Flagg pisze:wydaje mi się, ze mocnym kierunkiem dla Palucha mogłaby być Zielona Góra
https://x.com/reppolska/status/1849038603910877516 ;)
Flagg pisze:wydaje mi się, ze mocnym kierunkiem dla Palucha mogłaby być Zielona Góra
rumburaquee pisze:Do kiedy jest okienko transferowe? Bo chyba decyzja o Staleczce powinna być wcześniej żeby nie blokować zawodników.
Flagg pisze:W zaoranie Stali uwierze dopiero jak oficjalnie ogłoszą, ale wejście na rynek Vacula, Thomsena i Palucha mogłoby trochę namieszać.
Pierwszymi dwoma pewnie zainteresowane bardziej lub mniej moglyby być Włókniarz, Falubaz, GKM, Leszno i Rybnik. Lebiediew tez może gdzieś by się ostatecznie zaczepił, ale on nie będzie mieć wielkiego wpływyu na siłę drużyny.
Paluchem interesować się będą chyba wszyscy, poza Motorem. Gdyby trafił do Torunia albo Wrocławia to już oba kluby możnaby spokojnie stawiać potencjałem na tym samym albo bardzo zblizonym poziomie co Motor. Ale wydaje mi się, ze mocnym kierunkiem dla Palucha mogłaby być Zielona Góra. Blisko, jest miejsce w składzie i dobra perspektywa na dodatkowe biegi za Curzytka. Szczególnie, ze wtedy Leszno na 99,9% nie puści nigdzie Ratajczaka.
No ale to czyste spekulacje. W Elipe bez Gorzowa uwierzę dopiero, jak ogłosi to sama Ekstraliga :)
Flagg pisze:W zaoranie Stali uwierze dopiero jak oficjalnie ogłoszą, ale wejście na rynek Vacula, Thomsena i Palucha mogłoby trochę namieszać.
Pierwszymi dwoma pewnie zainteresowane bardziej lub mniej moglyby być Włókniarz, Falubaz, GKM, Leszno i Rybnik. Lebiediew tez może gdzieś by się ostatecznie zaczepił, ale on nie będzie mieć wielkiego wpływyu na siłę drużyny.
Paluchem interesować się będą chyba wszyscy, poza Motorem. Gdyby trafił do Torunia albo Wrocławia to już oba kluby możnaby spokojnie stawiać potencjałem na tym samym albo bardzo zblizonym poziomie co Motor. Ale wydaje mi się, ze mocnym kierunkiem dla Palucha mogłaby być Zielona Góra. Blisko, jest miejsce w składzie i dobra perspektywa na dodatkowe biegi za Curzytka. Szczególnie, ze wtedy Leszno na 99,9% nie puści nigdzie Ratajczaka.
No ale to czyste spekulacje. W Elipe bez Gorzowa uwierzę dopiero, jak ogłosi to sama Ekstraliga :)
Flagg pisze:No ale to czyste spekulacje. W Elipe bez Gorzowa uwierzę dopiero, jak ogłosi to sama Ekstraliga :)
Antonik pisze:rumburaquee pisze:Do kiedy jest okienko transferowe? Bo chyba decyzja o Staleczce powinna być wcześniej żeby nie blokować zawodników.
A to nie jest tak, że gdy jskas drużyna nie przejdzie procesu licencyjnego, to jej zawodników można kontraktować poza okienkiem? Coś takiego mi świta w kontekście sytuacji ze Stalą Rzeszów sprzed kilku lat. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.
Regulamin Przynależności Klubowej w Sporcie Żużlowym pisze:Art. 218.
2. Jeżeli wystąpi jeden z poniższych przypadków:
5) klub nie otrzymał stosownej licencji warunkującej uczestnictwo w rozgrywkach ligowych lub w innych zawodach, przez co należy rozumieć:
odmowę przyznania licencji albo wygaśnięcie lub utratę stosownej licencji albo anulowanie decyzji o przyznaniu licencji,
kontrakt jest rozwiązany, a zawodnik jest zwolniony z klubu.
Regulamin Przynależności Klubowej w Sporcie Żużlowym pisze:Art. 215.
3. Zawodnik zwolniony automatycznie oraz zawodnik zwolniony z przyczyn jak w art. 218 ust. 2, może być zgłoszony w terminie do końca pierwszego okienka transferowego następującego po dacie zwolnienia, a następnie w każdym kolejnym okienku transferowym.
Antonik pisze:Flagg pisze:W zaoranie Stali uwierze dopiero jak oficjalnie ogłoszą, ale wejście na rynek Vacula, Thomsena i Palucha mogłoby trochę namieszać.
Jeśliby Stal nie wystartowała a ROW nie zakontraktowałby kogoś z dwójki Vaculik / Thomsen to już by to zakrawało na jakiś żart. Los im tak podrzuca różne okazje na rynku, że wręcz wypada, żeby wreszcie z jakiejś skorzystali.
Haron90 pisze:Mam szczerą nadzieję, że im się nie uda, że odpoczną sobie rok od żużla i zaczną budować od zera. Żadnemu innemu klubowi nie należy się nauczki pokory, tak bardzo jak im. Wielka Staleczka istniejąca dzięki kredytom i zrzutkom od biednych kibiców. Żenada.
Tak to zresztą jest, jak się cudzego portfela i domu pilnuje bardziej od własnego. Się Komarnicki odgrażał ... jak zwykle nie czerpię satysfakcji z cudzych niepowodzeń, tak obecne zawirowania w Gorzowie są dla mnie niespodziewanie przyjemne.
boxing pisze:będzie Staleczka czysta jak łza, odnowiona, bez długów, i honorowo bez SSP :)
Kargolo pisze:To tym bardziej umowa z tak wiarygodnym kontrahentem była świetnym pomysłem.
Wiecie o co mi chodzi. Sytuacja Fajfera czy juniorów była zupełnie inna, ale Vacula i Thomsena pół ligi wrzuciłoby do składu z pocałowaniem ręki, a oni woleli zostać u trupa, który wisiał im pieniądze i nie miał planu spłaty.
Duńczyk udowodnił ostatnio w social mediach, że nie jest najostrzejszą kredką w piórniku, ale Martin wydawał się bardziej rozsądnym gościem.