierwszym na wsi niż drugim w mieście – skomentował Rufin Sokołowski. Były prezes Unii Leszno nawiązał do tego, że Kubera w Lublinie zawsze byłby w cieniu Bartosza Zmarzlika. Ekspert wyklucza opinie sugerujące, że pieniądze miały wpływ na tak szybką decyzję podjętą przez reprezentanta Polski.
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-to-nie- ... er-kubery/
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-to-nie- ... er-kubery/
no to od dziś Dominik "Sołtys" Kubera
Przy poprzedniej zmianie klubu przez Dominika pan Rufin również użył frazy "lepiej być pierwszym na wsi, niż drugim w mieście". Przy czym wówczas miastem było Leszno, a wsią Lublin.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/92255 ... eniach-dla
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/92255 ... eniach-dla
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Człowiek czyta teraz ten wywiad i Sokołowski trafił w nim ze swoimi przewidywaniami jak kulą w płot. Chyba nic tam sie nie sprawdziło krótko i długoterminowo :D
To lepiej być w cieniu Madsena niż Zmarzlika? A to ciekawe xD
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Bo Zmarzlik jest trudny we wspolpracy, jest egoistą, narcyzem, robi tor pod siebie, wybiera sobie numer startowy, ego tata dzwoni do trenera, robbi wheele po wygranym 14 biegu, choć sam zdobył kilka punktów, a jego zespol dostał w trąbę do 35.
A Madsen to fajny chłopak, który pomaga kolegom w parku maszyn, dzieli się spostrzeżeniami, pozyczy motocykl jak trzeba, odda bieg.
A nie, czekaj...
A Madsen to fajny chłopak, który pomaga kolegom w parku maszyn, dzieli się spostrzeżeniami, pozyczy motocykl jak trzeba, odda bieg.
A nie, czekaj...
Początek współpracy raczej nie wskazuje żeby w Falubazie się cackali z Leosiem, wydaje mi się że powtórka z Włókniarza jest watpliwa