1/2 DMP Motor Lublin - Apator Toruń (13.09.2024 19:30 39:51)
Re: 1/2 DMP Motor Lublin - Apator Toruń (13.09.2024 19:30 39:51)
Siedmiu na jednego to banda łysego.
Byłoby 60+ gdyby nie sędzia. Ale nie będę się na Krzycha gniewał.
Byłoby 60+ gdyby nie sędzia. Ale nie będę się na Krzycha gniewał.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"
Ciekawe na czym Jack dziś jeździł?
Motor mocny
- tezetomaniak
- Trener
kdsz pisze:Byłoby 60+ gdyby nie sędzia. Ale nie będę się na Krzycha gniewał.
Meyze odwalił 3 wielbłądy w tym dwumeczu, 2 na korzyść Motoru, jeden na korzyść amatora, ale nie ma to teraz żadnego znaczenia ;)
Kiedy ostatnio sędzia przerwał bieg za stworzenie niebezpiecznej sytuacji na torze? W 15. biegu w Toruniu Lambert nie stworzył niebezpiecznej sytuacji i nie zmusił 2 innych zawodników do zmiany toru/przymknięcia gazu?
Motor mocny
Hayden pisze:Ciekawe na czym Jack dziś jeździł?
Jack w mix zonie stwierdził, że sprzęt w zasadzie bez rewolucji, tylko pogoda robi różnicę. Stosował te same ustawienia w trakcie upałów i wtedy sprzęt nie jechał.
- tezetomaniak
- Trener
Hayden pisze:Kiedy ostatnio sędzia przerwał bieg za stworzenie niebezpiecznej sytuacji na torze? W 15. biegu w Toruniu Lambert nie stworzył niebezpiecznej sytuacji i nie zmusił 2 innych zawodników do zmiany toru/przymknięcia gazu?
Tylko Lambert w Toruniu nikogo nie staranował, przeszkodził koledze z pary, który zareagował nadgorliwie ;) Przyjemski zrobił po prostu faul na przeciwniku, bieg należało przerwać i to cała filozofia. Lambert został ukarany za to, że się ratował. Meyze ma w dupie paragrafy ;)
Nie staranował bo Kubera zamknął gaz jak mu ruski przed nosem przejeżdżał
Motor mocny
Jaka energia dziś wisiała w powietrzu nad Z5 to ja wymiękam. Każdy swoje zrobił. Wspaniały dzień.
Kamień z serca. Emocje przed meczem niesamowite! Nie miałem pewności a wręcz obawiałem się że Apator z 3-ką "w gazie" może wybronić taktykami te 12 punktów z naszymi "pod formą". A była MIAZGA!!! Mnie też cieszy ból d...py reszty Polski :) wreszcie nasi pomyśleli w kwestii numerów - to raz, ale numery nic by nie dały, jakby nie było startów i trasy. A było potrenowane, dopasowane i jazda parą! MOTOR MISTRZ!!!
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Z tą formą są dla mnie kandydatem nr 1 do mistrzostwa Polski. Oni nie pokonali Motoru, oni go zdemolowali - stwierdził Jan Krzystyniak, były reprezentant Polski.
dziękujemy Panie Janku za dobrą wróżbę
dziękujemy Panie Janku za dobrą wróżbę
tezetomaniak pisze:Hayden pisze:Kiedy ostatnio sędzia przerwał bieg za stworzenie niebezpiecznej sytuacji na torze? W 15. biegu w Toruniu Lambert nie stworzył niebezpiecznej sytuacji i nie zmusił 2 innych zawodników do zmiany toru/przymknięcia gazu?
Tylko Lambert w Toruniu nikogo nie staranował, przeszkodził koledze z pary, który zareagował nadgorliwie ;) Przyjemski zrobił po prostu faul na przeciwniku, bieg należało przerwać i to cała filozofia. Lambert został ukarany za to, że się ratował. Meyze ma w dupie paragrafy ;)
To właśnie Meyze ostatnio przerwał bieg za stworzenie niebezpiecznej sytuacji w Lesznie przed trzema laty(akcja Dudek,Pawlicki bodajże)To właśnie wtedy wylała się na niego i jego rodzinie fala hejtu która ciężko przeżył.Drugi raz tego nie zrobi.
Pan Janek robi intelektualne salta w tył cztery razy w tygodniu.
Ostatnia rzecz, która została Motorowi, żeby przejść grę zwana żużel: złamać klątwę Krzystyniaka
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Hayden pisze:Ciekawe na czym Jack dziś jeździł?
Rysiu Kowalski Racing
Wybitny mecz naszej druzyny. Od poczatku widac bylo ogrom pracy wykonanej po wyjazdowym blamazu. Zaczelo sie ogarnieciem numerow startowych, co juz napawalo optymizmem.
Kolejnym punktem bylo przygotowanie toru i spasowanie wszystkich tak, ze odjezdzalismy rywalom od startu.
Dalej, doskonale rozgrywanie pierwszego luku. Zwykle tracilismy na nim mase punktow, a dzis to nasi mijali rywali jak tyczki. Te szukanie kredy z wyjscia i pika w drugi luk bylo bajeczne. Zrobil to Kubera, w 13 biegu poprawil jeszcze w tylko sobie znany sposob Zmarzlik. W 15 uczynilby to Holder ale musial zaciagac reczny bo w wejsciu w drugi luk Przyjemski pojechal... po swojemu :)
Poza opisana wyzej sytuacja jazda para rowniez na piatke. Holder z Cierniakiem swietnie sie rozumieli. Kubera z Lindgrenem rowniez. Nawet gdy raz Domina pociagnelo to od razu Freddy przytomnie ubezpieczyl kraweznik zeby rywal tego nie wykorzystal.
Brawo druzyna!
We Wroclawiu / Gorzowie prosze jednak o lepsza postawe niz na Motoarenie ;)
Kolejnym punktem bylo przygotowanie toru i spasowanie wszystkich tak, ze odjezdzalismy rywalom od startu.
Dalej, doskonale rozgrywanie pierwszego luku. Zwykle tracilismy na nim mase punktow, a dzis to nasi mijali rywali jak tyczki. Te szukanie kredy z wyjscia i pika w drugi luk bylo bajeczne. Zrobil to Kubera, w 13 biegu poprawil jeszcze w tylko sobie znany sposob Zmarzlik. W 15 uczynilby to Holder ale musial zaciagac reczny bo w wejsciu w drugi luk Przyjemski pojechal... po swojemu :)
Poza opisana wyzej sytuacja jazda para rowniez na piatke. Holder z Cierniakiem swietnie sie rozumieli. Kubera z Lindgrenem rowniez. Nawet gdy raz Domina pociagnelo to od razu Freddy przytomnie ubezpieczyl kraweznik zeby rywal tego nie wykorzystal.
Brawo druzyna!
We Wroclawiu / Gorzowie prosze jednak o lepsza postawe niz na Motoarenie ;)
Była petycja w sprawie Hampela, to ja mam jedną w sprawie Dominika.
Żuk niech mu zorganizuje jakoś Dom pod Lublinem, niech się przeprowadzi i kontrakt na 10 lat
Żuk niech mu zorganizuje jakoś Dom pod Lublinem, niech się przeprowadzi i kontrakt na 10 lat
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Totalna dominacja Motoru. Kompromitacja Apatora. Nawet Zmarzlik się zlitował
Niespodzianka była, ale nie taka na którą liczyło pół żużlowej Polski. Orlen Oil Motor Lublin będąc po dużą presją nieoczekiwanie łatwo uporał się z Apatorem Toruń 59:31, który rozczarował na całej linii. Lublinianie dosłownie jedną ręką odrobili straty z pierwszego meczu i awansowali do finału play-off PGE Ekstraligi.
żródło PS
a pieczenie ( d,,, )to tyle radości ha ha
Niespodzianka była, ale nie taka na którą liczyło pół żużlowej Polski. Orlen Oil Motor Lublin będąc po dużą presją nieoczekiwanie łatwo uporał się z Apatorem Toruń 59:31, który rozczarował na całej linii. Lublinianie dosłownie jedną ręką odrobili straty z pierwszego meczu i awansowali do finału play-off PGE Ekstraligi.
żródło PS
a pieczenie ( d,,, )to tyle radości ha ha
Motor jest faworytem do mistrzostwa Polski. Motor wygrał rundę zasadniczą z ogromną przewagą. Tak są problemy i nikt nie mówi, że ich nie ma. Przegrana 48 :42 do odrobienia .
No i wszystko skończyło sie zgodnie z planem. Jedynie co to szkoda ze dalismy im wyjsc z 30 no ale trudno, każdy widział co się działo. Martwi jedynie ze Lambo był mocny a to znak ze to niekoniecznie Motor taki mocny tylko reszta Apatora mogła być totalnie słaba. Zwycięzców się jednak nie sądzi, brawo druzyna!
spokojny pisze:Martwi jedynie ze Lambo był mocny a to znak ze to niekoniecznie Motor taki mocny tylko reszta Apatora mogła być totalnie słaba. Zwycięzców się jednak nie sądzi, brawo druzyna!
Daj spokój, nasi juniorzy go wożą w nominowanych! :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
piękny mecz, byliśmy dziś hydrą taką jakiej oczekiwaliśmy. Być może ta klęska w Toruniu była potrzebna żeby obudzić w naszych to co najlepsze i to przed kluczowym momentem sezonu. Wierzyłem w finał, ale uważałem że tam nie będziemy mieli czego szukać ze Spartą, dziś znowu zobaczyłem zespół zdolny do wszystkiego. I czekam na 3 złoto ;)
- Dragon_Juventino
- Junior
Dziś nasz zespół bawił się żużlem. To była poezja. Jestem dumny z chłopaków. Morale przed finałem rosną. Musimy to zrobić!!
Ale była moc!! Pięknie!
Ale była moc!! Pięknie!

-
- Senior
spokojny pisze:No i wszystko skończyło sie zgodnie z planem. Jedynie co to szkoda ze dalismy im wyjsc z 30 no ale trudno, każdy widział co się działo. Martwi jedynie ze Lambo był mocny a to znak ze to niekoniecznie Motor taki mocny tylko reszta Apatora mogła być totalnie słaba. Zwycięzców się jednak nie sądzi, brawo druzyna!
Nie, po prostu byli tak słabi jak my na motoarenie. Co raz mniej to wszystko rozumiem:) czy Zmarzlik, Lingren, Kubera to ogórki? Nie! Czy Lambert, Emil, czy Dudek to ogórki? Nie.
Może to dziwne, ale dla mnie najważniejszym elementem tego zwycięstwa było przełamanie w Zmarzliku myślenia "ja=Motor". Wreszcie widać było, że nasz kapitan jest członkiem tej drużyny i że wynik leży mu na sercu, a zwycięstwo sprawia wielką radość.
Richie Faulkner: