1/2 DMP Motor Lublin - Apator Toruń (13.09.2024 19:30 39:51)
Re: 1/2 DMP Motor Lublin - Apator Toruń (13.09.2024 19:30 39:51)
I to jest ta twoja weryfikacja? 
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gelo pisze:Wytrzyj gila bo się pośliźniesz
Gelo pisze: Staram się być merytoryczny. Pisanie w żuzlu, że nudzi się wygrywanie świadczy o tym że albo autor jest durniem albo kompletnie nie czuje tego sportu. To drugie też czyni go durniem z chwilą udzielania się na forum żużlowym.
Musisz się bardziej postarać.
Czy to przypadkiem nie czas na ukrócenie obrażania innych użytkowników?
- tezetomaniak
- Trener
Wybaczcie Gelowi. To stary frustrat, który myślał że zawojuje świat, a został podrzędnym urzędasem. Poczucie wartości musi ratować sukcesami innych, które dzięki kibicowaniu może przypisać sobie. Wywyższanie w internecie podbija mu ego i pozwala codziennie spojrzeć w lustro. Ostatnio został spetowany, gdy zatankował za 7 zł i mocno to przeżył. Musi szybko nazwać kogoś lewakiem, gilem z nosa, Julką z Jagodna. Potrzebuje tego jak tlenu.
Nic tak nie podbija mojego ego jak dokładna analiza moich wpisów na forum żużlowym przez lewackich przygłupów.
Skład został ustawiony w taki sposób, że Zmarzlik w zasadzie musi pojechać pod komplet. Po obejrzeniu meczu w Kumli mam poważne wątpliwości, czy możemy na to liczyć. Bartek był wczoraj mega słaby na starcie, a nie ma co się nastawiać, że będzie mijał liderów Apatora jak slalomowe tyczki.
Liczę, że aura pozwoli na treningi w warunkach meczowych i spasowanie sprzętu. Oczywiście trzymam też kciuki za przestrzelenie ustawień po stronie toruńskiej. Zapowiada się nerwowy piątek weekendu początek.
Liczę, że aura pozwoli na treningi w warunkach meczowych i spasowanie sprzętu. Oczywiście trzymam też kciuki za przestrzelenie ustawień po stronie toruńskiej. Zapowiada się nerwowy piątek weekendu początek.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Od jakiegoś czasu Bartek kuca refleksowo. I to nie jest kwestia sprzętu.
Dzisiejsze prognozy suche, przy temperaturze ok.15-18.
kdsz pisze:Skład został ustawiony w taki sposób, że Zmarzlik w zasadzie musi pojechać pod komplet.
Może trzeba było jeszcze numerami zamienić go z Kuberą, szczególnie pierwsze biegi byłoby Bartkowi łatwiej. Domin też start ma w kratkę ale jednak pewniejszy teraz.
W ogóle klucz to będzie pewnie jakaś niespodzianka na starcie dla Torunia, bo z resztą nawierzchni nic nie wymyślimy i nawet nie powinniśmy, teorie o zrobieniu przyczepnego toru to są sentymenty z czasów Wardzały, w dodatku proszenie się o komplet Lamberta.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Lambo wczoraj dalej w sztosie
Vastervik Speedway - 47 pkt.
1. Robert Lambert - 13+1 (3,3,3,1*,3)
Vastervik Speedway - 47 pkt.
1. Robert Lambert - 13+1 (3,3,3,1*,3)
Lambo ma w tej chwili formę topową i torem się go nie zaskoczy. Ale to wcale nie oznacza, że musi strzelić komplet. Na starcie można coś z nim ugrać a i przy trzymaniu odpowiedniej ścieżki można go pokonać. W powszechnej opinii najtrudniej jest się dopasować do toru bardzo twardego. I to było widoczne w Toruniu. Jak widać dla Lamberta bez różnicy - niestety. "Wyrwirączką" może robimy mu prezent ale uruchamiamy Cierniaka, Lindgrena i Holdera. Niepocieszony byłby tylko Wiktor. Ale zapewne będzie z torem jak zawsze.
I podobnie z treningami. My tu wyobrażamy sobie jakąś szczególną mobilizację, a w rzeczywistości pewnie wygląda to jak zwykle. Zawodnicy pojawią się w Lublinie dzień przed meczem i potrenują albo nie, jeśli będzie mecz zagrożony i plandeka. Między zeszłą sobotą a przyszłym czwartkiem wszystko było ważniejsze od meczu z Apatorem.
To prawda. Miałem cichą nadzieję, że uda się potrenować wtorek, środa, czwartek - jak to zrobił Apator. Skoro samograj przestaje być samograjem trzeba spiąć poślady i działać. Emil potrafił odpuścić Anglię. Za odmowę jazdy w Szwecji pewnie byłyby kary ale dziś i jutro powinni trenować do porzygu. Tylko jak trenować skoro oni na kołach jadą ze Szwecji. Takiego rytmu nie wytrzyma żaden organizm.
Trochę przesadzacie. Myślę, że lepiej przejechać się w Szwecji niż katować 3 dni na Z5 (przy plandece). W czwartek jest trening dla całej drużyny, a tor dostępny cały dzień i nikomu nic nie stoi na przeszkodzie by wszystko sprawdzić i popróbować.
Jeden trening to stanowczo za mało jak na obecną formę naszych zawodników, stawkę meczu i sporą stratę. Tu już nie ma marginesu błędu. Optymalnie trzeba byłoby przeprowadzić trzy treningi o porze meczowej, po równaniach i polewaniu po każdej sesji. Dopóki była forma i jazda o pietruchę - w porządku niech nie trenują - i tak wygrają. Ale teraz większość drużyny jest pod formą niestety. Żeby to odrobić trzeba włożyć więcej wysiłku niż dotychczas.
Niech kombinują z torem, kluczem do sukcesu może być taki tor, który na nowo rozpruje tyłek ruskiego. Jazda z tymi amatorami z torunia. Gadają na nasze hopki to w piątek się zdziwią jak zobaczą Wielką Krokiew
MOTOOOOOOR
MOTOOOOOOR
MOTOOOOOOR
MOTOOOOOOR
MOTOOOOOOR
Ciesz się, że nie jedziemy w niedzielę, tylko możemy się od dziś spokojnie przygotowywać (poza juniorami).
Spasowanie Apatora do toruńskiego toru, do którego nasi nawet się nie zbliżyli mimo odjechania na nim 30 biegów, pokazuje wagę treningów.
No tak, dlatego jutro będziemy trenować, do porzygu :)
Nie wiem co by wniósł trening wczoraj w tej pogodzie w kontekście meczu piątkowego i spasowania, pomijając fakt, że prognozy były kiepskie i już w poniedziałek (gdzie część pojeździła) zapadła decyzja o plandece. W takiej sytuacji lepiej było śmignąć sobie do Szwecji i pojechać coś niż ryzykować, że w Lublinie wcale.
Nie wiem co by wniósł trening wczoraj w tej pogodzie w kontekście meczu piątkowego i spasowania, pomijając fakt, że prognozy były kiepskie i już w poniedziałek (gdzie część pojeździła) zapadła decyzja o plandece. W takiej sytuacji lepiej było śmignąć sobie do Szwecji i pojechać coś niż ryzykować, że w Lublinie wcale.
Cooper pisze:Ciesz się, że nie jedziemy w niedzielę, tylko możemy się od dziś spokojnie przygotowywać (poza juniorami).
Wcale mnie to nie cieszy że jedziemy w piątek - bo co za różnica? Mówi się niby, że żużlowcy są przyzwyczajeni, że żyją jak cyganie i dziesięć godzin jazdy busem w nocy to pikuś i czas na regenerację. Ale jak było widać w Toruniu tak to nie działa zwłaszcza jak się jest w lesie ze sprzętem. Taki Pawełek nie miał prawa zrobić dwucyfrówki. A zrobił. I nie dlatego, że jest wybitnym żużlowcem.
No różnica taka, że w sobotę jest GP w Vojens. Ryga pokazała że to może mieć wpływ. Co zresztą sam potwierdzasz
Mówi się niby, że żużlowcy są przyzwyczajeni, że żyją jak cyganie i dziesięć godzin jazdy busem w nocy to pikuś i czas na regenerację. Ale jak było widać w Toruniu tak to nie działa
Chodzi mi o to, że wczoraj jechali Szwecję. Cała noc i dzień jazdy busem i z busa na trening. Po pierwsze mam wątpliwości czy dzisiaj w ogóle jest trening po drugie jak nawet będzie to czy będzie miarodajny i pomocny w czymkolwiek. A taki Holder powinien tu orać od poniedziałku.
Trening jest zaplanowany na jutro, żeby wszyscy byli wypoczęci i po dobrym śniadanku :)
A ze Szwecji całą noc (lub dzień) to się śpi zazwyczaj na wyrku w kajucie :)
A ze Szwecji całą noc (lub dzień) to się śpi zazwyczaj na wyrku w kajucie :)
Czyli jak zawsze. Czemu mnie to nie dziwi. Dlatego jak usłyszałem, że Apator jeździł trzy dni pod rząd przed półfinałem to zrobiłem wielkie oczy, że da się.
Poniedziałek było u nas coś jeżdżone (nie wiem kto, ale do późna). Wtorek prognoza była zła i tor zamknięty plandeką, więc kto miał okazję to przejechał się w Szwecji. Dziś wszyscy są w Polsce już pewnie, młodzi mają DMPJ, Zmarzlik pewnie siedzi na warsztacie u Kowala, a jutro cały dzień jest by katować na Z5 w warunkach podobnych do piątkowych.
Więc, nie, nie dało się trenować 3 dni.
Więc, nie, nie dało się trenować 3 dni.
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
W poniedziałek jeździła szkółka i juniorzy, bez podstawowych. Jeśli dzisiaj nie planują organizacji treningu dla Lindgrena i Holdera to chyba mogę jedynie pogratulować optymizmu.