Dominik Kubera

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Flagg
Trener

Re: Dominik Kubera

#626 Postautor: Flagg » 15 maja 2025, o 14:14

Lumpproletariacki pisze:Jakieś 2 tygodnie temu usłyszałem, że Domin przedłużony, ale przecież Mikkel też był dogadany i miał zostać ;)

To narazie mamy trzy wersje piekarni:

Domin zostaje
Domin w Falubazie
Domin we Wrocławiu

Oby sprawdziła się ta pierwsza :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#627 Postautor: Gelo » 15 maja 2025, o 14:25

Żeby nie powtórzyła się sytuacja z Michelsenem i żeby po kilku kolejkach nie mieć psychicznie straconego sezonu idealnie byłoby żeby Dominik uciął spekulacje skoro wie, że zostaje.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#628 Postautor: kdsz » 15 maja 2025, o 14:31

Raczej niczego więcej nie usłyszymy, niż formułki "Jeszcze nie myślę o sezonie 2026. Skupiam się na tym, żeby jak najlepiej zaprezentować się w tegorocznych rozgrywkach ligowych w Polsce i Szwecji oraz w cyklu Grand Prix".
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#629 Postautor: Cooper » 15 maja 2025, o 14:35

No chyba, że przedłuży już teraz :cool:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#630 Postautor: Saeyl » 15 maja 2025, o 14:46

Lumpproletariacki pisze:Odnośnie do Wrocławia - u nas, chyba właściwie od reaktywacji, mówi się o atmosferze, warunkach, rozwoju, pieniądzach, ble ble ble, a to Sparta jest tym klubem, który nie traci zawodników, na których im zależy. Kiedy ostatnio odszedł stamtąd ktoś, kogo Wrocław chciał zatrzymać?
Jakieś 2 tygodnie temu usłyszałem, że Domin przedłużony, ale przecież Mikkel też był dogadany i miał zostać ;)

Widzę, że każda piekarnia co innego donosi.
Ja ostatnio też słyszałem, że niby zostaje u nas, nawet tego wywiadu udzielił, że nie wie co by się musiało stać żeby odejść z Lublina, w Kolegium też mówili, że będzie ciężko wyrwać Kuberę z Lublina, ale wczoraj do mnie dotarły jakieś plotki okołoklubowe od znajomego jednego z mechaników w klubie, że Kępa z Kuberą się pokłócili. Prawdopodobnie poszło o to samo, co z Michelsenem, a Dominik już na 90% jest w Falubazie, bo dla Kępy słowo ważniejsze.
Na stole miał też ofertę z Wrocławia, ale tam nie chce iść. Nie wiadomo na ile to sprawdzone, bo wiadomo jak działają piekarnie, że ktoś komuś coś przekazał, inny dodał od siebie, ale przekonamy się pewnie za jakiś czas.
No i w zamian mamy niby tę dziurę załatać zawodnikiem z Gorzowa, ale niekoniecznie Vaculikiem ;) Thomsen też jest brany pod uwagę.

Jednak mam nadzieję, że to całkowicie tylko plotki, a nawet jeśli doszło do jakiejś kłótni to Kępa ustąpi, bo ja osobiście sobie nie wyobrażam już Motoru bez Dominika, a nie widzę sensu tworzyć tu oddziału Stali Gorzów.

Haron90
Kadrowicz

#631 Postautor: Haron90 » 15 maja 2025, o 14:52

Saeyl pisze:
Lumpproletariacki pisze:Odnośnie do Wrocławia - u nas, chyba właściwie od reaktywacji, mówi się o atmosferze, warunkach, rozwoju, pieniądzach, ble ble ble, a to Sparta jest tym klubem, który nie traci zawodników, na których im zależy. Kiedy ostatnio odszedł stamtąd ktoś, kogo Wrocław chciał zatrzymać?
Jakieś 2 tygodnie temu usłyszałem, że Domin przedłużony, ale przecież Mikkel też był dogadany i miał zostać ;)

Ja ostatnio też słyszałem, że niby zostaje u nas, nawet tego wywiadu udzielił, że nie wie co by się musiało stać żeby odejść z Lublina, w Kolegium też mówili, że będzie ciężko wyrwać Kuberę z Lublina, ale wczoraj do mnie dotarły jakieś plotki okołoklubowe od znajomego jednego z mechaników w klubie, że Kępa z Kuberą się pokłócili. Prawdopodobnie poszło o to samo, co z Michelsenem, a Dominik już na 90% jest w Falubazie, bo dla Kępy słowo ważniejsze.
Na stole miał też ofertę z Wrocławia, ale tam nie chce iść. Nie wiadomo na ile to sprawdzone, bo wiadomo jak działają piekarnie, że ktoś komuś coś przekazał, inny dodał od siebie, ale przekonamy się pewnie za jakiś czas.
No i w zamian mamy niby tę dziurę załatać zawodnikiem z Gorzowa, ale niekoniecznie Vaculikiem ;) Thomsen też jest brany pod uwagę.

Jednak mam nadzieję, że to całkowicie tylko plotki, a nawet jeśli doszło do jakiejś kłótni to Kępa ustąpi, bo ja osobiście sobie nie wyobrażam już Motoru bez Dominika, a nie widzę sensu tworzyć tu oddziału Stali Gorzów.

Thomsen jeszcze gorszy niż Vacul. Nie dość, że łamliwy jakby był ze szkła, nie dość że ma historię zawodzenia w najważniejszych momentach, to ponoć jego menago wielki wrzód na dupie.

Przy odejściu MM, mimo że bolało, byłem po stronie Kępy, ale jeśli historia miałaby się powtórzyć z Dominikiem, to ja pierdole, może czas trochę nagiąć swoje zasady?

Wolę aby Motor nie wygrał złota niż żeby miał to zrobić bandą najemników. A bez Domina i Cierniaka, to ten klub właśnie tym będzie.

Flagg
Trener

#632 Postautor: Flagg » 15 maja 2025, o 14:55

Aż nie chce mi się wierzyć, że obaj byliby aż tak głupi.

Jeden, podając rękę pod nowym kontraktem, a potem przychodząc po więcej

Drugi, znowu strzelając focha, szczególnie, że przecież potem chciał ten hajs MM dać.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Saeyl
Kadrowicz

#633 Postautor: Saeyl » 15 maja 2025, o 15:02

Mnie osobiście by to wcale nie zdziwiło. Wiadomo jaki jest Kępa i jak podchodzi do negocjacji i tej swojej tzw. "czarnej listy". A jeśli Falubaz rzuca większymi kwotami to pewnie Kępa nie będzie przelicytowywał. Mam nadzieję, że jednak nie będzie akcji takiej samej jak z MM. Piekarnie i gazety też zaczęły na nowo grzać temat od jakichś 1-2 dni, więc coś na rzeczy musi być. Środowisko żużlowe jednak jest dosyć małe to takie info szybko wypływają. Oby tylko się to dobrze skończyło, oczywiście dla nas.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#634 Postautor: Gelo » 15 maja 2025, o 15:09

Ja myślę, że Kuba wyciągnął wnioski z lekcji z Mikkelem. Sądzę, że wie też że wobec możliwego odejścia Przyjemskiego, w sprawie którego ma wyjątkowo związane ręce - Dominik jest w Motorze nie do zastąpienia. No i nie pasuje mi ten Falubaz. Kasa kasą, odległość odległością - ale zgadzam się tu z Tillingerem - o ile z punktu widzenia Falubazu byłby to złoty strzał, to z punktu widzenia Kubery taki ruch jest kompletnie bez sensu.

Awatar użytkownika
Lumpproletariacki
Szkółkowicz

#635 Postautor: Lumpproletariacki » 15 maja 2025, o 20:40

Saeyl pisze:

Nie bez przyczyny wspomniałem o 2 tygodniach, przez tyle dni wszystko się może wywrócić do góry nogami :arrow:
Zresztą w moim przypadku to żadna piekarnia, raczej “znam kogoś kto był w Stanach i opowiedział mi to i owo”

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#636 Postautor: Perez » 15 maja 2025, o 21:28

Domin Kubera do falubazu się wybiera, Domin Kubera!
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#637 Postautor: Flagg » 15 maja 2025, o 21:30

Domin Kubera! NIech przywozi same zera!

rumburaquee
Zawodowiec

#638 Postautor: rumburaquee » 15 maja 2025, o 22:02

Czy przypadkiem sami się nie nakręcacie? Silniki ma od MMX, jest u nas uwielbiany, ma jak w uchu. Jankiel mógł się przeprowadzić do Leszna? To i Dominik też da radę;)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#639 Postautor: Torsen » 15 maja 2025, o 23:27

Mam deja vu. Jeśli skończy się, jak z Michelsenem, a nawet w lepszym stylu, ale z tym samym skutkiem, a za Dominika przyjdzie jakiś bezpłciowy gość typu Vaculik, to ja się przerzucam na siatkówkę.
Kubera jest trzonem zespołu i tożsamością klubu dla każdego, kto się tym interesuje dłużej, niż 3 lata. Ktoś taki jest jak Penderecki, jego trzeba nadpłacić, przepłacić, przebić. Jeśli nie dba się o pozostanie takiego zawodnika w klubie, to znaczy, że klub jest tylko nazwą i słupkami w arkuszu kalkulacyjnym - i nie ma żadnego powodu, by go traktować inaczej.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#640 Postautor: tezetomaniak » 15 maja 2025, o 23:41

Klub musi dbać o swój interes. Nawet jak to trzonowi i tożsamości się odklei i zażąda x3 podwyżki to ma się wykrwawiać dla jednego zawodnika? Tak świat nie działa :)

To oczywiście przykład, Kubera raczej jeden z ostatnich do odklejenia.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#641 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 15 maja 2025, o 23:49

Za wzór w stałości składu możemy brać Spartę. Oni mają Bewleya od 2020 roku, Magica od 100 lat, Łagutę od 2021 (tyle samo co Kubera u nas), a Kowalski jeździ rok krócej. Jeśli zmieniają, to bardzo rzadko i w skrajnych sytuacjach, jak niedomagający Tai. Podobną umiejętność utrzymania składu widać w Toruniu. Tam Dudek, Lambo i Emil już trochę lat jeżdżą, a jeszcze chyba podpisali dłuższe umowy. Można pozazdrościć niestety.

Torsen pisze:to ja się przerzucam na siatkówkę.

Niestety Motor nie ma swojego Kuby Wachnika (gra od 1. ligi w LKPS) ani Maćka Zająca (rodowity lubelak).

rumburaquee
Zawodowiec

#642 Postautor: rumburaquee » 16 maja 2025, o 00:21

No bo u nas wszystko co roku patykiem na wodzie pisane;) SSP dziś som jutro nima;)

Flagg
Trener

#643 Postautor: Flagg » 16 maja 2025, o 00:35

W przypadku Mikkela wszystko było dość jednoznaczne. Wszystkie piekarnie i źródła donosiły to samo. Co do Dominika to gdzie nadstawisz ucha to mówią co innego. Nie pozostaje nic innego jak poczekać.

Snys
Zawodowiec

#644 Postautor: Snys » 16 maja 2025, o 06:13

https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... te/wnxy04p

Chyba trzeba się żegnać z Dominem :(
Ostatnio zmieniony 16 maja 2025, o 08:17 przez Snys, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#645 Postautor: Perez » 16 maja 2025, o 06:28

Właśnie to jest zastanawiające dlaczego w Motorze nie może być jak w Sparcie czy Apatorze, odchodzi ktoś jak klub go już nie chce a nie odwrotnie. Inni prezesi to wiedzą i uderzają w Lublin.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
papi
Trener

#646 Postautor: papi » 16 maja 2025, o 06:32

ale kto poza MM odszedł mimo, że klub chciał go zostawić?

Sparta na przestrzeni lat wymieniała "odkrycia", bo nikt się u nich nie sprawdzał, Lebiediew, Milik, Fricke, Woźniak.
Apator historię stabilności ma krótszą od nas

Awatar użytkownika
Dragon_Juventino
Junior

#647 Postautor: Dragon_Juventino » 16 maja 2025, o 07:33

Kubery w Lublinie już nie ma. W tym środowisku się nic nie utrzyma. Z Mikkelem znacznie później to wyciekło. Szkoda, że tak wyszło. Osobiście bardzo żałuję.
Decyzja absolutnie jednostronna,co ważne, nie było mowy o pieniądzach. Z tego co jeszcze wiem, Kuba wyciągnął kolejną lekcję z tej ,,przygody".
A, i miał być ogłoszony przedłużony kontrakt razem z Bartkiem.
Obrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#648 Postautor: RadeKas » 16 maja 2025, o 07:38

I znowu sezon zepsuty "nastrojowo" zanim się na dobre rozpoczął.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#649 Postautor: Kargolo » 16 maja 2025, o 07:45

papi pisze:ale kto poza MM odszedł mimo, że klub chciał go zostawić?
Dokładnie, to jest dramatyzowanie. Poza Mikkelem odchodzili tylko zawodnicy, dla których w Motorze brakowało miejsca i zostali wymienieni na lepszych, no i Jarek który musiał zrobić miejsce na U24 dla Cierniaka.
Zmarzlik, Lindgren, Holder i Bańbor są u nas trzeci sezon.
Dominik i Mati już piąty.
Najkrótszy staż ma Przyjemski, ale wiadomo, został ściągnięty żeby załatać dziurę na juniorce po Cierniaku.

Od czasu awansu odchodzili:
Buczek, Jamróg, Miesiąc, Lamparty, Trofimow - ze względów sportowych
Łaguta i Drabik - całkowicie ogólnie powiedziałbym że ze względów mentalnych
Jonsson - koniec kariery po kontuzji
Jarek - ostatecznie ze względów sportowych, jechał słabo w momencie kiedy trzeba było wybierać kto z seniorów odchodzi i robi miejsce dla U24

No i jeden Mikkel, którego Kuba chciał zatrzymać, ale się nie udało. Nie róbmy teraz z Motoru jakiegoś byle klubiku, z którego każdy chce jak najszybciej uciec i tylko czeka na inne oferty.
Dominik byłby dopiero drugim takim zawodnikiem. Jeśli czuje potrzebę zmiany to trudno, this is speedway, this sport business, zawodnicy zmieniają barwy klubowe z różnych względów i czasem nie da się ich zatrzymać. Jeśli tak się stanie to oby nie żałował jak jego duński poprzednik.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#650 Postautor: Gelo » 16 maja 2025, o 07:46

No to dla mnie sezon właśnie się skończył