Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Re: Pozaligowe występy lubelskich zawodników
Mati troche pogubiony w tych turniejach. Mam nadzieje, że sie szybko ogarnie.
Pozdr
Pozdr
47 razy było pisane, że Cierniak w sparingach i turniejach przedsezonowych, a Cierniak w lidze to dwa różne Cierniaki
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Dawid Grzeszczyk w barwach Speedway Kraków zdobył 9+1 w sparingu z Unią Tarnów (3,0,3,2,1*). Wprawdzie wszystkie punkty zrobione na juniorach Tarnowa, ale występ jak najbardziej na plus.
No i z czysto kronikarskiego obowiązku dodajmy, że Bartek Zmarzlik wygrał Turniej o koronę Bolesława Chrobrego. Lindgren był piąty, Przyjemski - 8 miejsce, a Jack Holder zamknął pierwszą dziesiątkę.
No i z czysto kronikarskiego obowiązku dodajmy, że Bartek Zmarzlik wygrał Turniej o koronę Bolesława Chrobrego. Lindgren był piąty, Przyjemski - 8 miejsce, a Jack Holder zamknął pierwszą dziesiątkę.
Ostatnio zmieniony 6 kwietnia 2025, o 18:46 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- tezetomaniak
- Trener
kibicLBN pisze:47 razy było pisane, że Cierniak w sparingach i turniejach przedsezonowych, a Cierniak w lidze to dwa różne Cierniaki
Zobaczymy czy i w tym sezonie się to potwierdzi. W sumie ciekawa sprawa, czy tak trudno wchodzi mu się po zimie w jakikolwiek rytm, czy już w takim wieku umyślnie olewa sparingi i turnieje towarzyskie.
kdsz pisze:Dominik wygrał Memoriał Smoczyka. Mati był ostatni. Dla kontrastu.
Wszystkie wyścigi Memoriału Alfreda Smoczyka można obejrzeć tutaj:
https://youtu.be/5lxzXNmeBUk?si=WZyVvuMQt2d4s50q
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Bartosz Jaworski z 11 punktami w Swietochlowicach uzyskal awans do finalu Brazowego Kasku (miejsce 2-5)
Dawid Grzeszczyk uzbieral 3 oczka i zajal 14. miejsce
Dawid Grzeszczyk uzbieral 3 oczka i zajal 14. miejsce
Mateusz Cierniak awansował do IMP Challenge. Z rywalizacji odpadli Bańbor i Jaworski. Warto zauważyć, że nasi juniorzy pokonali w bezpośrednim pojedynku jednego z faworytów dzisiejszych zawodów Bartłomieja Kowalskiego.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11846 ... -najlepszy
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11846 ... -najlepszy
Bartłomiej Kowalski dostał również żółta kartkę za atak na Mateuszu Cierniaku. W ruch poszła noga ;-). Ale Matii pięknie się obronił przy tym ataku.
Mistrzowie Polski sialalalala :-) 22' 23' 24'
Bartosz Jaworski dobry start w finale BK w Krośnie (3,3,2). Jego sytuacja mogła być nawet lepsza, bo jeden z głównych konkurentów Kevin Małkiewicz jechał ostatni w biegu 14, ale prowadzący Miłosz Grygolec zaliczył upadek przez dziury na pierwszym łuku. W ogóle to nie do pomyślenia, że na zawody juniorów został przygotowany tak nierówny tor - na pierwszym łuku konkretne koleiny. I znowu w Krośnie...
Leśniak w dzisiejszym kolegium żużlowym stwierdził, że koleiny to nie dziury.
Na tym torze to kratery są a nie dziury czy koleiny…
To teraz poproszę jazdę parą Bańbor - Jaworski na 5-1.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
A "wystarczyło" porobić słabego Heleniaka w czwartej serii i teraz Bartek jechałby o wygraną z Karczewskim...
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Zamiast 5-1 wyszło 1-5.
Richie Faulkner:
I to mając lepsze pola
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
U Bańbora nie widać żadnego rozwoju, właściwie idzie to w kierunku odwrotnym do rozwoju. Nie sugeruje pochopnych kroków, ale trzeba zacząć od uświadomienia sobie, że jazda wygląda po prostu słabo. Nie widać grama zadziorności, jest zachowawczość, gubienie się z doborem ścieżek i, co najgorsze, kompletny brak myślenia. Dojdzie presja ze strony Jaworskiego i możemy być świadkami kolejnej ścieżki rozwoju kariery “in Rzeszów style”
Nasi mieli historyczną szansę wygrania czegoś juniorskiego i spaprali to koncertowo. Jaworski jeszcze nie dorósł do jazdy o stawkę a Bańbor nie robi żadnych postępów niestety. Jego styl zaczyna niebezpiecznie przypominać jego mentora.
Bańbor to chyba tylko sprzętowo nie dojechał jeszcze, stąd pewnie i niepewna i zachowawcza jazda, spokojnie, zaraz się rozkręci ;)
Bartek Jaworski luźno wygrał swój turniej eliminacyjny do finału Srebrnego Kasku. 14 pkt i jedna porażka z...Bańborem, który zajał drugie miejsce (13 pkt)
Jeszcze luźniej swój turniej wygrał Wiktor Przyjemski - komplecik :)
Każdemu jego Everest...
Dzis o 14:15 Bartek Jaworski pojedzie w polfinale IME U19 w Zarnovicy. To chyba jego zagraniczny debiut, powodzenia!
Bartek Jaworski z awansem z drugiego miejsca
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11864 ... h-w-finale
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/11864 ... h-w-finale
Lubię Banbora ale to nie jest ten sam zawodnik który skradł nasze serca. Widać tutaj rękę Lamparta :-/. Dawać Bartka na pełny mecz, niech pokaże co umie.
Narzekaliśmy przez lata na BSI i to w jaki sposób prowadziło cykl SGP. Niektórzy mieli spore nadzieje wraz z przejęciem cyklu przez Discovery i nie wiem jak wy, ale dla mnie obecny regulamin, sposób organizacji, dzikie karty, punktacja - zniszczyło całkowicie ten cykl. Runda zasadnicza zupełnie do niczego, bo większość jedzie, żeby jechać - ciułasz 6-7 pkt i masz te same szanse na finał co gość z 11. O tym, że zawodów jest zbyt wiele pisaliśmy nie raz. Te idiotyczne kwalifikacje, sprinty... Kogo to interesuje, a poprzez punkty do generalki wypacza to wynik końcowy.
Po raz pierwszy zawody SGP były dla mnie tak nieprzejrzyste, nieciekawe że odpuściłem po kilkunastu biegach i sprawdziłem wyniki i inne rzeczy po turnieju. Jak długo te burgerojady będą miały prawa do realizacji cyklu?
Po raz pierwszy zawody SGP były dla mnie tak nieprzejrzyste, nieciekawe że odpuściłem po kilkunastu biegach i sprawdziłem wyniki i inne rzeczy po turnieju. Jak długo te burgerojady będą miały prawa do realizacji cyklu?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.