Inne sporty

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

Re: Inne sporty

#651 Postautor: kibicLBN » 4 maja 2025, o 16:10

Co tam znowu majaczysz? :roll:
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#652 Postautor: Kargolo » 4 maja 2025, o 16:12

Daj spokój europejczykowi. Psychicznie wykończony z powodu miejsca urodzenia ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#653 Postautor: kdsz » 4 maja 2025, o 16:36

Wyobraziłem sobie komisję weryfikacyjną ds. prawdziwych kibiców. Stół wyłożony zielonym suknem, na ścianie godło Polski i odpytywanie o Roberta Juchę i Jurka Mordela. I nagle wchodzi Marcin Nowoszyński z dramatycznym pytaniem "KIM JESTEM?". Na co wszyscy krypto-quasi-kibice robią wielkie oczy. I wychodzą za drzwi z wilczym biletem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#654 Postautor: Speedway » 4 maja 2025, o 21:46

A propos owczesnych juniorow, ostatnio odkrylem ze Jaroslaw Cieslak gra w pilke w lidze szostek w druzynie z Niedrzwicy :)
Przed kontuzja (zlamany nadgarstek?) byl naprawde dobrze zapowiadajacym sie wychowankiem.
Obrazek

Flagg
Trener

#655 Postautor: Flagg » 5 maja 2025, o 00:24

A odnośnie siatkówki. Ja osobiście wielkim fanem tego sportu nie jestem, ale oczywiście śledzę rozgrywki, jestem w miarę na bieżąco, zarówno pod względem klubowym, jak i reprezentacyjnym. W związku z sukcesami LUK ostatnio trochę zacząłem więcej śledzić siatkarskie uniwersum, obejrzałem kilka programów poświęconych rozgrywkom ( spokojnie, na mecze nie chodzę, o bilety nie walczę i nie zabieram miejsca prawilnym kibicom) i co zwróciło moją uwagę, to to, że zaskoczyło mnie, że siatkarze są generalnie dość elokwentni, jeśli chodzi o wypowiedzi w mediach. I nie mówię o takich już obytych w mediach jak np. Wrona, ale również o takich, o których wcześniej za dużo nie słyszałem. A w większości programów, które obejrzałem, to zawodnicy mówili ciekawie i z sensem. Ich wypowiedzi nie były sztampowe, powtarzalne, ale nawet jak dostawali trudne i nie oczywiste pytania, to świetnie sobie z nimi radzili i potrafili powiedzieć coś ciekawego. I mówię o aktywnych zawodnikach, a nie telewizyjnych ekspertach. Naprawdę niebo a ziemia w porównaniu do żużlowców czy piłkarzy.

Być może to też wynika z mojej mniejszej wiedzy odnośnie siatkówki już np. żużla czy piłki, ale wrażenie jest bardzo pozytywne
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#656 Postautor: RadeKas » 10 maja 2025, o 19:10

Zaryzykuję i napiszę, że gratulacje dla siatkarzy LUK za mistrzostwo Polski :).
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#657 Postautor: Kargolo » 10 maja 2025, o 19:20

Olbrzymie gratulacje!
Klub zrodzony z czystej pasji, Lubelski Klub Przyjaciół Siatkówki, jak zaczynali to w życiu bym nie podejrzewał, że tak to się skończy.

Ale... gdzieś już widziałem coś podobnego ;)

Flagg
Trener

#658 Postautor: Flagg » 10 maja 2025, o 19:47

No Bogdanka w tej serii finałowej wybrała przemoc.

Trochę zazdroszczę kibicom siatkówki tej radości, bo pamiętam jak smakowało to pierwsze złoto w 2022 :)

Pamiętam tez, ze w sumie nie tak dawno niektórzy próbowali wmówić lubelskim kibicom, ze w tym mieście nie da się zbudować czołowej drużyny w kraju w popularnej dyscyplinie.

Tymczasem, na dzień dzisiejszy, w dwóch z trzech najpopularniejszych rozgrywkach ligowych w Polsce, mistrz jest z Lublina :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#659 Postautor: RadeKas » 10 maja 2025, o 20:13

Nic tak nie smakuje jak pierwsze mistrzostwo.

Jedno co nas i siatkozjebów :cool: łączy to pilna potrzeba nowego miejsca rozgrywania meczów.

edit: ale leci teraz jedna wielka reklama miasta na polsacie. Mowa i o żużlu, i o piłce, i o siatce. Lublin stolicą sportu w tym kraju.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#660 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 10 maja 2025, o 22:42

Sukces siatkarzy chyba krajowo jest większy od żużlowców, bo jednak siatkówka to dyscyplina olimpijska i mocno reprezentacyjna (regularne MŚ, ME i Liga Narodów). Piękna sprawa, że tak, jak kolega @Flagg napisał, mamy w Lublinie mistrzów dwóch z trzech najpopularniejszych dyscyplin w Polsce. Nieprawdopodobny, historyczny okres w Lublinie pod kątem sportu, który będzie zapamiętany przez wiele lat.

Raczejj
Junior

#661 Postautor: Raczejj » 10 maja 2025, o 23:24

No to w zimie czas na skoki.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#662 Postautor: Cooper » 12 maja 2025, o 08:33

RadeKas pisze:
Jedno co nas i siatkozjebów :cool: łączy to pilna potrzeba nowego miejsca rozgrywania meczów.

Przy czym nowa hala dla siatkówki to sprawa dużo pilniejsza, choć by ze względu na europejskie puchary. Przypominam, że w Globusie nie ma nawet klimatyzacji, a wentylacja jest raczej pozorna.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Flagg
Trener

#663 Postautor: Flagg » 12 maja 2025, o 11:17

Nie mówiąc nawet o tym, ze po prostu budowa takiej hali jest po prostu dużo bardziej sensowna równiez z ekonomicznego punktu widzenia. Mamy obecnie 4 druzyny sportowe w najwyższej klasie rozgrywkowej, które z takiej hali mogłby korzystać. Dochodzą, jak już wspomniałeś, europejskie puchary. Polska jest też dużo częściej jest organizatorem dużych międzynarodowych imprez w sportach halowych (MŚ, ME), niż takich, które wymagają stadionu.

Plus oczywiście dochodzi wykorzystanie takiej hali przy organizacji imprez pozasportowych, typu wystawy, targi, festiwale, konwenty, koncerty itp, co znacznie zwiększa szanse, że taka hala byłaby po prostu bardziej rentowna niż Stadion z funkcja hali, schronu, basenu i toru do wyścigów psich zaprzegów.

Raczejj
Junior

#664 Postautor: Raczejj » 12 maja 2025, o 15:56

Flagg pisze:
Plus oczywiście dochodzi wykorzystanie takiej hali przy organizacji imprez pozasportowych, typu wystawy, targi, festiwale, konwenty, koncerty itp, co znacznie zwiększa szanse, że taka hala byłaby po prostu bardziej rentowna niż Stadion z funkcja hali, schronu, basenu i toru do wyścigów psich zaprzegów.

Przecież wszystko jest.

e:
Chciałbyś w jednym miejscu?

blajar
Trener

#665 Postautor: blajar » 28 maja 2025, o 22:09

Dzieje się, Start właśnie wygrał na wyjeździe pierwszy mecz półfinałowy PLK w Sopocie.

To jest jakiś niesamowity rok w lubelskim sporcie, drużynowo najpewniej bez precedensu w historii. Żużlowcy teraz nie mogą nie dowieźć medalu :D
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#666 Postautor: papi » 28 maja 2025, o 22:37

szkoda że piłkarki Montexu bez złota. Jeśli Start wejdzie do finału to niespodzianka w postaci mistrzostwa LUKu może się schować. Totalna partyzantka, zbieranie trzeciorzędnych zawodników, których nie chciały lepsze kluby, co roku wyjazd wszystkich obcokrajowców, funkcjonowanie w oparciu o dotacje miasta. Ale to pokazuje w jakim miejscu jest nasza koszykówka

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#667 Postautor: Cooper » 29 maja 2025, o 08:45

Ostatnie dwa mecze (ostatni z Czarnymi i pierwszy z Treflem) w wykonaniu Startu to jakiś kosmos. Chłopaki złapali taką wiarę w siebie, rzuty za 3 siedzą na 60-70% skuteczności. Bardzo dobrze się to ogląda, zobaczymy dokąd zaprowadzi.

Natomiast kibiców mam nadzieję, że zaprowadzi na Globus w poniedziałek o 17:30. Hala jest jaka jest, ale można pomóc ją zapełnić :)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#668 Postautor: Kargolo » 31 maja 2025, o 20:08

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#669 Postautor: RadeKas » 31 maja 2025, o 20:15

Nie mogło być długo za dobrze w tym mieście.
Richie Faulkner:

Flagg
Trener

#670 Postautor: Flagg » 1 czerwca 2025, o 00:37

Złota im nie zabiorą, bo trudno byłoby lidze wytłumaczyć coś takiego, szczegolnie, że chodzi o jeden mecz,ale smrodu Sawicki narobił co niemiara.

Ale ok, poczekajmy na końcowy werdykt POLADA, bo łatwo teraz chłopa dojechać.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#671 Postautor: papi » 2 czerwca 2025, o 21:42

tymczasem Start pokonał Trefla i prowadzi w serii 2-1, w środę kolejny mecz u siebie, wygrana daje awans do finału

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#672 Postautor: Kargolo » 2 czerwca 2025, o 22:47

Byłem dzisiaj pierwszy raz od kilku lat na meczu Startu i lekki szok jak te trybuny żyją. Ostatni raz taką atmosferę widziałem na żywo jeszcze na mosirze podczas meczu z Toruniem w playoffach w ostatnim sezonie w 1 lidze. Wow!

Mecz szarpany, nie było już tak kosmicznej skuteczności, były przestoje, ale udało się dowieźć wynik. W dodatku wydaje się, że w perspektywie środy to Start ma trochę więcej rezerwy. Lecomte jest świetnym grajkiem. Ma rzut, ma szybki pierwszy krok, nie boi się kontaktu. Szacun dla Puta za dwie zajebiście ważne trójki z rogów w trudnym momencie.

Dokończcie robotę pojutrze Panowie, Lublin stolicą polskiego sportu! :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#673 Postautor: Cooper » 3 czerwca 2025, o 09:45

No trybuny trochę w końcu ożyły (choc były już momenty w tym sezonie). Cieszy też lepsza frekwencja.

Lecomte jest bardzo dojrzałym koszykarzem - ale wczoraj całą drużyna pięknie dźwignęła końcówkę, najpierw gdy Trefla złapał prowadzenie 72:71, a potem remis po 83.

Bardzo dobrze się tą drużynę ogląda, mega robotę robi trener maskując słabości pod koszem a jednocześnie zaskakując rywali na obwodzie.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#674 Postautor: papi » 3 czerwca 2025, o 10:32

Obwód jest bardzo silny, tak naprawdę 4 zawodników, którzy mogą wygrywać mecze. Oby jutro to zamknąć. Ale jak się uda to Legia będzie bardzo trudna do pokonania, nawet mimo przewagi parkietu.

Wczoraj moim zdaniem brakowało trochę zdecydowania w 3 i 4 kwarcie, Trefl szybko nalapal fauli i prosiło się o agresywna grę w ataku, dużo pojedynków 1 na 1. Może parę bloków by wleciało, ale pewnie też kolejne faule i łatwe punkty z wolnych, ew. słabsza obrona i czyste pozycje. Ale ważne że dowieźli

KrzyczącyK1b1c
Trener

#675 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 5 czerwca 2025, o 15:14

Niestety próbka B potwierdziła niedozwolony środek w organizmie Mikołaja Sawickiego. Bogdanka LUK Lublin musi zacząć szukać wyjścia awaryjnego.