Ekstraliga 2025
- tezetomaniak
- Trener
Re: Ekstraliga 2025
Ostatniego dnia Zmarzlik "zakończy zrzutkę" ;)
Wszedłem na forum Stali po raz pierwszy od pewnie ponad roku, jak nie dłużej, poczytać sobie nastroje, bo jednak można liczyć, ze na takim tematycznym forum będą wypowiedzi bardziej wyważone niż na SM.
I spoko, ja rozumiem, ze to kibice, że kierują się jednak sercem i po prostu chcą, żeby klub przetrwał, ale czułem się tak, jakbym cofnął się w czasie o 2 lata i czytał sagę Grzyb - Sadowski - Zmarzlik.
W skrócie: Zasypiemy 4,5 bańki długu, a potem to już z górki.
Jak Sadowski przejmował klub to tez było hurraoptymistycznie. Sadowski też gadał dużo frazesów, bez żadnych konkretów. Też od razu ich forum wpadło w ekstazę, że teraz to mamy ogarniętego prezesa, miły, sympatyczny, dzień dobry na klatce mówi. Ma masę pomysłów, sponsorzy teraz to zaczną walić drzwiami i oknami, jeszcze chłop zostawił wszystkich liderów (poza BZ rzecz jasna), klub idzie po medale, będzie tylko lepiej. A i Zmarzlik już się szykuje do powrotu.
Teraz jest podobnie. Wróbel rzuca pomysłami na prawo i lewo, zbiórki, licytacje, powołanie klubu kibica, emisja akcji, zatrzymanie składu i zasypywanie długu. A sponsorzy poruszeni wpłatami kibiców na pewno teraz wyjmą z kieszeni grube miliony i dorzucą stalowej rodzinie, miasto rzuci kilka baniek i po kilkunastu milionach długu nie będzie śladu. A wszystko to bez żadnego uszczerbku sportowego. Tylko czekać jak koło kwietnia, "dobrze poinformowani forumowicze" zaczną mówić, ze i hajs na powrót Zmarzlika jest zabezpieczony. Ja się na prowadzeniu biznesu nie znam, na prowadzeniu klubu sportowego tez niespecjalnie, ale kurde nie kojarzę za bardzo klubu w Polsce, czy nawet w Europie, który mając gigantyczne długi był w stanie wszystko wyprostować jak za dotknięciem magicznej różdżki, a jeszcze nie ucierpieć na tym sportowo. No ok, jest Barcelona, ale to zupełnie inny kaliber, inna marka, inna dyscyplina. Nie ma nawet co porównywać. Oni mają skład na który ich kompletnie nie stać i ileś tam milionów w plecy, Wróbel ogłasza, że wszystko będzie tip top tylko nam licencję dajcie, a oni to w sumie łykają bez zająknięcia.
Jasne, zawsze może pojawić się jakiś inwestor typu Wojciechowskiego w Polonii Warszawa, dla którego kilkanaście baniek to jak mrugnięcie okiem i znów będziemy mieli Stal mlekiem i miodem płynącą, ale kurde jakoś te historie też się przeważnie dobrze nie kończą. W Rzeszowie coś o tym wiedzą.
I spoko, ja rozumiem, ze to kibice, że kierują się jednak sercem i po prostu chcą, żeby klub przetrwał, ale czułem się tak, jakbym cofnął się w czasie o 2 lata i czytał sagę Grzyb - Sadowski - Zmarzlik.
W skrócie: Zasypiemy 4,5 bańki długu, a potem to już z górki.
Jak Sadowski przejmował klub to tez było hurraoptymistycznie. Sadowski też gadał dużo frazesów, bez żadnych konkretów. Też od razu ich forum wpadło w ekstazę, że teraz to mamy ogarniętego prezesa, miły, sympatyczny, dzień dobry na klatce mówi. Ma masę pomysłów, sponsorzy teraz to zaczną walić drzwiami i oknami, jeszcze chłop zostawił wszystkich liderów (poza BZ rzecz jasna), klub idzie po medale, będzie tylko lepiej. A i Zmarzlik już się szykuje do powrotu.
Teraz jest podobnie. Wróbel rzuca pomysłami na prawo i lewo, zbiórki, licytacje, powołanie klubu kibica, emisja akcji, zatrzymanie składu i zasypywanie długu. A sponsorzy poruszeni wpłatami kibiców na pewno teraz wyjmą z kieszeni grube miliony i dorzucą stalowej rodzinie, miasto rzuci kilka baniek i po kilkunastu milionach długu nie będzie śladu. A wszystko to bez żadnego uszczerbku sportowego. Tylko czekać jak koło kwietnia, "dobrze poinformowani forumowicze" zaczną mówić, ze i hajs na powrót Zmarzlika jest zabezpieczony. Ja się na prowadzeniu biznesu nie znam, na prowadzeniu klubu sportowego tez niespecjalnie, ale kurde nie kojarzę za bardzo klubu w Polsce, czy nawet w Europie, który mając gigantyczne długi był w stanie wszystko wyprostować jak za dotknięciem magicznej różdżki, a jeszcze nie ucierpieć na tym sportowo. No ok, jest Barcelona, ale to zupełnie inny kaliber, inna marka, inna dyscyplina. Nie ma nawet co porównywać. Oni mają skład na który ich kompletnie nie stać i ileś tam milionów w plecy, Wróbel ogłasza, że wszystko będzie tip top tylko nam licencję dajcie, a oni to w sumie łykają bez zająknięcia.
Jasne, zawsze może pojawić się jakiś inwestor typu Wojciechowskiego w Polonii Warszawa, dla którego kilkanaście baniek to jak mrugnięcie okiem i znów będziemy mieli Stal mlekiem i miodem płynącą, ale kurde jakoś te historie też się przeważnie dobrze nie kończą. W Rzeszowie coś o tym wiedzą.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
nie mam zbyt wiele sympatii dla Wojciechowskiego, ale przy Nawrockim to on jest prawdziwym mecenasem sportu
Jak ktoś ma tam konto to błagam - napiszcie, że Vanna Ly i Mats Hartling już wsiedli w samolot i lecą ratować Stal.
Jestem ciekaw reakcji
Jestem ciekaw reakcji
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Nie no jasne. Chodziło bardziej o to, ze w żużlu raczej trafiamy na takich Nawrockich czy Knopów niż Wojciechowskich czy tym bardziej Cupiałów czy Filipiaków. Chyba jedynym w ostatnich latach, który wszedł z buta do żużla i nie liczył hajsu był Karkosik.
Zdunek czy Skrzydlewski w żużel weszli, ale raczej potęg nie zbudowali ;)

Zdunek czy Skrzydlewski w żużel weszli, ale raczej potęg nie zbudowali ;)

Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
W tej Stali to każdy prezes jakieś wały robi.

Poziom odklejenia niesłychany. Świącik pewnie odetchnął z ulgą, że się większy dzban trafił.
Z jednej strony problemy finansowe klubu na taką skalę są również problemem całej dyscypliny, a z drugiej strony no jakoś niespecjalnie mi ich szkoda. Nie po takiej skali hejtu i zawiści w których Gorzów wiódł prym. A na ich forum niektóre komentarze to też niezły psychiatryk :D
Kilka pomysłów/tez:
- Zmarzlik mógłby nagrać filmik zachęcający do zbiórki xD
- Zmarzlik mógłby coś wpłacić od siebie xD
- Zmarzlik też jest winny bo zostawił klub na lodzie i przez to musieli przepłacić swoich liderów :D
Do tego od dawna powtarzana cena że to Lublin zaczął to szaleństwo kontraktowe i zmusił innych do płacenia więcej. Niezła odklejka tam już czasami leci. Chociaż trzeba przyznać że gdyby u nas też coś się złego działo to też znaleźlibyśmy a forum kilku podobnych wariatów
Kilka pomysłów/tez:
- Zmarzlik mógłby nagrać filmik zachęcający do zbiórki xD
- Zmarzlik mógłby coś wpłacić od siebie xD
- Zmarzlik też jest winny bo zostawił klub na lodzie i przez to musieli przepłacić swoich liderów :D
Do tego od dawna powtarzana cena że to Lublin zaczął to szaleństwo kontraktowe i zmusił innych do płacenia więcej. Niezła odklejka tam już czasami leci. Chociaż trzeba przyznać że gdyby u nas też coś się złego działo to też znaleźlibyśmy a forum kilku podobnych wariatów
Motor mocny
Przecież Wróbel już powiedział wprost, że winni są wszyscy poza Stalą. Oni tylko "popełnili pewne błędy" :)
Jeszcze w ubiegłym roku gdy Przyjemski powiedział że odchodzi z Polonii to bankrut z Gorzowa przebił Motor w licytacji o niego. Wielu ekspertów krytykowało decyzję Wiktora że wybrał Motor a nie Stal. To tak na marginesie , natomiast dziwię się władzom Ekstra Ligi że patrzą na ten cyrk i nie reagują. To co wyprawia się w Gorzowie przynosi wstyd całej lidze i dyscyplinie sportowej jaką jest żużel.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Senator Władysław towarzysz już dużo wcześniej wiedział co się świeci. Nie darmo się dużo wcześniej uaktywnił. Cóż jakby nie szczekał to może i jakąś SSP wpadłaby do Gorzowa
- niespokojny
- Trener
Dziadek pisze:Jeszcze w ubiegłym roku gdy Przyjemski powiedział że odchodzi z Polonii to bankrut z Gorzowa przebił Motor w licytacji o niego. Wielu ekspertów krytykowało decyzję Wiktora że wybrał Motor a nie Stal. To tak na marginesie , natomiast dziwię się władzom Ekstra Ligi że patrzą na ten cyrk i nie reagują. To co wyprawia się w Gorzowie przynosi wstyd całej lidze i dyscyplinie sportowej jaką jest żużel.
Puka przeprosi?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Pan Sadowski, biznesmen, działacz sportowy i społeczny, absolwent Wydziału Nauk Ekonomicznych i Zarządzania, członek Business Stal Club, zostanie zapamiętany jako autor jednej z największych, jak nie największej komproimitacji KSSG. Wcześniej był np. pan Guzenda, pierwszy, który spadł z ligi, potem np. Władek, za którego kadencji z KSSG "cała Polska się śmiała" za oprawę "Tylko Falubaz".
Dzięki panu Sadowskiemu znów "cała Polska z was się śmieje". Mamy bowiem wpłaty po 1 zł od Unii Leszno, Apatora, Polonii, Krosna, Sparty, GKM itp. Wpłacili datki także między innymi użytkownicy o nickach Maksym Drabik, Szymon Woźniak, Rafał Szombierski rakieta z ZK Racibórz, Gleb Czugunow z żoną, Bartosz Zmarzlik, bo zależy mi na przyszłości Stali, Robert Kościecha. Przepraszam Władzio siny nosie, Jason Doyle, Stanisław Chomski, Martin Vaculik, czy też wirażowi z Bydgoszczy. Pieniądze płyną nawet z zaświatów (Rafał Kurmański, Krystian Rempała, Adolf Hitler, Jacek Jaworek).
Nie sztuką jest dać milion, gdy ma się 6 mln w kieszeni dzięki niezapłaconej karze dla Urzędu Miasta. Sztuką jest dać złotówkę, gdy się samemu żebra o chleb: dali użytkownicy: Od bezdomnego, wdowi grosz od kibica Falubazu, na flaszkę dla Edwarda, jałmużna dla bankruta. Tylko Falubaz, Poznajcie dobroć Stilonu.
Niestety, nie ma honoru honorowy prezes, senator Władek. Gdyby miał honor, to by zadzwonił do Interbudu i kazał przelać 4,5 bańki. Władek z Interbudu dał tylko 1 zł. Podobnie uczyniła Władysława Komarnicka z cygarem, a także Tadek Jędrzejczak 07 zgłoś się, oraz Waldemar Sadowski.
Poparcie płynie nawet z miast, nie mających nic wspólnego, podobnie jak to będzie w przypadku spółki pana Sadowskiego w 2025, z Ekstraligą. 1 zł wpłacił bowiem Krzysztof Jarzyna ze Szczecina. Złotówka od osoby przedstawiającej się jako Apator Dla złotówy Vaculika jest jak najbardziej mile widziana. Niektórzy przeznaczają nawet te środki z rozbiciem na poszczególne działy w księgowości: 50gr dla Vacula i 50gr dla Thomsena.
Jak to zwykle przy przekształceniach własnościowych i upadłościach bywa, pojawiają się hieny w poszukiwaniu resztek majątku. Stąd też "Jak vaculika puścicie do ROW-u to może więcej dam, Jak oddacie Vaculika to wpłacę więcej, Paluch do Apatora". Jeden z darczyńców, wpłacając 1 zł, dorzucił ciekawą propozycję: "Komarnicki załóż OnlyFans i się dorzuć".
https://www.facebook.com/share/p/8dsBtbN78Mev8jQW/
Dzięki panu Sadowskiemu znów "cała Polska z was się śmieje". Mamy bowiem wpłaty po 1 zł od Unii Leszno, Apatora, Polonii, Krosna, Sparty, GKM itp. Wpłacili datki także między innymi użytkownicy o nickach Maksym Drabik, Szymon Woźniak, Rafał Szombierski rakieta z ZK Racibórz, Gleb Czugunow z żoną, Bartosz Zmarzlik, bo zależy mi na przyszłości Stali, Robert Kościecha. Przepraszam Władzio siny nosie, Jason Doyle, Stanisław Chomski, Martin Vaculik, czy też wirażowi z Bydgoszczy. Pieniądze płyną nawet z zaświatów (Rafał Kurmański, Krystian Rempała, Adolf Hitler, Jacek Jaworek).
Nie sztuką jest dać milion, gdy ma się 6 mln w kieszeni dzięki niezapłaconej karze dla Urzędu Miasta. Sztuką jest dać złotówkę, gdy się samemu żebra o chleb: dali użytkownicy: Od bezdomnego, wdowi grosz od kibica Falubazu, na flaszkę dla Edwarda, jałmużna dla bankruta. Tylko Falubaz, Poznajcie dobroć Stilonu.
Niestety, nie ma honoru honorowy prezes, senator Władek. Gdyby miał honor, to by zadzwonił do Interbudu i kazał przelać 4,5 bańki. Władek z Interbudu dał tylko 1 zł. Podobnie uczyniła Władysława Komarnicka z cygarem, a także Tadek Jędrzejczak 07 zgłoś się, oraz Waldemar Sadowski.
Poparcie płynie nawet z miast, nie mających nic wspólnego, podobnie jak to będzie w przypadku spółki pana Sadowskiego w 2025, z Ekstraligą. 1 zł wpłacił bowiem Krzysztof Jarzyna ze Szczecina. Złotówka od osoby przedstawiającej się jako Apator Dla złotówy Vaculika jest jak najbardziej mile widziana. Niektórzy przeznaczają nawet te środki z rozbiciem na poszczególne działy w księgowości: 50gr dla Vacula i 50gr dla Thomsena.
Jak to zwykle przy przekształceniach własnościowych i upadłościach bywa, pojawiają się hieny w poszukiwaniu resztek majątku. Stąd też "Jak vaculika puścicie do ROW-u to może więcej dam, Jak oddacie Vaculika to wpłacę więcej, Paluch do Apatora". Jeden z darczyńców, wpłacając 1 zł, dorzucił ciekawą propozycję: "Komarnicki załóż OnlyFans i się dorzuć".
https://www.facebook.com/share/p/8dsBtbN78Mev8jQW/
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gorzów to fenomen.
Mają jeden z najnudniejszych torów w Polsce, a i tak najlepsze i najciekawsze akcje dzieją się u nich ;)
Mają jeden z najnudniejszych torów w Polsce, a i tak najlepsze i najciekawsze akcje dzieją się u nich ;)
tezetomaniak pisze:Ostatniego dnia Zmarzlik "zakończy zrzutkę" ;)
... oddając na licytację swój wielkoformatowy bilet do Gorzowa? Z dopiskiem "na ratunek Stali, bo mi się nie przyda" ;)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Tylko jedną kandydaturę biorę pod uwagę. To Marek Cieślak — powiedział nam prezes częstochowian, Michał Świącik.
— Jeśli tylko będzie zainteresowany, to chcę usiąść z nim do stołu i porozmawiać o szczegółach tej współpracy. Wiem, że ma jakieś zobowiązania wobec Canal+, gdzie występował w tym roku jako ekspert, ale nasz klub jest otwarty w tym temacie. Jeśli tylko to nie będzie kolidowało z meczami Włókniarza, to dalej może się udzielać jako ekspert — stwierdził sternik Włókniarza.
— Trener Cieślak dostanie wolną rękę. Może być szkoleniowcem, menedżerem, dyrektorem. Chcę się spotkać i usłyszeć, jaką ma wizję. Jeśli powie, że chciałby, żeby Janusz Ślączka został w roli jego współpracownika, to zaakceptujemy takie rozwiązanie. Podobnie, jeśli okaże się, że będzie chciał np. żeby pomagał mu Sebastian Ułamek. A może powie, że jak w poprzednich latach, nie potrzebuje doradców. Na każdy wariant jesteśmy otwarci — zakończył prezes Świącik.
Zapomniał jedynie dodać, że jak trener Cieślak będzie chciał nasrac na dywan w gabinecie prezesa, to on mu chętnie poda papier toaletowy. No jak na być w tym naszym żużlu sensownie, jak klubami rządzą tacy ludzie :)
— Jeśli tylko będzie zainteresowany, to chcę usiąść z nim do stołu i porozmawiać o szczegółach tej współpracy. Wiem, że ma jakieś zobowiązania wobec Canal+, gdzie występował w tym roku jako ekspert, ale nasz klub jest otwarty w tym temacie. Jeśli tylko to nie będzie kolidowało z meczami Włókniarza, to dalej może się udzielać jako ekspert — stwierdził sternik Włókniarza.
— Trener Cieślak dostanie wolną rękę. Może być szkoleniowcem, menedżerem, dyrektorem. Chcę się spotkać i usłyszeć, jaką ma wizję. Jeśli powie, że chciałby, żeby Janusz Ślączka został w roli jego współpracownika, to zaakceptujemy takie rozwiązanie. Podobnie, jeśli okaże się, że będzie chciał np. żeby pomagał mu Sebastian Ułamek. A może powie, że jak w poprzednich latach, nie potrzebuje doradców. Na każdy wariant jesteśmy otwarci — zakończył prezes Świącik.
Zapomniał jedynie dodać, że jak trener Cieślak będzie chciał nasrac na dywan w gabinecie prezesa, to on mu chętnie poda papier toaletowy. No jak na być w tym naszym żużlu sensownie, jak klubami rządzą tacy ludzie :)
Saeyl pisze:W tej Stali to każdy prezes jakieś wały robi.
Albo coś mylę, albo gdzieś pisali, że to Sadowski pożyczył pieniądze klubowi i że wobec niego Stal ma jakieś długi.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
https://sport.interia.pl/zuzel/news-sen ... Id,7843628 - wiadomo, już rok temu Vacul miał być u nas, ale nie zdziwiłby mnie taki ruch.
No i ew. upadek Stali to chyba szeroka brama otwarta na taki ruch. Pytanie tylko gdzie zacumuje na 2025.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Saeyl pisze:No i ew. upadek Stali to chyba szeroka brama otwarta na taki ruch. Pytanie tylko gdzie zacumuje na 2025.
Tylko, że taki ruch jeszcze przed rozpoczęciem sezonu 2025 nie jest totalnie w stylu Kępy. Nie wiadomo przecież, jak pojadą Jack/Lindgren, nie wiadomo jak (i nawet gdzie) pojedzie Vacul. Kępa nie jest znany z tego, by "wyrzucać" zawodników jeszcze przed tym, jak zaczęli sezon. Byłoby to bardzo dziwaczne posunięcie, nietypowe w Motorze.
Z drugiej strony im wcześniej tym lepiej. Wiadomo jak jest... Vacul to jednak ligowiec/startowiec lepszy niż Jack czy Fred wystarczy spojrzeć w statystyki z kilku lat wstecz.
A tak w ogóle to Interia. Strzelenie na oślep może akurat trafię.
A tak w ogóle to Interia. Strzelenie na oślep może akurat trafię.
Ostatnio zmieniony 25 października 2024, o 20:36 przez Perez, łącznie zmieniany 2 razy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
- tezetomaniak
- Trener
boxing pisze:tezetomaniak pisze:Ostatniego dnia Zmarzlik "zakończy zrzutkę" ;)
... oddając na licytację swój wielkoformatowy bilet do Gorzowa? Z dopiskiem "na ratunek Stali, bo mi się nie przyda" ;)
Zmarzlik 31 października przelewając 1 mln:
https://youtu.be/ySfzRIsmtaw?si=L3IqOObT05UwQgdT
Mam mieszane uczucia. O ile Fred jest ogólnie lepszym żużlowcem to Martin jest lepszym/skuteczniejszym ligowcem. Przyzwyczaiłem się już do Freda i bardzo go lubię. Vacula też. Fred ma minimalną przewagę nad Martinem bo zalicza mniej gleb i rzadko łapie kontuzje. Martin miewa kilimiesięxzne dołki sprzętowe. Jak rozumiem podstawowym argumentem dla takiej zmiany jest wiek Freda.
Kępa to teraz kompletuje budżet na 2025, a nie bawi się w negocjacje z Vaculikiem, nie dajcie się podpuścić. Ostafa przypomniał sobie, że Kępa i Vacul kilka razy gadali i dorobił do tego historię.
Akurat to nie Ostaf, ale interia to i tak syf, większy niż syfy.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.