Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Haron90
Kadrowicz

Re: Żużlowe różności

#20601 Postautor: Haron90 » 16 grudnia 2024, o 10:03

Gelo pisze:Według Interii celem Falubazu jest Kubera. Nie wolno do tego dopuścić. Domin musi zostać w Lublinie żeby nawet "oddać" Zmarzlika. Dominik to nasz mistrzowski amulet.

Interia mówi też, że Cierniak może odejść. Wierzymy we wszystko? Już pomijam fakt, że Domina chciałby każdy zespół w lidze, i pewnie każdy zespół składa mu oferty. Co się pewnie w sumie tyczy każdego naszego zawodnika. Tak długo jak Domin będzie szczęśliwy, pewnie będzie jeździł w Motorze. A jak przestanie być szczęśliwy? No cóż, wolny człowiek który raczej i tak już na zawsze zapisał się na kartach historii naszego klubu.

go!
Trener

#20602 Postautor: go! » 16 grudnia 2024, o 10:05

Gelo pisze: Domin musi zostać w Lublinie żeby nawet "oddać" Zmarzlika. Dominik to nasz mistrzowski amulet.

Zgadzam sie, ale to chyba jakie imaginacje Interii.
Wszystkich sobie nagle za miejskie pieniadze kupia: Madsen, Kubera, Vaculik, kogo jeszcze by chcieli?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20603 Postautor: Gelo » 16 grudnia 2024, o 10:12

O ile Interia nie jest wiarygodnym źródłem informacji, to najważniejsze, że chodzi o Falubaz. Wyciągnięcie Madsena z Częstochowy po zapewnieniach, że zostaje - było praktycznie nierealne, a jednak się stało. Bieńkowski ma kasę, Protas trzyma to silną ręką a teraz będą mieli dodatkową motywację do zbudowania silnej pozycji kosztem słabnącego Gorzowa. Ja bym ich nie bagatelizował.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#20604 Postautor: Cooper » 16 grudnia 2024, o 10:13

Po pierwsze wg Interii to będzie już 57 rozbiór Motoru.

Po drugie to mam wrażenie, że nazwisko Kubery padło w tej wypowiedzi jako przykład "dobrego zawodnika", a Zmarzlika trochę nie wypadało (bystry prezes).

Po trzecie Falubaz może mieć dużo hajsu i to niekoniecznie dzięki miastu. Więc na pewno będą się wzmacniać, bo ambicji powrotu na szczyt tam nie zabraknie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#20605 Postautor: kdsz » 16 grudnia 2024, o 10:49

Gelo pisze:Wyciągnięcie Madsena z Częstochowy po zapewnieniach, że zostaje - było praktycznie nierealne, a jednak się stało.

Jasne, ale też okoliczności sprzyjały. Odejście Tauronu raczej nie jest wydarzeniem bez znaczenia dla kasy Włókniarza oraz kieszeni Madsena, dlatego Falubaz miał całkiem mocną pozycję negocjacyjną. Jeśli Leon chciał zmienić klub, to gdzie mógł pójść? Chyba tylko Do Zielonej. Bo:
- w Grudziądzu kibice nie przyjęliby Madsena z otwartymi rękami,
- Motor, Sparta i Apator nie mają miejsca na kolejną gwiazdę,
- ROW to byłaby wyłącznie jednoroczna historia,
- Gorzów to raj na ziemi, a Stal ma piękną historię, ale może nie wystartować w przyszłorocznej ekstralidze.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#20606 Postautor: Cooper » 16 grudnia 2024, o 12:40

U nas z hajsem może też nie będzie tak źle ;)

w trzecim kwartale udało się grupie Bogdanka osiągnąć zysk 151,9 mln zł, o 391,5 proc. wyższy rok do roku, jakiego w tym okresie roku spółce nie udało się dotąd osiągnąć w historii

KrzysiekS
Senior

#20607 Postautor: KrzysiekS » 16 grudnia 2024, o 13:37

Wydaje mi się że chciejstwo kibiców pod tytułem Kubera jest cenniejszy niż Zmarzlik, nie pokrywa się z myśleniem klubu i niestety nie ma żadnego przełożenia. Zmarzlik jest marką z powodu nazwiska i lepią się do niego wszelcy sponsorzy. Przerósł już delikatnie ten sport pod względem marketingowym. Dlatego wszystkie ręce na pokład w tym kierunku, a inni cóż... Może się jeszcze trochę uda... Jesteśmy w jakiś sposób zakładnikiem MISTRZA. Zresztą to symptomatyczne. Podobnie było niegdyś z Bydgoszczą, Gorzowem itd. Biznes...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20608 Postautor: Gelo » 16 grudnia 2024, o 23:51

To nie jest żadne chciejstwo. Dominik przychodził do Lublina w atmosferze niezbyt miłej w Lesznie, u nas rozwinął skrzydła żeby być drugim zawodnikiem w Polsce. Zmarzlik prawdopodobne wyczuł pismo nosem, że Gorzów to syf. Dla mnie Dominik jest już lubelakiem. Zmarzlik, Cierniak i Przyjemski może jeszcze nie ale uczestniczą we wszystkich akcjach. Nic im nie można zarzucić.

Haron90
Kadrowicz

#20609 Postautor: Haron90 » 17 grudnia 2024, o 09:58

Gelo pisze:To nie jest żadne chciejstwo. Dominik przychodził do Lublina w atmosferze niezbyt miłej w Lesznie, u nas rozwinął skrzydła żeby być drugim zawodnikiem w Polsce. Zmarzlik prawdopodobne wyczuł pismo nosem, że Gorzów to syf. Dla mnie Dominik jest już lubelakiem. Zmarzlik, Cierniak i Przyjemski może jeszcze nie ale uczestniczą we wszystkich akcjach. Nic im nie można zarzucić.

Serio Cierniak nie? Mnie osobiście strata Domina lub Matiego zabolałaby najbardziej.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#20610 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 17 grudnia 2024, o 17:40

Gelo pisze:To nie jest żadne chciejstwo. Dominik przychodził do Lublina w atmosferze niezbyt miłej w Lesznie, u nas rozwinął skrzydła żeby być drugim zawodnikiem w Polsce. Zmarzlik prawdopodobne wyczuł pismo nosem, że Gorzów to syf. Dla mnie Dominik jest już lubelakiem. Zmarzlik, Cierniak i Przyjemski może jeszcze nie ale uczestniczą we wszystkich akcjach. Nic im nie można zarzucić.

Przecież Cierniak przyszedł do Lublina w tym roku, co Kubera. Dlaczego Mati "jeszcze nie"?

ezbeg
Trener

#20611 Postautor: ezbeg » 17 grudnia 2024, o 18:07

Mnie obydwu byłoby żal. Jeśli miałbym kogoś żegnać to jednego z obcokrajowców, ale większą sympatią darzę Szweda :).
Ale chcieć to możemy. Forum mocy sprawczej nie ma. Tutaj decyduje Kępa, a raczej stan konta klubu. Zresztą, Interia nie jest wiarygodna.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20612 Postautor: Gelo » 17 grudnia 2024, o 18:28

Haron90 pisze:Serio Cierniak nie? Mnie osobiście strata Domina lub Matiego zabolałaby najbardziej.

Hm. Nie upieram się że Mati nie :) Może po prostu patrzę na niego przez pryzmat ojca - ikony Tarnowa. Po drugie jakoś nie kojarzę żeby w wywiadach jakoś szczególnie się rozpływał nad Lublinem że znalazł to swoje jedyne miejsce na ziemi. Kiedyś powiedział, że fajnie byłoby wrócić do Tarnowa całkiem niedawno był podczas zawodów w parkingu i pomagał Unii. Ale to oczywiście nic złego. Związki z Kulem, wierność Motorowi mimo innych propozycji czy chociażby odległość czyni go bardziej lubelskim np. od Wiktora.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#20613 Postautor: Speedway » 17 grudnia 2024, o 19:19

Z Mirkiem ikona Tarnowa to troche przegiecie. Owszem wychowanek Unii, w ktorej przejezdzil kilka lat. Ale potem wyruszyl w Polske i juz do Unii jako zawodnik nigdy nie wrocil.
A trenerska wspolpraca zakonczyla sie konfliktem i zalozeniem wlasnej szkolki, ktorej wychowankiem jest rowniez Mati :)
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#20614 Postautor: papi » 19 grudnia 2024, o 19:03

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#20615 Postautor: kdsz » 20 grudnia 2024, o 10:54

Runda SGP w Cardiff została odwołana z powodów finansowych. Zastąpi ją dodatkowy turniej w Manchesterze w piątek 13 czerwca.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#20616 Postautor: tezetomaniak » 20 grudnia 2024, o 14:21

Wygląda na to, że byłem na ostatnim GP w Cardiff :-x No była już trochę żenada z frekwencją. Koniec kolejnej ery.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#20617 Postautor: Cooper » 23 grudnia 2024, o 09:35

Bardzo dobra decyzja, oczywiście będzie kłapanie że Discovery zwija żużel i gdzie to poszerzanie geograficzne bla bla bla ale prawda jest taka, że to nieekonomiczna mrzonka.

Flagg
Trener

#20618 Postautor: Flagg » 23 grudnia 2024, o 13:48

Po Bandzie ogłosiło wyniki swojego plebyscytu na najlepszych, nazwijmy to, żuzlowych ludzi mediów. Nie będę się rozwodzić nad wynikami, bo to jest kompletnie nieistotne. Ale moją uwage zwróciła jedna kategoria: "najbardziej opiniotwórczy profil na Twitterze, czy tam X".

I jak sobie przejrzycie kto jest nominowany, to łatwo zrozumieć, dlaczego obecny świat mediów i social mediów wyglada jak wygląda. Pomijam Bierzyńskiego, bo z nim sie mozna zgadzac lub nie, ale jego tweety faktycznie są ciekawe i mają wartość merytoryczną. Ale conajmniej 4 z 10 tam nominowanych to zwykłe profile z gatunku "jest jeden wspaniały klub, ten któremu kibicuje, a reszta to mendy i oszuści". Ich tweety to w zdecydowanej większości nasmiewanie się z innym, szerzenie nieprawdziwych informacji (nie, nie tylko o Motorze i ogolnie ściek.

I to są kuźwa OPINIOTWÓRCZE profile zdaniem, było nie było, ponoć powaznego portalu ;)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Ramian1
Senior

#20619 Postautor: Ramian1 » 23 grudnia 2024, o 15:28

https://www.youtube.com/watch?v=uZumIFHrtmI&t=1804s
płaczki teraz płaczą a w takich warunkach nikt ani myślał przerwać meczu, deszcz, śnieg a chłopaki śmigali ;)

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#20620 Postautor: Speedway » 24 grudnia 2024, o 10:54

Czerwony Senator za posrednictwem mediow zlozyl nam zyczenia swiateczne. Takie prawdziwe, od serca ;)

Orlen Oil Motor Lublin – Absolutnie nie życzę kłopotów, ale nic nie trwa wiecznie. Życzę lublinianom normalności tego sportu, bo obecnie – niestety – z tytułu gigantycznych pieniędzy ze Spółek Skarbu Państwa – są o jedną ligę przed wszystkimi. Czy to jest dobre dla nich i reszty ligi? Niech każdy sobie sam odpowie.
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#20621 Postautor: kdsz » 24 grudnia 2024, o 11:16

Dziękujemy bardzo. Wesołych Świąt panie senatorze.

Obrazek

ezbeg
Trener

#20622 Postautor: ezbeg » 24 grudnia 2024, o 11:49

W słowniku ludzi kulturalnych brakuje słów, by odpowiedzieć.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#20623 Postautor: boxing » 24 grudnia 2024, o 11:51

Gorzowianin żużlowemu Lublinowi życzy normalności? Aha.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Haron90
Kadrowicz

#20624 Postautor: Haron90 » 24 grudnia 2024, o 12:25

W świetle tego co się dzieje z jego staleczką, prawdziwy to idiota.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#20625 Postautor: Perez » 24 grudnia 2024, o 12:53

Czerwone dupsko wciąż piecze z bezradości i zazdrości. Mimo wszystko zdrówka Panie Senatorze w oczekiwaniu na kolejne wysrywy :D
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!