Ostateczna rozgrywka: ZKŻ Zielona Góra : TŻ Sipma Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#126 Postautor: motorlublin » 13 października 2004, o 16:53

Skoro tak to mój typ brzmi:

1. Piszcz - 9
2. Franków - 3
3. Knapp - 7
4. Trumiński - 3
5. Karlsson - 11
6. Stachyra - 0
7.Jeleniewski - 3

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#127 Postautor: maestro76 » 13 października 2004, o 16:57

Zaproponowane przez Ciebie ustawienie po rozpisaniu go bieg po biegu wydaje mi się zupełnie nonsensowne.

Jeżeli jeszcze ktoś nie wie to w niedzielę Zielonka jedzie na 100% z Pedersenem. Niestety informacja sprawdzona. Pewnie forsę wysłali mu na rachunek. Skład wysłany do Zielonej przez Lublin:
1. Piszcz
2. Franków
3. Knapp
4. Trumiński
5. Karlsson
6. Stachyra

jak widzisz lucki73 trenerzy tez bez sensu mysla :D :D

pozdr
never ride faster than your angel can fly

łukasz

#128 Postautor: Å‚ukasz » 13 października 2004, o 16:59

motorlublin pisze:Skoro tak to mój typ brzmi:

1. Piszcz - 9
2. Franków - 3
3. Knapp - 7
4. Trumiński - 3
5. Karlsson - 11
6. Stachyra - 0
7.Jeleniewski - 3

mysle ze musisz troszke dodac frankowi i bedzie ok

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#129 Postautor: WojtekF » 13 października 2004, o 17:00

Ale emocje. Widzę, że zainteresowanie Lublinian meczem rewanżowym jest ogromne. Ja osobiście(i zapewne wiele osób z Z.G. także) emocjonuję się tym wydarzeniem bardzo i ciężko jest mi się koncentrować na codziennych obowiązakach, których na szczęście w tym tygodniu nie mam strasznie dużo. Jeśli chodzi o Was to widzę z Waszych profili, iż jesteście w wieku akademickim bądź szkolnym więc też nie sądzę abyście w tym tygodniu(w końcu to dopiero początek roku akademickiego) mieli strasznie dużo roboty. Zapewne znacie te strony internetowe, ale jeśli chcielibyście wiedzieć co się dzieje u "wroga"(oczywiście tylko znaczeniu sportowym), monitorujcie [url]http://www.sport.zgora.pl[/url] oraz [url]http://www.gazetalubuska.pl[/url] Chciałbym w tym poście poruszyć sprawę pogody i stanu toru, gdyż widzę iż pilnie obserwujecie prognozę pogody i kibice Lubelscy gdyby mieli czarodziejską różczkę to wywołaliby deszcz w przeddzień meczu w Zielonej Górze:

1) Sprawdzalność prognoz pogody szczególnie na długi okres w przód pozostawia wiele do życzenia. Sam zajmuję się zawodowo prognozami ekonomicznymi podkreślając, iż sprawdzają się one tak jak prognozy pogody, chociaż korzystam z najnowszych i najlepszych z punktu widzenia statystyki metod oraz posiadam bardzo dobre oprogramowanie.

2) Zielona Góra często była "gościnna" jeśli chodzi o przygotowywanie toru. Wrocław lubi beton więc przygotowali na mecz z Wrocławiem beton, zaprzepaszczona została wygrana z Częstochową, gdy parę lat temu nieproszona polewaczka wjechała w trakcie meczu na tor, kiedyś podczas meczu z Lesznem, Jankowski wraz z naszym tormistrzem ustalali, jaki ma być tor. Jednak od paru meczy przygotowywany jest tor twardy z tego względu, iż Okoń jest świeżo po kontuzji i może dobrze jechać tylko na łatwych torach. Identycznie wygląda sytuacja z Sucheckim więc liczę, iż w niedzielę tor będzie taki sam jak w ostatnich meczach z Lesznem, Bydgoszczą, Rybnikiem. Jednak sytuacji spreparowania toru w Z.G. nie pamiętam.

3) Sugerujecie, iż pogoda może zepsuć zamiary przygotowania odpowiedniego toru. Nie jestem w tej dziedzinie specjalistą, ale gdy drużyna chce przygotować twardy tor, to zawsze taki przygotuje(chyba że opady byłyby intensywne, to wówczas nastąpi odwołanie zawodów). Zauważcie, że we Wrocławiu czy Gdańsku zawsze jest beton. Czy to oznacza, że tam nigdy nie pada deszcz porzed zawodami.
Potrzebuję tutaj odpowiedzi kogoś, kto w poruszonej przeze mnie tematyce orientuje się bardzo dobrze(ojciec jest tormistrzem lub ktoś trenuje żużel w szkółce).

Pozdrawiam

Carlito

#130 Postautor: Carlito » 13 października 2004, o 17:02

1. Piszcz - 9
2. Franków - 3
3. Knapp - 7
4. Trumiński - 3
5. Karlsson - 11
6. Stachyra - 0
7.Jeleniewski - 3

a mój tak:

1. Piszcz - 9
2. Franków - 3
3. Knapp - 8
4. Trumiński - 3
5. Karlsson - 11
6. Stachyra - 1
7.Jeleniewski - 4

Siwek Patataj

#131 Postautor: Siwek Patataj » 13 października 2004, o 17:04

harry pisze:Jeżeli jeszcze ktoś nie wie to w niedzielę Zielonka jedzie na 100% z Pedersenem. Niestety informacja sprawdzona. Pewnie forsę wysłali mu na rachunek. Skład wysłany do Zielonej przez Lublin:
1. Piszcz
2. Franków
3. Knapp
4. Trumiński
5. Karlsson
6. Stachyra

No to moim zdaniem Stachyra spieprzył ustawienie. Jeśli nic go nie nauczyła niedziele i wzajemne pretensje chłopaków do siebie (Piszcz i Knapp) i na Śwista z Pedersenem wystawia Piszcza i Frankowa (bo pojadą przeciwko sobie dwa razy), to moim zdaniem dupa z niego a nie taktyk.

Moim zdaniem mamy już teraz baraże w plecy. Przeanalizowałem mecz pod kątem ustawienia takiego jak powyżej i wychodzi mi, że przy takim ustawieniu 36 punktów to max co możemy zdobyć. Zabraknie tych 2-3 punktów, które byłyby moim zdaniem do uciułania przy zaproponowanym przeze mnie ustawieniu, a więc:

1. Karlsson
2. Knapp
3. Piszcz
4. Franków
5. Trumiński
6. Stachyra
7. Jeleniewski

Obym był złym prorokiem. Ale... opuściły mnie po zapoznaniu się z ustawieniem par wszelkie nadzieje.

lucki73

Siwek Patataj

#132 Postautor: Siwek Patataj » 13 października 2004, o 17:06

1. Piszcz - 9
2. Franków - 3
3. Knapp - 7
4. Trumiński - 3
5. Karlsson - 11
6. Stachyra - 0
7.Jeleniewski - 3

I muszę się zgodzić, niestety. Te 36 punktów to maksimum na co będzie nas stać przy takim ustawieniu par. Moim zdaniem Stachyra nie przemyślał wszystkiego dokładnie. Zgadzamy się w 100%, bo mi też wyszło równe 36 puntków.

lucki73

spedway fan holigans

#133 Postautor: spedway fan holigans » 13 października 2004, o 17:09

Moje typowanie:
1.Piszcz-9
2.Franków-6
3.Knapp-13
4.Trumiński-4
5.Karlson-14
6.Stachyra-0
7.Jeleniewski-0
ZKÅ» Zielona G.-TÅ» Sipma Lublin:43-46[/b]
SPEDWAY FAN HOLIGANS

łukasz

#134 Postautor: Å‚ukasz » 13 października 2004, o 17:10

spedway fan holigans pisze:Moje typowanie:
1.Piszcz-9
2.Franków-6
3.Knapp-13
4.Trumiński-4
5.Karlson-14
6.Stachyra-0
7.Jeleniewski-0
ZKÅ» Zielona G.-TÅ» Sipma Lublin:43-46[/b]

mozesz mi wyjasnic jakim cudem i jelen i dawid maja 0?

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#135 Postautor: RadeKas » 13 października 2004, o 17:13

Stachyra i Jelen 0? To kto bedzie w juniorskim jechal? No chyba ze 5-0 :lol:
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

łukasz

#136 Postautor: Å‚ukasz » 13 października 2004, o 17:21

wojtekf napisal:
3) Sugerujecie, iż pogoda może zepsuć zamiary przygotowania odpowiedniego toru. Nie jestem w tej dziedzinie specjalistą, ale gdy drużyna chce przygotować twardy tor, to zawsze taki przygotuje(chyba że opady byłyby intensywne, to wówczas nastąpi odwołanie zawodów). Zauważcie, że we Wrocławiu czy Gdańsku zawsze jest beton. Czy to oznacza, że tam nigdy nie pada deszcz porzed zawodami.
Potrzebuję tutaj odpowiedzi kogoś, kto w poruszonej przeze mnie tematyce orientuje się bardzo dobrze(ojciec jest tormistrzem lub ktoś trenuje żużel w szkółce).

a jesli bedzie tak jak mowia i deszcz bedzie padal w piatek i w sobote, to jakim cudem zdolacie przygotowac beton?
po drugie deszcz moze padac z przerwami i zrobi sie tor przyczepny ktory nawet jesli ubijecie walcem to po paru biegach sie odsypie i bedzie przyczepnie.
wroclaw i gdansk to sobie moga beton szykowac w lecie kiedy nie ma za duzo deszczu ale teraz tez by nic nie poradzili.

spedway fan holigans

#137 Postautor: spedway fan holigans » 13 października 2004, o 17:38

Zapomniałem dodać iż pojedzie kacper kępa za dawida stachyrę. tak więc pierwszy bieg juniorów wygrany podwójnie 5:1 :roll:
SPEDWAY FAN HOLIGANS

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#138 Postautor: Cz@rek » 13 października 2004, o 17:41

Skład jaki jest każdy widzi,ale nie wpadajmy w panike.
Myślę że nasza ekipa ,szczególnie po ostatnich meczach zasługuje
na odrobinę zaufania :!: Chyba nie sądzicie że trener nie skonsultował
tego składu z innymi :?: :!:
Będzie dobrze...
No chyba żeby nie było :wink:

Gość

#139 Postautor: Gość » 13 października 2004, o 18:09

Karlsson od 14-17 ptk
Piszcz 6-8 ptk
Knapp 5-7 ptk
Franków 4-7 ptk
Trumiński 4-6 ptk
Jeleniewski 2-6 ptk
Stachyra 1-4 ptk

... Stachyra lubi wygrywać biegi juniorksie na wyjazdach !
skoro objechał Hliba i Rajkesa na ich torze czemu nie miałby objechać Suchego i Alana Houstona :) w Zielonym Gaju.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#140 Postautor: Lublin_Fan » 13 października 2004, o 18:15

Moim zdaniem trener zestawił skład w ten sposób, aby każda para miała swojego wyraznego lidera, czyli Piszcz, Knapp i Karlsson. Zapewne chodzi mu o to, zeby jechac na remisy, ewentualnie stracic tylko 4:2 w placy. Z calym szacunkiem Lucki ale nie wiem co tworzysz 8)
Jakbyś nie zestawił par to i tak któraś z nich trafi na pare Nicki - Swist. Jesli przeciwno nim wystawimy pare Karlsson - Knapp to i tak nie daje ona gwarancji chociaz remisu. Nawet 5:1 dla Zielonki byloby tutaj rzeczą normalną bo wkońcu jeźdzą u siebie i tam są very very very mocni. A przeciez wg twojego pomyslu zostaje jeszcze para Seba - Jelen. Moim zdaniem oni niemal gwarantują przegranie każdego biegu. Truminski istnieje tylko na torach dobrze przygotowany i w miare suchych. W polowie pazdziernika nie ma co liczyc na taką nawierzchnię. Juz po niedzielnym meczu u nas bylo widac na co stac Sebe na torze innym niz normalny. Jelenia to juz calkiem pomijam....

Ja uwazam, ze zaproponowane przez Stachyre / Siwka / Ziolkowskiego (kazdy ma inną wizje składu i który przekrzyczy reszte ten dopina swego:) ) zestawienie jest ok.

Pozdr.

adikojot1

#141 Postautor: adikojot1 » 13 października 2004, o 18:30

8) NA POCZĄTKU ŚLE POZDRO DO WSZYTSKICH KTÓRZY BYLI NA MECZU BARAŻOWYM TŻ BRAWO ZA DOPING.MAM DO WAS TAKĄ MAŁĄ SPRAWĘ.CZY SĄ MOŻE JAKIEŚ WYRAŹNE ZDJĘCIA ZROBINE NA SEKTOR RAC A TAKŻE TEN BARDZIEJ W LEWO CZ NIESTETY NIKT NIEZROBIŁ NAM FOTEK.pOZDRAWIAM KIBICÓW TŻ NA ZAWSZE W MOIM SERCU MÓJ MEIL mailto:adikojot1@wp.pl jeśli macie zdjęcia to prześlijcie je na ten adres
Adikojot1

Siwek Patataj

#142 Postautor: Siwek Patataj » 13 października 2004, o 18:33

Lublin_Fan pisze:Moim zdaniem trener zestawił skład w ten sposób, aby każda para miała swojego wyraznego lidera, czyli Piszcz, Knapp i Karlsson. Zapewne chodzi mu o to, zeby jechac na remisy, ewentualnie stracic tylko 4:2 w placy. Z calym szacunkiem Lucki ale nie wiem co tworzysz 8)
Jakbyś nie zestawił par to i tak któraś z nich trafi na pare Nicki - Swist. Jesli przeciwno nim wystawimy pare Karlsson - Knapp to i tak nie daje ona gwarancji chociaz remisu. Nawet 5:1 dla Zielonki byloby tutaj rzeczą normalną bo wkońcu jeźdzą u siebie i tam są very very very mocni. A przeciez wg twojego pomyslu zostaje jeszcze para Seba - Jelen. Moim zdaniem oni niemal gwarantują przegranie każdego biegu. Truminski istnieje tylko na torach dobrze przygotowany i w miare suchych. W polowie pazdziernika nie ma co liczyc na taką nawierzchnię. Juz po niedzielnym meczu u nas bylo widac na co stac Sebe na torze innym niz normalny. Jelenia to juz calkiem pomijam....

Ja uwazam, ze zaproponowane przez Stachyre / Siwka / Ziolkowskiego (kazdy ma inną wizje składu i który przekrzyczy reszte ten dopina swego:) ) zestawienie jest ok.

Pozdr.

Tworzę to, że zestawiając w ten sposób skład, Stachyra desygnuje przeciwko Świstowi i Pedersenowi dwa razy do boju parę Piszcz-Franków. I z całym szacunkiem dla Piszcza i Frankowa, ale mają oni teoretycznie mniejsze szanse w konfrontacji ze Świstem i Pedersenem niż para Karlsson-Knapp. Piszcz i Franków powinni jechać dwa razy przeciwko Okoniewskiemu i Sucheckiemu, wtedy mieliby szansę coś im urwać.

Jak nie widzisz sensu mojego ustawienia par, to spróbuj sobie rozpisać bieg po biegu najpierw wedle mojego ustawienia, a później wedle awizowanego składu. Wg mnie jest różnica 2 punktów biegowych (w moim typowaniu 38, w zaawizowanym składzie 36) i właśnie tych dwóch punktów moim zdaniem zabraknie. Ale pożyjemy, zobaczymy.

Moim zdaniem trzeba było wystawić dwie pary, które przy umiejętnych "taktycznych" mogłyby nawet kusić się o zwycięstwo (i lać wtedy Huszczę z Kłopotem czy Okoniewskiego z Sucheckim). Czyli atakować.
To co zostało zaproponowane przez Stachyrę to... w najlepszym wypadku remisy.

Jak masz czas, to rozpisz sobie bieg po biegu, tak uczciwie i zobacz czy takie ustawienie jest dobre. Według mnie nie.

lucki73

krzychu

Re: Jak to widzÄ™ tak:

#143 Postautor: krzychu » 13 października 2004, o 18:51

[quote="lucki73"]Oto moja prognoza na niedzielę przy założeniu, że tak właśnie będą ustawione pary.
Przepraszam, że wklejam to co wrzuciłem na SB, ale nie chce mi się raz jeszcze wszystkiego pisać od nowa:

----------------------
Przed poprzednim meczem typowałem wynik 51:39 dla Motoru. Pozwoliłem sobie rozpisać bieg po biegu. Pomyliłem się nieznacznie. Teraz także pozwoliłem sobie rozpisać pojedynek bieg po biegu i... i widzę malutką szansę. Choć realnie oceniam, że Falubaz jest faworytem dwumeczu to dodać muszę, że jest szansa, malutka przy odpowiednim ustawieniu par, by Motor stanął do walki o ekstraklasę przeciwko Falubazowi jak równy z równym. Oto moja prognoza przy założeniu, że... pary będą wyglądały następująco:

1. Huszcza (2,3,2,3,1) 11
2. Kłopot (0,2,0,1) 3
3. Åšwist (2,3,2,3,3) 13
4. Pedersen (3,0,3,1,3) 10
5. Okoniewski (3,1,2,3,2) 11
6. Marcinkowski (0,1,R,R,R) 1
7. Suchecki (3,0,0,0) 3

9. Karlsson (3,2,2,3,2,2) 14
10. Knapp (1,1,1,3,0,1) 7
11. Piszcz (1,3,1,2,2,0) 9
12. Franków (0,RT,RT,1,0) 1
13. Trumiński (2,0,0,RT) 2
14. Stachyra (1,0,R,R,R) 1
15. Jeleniewski (2,1,1,0) 4

Z powyższego wychodzi wynik...52:38 dla Falubazu, a więc remis w dwumeczu. Nic nie naciągałem, pisałem uczciwie starając obiektywnie ocenić szanse poszczególnych zawodników w poszczególnych biegach. Być może będą różnice u poszczególnych zawodników, ale najważniejsze są sumy punktów w poszczególnych parach. Być może Huszcza zrobi mniej a Kłopot więcej, ale generalnie sumy punktów w poszczególnych parach odpowiadają rzeczywistej sile ich rażenia.

heheheheheheheheh ty gosciu jak z ciebie taki ekspert to moze wez juz pierdolnij rozpiske na caly sezon 2005 :D :D :D wez czlowieku udaj sie do psychiatry bo az mi zal ciebie!!!

Awatar użytkownika
tatran

#144 Postautor: tatran » 13 października 2004, o 19:13

Każdy ma takie samo prawo do zabrania głosu na Forum,dlatego krzychu wyluzuj z deka
:evil:

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#145 Postautor: maestro76 » 13 października 2004, o 19:14

piszcz(2,2,2,2,3,2)-13
frankow(0,1,rt,1,0)-2
knapp(1,1,1*,0,3,0)-6
truminski(0,rt,rt,0,-)-0
karlson(3,3,2,2,3,2)-15
stachyra(1*,-,-,-,-)-1
jeleniewski(2,0,0,0,0)-2

huszcza(3,0,3,2,1*)-9
klopot(1,2,1,1,-)-5
swist(3,3,1,2,3,)-12
pedersen(2*,1,3,1*,1)-8
okoniewski(2,3,3,2,3)-13
marcink.(0,-,-,-,-)-0
suchecki(3,1*,0,0,0)

...co nam daje 51-39

pozdr
Ostatnio zmieniony 13 października 2004, o 19:26 przez maestro76, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#146 Postautor: Ar2rB » 13 października 2004, o 19:18

maestro76 pisze:wlasnie z nudow sobie rozpisalem meczyk:
1.piszcz(2,2,2,2,3,2)-13
2.frankow(0,1,rt,1,0)-2
3.knapp(1,1,1*,3,0)-6
4.truminski(0,rt,rt,0,-)-0
5.karlson(3,3,2,2,3,2)-15
6.stachyra(1*,-,-,-,-)-1
7.jeleniewski(2,0,0,0,0)-2
pozdr

coś jest nie tak ;). Dałeś 3 rezerwy taktyczne a tylko dwóch zawodników ma po 6 startów ;).

Siwek Patataj

#147 Postautor: Siwek Patataj » 13 października 2004, o 19:21

maestro76 pisze:wlasnie z nudow sobie rozpisalem meczyk:

1.piszcz(2,2,2,2,3,2)-13
2.frankow(0,1,rt,1,0)-2
3.knapp(1,1,1*,3,0)-6
4.truminski(0,rt,rt,0,-)-0
5.karlson(3,3,2,2,3,2)-15
6.stachyra(1*,-,-,-,-)-1
7.jeleniewski(2,0,0,0,0)-2

9.huszcza(3,0,3,2,1*)-9
10.klopot(1,2,1,1,-)-5
11.swist(3,3,1,2,3)-12
12.pedersen(2*,1,3,1*,1)-8
13.okoniewski(2,3,3,2,3)-13
14.marcink.(0,-,-,-,-)
15.suchecki(3,1*,0,0,0)-4

3:3,4:2,5:1,3:3,2:4,3:3,4:2,3:3,4:2,4:2,3:3,3:3,2:4,4:2,4:2
...co nam daje 51-39
a wiec trenerzy sie nie myla! :D
pozdr

Z całym szacunkiem do Ciebie i do Piszcza, ale zakładając jego 13 punktów Twój optymizm staje się... niepoprawny :-) To raczej niemożliwe i jeśli Tomek zrobi 11 w 6 startach (tyle mi wyszło), to ja będę happy. Nie podejrzewasz chyba, że Piszcz tak łatwo będzie "łoił" Pedersena? Życzyłbym sobie, by było tak jak rozpisałeś, ale mnie z analogicznego ustawienia składu wyszło góra 36 oczek. Niestety.

Ale z całego serca życzę naszym chłopakom, by Twoja prognoza była lepsza od mojej:-)))

lucki73

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#148 Postautor: maestro76 » 13 października 2004, o 19:28

oczywiscie zakladam ze tomek bedzie jezdzil na super mega sprzecie :D
jak nie on to kto?? :D
pozdr
ps.w mojej rozpisce piszcz spotka sie raz z pedersenem i w tym biegu akurat bedzie za nim :)

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#149 Postautor: DonKamizi » 13 października 2004, o 20:05

Co do składu to ja byłem już dawno za nie ustawianiem razem Tomka i Grzecha dlaczego każdy chyba widzi.
Wg mnie skład na Zielonkę powinien być taki jaki podał Luki, nie wiem czemu nie powrócono do pary Karlik-Grzecho :?: :?:
Dyrektor czyta to forum wieć mógłby wyjaśnić dlaczego właśnie takie pary i takie numery są zestawione na ten mecz.
Ciekawe kto to ustalał bo widząc czasami na meczach ilu ludzi robi zmiany można się złapać za głowę...
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
nem

#150 Postautor: nem » 13 października 2004, o 20:07

Sportsboard.pl pisze:No to w Zielonej Górze zapowiadają się spore emocje i spora nerwówka. Doniosłość tego wydarzenia będzie spora ponieważ swój przyjazd na to spotkanie zapowiedzieli prezydenci takich miast jak Zielonej Góry, Gorzowa, Leszna, Sulechowa oraz Nowej Soli i nie pamiętam czy też Lublina. Także na tym meczu mają byc prezesi większości klubów e-ligowych i nie tylko.

Przed chwilą w ZTP był wywiad z Dowhanem. Widać było, że nasz Prezes jest podenerwowany tą niecodzienną sytuacją, po Zielonej Górze krąży plota, że mogą być próby przekupienia naszego obcokrajowca i ten fakt spowodował, że do ostatniej chwili nie będzie znany skład na niedzielny mecz. Była też rozmowa chyba z Siwkiem (bodajże Prezes TŻ-tu) i okazuje się, że w obozie Lubelskim jest podobna sytuacja, tamtejsi działacze maja informacje, że mogą być próby przekupienia ich zawodników.

Dzisiaj dopiero środa a ciśnienie już wysokie. Czy wszyscy zawodnicy poradzą sobie z tą presją ? Nie chciałbym być w skórze tego zawodnika któremu w niedziele mecz po prostu nie wyjdzie.

Nie chce mi sie wirzyc, zeby nasi dzialacze chcieli posmarowac ktoremus z zawodnikow Falubazu...
Mam nadzieje, ze to wszystko rozegra sie fair.
Pozdrawiam,
Nem

<? echo "As"; ?>