Żużel w TV
Re: Żużel w TV
To nie można z nim było dyskutować na argumenty? Jeżeli się z czymś nie zgadzasz wystarczy przedstawić własne uzasadnienie. Po to jest forum. A mamy ponoć wolność słowa.
@Gelo
Jakie argumenty? czarek nie miał niczego do powiedzenia na temat żużla, a taki jest temat tego forum. Nie po to tutaj zaglądam, żeby poznawać najnowsze tezy ruskiego trollingu.
Z mojej strony EOT.
Jakie argumenty? czarek nie miał niczego do powiedzenia na temat żużla, a taki jest temat tego forum. Nie po to tutaj zaglądam, żeby poznawać najnowsze tezy ruskiego trollingu.
Z mojej strony EOT.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Wystarczyło użyć słowa Rosja/Rosjanin/ruski niezależnie od tematu ani też wydźwięku negatywnego i od razu kręcił aferę na kilka stron, zupełnie nie związaną z żużlem wielokrotnie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
I pod koniec zdążył jeszcze obrazić cały Lublin :)
Każdy ma prawo do swoich poglądów i dyskutować zawsze warto, ale dyskusja powinna być prowadzona we właściwym miejscu. Przypominam, że to jest wątek o tytule "Żużel w TV". Wchodząc tutaj spodziewam się dowiedzieć czegoś ciekawego na temat programów i zawodów żużlowych, jakie ostatnio pojawiły się w tv i sprawdzić, czy coś ciekawego mnie nie ominęło. Zamiast tego muszę się przebijać przez 2 strony sporów o stosunek Polaków do Rosji. I to nie pierwszy, nie drugi i nie trzeci raz. Nie tylko w tym wątku.
I wcale nie chodzi o takie czy inne poglądy. Gdyby któryś z użytkowników był weganinem i nie pisał niczego o żużlu, tylko w każdym możliwym wątku, przy każdej okazji opisywał zalety takiej diety i jak to fajnie, że Wiktor Lampart nie je mięsa, to byłoby to tak samo irytujące.
Jest pełno innych miejsc w internecie, gdzie takie dyskusje są mile widziane. Nawet na tym forum jest Hyde Park, gdzie można sobie politykować i ideologizować do woli.
I wcale nie chodzi o takie czy inne poglądy. Gdyby któryś z użytkowników był weganinem i nie pisał niczego o żużlu, tylko w każdym możliwym wątku, przy każdej okazji opisywał zalety takiej diety i jak to fajnie, że Wiktor Lampart nie je mięsa, to byłoby to tak samo irytujące.
Jest pełno innych miejsc w internecie, gdzie takie dyskusje są mile widziane. Nawet na tym forum jest Hyde Park, gdzie można sobie politykować i ideologizować do woli.
Gelo pisze:Cos czuję że po Czarku czas na mnie i na Ge(L)a.
Ty za wyzywanie innych uzytkownikow juz dawno powinienes byl dostac bana, ale jednak piszesz tez duzo o zuzlu, wiec bylaby to mimo wszystko strata dla tego forum
brak Czarka nie jest zadna strata
a dla ge(L)a za co ban? za wyobrazanie sobie koziolka ruch…. w d…. myszke miki? za posiadanie kinkowych preferencji seksualnych nie ma banow :)
METHANOL ADVENTURE TEAM
- niespokojny
- Trener
Może każdy ma prawo do swoich poglądów, ale nie każde mogą być wygłaszane publicznie bo np. propagowanie faszyzmu i ustrojów totalitarnych zagrożone jest karą pozbawienia wolności.
Natomiast nazwanie zaborów Polski i mordów rosyjskich na Polakach "ahistorycznymi głupotami" jest bezczelnym ruskim trollingiem. Nie sądzę, żeby taka propaganda była potrzebna w polskiej przestrzeni publicznej czy tu na forum, od tego jest telegram.
Btw. Ja żałuję, że nie ma Retro. Może też nie było zbyt mądrze, ale za to zabawnie
Natomiast nazwanie zaborów Polski i mordów rosyjskich na Polakach "ahistorycznymi głupotami" jest bezczelnym ruskim trollingiem. Nie sądzę, żeby taka propaganda była potrzebna w polskiej przestrzeni publicznej czy tu na forum, od tego jest telegram.
Btw. Ja żałuję, że nie ma Retro. Może też nie było zbyt mądrze, ale za to zabawnie
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Decyzja słuszna i właściwie szkoda prądu na rozprawki. Ale pewnie się skuszę.
Czarkowi nie należał się ban "za poglądy", tylko za sam fakt szerzenia ruskiego punktu widzenia, który nikomu do niczego nie jest tu potrzebny i to z co najmniej dwóch powodów: po pierwsze, w większości opiera się na kłamstwie, a w pozostałym zakresie prowadzi wyłącznie do relatywizacji oczywistej winy agresora i imperialisty, ze strony którego, przez stulecia, Polski nie spotkało nic dobrego. To ostatnie zostało zresztą ostatnim tchnieniem otwarcie podane przez Czarka w wątpliwość, nie wiem więc, jak taką osobę można doceniać za "wiedzę" albo rozważać jej "poglądy". A po drugie, choć przez lata nieraz, w prowadzonej dyskusji, tematy traktowaliśmy dość lekko i umownie, to jednak jest to forum żużlowe. Czarek natomiast od bardzo dawna rozniecał lub brał udział wyłącznie w dyskusjach politycznych, do tego niezbyt grzecznie.
Nie wiem, jak komu, ale mnie się dyskusji z rusofilami prowadzić nie chce. Nie obchodzą mnie ich poglądy. Niezależnie od zdolności erystycznych jednego, czy drugiego, Rosja pozostaje ogromnym i potężnym, agresywnym sąsiadem, trzymanym za mordę przez zbrodniarza. Jaki jest koń, każdy widzi.
No i na koniec, nie wszystko jest kwestią poglądów. Np. to, czy ziemia jest okrągła, czy płaska - nie jest kwestią poglądów. Jest taka, jaka jest. Czy człowiek wylądował na Księżycu - nie jest kwestią poglądów. Albo wylądował, albo nie. Czy w Smoleńsku miał miejsce zamach, czy zwykła katastrofa - nie jest kwestią poglądów. Było albo to, albo to. Czy Rosja jest imperialistą rządzonym przez zbrodniarza wybieranego od 30 lat przez naród w wyborach powszechnych, naszym wrogiem od stuleci, który nas okupował, rusyfikował, eksterminował i podporządkowywał - też nie jest kwestią poglądów. Jak ktoś twierdzi, że nie jest, to jest dyletantem lub idiotą. Jak ktoś twierdzi, że jest, ale inni są bardziej, albo że jest od dawna, a ty nie reagowałeś - to jest ruskim propagandystą. Na forum żużlowym. Ban.
Czarkowi nie należał się ban "za poglądy", tylko za sam fakt szerzenia ruskiego punktu widzenia, który nikomu do niczego nie jest tu potrzebny i to z co najmniej dwóch powodów: po pierwsze, w większości opiera się na kłamstwie, a w pozostałym zakresie prowadzi wyłącznie do relatywizacji oczywistej winy agresora i imperialisty, ze strony którego, przez stulecia, Polski nie spotkało nic dobrego. To ostatnie zostało zresztą ostatnim tchnieniem otwarcie podane przez Czarka w wątpliwość, nie wiem więc, jak taką osobę można doceniać za "wiedzę" albo rozważać jej "poglądy". A po drugie, choć przez lata nieraz, w prowadzonej dyskusji, tematy traktowaliśmy dość lekko i umownie, to jednak jest to forum żużlowe. Czarek natomiast od bardzo dawna rozniecał lub brał udział wyłącznie w dyskusjach politycznych, do tego niezbyt grzecznie.
Nie wiem, jak komu, ale mnie się dyskusji z rusofilami prowadzić nie chce. Nie obchodzą mnie ich poglądy. Niezależnie od zdolności erystycznych jednego, czy drugiego, Rosja pozostaje ogromnym i potężnym, agresywnym sąsiadem, trzymanym za mordę przez zbrodniarza. Jaki jest koń, każdy widzi.
No i na koniec, nie wszystko jest kwestią poglądów. Np. to, czy ziemia jest okrągła, czy płaska - nie jest kwestią poglądów. Jest taka, jaka jest. Czy człowiek wylądował na Księżycu - nie jest kwestią poglądów. Albo wylądował, albo nie. Czy w Smoleńsku miał miejsce zamach, czy zwykła katastrofa - nie jest kwestią poglądów. Było albo to, albo to. Czy Rosja jest imperialistą rządzonym przez zbrodniarza wybieranego od 30 lat przez naród w wyborach powszechnych, naszym wrogiem od stuleci, który nas okupował, rusyfikował, eksterminował i podporządkowywał - też nie jest kwestią poglądów. Jak ktoś twierdzi, że nie jest, to jest dyletantem lub idiotą. Jak ktoś twierdzi, że jest, ale inni są bardziej, albo że jest od dawna, a ty nie reagowałeś - to jest ruskim propagandystą. Na forum żużlowym. Ban.
Dlaczego Czarek został zbanowany?
To już było męczące, nawet sam strofowałeś Czarka. Ile można ostrzegać? Ile można czytać ciągle to samo?
Gelo pisze:. A tak kastrujemy forum z ludzi inteligentnych z własnymi poglądami. (...) Coś czuję że po Czarku czas na mnie i na Ge(L)a.
Wiadomo, było ich trzech...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
To zależy jak się do tego podchodzi. Ja to traktuję jak zabawny folklor. I co by nie mówić i jakby się nie zgadzać z wygłaszanymi tezami - tacy użytkownicy jak Czarek dodają kolorytu forum. Z tego co zauważyłem Czarek ma jakąś wiedzę i w umiejętny sposób nią gospodarował tak żeby nawet najgłupsze wygłaszane tezy wyglądały wiarygodnie. To też trzeba umieć. Pisanie w kółko o Przyjemskim czy spółkach tez może zemdlić. Tak wiem - zaraz pojawi się argument że do "wysrywów nie na temat" jest inny dział. Tylko, że mało kto tam zagląda - a to już nie jest wina Czarka. Nie bawię się w adwokata ale uważam, że całkowity ban to krok za daleko.
Miał jakieś 52 ostrzeżenia wcześniej, a to już dawno przestało być zabawne (podobnie jak zabawnym folklorem nie jest wyzywanie i poniżanie innych użytkowników).
Widzę syndrom spiętego poślada. Trochę dystansu. Jeżeli z obrażaniem innych to do mnie - to zapowiedziałem refleksję i się tego trzymam od jakiegoś czasu. Chociaż czasem korci.
Odłamkowym do Ciebie :)
Nie chodzi o spięte poślady, po prostu granice zostały przekroczone i nie jest to żadne prześladowanie za poglądy, tylko zasłużona reakcja na ten spam.
Nie chodzi o spięte poślady, po prostu granice zostały przekroczone i nie jest to żadne prześladowanie za poglądy, tylko zasłużona reakcja na ten spam.
A jak myślisz, dlaczego nikt tam nie zagląda? Bo chyba nie dlatego, że większość wchodzi na to forum, żeby poczytać o żużlu? :)Gelo pisze:Tak wiem - zaraz pojawi się argument że do "wysrywów nie na temat" jest inny dział. Tylko, że mało kto tam zagląda - a to już nie jest wina Czarka.
To, że tam nie miał publiczności nie upoważniało go do zasrywania każdego tematu.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- niespokojny
- Trener
Ruska propaganda to żaden folklor. Patrząc na notowania Korwina interesuje to 1%. I pewnie sam byś nie płakał Gelu, bo myślę że w tym temacie możemy zbudować zgodę ponad podziałami, gdyby nie to że straciłeś przy okazji politycznego pieniacza. Sam lubisz poprowokować i dać upust swojej aktualnej frustracji w co drugim poście, stawiając sobie za cel pislamizację lubelskiego żużlowego forum, więc Czarek był czasem użyteczny mimo, że część wygłaszanych przez niego treści była po prostu szkodliwa dla Polski. No ale czego się nie robi dla walki z przeciwnikami politycznymi. Jak Kuba Kępa powiedział, pasja do żużla nie ma barw politycznych i po to tutaj zaglądamy żeby o niej rozmawiać. Wolałbym poczytać co sądzisz o Bradym Kurtzu w Sparcie jako największy ekspert na forum od Australijczyków niż ciągłe polityczne zaczepki 
Już pisałem co sądzę o Kurtzu, za co zostałem skrytykowany... przez Czarka :) Mnie Brady nie przekonuje w 100%. Odjechał świetny sezon ale w tej lidze Buczek też jeździł znakomicie. Nie jest miarodajne. Z jakiegoś powodu poświęcili go w Lesznie na rzecz Jamona. Od tamtej pory nie jeździł z najlepszymi. Challenge na tak gównianym torze też nie daje podstaw do oceny. Mnie ten transfer Sparty nie powala na kolana i moim zdaniem niewiele zmieni w możliwościach. A jak czytam kibiców toruńskich, że woleli Bradyego bardziej niż Mikkela to mnie śmiech ogarnia.
Brady nie mówił "Apator wib..tor" :D
Właśnie miałem to pisać, że toruńscy kibice w tej kwestii mogą się kierować względami nie tylko sportowymi :)ezbeg pisze:Brady nie mówił "Apator wib..tor" :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Leszno to wolało Lidsey'a od Kubery, więc to nie do końca jest jakiś wyznacznik.
Nie wiem, który z nich okaże się być lepszym transferem. Obaj mają na ten moment podobna pozycję w drużynie. Jako seniorzy nr. 4. Przy czym w stosunku do MM na pewno wymagania będą wyższe, również ze względu na to, jak zbudowany jest Apator. Kurtz ma z kolei trochę wiecej luzu, bo wynik tam mają dzwigać inni, a on wraz z Kowalskim i juniorami ma uzupełniać braki.
Nie wiem, który z nich okaże się być lepszym transferem. Obaj mają na ten moment podobna pozycję w drużynie. Jako seniorzy nr. 4. Przy czym w stosunku do MM na pewno wymagania będą wyższe, również ze względu na to, jak zbudowany jest Apator. Kurtz ma z kolei trochę wiecej luzu, bo wynik tam mają dzwigać inni, a on wraz z Kowalskim i juniorami ma uzupełniać braki.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
- niespokojny
- Trener
Przemek Pawlicki miał lepszą średnią, a wyjazdową to aż o 0,4 pkt na bieg wyższą. Strzelam, że Kurtz będzie jeździł koło poziomu Jensena. Michelsen jest lepszym zawodnikiem wg mnie i lepiej dla nas że poszedł do Torunia, bo tam jest więcej dziur w składzie.
Mam "Prawo derbów" - 2 odcinki. ktoś chętny?
Słabawe to, po pierwszym odcinku średnio mam ochotę na następne.
A ja uważam, że pierwszy odcinek był bardzo fajny. Szczególnie ciekawie zaprezentowano tło historyczne. Są to oczywiście rzeczy, które już wcześniej wiedziałem, ale zostały dobrze podane. Poza tym koleżeńska relacja Sadurskiego i Hurysza jest fajnie zilustrowana. Czyli spoko. Ale niestety udało mi się zobaczyć też drugi odcinek. I to jest straszny zjazd. Klasyczne odhaczanie kolejnych meczów ligowych obu drużyn w stylu relacji w klubowych telewizjach na youtube. Nie wiem po co to komu potrzebne.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Dzisiaj ostatni akcent sezonu.Final MEP. z Cierniakiem i Bańborem.
https://motowizja.pl/zuzlowa-bitwa-o-eu ... motowizji/
https://motowizja.pl/zuzlowa-bitwa-o-eu ... motowizji/