I kolejka PGEE: Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin
I kolejka PGEE: Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin
Dzień dobry.
Zielone światło do napinki włączone. Czy Użytkownicy Forum stoją już nieruchomo pod taśmą?
No to zaczynamy :) Kto pierwszy?
Zielone światło do napinki włączone. Czy Użytkownicy Forum stoją już nieruchomo pod taśmą?
No to zaczynamy :) Kto pierwszy?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
Re: I kolejka PGEE: Falubaz Zielona Góra - Motor Lublin
Ciekaw jestem tego Maderna w ZG, zdaje się że zawsze bardzo dobre punkty tam robił. Sam mecz raczej powinien należeć do tych łatwych, za duże dziury na juniorce i u24 mają żeby nam zagrozić
Motor mocny
Jest jeszcze Hampel. Ciekawe w jakiej formie.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski
Nowi zawodnicy Falubazu, Leon Madsen i Damian Ratajczak, w sparingach prezentują się w kratkę, ale zasadniczo kręcą dobre wyniki. Przemo tradycyjnie początek roku ma ekstra, Jarek Hampel klasyczne 0,3,0,2..., Rasmus w sumie bardzo spoko.
U nas wiadomo, że Zmarzlik i Kubera jadą na miarę oczekiwań. Obcokrajowcy ok, ale w kratkę, natomiast młodzież trochę niepokoi. Mati bardzo słaby, Bańbor właściwie nigdzie nie startuje, poza jedynym beznadziejnym sparingiem w Lesznie (Krosna nie liczę), a Przyjemski jakieś punkty wozi, o ile krawężnik niesie. Wiktor w 2025 chyba się jeszcze nie zapuścił dalej niż 3 m od kredy.
Żaden wynik w przedziale -10 ÷ +10 mnie nie zaskoczy. Myślę, że czeka nas bardzo ciekawa inauguracja.
U nas wiadomo, że Zmarzlik i Kubera jadą na miarę oczekiwań. Obcokrajowcy ok, ale w kratkę, natomiast młodzież trochę niepokoi. Mati bardzo słaby, Bańbor właściwie nigdzie nie startuje, poza jedynym beznadziejnym sparingiem w Lesznie (Krosna nie liczę), a Przyjemski jakieś punkty wozi, o ile krawężnik niesie. Wiktor w 2025 chyba się jeszcze nie zapuścił dalej niż 3 m od kredy.
Żaden wynik w przedziale -10 ÷ +10 mnie nie zaskoczy. Myślę, że czeka nas bardzo ciekawa inauguracja.
Ostatnio zmieniony 7 kwietnia 2025, o 09:59 przez kdsz, łącznie zmieniany 1 raz.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Dominik w formie, Bartek też (starty do poprawki). Fred ma jeszcze słabsze starty niż w zeszłym roku, o Jacku nic nie można powiedzieć - jakiś taki bezjajeczny. Mati dotychczas bardzo słabo, ale on już tyle razy zaskakiwał że może i tym razem się uda (chociaż ja cudów bym się nie spodziewał akurat w piątkowym meczu). Przyjemski jedzie lepiej niż punktuje (chociaż strasznie drewniano na trasie) i trzeba brać poprawkę, że jechał w bardzo mocnych turniejach. Bańbor - zagadka. W Falubazie Jarek wprost mówi o najtrudniejszym wejściu w sezon od lat - należy spodziewać się jazdy zerowo-trójkowej. Madsen pewnie sobie poradzi ale dotychczas szału nie ma. Rasmus raczej przeciętnie, Curzytek, Hurysz i Ratajczak zdecydowanie pod kreską oczekiwań. Jakbym miał typować to postawiłbym 43:47.
Ostatnio zmieniony 7 kwietnia 2025, o 10:45 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Patrzac na obecna dyspozycje, to stawiam w okolicach remisu. Jednak z malym wskazaniem na gospodarza.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
No nie, no nie. Falubaz nie ma do nas żadnego podjazdu. 40-50 najmniejszy wymiar kary. Porażka byłaby dla mistrza Polski kompromitacją.
W zeszlym sezonie ledwo tam wygralismy.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
to zależy kiedy ;)
Dobrze będzie :)
Wprawdzie 3/4 Polski czeka na naszą sromotną porażkę, ale nie tym razem.
Wprawdzie 3/4 Polski czeka na naszą sromotną porażkę, ale nie tym razem.
Drodzy użytkownicy już bez krygowania się i samobiczowania. Troszeczkę obiektywizmu. Ja stawiam na chłodno, bez zaangażowania emocjonalnego i starając się być maksymalnie obiektywnym 37-53 dla Motoru. I to tylko dlatego że Kubera i Zmarzlik po cztery starty. Straszne lańsko dostaną na dzień dobry Falubazy.
Chcę zobaczyć reakcję trybun w Zielonej po przegranym meczu, gdy Leon zacznie rundkę honorową na jednym kole ;-)
Nie no - aż tak? :) Falubazy przeświadczone o swojej magii mają aspiracje medalowe. Jadą u siebie, mają najechane sparingi. Mają swoje problemy ale pierwszy mecz to zawsze zagadka.
Falubazu w magii, Apator w wierze. Jedni marzą o medalach, a drudzy wieszają już sobie złoto.
- tezetomaniak
- Trener
Jeżeli nie będzie cyrków, to powinno być w okolicach 41:49, mimo dramatycznej jazdy Cierniaka i Przyjemskiego w przedsezonowych występach.
W Falubazie bardzo słabo wygląda Hampel, Madsen jak na siebie wolny i apatyczny. Liderem może być Pawlicki.
W Falubazie bardzo słabo wygląda Hampel, Madsen jak na siebie wolny i apatyczny. Liderem może być Pawlicki.
Motor 47-49 punktów i wygrana oczywiście.
1. Jack Holder
2. Fredrik Lindgren
3. Dominik Kubera
4. Mateusz Cierniak
5. Bartosz Zmarzlik
6. Wiktor Przyjemski
7. Bartosz Bańbor
2. Fredrik Lindgren
3. Dominik Kubera
4. Mateusz Cierniak
5. Bartosz Zmarzlik
6. Wiktor Przyjemski
7. Bartosz Bańbor
Lindgren ani razu po równaniu.
chwilę to trwało, żeby na to wpadli ;)
Lepiej późno niż wcale. W Lublinie spodziewam się że będzie odwrotnie. Jacek Z. W magazynie Eleven mówił że na domowy tor taki układ par już nie pasuje.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ja myślę że strach nam zajrzał w oczy skoro szukamy maksymalnego wykorzystania potencjału ;) i Fred pojeździ po odsypanym :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Ja myślę, że nasi jednak zobaczyli jak startuje teraz Fred. Wygląda to dość dramatycznie. Jedyna nadzieja, że będzie kroił po dużej
Nadszedł dzień dzisiejszy.
Na nich !
Wykorzystać przewagi (przynajmniej na papierze) na pozycjach u24 i juniora. Resztę też mamy (na papierze) lepszą.
Dobrze będzie. W okolicach nominowanych powinno się rozstrzygnąć.
Na nich !
Wykorzystać przewagi (przynajmniej na papierze) na pozycjach u24 i juniora. Resztę też mamy (na papierze) lepszą.
Dobrze będzie. W okolicach nominowanych powinno się rozstrzygnąć.
Start sezonu rządzi się swoimi prawami.
Czasem Smolinski potrafi wygrać wtedy turniej GP, czasem Zmarzlik jest pogubiony i seryjnie przegrywa na swoim torze.
Teoretycznie powinniśmy wziąć zwycięstwo, w środku zeszłego sezonu byłbym pewien, że 50 pkt zrobimy w Zielonej, ale teraz sądzę, że będzie to bardziej wyrównany pojedynek i coś około 42:48 się zakończy.
MOTOR!
Czasem Smolinski potrafi wygrać wtedy turniej GP, czasem Zmarzlik jest pogubiony i seryjnie przegrywa na swoim torze.
Teoretycznie powinniśmy wziąć zwycięstwo, w środku zeszłego sezonu byłbym pewien, że 50 pkt zrobimy w Zielonej, ale teraz sądzę, że będzie to bardziej wyrównany pojedynek i coś około 42:48 się zakończy.
MOTOR!
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Początek sezonu jest loteryjny i zagadkowy. Nie wiadomo, czy gospodarzom uda się przygotować tor, jaki chcieli, a temperatury są od sasa do lasa, więc silniki też mogą zachowywać się nieprzewidywalnie. Do tego, nikt nie jest w rytmie meczowym i nie wiadomo do końca, jaka jest forma zawodników, szczególnie naszych juniorów.
Patrząc na sam skład, Motor powinien to wziąć na miękko i bez oporów. Ale jak przypomnę sobie debiut Bartka Zmarzlika w naszych barwach, w końcu też na początku sezonu i średnich warunkach torowo-pogodowych, to nic mnie nie zdziwi.
Patrząc na sam skład, Motor powinien to wziąć na miękko i bez oporów. Ale jak przypomnę sobie debiut Bartka Zmarzlika w naszych barwach, w końcu też na początku sezonu i średnich warunkach torowo-pogodowych, to nic mnie nie zdziwi.