Baraż: Tż Sipma Lublin - Zkż Quick-mix Zielona Góra 52:38

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
tatran

#701 Postautor: tatran » 11 października 2004, o 16:35

Myślę że jakby nasz klub miał taką kasę jaką ma ZG, to bylibyśmy z Naszymi aktualnymi zawodnikami wyżej w tabeli niż ZG.
Mamy znakomitego Prezesa Klubu który dba o TŻ a nie o swoje interesy -Godnie reprezentuje nasz klub. Wreszcie mamy zawodników którzy się utozsamiają z klubem,zależy im na osiągnięciach zespołu.Inna sprawa to pech który nas prześladuje od początku sezonu: Śmierć Dadiego,kontuzje,niepowaga Śledzia.
Wiem jednak że ta zła passa,chude lata muszą się odwrócić w końcu, i zaskoczyć Nas Kibiców.Mam nadzieję że po wczorajszym meczu Nasi zawodnicy uwierzyli w siebie,A my w końcu uwierzyliśmy w nasz TŻ. Potrzebna jest Zapomoga z U.M. i w drogę do ostatecznej rozgrywki. Bo Niestety bez pomocy finansowej od sponsorów to ani w ZG ani w E-lidze nie mamy czego szukać!

Więc w przyszłą niedzielę wszyscy walą do kościoła z jak w Boże Narodzenie z wiadomo jaką intencją :P

P.S.
A może my kibice zrobimy coś dla Naszych Zawodników: Może byśmy się złożyli na jakieś oponki?

Wie ktoś który silnik zdefektował Knappowi?
Jego własny?

max3
Zawodowiec

#702 Postautor: max3 » 11 października 2004, o 16:38

Knapp jezdzil na swoim motocyklu ,tylko mial pokroweic Jeleniewskiego.

Awatar użytkownika
Fazi

#703 Postautor: Fazi » 11 października 2004, o 16:51

Maxx pisze:Przede wszystkim gratulacje dla chłopaków za ogromny wysiłek jaki włożyli we wczorajszy mecz. Takiego toru to powiem szczerze nie widziałem już chyba z 15 lat w Lublinie. Kiedyś jak jeszcze Motor jeździł w II lidze to był taki mecz z Krosnem wygrany 75:15 kiedy tor również był podobny.

Sorki Maxx, że się wcinam, ale o ile dobrze pamiętam (a dobrze pamiętam) ten mecz z Krosnem skończył się 74:16. W ostatnim biegu niejeki Krzysztof Kwiatkowski przyjechał na 4:2, poza tym były same dublety oczywiście. A o samym Kwiatkowskim bodajże "Tygodnik Żużlowy", który wtedy zaczynał wychodzić (czy może "Speedway" - tego juz nie pamiętam) napisał, że jest najgorszym i najniebezpieczniej jeżdżącym żużlowcem w Polsce.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#704 Postautor: Lublin_Fan » 11 października 2004, o 17:03

Wkleje tu kawałek mojego postu ze sportsboardu w odpowiedzi zielonogórskim popaprańcom
Mimo wszystko nie jest optymistą przed rewanżem. Zresztą my nie musimy cokolwiek udowadniać. Przegrywając baraże nie tracimy nic. Dla mistrzów galaktyki z Zielonej jest to natomiast kwestia życia i śmierci. Bo przecież przegrać baraże z kimkolwiek to ujma na honorze. Bo w końcu wam się należy, choćby za zasługi. Czy się stoi czy się leży....
Szansę na korzystny wynik upatrywałbym w coraz gorszej pogodzie. Jeśli uniemożliwi ona przygotowanie typowego zielonogórskiego toru to może być ciekawie. Co znaczy stracić atut własnego toru widzieliśmy wczoraj. Po 5 biegach Lublin przegrywał 13:17. Dopiero gdy tor normalniał to nasi fighterzy wzieli się do roboty i niepodzielnie panowali.

A i jeszcze taka dygresja. Kibice, którzy przyjechali z Zielonki na mecz do Lublina szydzÄ… z naszego klubu, miasta czy nawet poÅ‚ożenia geograficznego (!). Wydaje im siÄ™, że sÄ… Europejczykami. A przecież to wÅ‚aÅ›nie mieszkaÅ„cy zachodniopomorskiego i lubuskiego psujÄ… Polakom opiniÄ™ w Niemczech. To w tych województwach narodziÅ‚a siÄ™ tzw „juma”, czyli gangi wiejskich degeneratów, którzy jechali do wschodnich landów kraść na potÄ™gÄ™. PrzybieraÅ‚o to nawet formÄ™ wjechania wÅ‚asnym samochodem w wystawÄ™ jubilerskÄ…, zabranie co siÄ™ da i ucieczki. Obecne systemy zabezpieczeÅ„ w hipermarketach caÅ‚ej europy (monitoring, czujki przy kasach, ochrona) to dzieÅ‚o sfrustrowanych niemieckich przedsiÄ™biorców, którzy postawili bronić siÄ™ przed szaraÅ„czÄ… zÅ‚odziei z bloku pokomunistycznego – Å›ciÅ›lej – m.in. z Zielonej Góry. Zapewne i dziÅ› 80% odzieży sportowej w tych rejonach kraju jest „wyjumane” co napawa tamtejszych dresiarzy do dumy.
Wasi przodkowie pochodzą z terenów położonych daleko na wchód od Lublina, czyli z obecnej Ukrainy i Białorusi. Dlatego tym bardziej nie rozumiem w jaki sposób drugie pokolenie przesiedleńców ze wschodu nagle ma czelność wywyższać się ponad lublinian nie potrafiąc nawet odmienić tego słowa (nie lubliński ale lubelski). Kwestie kondycji gospodarki pominę bo przegyrwacie pod każdym względem tak samo jak i pod względem wykształcenia i kultury.

Awatar użytkownika
staleczkaaa
Kontakt:

#705 Postautor: staleczkaaa » 11 października 2004, o 17:10

TÅ» Lublin! TÅ»!!! :D

Gratulacje ze stolicy wojewodztwa lubuskiego.. Gorzowa!! :D

Pokazaliscie zielonogrzanom ze roznica miedzy e-liga a 1 liga nie jest az taka wielka.. :D i ze bedziecie walczyc o e -lige :D

Kibice w Gorzowie ciesza sie z tego faktu tak samo jak wy :D chcemy derby 2005 :D:D:D

A w niedziele troche fanow czarnego sportu z Gorzowa wybiera sie na poludnie woj. lubuskiego by wspomoc dopingiem TZ Lublin!! :twisted: :twisted: :twisted:

Pozdrawiam.. !!

Tandem

#706 Postautor: Tandem » 11 października 2004, o 17:54

hmm
Gorzej byc nie mogło :? . Gdyby nasi wygrali 6-8 punktami to można by czekać ze spokojem na lanie w Zielonej Górze, gdyby wygrali blisko 30 punktami (co przecież nie było niemożliwe) już dzisiaj bym świętował. Tak natomiast tydzien nerwówki.
Tak na marginesie to po raz kolejny zaimponował mi Piotr "spier*alaj gówniarzu" Swist. Jak się rozwalił Lee zamiast zainteresować się kolegą z drużyny, moze coś pomóc, może przetłumaczyć na angielski (zakładam że zna przynajmniej podstawy, bo w parkingu gadał coś przed meczem z Peterem) raczył rzucić okiem przez chwilę i zabrał dupę do parkingu.
Duuża klasa ....

rks

s

#707 Postautor: rks » 11 października 2004, o 18:01

uwazam ze przez frajerstwo przegralsimy ekstraklase.i niestety nie damy rady tego obrnic przy suchym torze i jezdzie zielonej w pelnym skladzie nie mamy szans.tylko ciezki tor moze pokrzyzowac zielonej szyki.chcialbym sie mylic ale zabraknie nam tych glupio starconcyh 10 pkt.........o innych sprawach mecozwych sie wypowiadac nie ebde bo duzo by tego bylo

rks

f

#708 Postautor: rks » 11 października 2004, o 18:06

co do defektu to slyszalem o pektnietej zebatce ktora rozerwala lancuch.chyba najgorsza jest taka swiadomosc ze te okolo 6 punktow moze zdecydowac o losie ekipy w ta lub inna strone to samo dotyczy stadionu.moznaby powiedziec ze przegrana motoru 13 i mniej punktami moze okazac sie krokiem milowym w lublinie.teraz jeszcze awans pilkarzy do 2 ligi i jakis sredni sponsor dla monexu i lublin znow wielki!!

Krychs
Senior

#709 Postautor: Krychs » 11 października 2004, o 20:21

Już prawie wszystko napisano odnośnie wczorajszego meczu. No właśnie prawie... Wielu forumowiczów wypowiadało się, że Franek jest najlepszym technicznie jeźdźcem TŻ. Wczoraj na trudnym i śliskim torze pokazał jednak, że są to bardzo na wyrost opinie. Mariusz pokonywał wiraże w jakiś przedziwny sposób nie mający nic wspólnego z techniczną jazdą.
I jeszcze jedno. To, że nagłośnienie nie działa to nic, to że maszyna startowa nie działa to nic, to że siedzimy na betonie to nic, ale to że wczoraj na torze nie było polewaczki to prawdziwy skandal :D :wink:

łukasz

#710 Postautor: Å‚ukasz » 11 października 2004, o 20:31

no chyba bedzie im ciezko zrobic suchy tor bo przed chwila chmurka powiedziala ze w piatek i w sobote ma padac w calej Polsce!!!

Zulu
Junior

#711 Postautor: Zulu » 11 października 2004, o 21:31

Krychs pisze:I jeszcze jedno. To, że nagłośnienie nie działa to nic, to że maszyna startowa nie działa to nic, to że siedzimy na betonie to nic, ale to że wczoraj na torze nie było polewaczki to prawdziwy skandal :D :wink:

No, polewaczka to by dopiero ubiła tor... Bo takie jeżdżenie w kółko przez kilka skód i kilka busiuków to była prowizorka :wink:

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#712 Postautor: Kaka » 12 października 2004, o 00:07

Apropos meczu, juz moze samego dopingu. Czy ktos oprocz mnie ma moze wrazenie, ze doping jest prowadzony tak "znakomicie", ze z jednej strony jest: "kto wygra mecz", a z drugiej zamiast odpowiedzi "TZ" pada to samo pytanie?? Ludzie w zoltych koszulkach mieniacy sie Klubem Kibica powinni sie zastanowic nad prowadzeniem sensownego dopingu(bo wiekszosc meczu albo byl on chaotyczny albo wogole go nie bylo). Jeszce "lepiej" to wyglada jak po tej samej stronie jedna czesc trybuny krzyczy jedno a druga co innego.... :? Zeby tez nikt nie mowil :" to poprowadz sam doping" albo cos....To nie ja jestem w zadnym fan klubie ani klubie kibica zeby ciagnac to wszystko, to WY macie poderwac tlum do zdrowego kibicowania...ja osobiscie jak jest doping to chetnie sie do niego wlaczam, chce tylko zeby to jakos wygladalo, wrecz nawet o to prosze. Pozdrawiam.

lemmy

#713 Postautor: lemmy » 12 października 2004, o 07:46

gratulacje dla Lublina od kibica Iskry !

w rewanzu bedzie wam cholernie ciezko, ale to Falubaz musi gonic i odrabiac. Jesli uda sie wam na poczatku meczu trzymac wynik
a pozniej zastosowac skuteczna taktyczna to moze byc goraco.
Zycze wam powodzenia, bo za rok nie chce mi sie juz jechac do Lublina 500 km :twisted: :twisted: , za to chetnie wybiore sie do Zielonej 8)

jeszcze raz gratki i najlepszego
Demon Of The Fall

klakson

#714 Postautor: klakson » 12 października 2004, o 12:24

Dabram pisze:
ravajas pisze:
Dabram pisze:Ale z tego co mówili są deczko przyszantażowani ponieważ jak zostaną w Elidze to mają u siebie Protasiewicza i Walaska i 20 mln.na dzień dobry!!

jakie 20 mln?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Tak zeznawali Zielonki wczoraj jak mocno zmarzli i użyli rozmrażacza.Mowa była o 20 mln.pln.Mnie się z ta kasą też nie chce wierzyć ale podaję co usłyszałem.Może i maja szansę być tacy bogaci?Kij ich wie?A po drugie to zastrzegłem, że to moje szpiegowstwo i dane nie muszą być wcale prawdziwe i dlatego kasy za to nie wymagam 8)

sprawdź http://www.sport.zgora.pl/forum/viewtopic.php?t=663

łukasz

#715 Postautor: Å‚ukasz » 12 października 2004, o 15:34

nasi chlopcy sa troszke podkurw... wypowiedziami swista po meczu.mysle ze dobrze ich to zmotywuje do rewanzu a swist wreszcie zapamieta nazwiska naszych zawodnikow!!!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#716 Postautor: Cz@rek » 12 października 2004, o 20:43

Przeglądam to nasze forum i nie mogę natrafić na fotki z meczu :?
Jeśli są gdzieś zakamuflowane niech ktos podpowie gdzie je szukać :?:

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#717 Postautor: grzesieck » 12 października 2004, o 20:59

METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#719 Postautor: dannie » 12 października 2004, o 21:58

wracajac do swista jest to koles chamowaty i gburowaty i lublina nie dazy zbytnia sympatia, chociaz ma rodzicow w tych stronach.

moze wlasnie dlatego ;) - wiesz nigdy nic nie wiadomo... moze mial ciezkie dziecinstwo.

np. Hitler (ale porownanie ;) ) - nie przepadal krotko mowiac za swoja babka ktora byla... zydowka - pozniej widac bylo tego efekty...

moze Swist tez mial problemy w domu i jakis zle wspomnienia ;) - moze kiedys przyjechal i kradl jablka w lubelskich sadach i go zlapali... :D :D

ale rozmyslenia filozoficzne... ;) - nie raczej psychoanalityczne - znajdz przyczyne leku w dziecinstwie ;)
Obrazek

łukasz

#720 Postautor: Å‚ukasz » 12 października 2004, o 22:01

Gawrzyk pisze:wracajac do swista jest to koles chamowaty i gburowaty i lublina nie dazy zbytnia sympatia, chociaz ma rodzicow w tych stronach.

Pamietacie jak w 95 roku powiedzial cos w tym stylu "życze Motorowi jak najgorzej, bardzo dobrze ze spadli". po prostu takich gosci nie da sie lublic. teraz tez ma gebe niewyparzoną, ale to działa na naszych chlopakow jak płachta na byka, szczegolnie na Grzecha...

z tego co dzis slyszalem to Piszczyk tez jest ostro ciety na swista!!!
mysle ze to jeszcze bardziej zmotywuje naszych do walki.

Awatar użytkownika
Ukasz

#721 Postautor: Ukasz » 12 października 2004, o 23:21

Gratuluje wygranej :D czytałem co niektóre wypowiedzi i fajnie by było jakbyście nie pisali o rzeczach o których nie macie bladego pojęcia ( 20mln, Walasek i Protas od nowego sezonu ). To tak na wstępie. Poza tym dziwie sie , ze piszecie, ze ten wynik to najniższy wymiar kary ? My w ekstralidze ścigamy sie na torach żuzlowych, a nie urządzamy konkurs "kto złoży się w łuk ten lepszy". Troche to wszystko wypaczyło całe zawody ale skoro już się odbyły odziwo to nie wiem czy jest powód do radości z tych 14-pkt. Skoro juz tak sie staraliście zadziałac torem to trzeba było wygrac 60:30.
Jednak mimo wszystko mam nadzieje, że zjawi sie Was dużo w ZG i bedziemy mogli oglądać wspaniałe widowisko ŻUŻLOWE :P
Pozdro dla całego Lublina z Zielonej.
Szczególne pozdrowienia dla Ewczaka :D

harry
Trener

#722 Postautor: harry » 13 października 2004, o 00:55

Jak już jesteś taki bystrzak to powiedz od kiedy to się robi tor przeciwko swoim zawodnikom ? Bo wszyscy oni mielo olbrzymie pretensje do toromistrza a wręcz co poniktórzy to w swoich podejrzliwościach posuneli sie do granic absurdu. Przecież widać było jak na dłoni, że ten tor nie pasował ani nam ani wam.

łukasz

#723 Postautor: Å‚ukasz » 13 października 2004, o 11:02

Ukasz pisze:Gratuluje wygranej :D czytałem co niektóre wypowiedzi i fajnie by było jakbyście nie pisali o rzeczach o których nie macie bladego pojęcia ( 20mln, Walasek i Protas od nowego sezonu ). To tak na wstępie. Poza tym dziwie sie , ze piszecie, ze ten wynik to najniższy wymiar kary ? My w ekstralidze ścigamy sie na torach żuzlowych, a nie urządzamy konkurs "kto złoży się w łuk ten lepszy". Troche to wszystko wypaczyło całe zawody ale skoro już się odbyły odziwo to nie wiem czy jest powód do radości z tych 14-pkt. Skoro juz tak sie staraliście zadziałac torem to trzeba było wygrac 60:30.
Jednak mimo wszystko mam nadzieje, że zjawi sie Was dużo w ZG i bedziemy mogli oglądać wspaniałe widowisko ŻUŻLOWE :P
Pozdro dla całego Lublina z Zielonej.
Szczególne pozdrowienia dla Ewczaka :D

po prostu scigacie sie na betonie i tylko na betonie. jak sie nie umie jezdzic na przyczepnym torze to sie zgania na przygotowanie toru.

Awatar użytkownika
Ukasz

#724 Postautor: Ukasz » 13 października 2004, o 18:59

Na jakim betonie ? Beton to miała Bydgoszcz. My mamy dosyć twardy tor ale to nie znaczy, że tu liczy sie tylko start. Gdyby w kazdym meczu wszyscy jeździli gęsiego to by zarząd 10 tys nie widział co mecz. Prawda jest taka , że jak sie ma dobrze przygotowany sprzęt, posiada sie umiejetnosci i tor jest w miare przygotowany to mozna sie scigac wszędzie.