1/2 DMP Motor Lublin - Apator Toruń (13.09.2024 19:30 39:51)
Re: 1/2 DMP Motor Lublin - Apator Toruń (13.09.2024 19:30 39:51)
I cyk wszystkie bilety na sektor gości wykupione :D
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Czyli po 12- tym było drukowanie ;)
1. Nie zrobisz przyczepnie, bo mecz raczej będzie mieć status zagrożonego i komisarz zarządzi ubijanie
2. 5 sezon jedziemy na betonie i nagle przed ostatnim meczem mielibyśmy zmieniać, bo Cierniak lubi? Lambo z Emilem też nie narzekają.
2. 5 sezon jedziemy na betonie i nagle przed ostatnim meczem mielibyśmy zmieniać, bo Cierniak lubi? Lambo z Emilem też nie narzekają.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
A co za problem dzisiaj orać do połowy toru? Oczywiście po raz kolejny błysnąłeś znajomością tematu trzymać 4 do nominowanych. Co za głupota. Teoretyk sportu od siedmiu boleści. Sorry chcesz być znawcą ale do tego jeszcze 60 lat oglądania żużla. Więc Ci mówię - mamy odrobić z nadwyżką do 12 biegu. Potem w Apatorze pojadą najlepsi 3 razy z rzędu w dowolnej konfiguracji. Dlatego trzeba ich napieprzać od początku żeby Baron wykończył się taktykami jak najszybciej. Te biegi ma remisować Zmarzlik.
Ostatnio zmieniony 10 września 2024, o 21:57 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Chyba Gelo dziś pod wpływem napojów wyskokowych z tym, że nie odróżnia luźnego wpisu od poważnego. To tylko obserwacja, jak coś.
Ostatnio zmieniony 10 września 2024, o 22:00 przez KrzyczącyK1b1c, łącznie zmieniany 1 raz.
Cierniak to raczej dobrze czuje się na torach ciężki, trudnych, zrobionych przez pogodę, niż po prostu na przyczepnym. Przyczepna nawierzchnia to może przeszkadzać Kawczyńskiemu, ale nie seniorom Apatora. To raz. Dwa, ponownie, mecz będzie mieć status zagrożonego, co oznacza, ze komisarz pojawi się w klubie już w czwartek i będzie ubijane, bo tak nakazuje regulamin. Wiec jak chcesz zrobić przyczepny tor? Przyczepny tor próbowaliśmy robić w 2019. Nie ma chyba sensu wracać do tego, jak to się kończyło. Trzy, od 5 lat jeździmy na twardym torze, od 5 lat mało kto umie się na nim połapać. Nie mam pojęcia jakie korzyści mielibyśmy nagle osiągnąć przygotowując kompletnie inny tor, na którym u nas praktycznie nigdy się nie jeździ i na którym nasi prawdopodobnie będą mieli jedną możliwość treningu. Połowa ma problemy z silnikami, a sztab ma im dodatkowo "pomóc" robiąc zupełnie inny tor niż zawsze? Bo Cierniak lubi? Czy masz jeszcze inne ciekawe argumenty?
Jesteś jedyną osobą chyba na tym forum, która wzięła to zdanie na poważnie. I kompletnie mnie to nie dziwi, ze padło akurat na CiebieFlagg pisze:Najlepsza taktyka, to +4 przez cały mecz, a w 13 i 14 uderzenie po 5:1 i w 15 utrzymujemy xD
Ostatnio zmieniony 10 września 2024, o 22:01 przez Flagg, łącznie zmieniany 2 razy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
KrzyczącyK1b1c pisze:Chyba Gelo dziś pod wpływem napojów wyskokowych. To tylko obserwacja, jak coś.
To są niczym nieuzasadnione insynuacje. Po prostu gość chce być ekspertem a wiedzy merytorycznej brak. To trzeba weryfikować.
Taki szczegół jeszcze w kwietniu było 53:37 ale wtedy Jacek zrobił 10 pkt w tym 3x3 . Za 3 dni się dowiemy czy będzie po raz 4 cud czy zejście na ziemię .
Flagg pisze:Tu masz dwa mecze, które dość fajnie obrazują naszą sytuację:
https://ekstraliga.pl/se/mecz/4812
https://ekstraliga.pl/se/mecz/4845
Oba mają wspólny mianowniki. Trio Apatora pojechał w nich 6 razy.
W pierwszym z nich, te trio zrobiło 34 pkt, a Apator przegrał do 37
W drugim trio zrobiło 35 pkt, a Apator przegrał do 42
Łatwo policzyć, ze w pierwszym reszta drużyny dołożyła 3 pkt, a w drugim 7.
To pierwsze spotkanie to Motor - Apator z tego sezonu. A drugi to mecz Sparta - Apator, również z tego sezonu.
Jasne, możemy sobie również założyć, że najlepiej zatrzymać Dudka na 6 pkt, Lambo na 8, a Emila na 10. Wtedy Przedpełski może sobie nawet 10 naklepać, a pewnie i tak awansujemy. I niech tak będzie., ale patrząc na dyspozycję naszą i Apatora to mało realny scenariusz.
Najpierw piszesz, że naszego gwiazdy mają wygrywać z nimi pół na pół. Teraz, że jak zrobią po 11 punktów to nie mamy czego szukać i powinni wozić ogony. 11 pkt to są dwie trójki, dwie dwójki, jedynka i zero. Przy obecnej dyspozycji ich zawodników to jest bardzo realne osiągnięcie, Ale jak nie wspomoże ich reszta, to nic nie da. Tak jak to miało miejsce w pierwszym meczu. Jak im pomoże, to będziemy mieli powtórkę z meczu Sparta - Apator.
Przy czym oczywiste jest, ze to są tylko nasze teoretyczne rozważania. Równie dobrze, Przedpełski może walać 10 pkt, a Emil z Dudkiem po 5, a my wygramy 58-32. Albo Przedpełski walnie 12, reszta dołoży 8-9 i pojedziemy sobie ze Stalą o brąz
Trudno porównywać mecz ze Sparta do meczu z Motorem, który ma zupełnie inny skład tj. kompletny. Żeby Apator pojechał 3x11 to realnie (biorąc pod uwagę, że część wyscigow będą jechać razem w parze) wszyscy trzej musieliby zgubić bardzo mało punktów tj. seryjnie wygrywać że wszystkimi naszymi zawodnikami, w tym że Zmarzlikiem - stąd pisałem że będzie to kluczowy dla nas zawodnik.
Dlatego uważam, że taki scenariusz w zasadzie od razu premiuje awansem Apator.
Nasi, żeby awansować, muszą po prostu łoić toruńskich liderów, stąd też moja obawa przed tym żeby nie znalazł się taki Sajfutdinow, który zakręci się blisko 18 pkt, a pozostała dwójka plus Przedpelski dociulaja resztę brakujących do awansu punktów.
Przedpelski zera nie przywiezie choćby z tego tylko względu że będzie musiał pojechać jakiś wyścig, a może nawet kilka z toruńskimi kewlarami i pewnie na nich punkty zrobi.
Jak Motor zrobi w jednym/dwóch wyścigach parę Dudek/Emil/Lambert na 5:1 to w zasadzie jesteśmy w domu. Przeszkoda może być właśnie taki Emil, który zneutralizuje Zmarzlika i będzie trzymał wynik, a w silnej parze odrabiał straty.
Nie wiem czy bardziej jestem w stanie zobrazować swoje obawy ;)
Ostatnio zmieniony 10 września 2024, o 22:07 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
Przyczepny w Szwecji to nie to samo co przyczepny w Polsce. Zupełnie inne materiały. Można się zastanawiać nad ograniczeniem sypkości toru, może szczotkowaniem / drapaniem zewnętrznej. A komisarz na pewno będzie w czwartek - tak jest napisane w poniedziałkowym komunikacie ekstraligi (“Komisarz toru rozpocznie pełnienie funkcji w dniu 12.09.2024 od godz. 11.00.”)
Jack zjechał z formą i jest wkurzający. Daje pożywkę tym, którzy uważają, że Kępa się pośpieszył z kontraktem. To co jest dzisiaj jest z dedykacją dla "znawców" narzekających na brak emocji i na wygrywanie Motoru. Oczekiwali emocji? To je mają. Tylko czy o takie emocje chodziło...
Jeśli chodzi o mnie to tak - dokładnie o takie emocje i to bez względu jakim wynikiem się ten sezon zakończy.
Obecny sezon jest dla mnie tak nudny, że przestałem już nawet śledzić o której jest mecz, przez co przegapiłem ostatni z Apatorem.
To jest drugi (po inauguracyjnym) mecz na który czekam. Gdyby był w Toruniu to bym się pewnie nawet wybrał osobiście na trybuny :)
Obecny sezon jest dla mnie tak nudny, że przestałem już nawet śledzić o której jest mecz, przez co przegapiłem ostatni z Apatorem.
To jest drugi (po inauguracyjnym) mecz na który czekam. Gdyby był w Toruniu to bym się pewnie nawet wybrał osobiście na trybuny :)
Nie jesteś zbyt mądry w takim razie
Tak w ogóle to ktoś wie coś na temat plandeki lub planów jej położenia?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Flagg pisze:
Baron tak zestawił skład, że kluczowy jest Przedpełski. Bo po prostu nie ma jak robić za niego taktyków, wiec musi jechać. Nie tylko dlatego, że nie da się taktykami pokryć startów jego i Heiselberga, ale złożenie pary Przedpełski - Dun właściwie to eliminuje. Mając trzy taktyki, wrzucanie dwóch w jeden bieg jest mega ryzykowne.
Klasyczna zagrywka Barona, zawsze lubił zrobić taką parę z założeniem że jak raz wyda, to już sukces. Inna kwestia że przez to właściwie nie ma sensownie jak zrobić taktyka Przedpełskim.
Co do łojenia liderów to ja sobie rozpisałem program i punkty Torunia wyszły mi w nim następująco:
Sajfutdinow 16
Lambert 11+2
Dudek 8+1
Przedpełski 3
Juniorzy 1
i suma 39 ;)
a średnie trójki liderów ~2,0 albo i lepiej.
Ostatnio zmieniony 10 września 2024, o 22:47 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
RadeKas pisze:Tak w ogóle to ktoś wie coś na temat plandeki lub planów jej położenia?
Nie wiem jak to ma się w kontekście statusu meczu zagrożonego (nie znam przepisów), ale do piątku raczej nie ma szans, by padało, więc jeśli nie ma takiego wymogu, to plandeka jutro powinna zniknąć, jeśli dziś leży (a bankowo leży)
Cooper pisze:a średnie trójki liderów ~2,0 albo i lepiej.
Dudek pojedzie 6 razy, więc tutaj nie ma średniej 2.0
Dlatego dałem „~” a łącznie wychodzi im 2,11.
Chodzi mi o to, że nawet jak Emil będzie niełapany (wolę to słowo niż niełapalny ;) ) to wciąż nie jesteśmy w dupie
Chodzi mi o to, że nawet jak Emil będzie niełapany (wolę to słowo niż niełapalny ;) ) to wciąż nie jesteśmy w dupie
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jutro i w czwartek potrenować, dopasować i jazda :)
Gelo pisze:Nie jesteś zbyt mądry w takim razie
To jak to było Hans Nielsen wyprzedza Sama Ermolenke z głową pod widelcem?
Czy Wiktor Lampart objeżdżający Thomsena i Michelsena w Gdańsku?
Miało być śmiesznie wyszło jak zawsze - szczeniacko. Zawsze mam niezmienny ubaw jak gówniarzom wydaje się, że są mistrzami ciętej riposty.
Gelo pisze:Nie jesteś zbyt mądry w takim razie
Za to ta riposta jest niezwykle dojrzała.
Staram się być merytoryczny. Pisanie w żuzlu, że nudzi się wygrywanie świadczy o tym że albo autor jest durniem albo kompletnie nie czuje tego sportu. To drugie też czyni go durniem z chwilą udzielania się na forum żużlowym.
Masz ubaw z samego siebie? Tzn. ze swoich "merytorycznych" wpisów? Bardzo dobrze, trzeba mieć dystans.
Wytrzyj gila bo się pośliźniesz