Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
wstepna decyzja mowi, ze duza czesc srodkow z tych 1,8 mln PLN zostanie wrzucona w "robala" na Globusie.
zostana pewnie jakies ochlapy - ale i o nie warto zawalczyc.
moim zdaniem zeby sie ruszylo cokolwiek w kwestii stadionu na Zygmuntowskich potrzeba:
1 / solidnego lobby, ktore ponaciskaloby urzedasow, zeby rzucili fundusze na remont i modernizacje stadionu
LUB
2 / porzadnych i niezaleznych urzednikow, potrafiacych zorganizowac a potem wykorzystac pomoc z funduszu z gier losowych albo z UE albo z innych dowolnych zrodel
LUB
3 / konkretnej lapowy w odpowiednie rece
LUB
4 / zmiany ekipy zarzadzajacej pieniedzmi miejskimi na ludzi zainteresowanych dobrem sportu lubelskiego i promocja miasta w ten wlasnie sposob.
wiem, ze sa bardziej naglace wydatki i inwestycje (drogi, obwodnice, lotnisko, infrastruktura teleinformatyczna, wyzsze uczelnie i ich otoczenie, remont Starowki), ale uczciwie trzeba przyznac, ze modernizacja stadionu musi nastapic jak najszybciej. wstyd ludziom pokazywac ten zabytek epoki slusznie minionej...
zostana pewnie jakies ochlapy - ale i o nie warto zawalczyc.
moim zdaniem zeby sie ruszylo cokolwiek w kwestii stadionu na Zygmuntowskich potrzeba:
1 / solidnego lobby, ktore ponaciskaloby urzedasow, zeby rzucili fundusze na remont i modernizacje stadionu
LUB
2 / porzadnych i niezaleznych urzednikow, potrafiacych zorganizowac a potem wykorzystac pomoc z funduszu z gier losowych albo z UE albo z innych dowolnych zrodel
LUB
3 / konkretnej lapowy w odpowiednie rece
LUB
4 / zmiany ekipy zarzadzajacej pieniedzmi miejskimi na ludzi zainteresowanych dobrem sportu lubelskiego i promocja miasta w ten wlasnie sposob.
wiem, ze sa bardziej naglace wydatki i inwestycje (drogi, obwodnice, lotnisko, infrastruktura teleinformatyczna, wyzsze uczelnie i ich otoczenie, remont Starowki), ale uczciwie trzeba przyznac, ze modernizacja stadionu musi nastapic jak najszybciej. wstyd ludziom pokazywac ten zabytek epoki slusznie minionej...
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
W tej chwili po blamażu nagłośnienia w meczu z Rzeszowem i w kontekście wielkich nadziej na awans jeśli nie w tym roku to w następnym miasto bardzo mocno się zaiteresowało inwestycjami na stadionie. W przyszłym roku będzie wymiana nagłośnienia i pojawi się kilka(?) tysięcy krzesełek i nie jest wykluczone oświetlenie toru lub stadionu jeżeli piłkarze bedą mocno lobbować. Chociażby dlatego warto było awansować do play-offów!!!
s
przeciez jest tzw rezerwa budzetowa i inne zrodla skad mozna brac kase.bilaystok remontuje radom tez moze lublin tez by zaczal bo narazie nasz "stadion " to zapyziala betonowa pustynia.podobno anglicy maja sponsorowac warszwawska polonie powiedizli o ich stadionie ze niewiedzieli ze na takich obiektach gra sie jeszcze mecze.a jak byl mecz japonia -polska za czasow engela na widzewie to japonce stwierdzili ze stadion widzewa to chyba jakis zabytek.....ciekawe co powiedza o stadionie motoru.moze trafimy do ksiegi UNESCO jako zabytek .....bo w tej chwili przypomina nam nasz stadion rzymski amfiteatr.jeszcze troche trawy urosnie jakies drzewo i bedzie super
s
ja widzialem usmiechnietego na meczu jacusia sobczaka co by nie bylo kandydata na prezydenta lublina poprzedniej kadencji.wygladl mi na poczatku na jakiegos normlanego"w koncu" polityka z lublina.to wygladanie skonczylo sie gdy bylem na spotkaniu w sprawie ratowania montexu w kafejce ulice mista obok bramy krakowskiej.wtedy ten wielmozny pan glosil non stop ze wedle jego ogromnej wiedzy NIC nie mozna zrobic i w ogole nie wiem po co on siedzi w tym zarzadzie meisjkim.bo jesli nic nie mozna zrobic to po co on tam jest.jesli wspieranie wyczynowego sportu jest niemozliwe to ten ze szanowany pan powinnien zglosic do prokuratury fakt popelnenia przestepstwa.bo w wielu miastach wladza daje kase na wyczynowy sport.daje prezydent gdynii 200tys na arke,daje szef lodzi na ratowanie koszykarek lks kilkaset tys bo dam powstaje taka hala jak na globusie,prezydent radomia szuka sponsora dla radomiaka. a prezydent bialegostoku mimo tak ich burd pokazywanych we wszytskich tv w polsce daje kase na rmont stadionu hetmana .u nas zamaist robic szybko i taniej hale od nowa to sobie zabudowano lodowisko......mialo to byc dla montexu......hala i dla kosza.jedne zespol jest reanimowany non stop kosz gra w lidze podworkowej.dezyja o budowie hali byl sluszny ale ta powinna powstac w 12 meisiecy tak jak np ta z pruszkowa.ale jak zaczeli tak konca nie widac.zobaczcie strategie miasta a raczej jej brak.....na globusie robia i lodowisko i hale na motorze cos podlubali.pamietac trzeba o przekretach na starcie lublin.wszytskie sprawy sportu laczy jedno-balagan brak profesjonalizmu i syf.jak remontowano start ,trybune na motorze buduja hale kazdy widzi.kazdy ma to daleko.mam propozycje do waldz lublina jak nic nie mozecie i zrobic nie mogliscie do tej pory to wycofajcie sie z polityki bo jestescie bezuzyteczni.siedziec i glosowac kazdy moze nawet ja i brac za to kase
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
harry pisze:W przyszłym roku będzie wymiana nagłośnienia
Mister K.K. juz nieraz to słyszał i prosze się nie dziwić, że i tym raze nie uwierzy
A jesli faktyko mają wyremotnować to nagłośnienie to ja polecam wg. jego planu, opracowanego na podstawie obserwacji stadionów żużlowych w całym kraju
To tak na wszelki wypadek, żeby nie spaprali kwestii jak z wierzyczką sędziowską.
Pozdr.
sting126 pisze:rks pisze:ja widzialem usmiechnietego na meczu jacusia sobczaka co by nie bylo kandydata na prezydenta lublina poprzedniej kadencji.wygladl mi na poczatku na jakiegos normlanego"w koncu" polityka z lublina
to wierz mi - baaaardzo sie pomyliles, mialem z nim zajecia - fatalny gosc..
rowniez mialem z nim wyklady z prawa konstytucyjnego. nie liczylbym na niego
Re: s
rks pisze:moze trafimy do ksiegi UNESCO jako zabytek .....bo w tej chwili przypomina nam nasz stadion rzymski amfiteatr.
wtedy moglibyśmy o tych wszystkich udogodnieniach(oswietlenie,przebudowa trybun,itp) zapomnieć,bo jak wiadomo zabytek rzecz święta
Lublin_Fan pisze:harry pisze:W przyszłym roku będzie wymiana nagłośnienia
Mister K.K. juz nieraz to słyszał i prosze się nie dziwić, że i tym raze nie uwierzy
A jesli faktyko mają wyremotnować to nagłośnienie to ja polecam wg. jego planu, opracowanego na podstawie obserwacji stadionów żużlowych w całym kraju
To tak na wszelki wypadek, żeby nie spaprali kwestii jak z wierzyczką sędziowską.
Pozdr.
Nagłośnienie będzie robione od nowa przez wyspecjalizowaną firmę ( J. Ziółkowski poznał ja w Bydzi). Koszt około 100.000,00zł.
dziekujemy Wam bardzo serdecznie Mosci Panowie Óżendnicy!
(zrodlo: http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,2342281.html
Urząd Miasta fatalnie wypadł w staraniach o pieniądze na infrastrukturę ze środków strukturalnych Unii Europejskiej. Złożył tylko dwa wnioski - oba przepadły
Ze środków strukturalnych UE można dostać nawet 75 procent dofinansowania, np. na remont dróg, budowę hali sportowej czy wyposażenie szpitala. Dla biednego Lublina to największa szansa na zdobycie pieniędzy na inwestycje.
Tymczasem na tegoroczne rozdanie funduszy ze Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego magistrat złożył tylko dwa wnioski. Chciał dotacji na budowę sali gimnastycznej w Szkole Podstawowej nr 48 przy ul. Kasprowicza (cały koszt inwestycji ok. 3 mln zł) oraz na salę i basen w SP 51 przy ul. Bursztynowej (niespełna 13 mln zł). Wcześniej urzędnicy zapowiadali, że postarają się o unijne pieniądze na remont Centrum Kultury, budowę Teatru Andersena, przedłużenie ul. Jana Pawła II i remonty innych dróg. Projekty nie powstały w terminie. Może będą gotowe na przyszłoroczne rozdanie funduszy.
Co gorsze, oba złożone wnioski nie zostały zakwalifikowane. - Eksperci uznali, że inne są lepiej przygotowane - mówi Krzysztof Kuśmicki, dyrektor Departamentu Rozwoju Regionalnego w Urzędzie Marszałkowskim, który zajmuje się obsługą unijnych funduszy.
...........:: ciag dalszy w artykule ::............ )
(zrodlo: http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,2342281.html
Urząd Miasta fatalnie wypadł w staraniach o pieniądze na infrastrukturę ze środków strukturalnych Unii Europejskiej. Złożył tylko dwa wnioski - oba przepadły
Ze środków strukturalnych UE można dostać nawet 75 procent dofinansowania, np. na remont dróg, budowę hali sportowej czy wyposażenie szpitala. Dla biednego Lublina to największa szansa na zdobycie pieniędzy na inwestycje.
Tymczasem na tegoroczne rozdanie funduszy ze Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego magistrat złożył tylko dwa wnioski. Chciał dotacji na budowę sali gimnastycznej w Szkole Podstawowej nr 48 przy ul. Kasprowicza (cały koszt inwestycji ok. 3 mln zł) oraz na salę i basen w SP 51 przy ul. Bursztynowej (niespełna 13 mln zł). Wcześniej urzędnicy zapowiadali, że postarają się o unijne pieniądze na remont Centrum Kultury, budowę Teatru Andersena, przedłużenie ul. Jana Pawła II i remonty innych dróg. Projekty nie powstały w terminie. Może będą gotowe na przyszłoroczne rozdanie funduszy.
Co gorsze, oba złożone wnioski nie zostały zakwalifikowane. - Eksperci uznali, że inne są lepiej przygotowane - mówi Krzysztof Kuśmicki, dyrektor Departamentu Rozwoju Regionalnego w Urzędzie Marszałkowskim, który zajmuje się obsługą unijnych funduszy.
...........:: ciag dalszy w artykule ::............ )
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
Czarek pisze:Rozumiem, że po przegranych barażach temat oświetlenia, a i pewnie remontu stadionu, stał się nieaktualny? Czyli w przyszłym sezonie znowu grzejemy beton, patrzymy przez kraty i domyślamy się co mówi spiker.
oczywiscie ze nieaktualny nasz "kochany" prezydent P. lubi duzo gadac ale jak przychodzi do realizacji obietnic to odwraca sie plecami , ten czlowiek nigdy nic dobrego dla tego miasta nie zrobi dla niego najwaniejsze to skakac z jednego ugrupowania politycznego do drugiego po to aby utrzymac stolek albo co juz nie raz pokazal ( zreszta nie tylko on , np. lubleska "ciciolina" I. Sierakowska w polowie lat 90-tych) zrobic sobie za darmoche kampanie na stadionie a potem olac sprawe , moim zdaniem nie ma co liczyc na pomoc miasta chyba ze wladze przejmie ktos kompetentny
Re: Prezydencie Lublina kiedy bedzie oświetlenie???
Jezu!! mam juz tego dosc...
.Co wy tak mowiecie ze np.Nie zrobia oswietlenia bo brak kasy??.A na co ida pieniadze za wstep na mecz??!!.Zrobili tylko nie wiadomo po co budke i pod ta buda sa krzeselka!.(Zrobili to dla V.I.P.-ow)
.Dlaczego krzeselek nie ma na calym stadionie??!!.Nawet tablicy wynikow nie chce sie zrobic...
.
Nie zbadane sÄ… drogi PC-ta
Numer gg:5171756

Naprawdę nie wiesz na co? Na wódkę przecieżsonyicius pisze:Nie zrobia oswietlenia bo brak kasy??.A na co ida pieniadze za wstep na mecz??!!
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
No dobra ale zeby nie zrobic tablicy wynikow??!!.To w koncu nie kosztuje majatek a takie cos sie bardzo przydaje...
A i nie wydaje mi sie zeby zarobki klubu w przeciagu calego sezonu nie wystarczyly na wybudowanie takiej budki jaka powstala.
A i nie wydaje mi sie zeby zarobki klubu w przeciagu calego sezonu nie wystarczyly na wybudowanie takiej budki jaka powstala.
Nie zbadane sÄ… drogi PC-ta

Nasz klub ledwo co zamkną budżet a Ty myślisz ze za co mamy kupić tą tablicę nie wspominając juz o krzesełkach?? Daj kasę to sie zrobi, jak masz ochote inwestowac w rzeczy które nie są Twoją własnością.
Wiesz potrzeba mi zmienić olej w samochodzie, zmienic opony na nowe zimowe, bo stare juz są do wyrzucenia i kupić płyn do spryskiwacza na zimę, w zamian za to ze mi to sfinansujesz będziesz mógł przez godzine w ciągu miesiąca sobie pojeździć moim samochodem,oczywiscie jak zakupisz sobie benzyne. Wchodzisz w taki układ??
Wiesz potrzeba mi zmienić olej w samochodzie, zmienic opony na nowe zimowe, bo stare juz są do wyrzucenia i kupić płyn do spryskiwacza na zimę, w zamian za to ze mi to sfinansujesz będziesz mógł przez godzine w ciągu miesiąca sobie pojeździć moim samochodem,oczywiscie jak zakupisz sobie benzyne. Wchodzisz w taki układ??
sonyicius pisze:No dobra ale zeby nie zrobic tablicy wynikow??!!.To w koncu nie kosztuje majatek a takie cos sie bardzo przydaje...
mi akurat tablica wynikow nie jest do niczego potrzebna...program mi w zupelnosci wystarcza. Nawet jak ta tablica jeszcze byla na chodzie czyli w czasach Motoru w I lidze to moze ze 2 razy na nia zerknalem zeby sprawdzic czy mi sie wynik w programie zgadza. Nie jest to niezbedna rzecz na stadionie.
METHANOL ADVENTURE TEAM
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
sonyicius pisze:No dobra ale zeby nie zrobic tablicy wynikow??!!.To w koncu nie kosztuje majatek a takie cos sie bardzo przydaje...
I kolejne bzdury na forum.
Strzelaj. Ile twoim zdaniem kosztuje nowa tablica wyników.
Pozdr.
Lublin_Fan pisze:sonyicius pisze:No dobra ale zeby nie zrobic tablicy wynikow??!!.To w koncu nie kosztuje majatek a takie cos sie bardzo przydaje...
I kolejne bzdury na forum.
Strzelaj. Ile twoim zdaniem kosztuje nowa tablica wyników.
Pozdr.
Lublin_Fan nie musi byc od razu elektroniczna, zawzse mozna zrobic np. taka jak majÄ… w Zielonce...
METHANOL ADVENTURE TEAM