1/2 DMP Motor Lublin - Apator Toruń (13.09.2024 19:30 39:51)
Re: 1/2 DMP Motor Lublin - Apator Toruń (13.09.2024 19:30 39:51)
Kac po meczu jest, nie ma co ukrywać. Pojechali słabo, ale zawodnicy sami przyznają, ze ten tor im nie leży. Plus GP dzień wczesniej i problemy z silnikami. Nie chce ich wybielac, ale to tylko sport i moze byc tak, ze w rewanzu to Apator bedzie cienko pierdział. Wystarczy nam 51 i ja wierzę, ze uda to sie osiagnac. Druga sprawa to jest ustawienie par. Przeciez my jestesmy pod tym wzgledem przewidywalni, bo menago z trenerem czepili sie jak rzep jednego ustawienia i tego trzymaja sie cały sezon. Uwazam, ze wczorajsza porazka to tez ich wina, bo majac runde rewanzowa, gdzie byla pewna wiekszosc bonusow, mozna bylo co mecz mieszac pary i testowac. Zmiana składu to zawsze element zaskoczenia, a po drugie zawodnicy zgrywaja sie jadac z innym kolega,a nie ciagle z tym samym. Ziolkowski tyle lat w zuzlu, a jak dziecko we mgle. A bylo sie od kogo uczyc - Zwierzchowski, Bielecki.
– Dla Witka mecz kończył się po ostatnim biegu. Pamiętam ile on programów zużywał przed, ile on miał rozpisek i sytuacji, które mogły nastąpić. W trakcie spotkania trudno było go czymś zaskoczyć. Tracił przez to noce przed zawodami. Miał rozpisane co ma zrobić, kiedy drużyna będzie prowadzić, a kiedy przegrywać. Nie będę ukrywał, że sam brałem z niego przykład. On pokazał, że trener to nie są tylko dwie godziny zawodów – przypomina Jacek Ziółkowski, menedżer Motoru Lublin.
https://nawirazu.com/witold-zwierzchows ... ki-trener/
https://www.redbull.com/pl-pl/jacek-zio ... y-zuzlowej
– Dla Witka mecz kończył się po ostatnim biegu. Pamiętam ile on programów zużywał przed, ile on miał rozpisek i sytuacji, które mogły nastąpić. W trakcie spotkania trudno było go czymś zaskoczyć. Tracił przez to noce przed zawodami. Miał rozpisane co ma zrobić, kiedy drużyna będzie prowadzić, a kiedy przegrywać. Nie będę ukrywał, że sam brałem z niego przykład. On pokazał, że trener to nie są tylko dwie godziny zawodów – przypomina Jacek Ziółkowski, menedżer Motoru Lublin.
https://nawirazu.com/witold-zwierzchows ... ki-trener/
https://www.redbull.com/pl-pl/jacek-zio ... y-zuzlowej
Rzadko zabieram głos na forum, więc dziś się wypowiem ;-)
Wynik jak wynik - mógłby być lepszy ale zwracam uwagę na:
- dobre starty i punkty pogubione na trasie a przecież teraz będziemy jechać u siebie;
- dzień konia aż czterech jeźdźców Apatora;
- wcześniejsze wyniki z nami na naszym torze, przytoczone powyżej;
- Jack i Bartek również nie będą już tak obici jak po sobotnim GP na Łotwie.
Nie należy przesadnie się denerwować. 51 punktów zrobimy o ile nie wkradnie się jakaś nerwowość. Muszą po prostu zrobić przyzwoity dla nas tor i zrobić swoje a wynik będzie.
W sumie fajnie, że play-offy w wykonaniu naszej drużyny są w końcu ciekawe nie tylko dla kibiców z LBN :-D
Zachowuję ostrożny optymizm.
Wynik jak wynik - mógłby być lepszy ale zwracam uwagę na:
- dobre starty i punkty pogubione na trasie a przecież teraz będziemy jechać u siebie;
- dzień konia aż czterech jeźdźców Apatora;
- wcześniejsze wyniki z nami na naszym torze, przytoczone powyżej;
- Jack i Bartek również nie będą już tak obici jak po sobotnim GP na Łotwie.
Nie należy przesadnie się denerwować. 51 punktów zrobimy o ile nie wkradnie się jakaś nerwowość. Muszą po prostu zrobić przyzwoity dla nas tor i zrobić swoje a wynik będzie.
W sumie fajnie, że play-offy w wykonaniu naszej drużyny są w końcu ciekawe nie tylko dla kibiców z LBN :-D
Zachowuję ostrożny optymizm.
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
Kargolo pisze:żeby Apator zapamiętał na długo ten piątek trzynastego
Przypuszczam, że tak właśnie będzie...
W tym meczu nie wystarczy przypilnowanie Przedpełskiego, a do walki z rozpędzonym Dudkiem i robiącym sobie co chce Lambo czy Sajfutidnowem brakuje nam argumentów i jakości. Nawet ten były kosmita, który wrócił już na ziemię, w tym sezonie często nie miał nic do powiedzenia w 15. biegu.
- tezetomaniak
- Trener
Vibe pisze:- dzień konia aż czterech jeźdźców Apatora;
Z tym się nie zgodzę. Już wcześniej wrócił stary dobry Dudek, Lambert wyraźnie idzie z formą od wielu lat, w tym roku zgarnie medal IMŚ, a Sajfutdinow to Sajfutdinow. Dzień konia miał Przedpełski.
Może to dobrze, że wszyscy nas skreślają i widzą już Apator w finale. My się chyba lepiej czujemy jako ten na gorszej pozycji. Tak był w finale z Rybnikiem, tak było w finale z Gorzowem. Wtedy też wszyscy pisali, że nie mamy szans. Że przecież niemożliwe, żeby jadący 7 razy Zmarzlik, Vaculik i Woźniak nie przywieźli 39 punktów. Jeśli dobrze pamiętam, to w 2022 roku, po porażce w Toruniu 40:50 też raczej większość dawała finał Apatorowi.
Z drugiej strony ile razy można oszukiwać przeznaczenie?
Z drugiej strony ile razy można oszukiwać przeznaczenie?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Znamienity film o tym tytule miał 5 części. My przeznaczenie oszukaliśmy dopiero 3 razy.
Tu nie ma na co czekać, tu trzeba dzwonić. Do Marka Kępy, żeby chłopakom rozpisał bieg po biegu jak ma być.
:)
:)
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Przepis na awans jest wbrew pozorom bardzo prosty. Nie dać wygrywać biegów Dudkowi, Lambertowi i Emilowi. Jak oni nie będą robić trójek, to będzie znaczyło, że robimy je my, a co za tym idzie, wygrywamy biegi drużynowo :)
Jak uda się jednego z ich trójki asów zamknąć w jednocyfrowej zdobyczy punktowej to prawdopodobnie awansujemy. Jak uda się to z dwójką, to na pewno awansujemy :)
Natomiast kompletnie inną sprawą jest to, jak to zrobić :D
Jak uda się jednego z ich trójki asów zamknąć w jednocyfrowej zdobyczy punktowej to prawdopodobnie awansujemy. Jak uda się to z dwójką, to na pewno awansujemy :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Flagg pisze:Przepis na awans jest wbrew pozorom bardzo prosty. Nie dać wygrywać biegów Dudkowi, Lambertowi i Emilowi. Jak oni nie będą robić trójek, to będzie znaczyło, że robimy je my, a co za tym idzie, wygrywamy biegi drużynowo :)
Albo remisujemy te biegi;)
Flagg pisze:Przepis na awans jest wbrew pozorom bardzo prosty. Nie dać wygrywać biegów Dudkowi, Lambertowi i Emilowi.
Jakie proste
Przypomniał mi się niesamowity wywiad z Detlefem Schrempfem, niemieckim zawodnikiem NBA sprzed dwóch dekad. Na pytanie dziennikarza o przyczyny porażki, odpowiedział, że jego zespół przegrał, bo zdobył mniej punktów od przeciwników. Poproszony o rozwinięcie myśli, stwierdził, że po prostu tamci trafiali częściej do kosza.
Jeśli my będziemy wygrywać wyścigi w piątek, to Apator będzie je przegrywał i finalnie Motor awansuje. Zatem trzeba się skupić na wygrywaniu, a wszystko się dobrze ułoży.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Dodam, że trzeba to zrobić w 12 wyścigach. Czyli najlepiej powtórzyć scenariusz z kwietnia
Kto ogarnie sprzęt za Jacka? On sam nie umie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Perez pisze:Kto ogarnie sprzęt za Jacka? On sam nie umie.
Mam nadzieję, że z Bartkiem wybiorą się do warsztatu RK.
Co to da? Jak do tej pory nie dało nic.
Najgorsze dla mnie jest to że nikt ze Sparty nie ma takich problemów sprzętowych. I nie gadajcie mi że Kowalski i Janowski jeżdżą na starych silnikach. Czy obecność w Sparcie Lewickiego jest aż taką wartością dodaną dla całego zespołu jeśli chodzi o sprzęt? Bewley ma też Kowala? Dla mnie to oni są teraz faworytem murowanym do złota.
Najgorsze dla mnie jest to że nikt ze Sparty nie ma takich problemów sprzętowych. I nie gadajcie mi że Kowalski i Janowski jeżdżą na starych silnikach. Czy obecność w Sparcie Lewickiego jest aż taką wartością dodaną dla całego zespołu jeśli chodzi o sprzęt? Bewley ma też Kowala? Dla mnie to oni są teraz faworytem murowanym do złota.
Bewley na Hollowayu. Numer 1 u niego obok Lamberta.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
A czy nasz Jacek też w Anglii jeździ na Kowalskim? Wiem, wiem że inne tory itp...
Przejrzałem zdjęcia z Anglii i wygląda to mi na silniki od Petera Johnsa (ledwo dostrzegalny grawer PJR) ale starsze (bez takiego charakterystycznego znaczka).
Gelo pisze:Dodam, że trzeba to zrobić w 12 wyścigach. Czyli najlepiej powtórzyć scenariusz z kwietnia
a dlaczego w 12 w kwietniu po pierwszej serii było 19:5 .
PS .Perez Janek Krzystyniak mówi " Nie będę ukrywał, że z taką formą widzę ich ze złotymi medalami na szyjach - ocenił były żużlowiec i trener."
Krzystaniak to zorany łeb. Szkoda na niego czasu.
właśnie to jest nasze światełko w tunelu . Ciekawe jak z pogodą czy plandeka będzie grana ?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Karamba pisze:właśnie to jest nasze światełko w tunelu . Ciekawe jak z pogodą czy plandeka będzie grana ?
Wg. yr.no, którymi sugeruje się Ekstraliga, nie ma mowy na tę chwilę na rozegranie meczu w piątek. Ogromny deszcz w godzinach meczu.
Bilety jutro czy w środę?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
RadeKas pisze:Bilety jutro czy w środę?
jutro
-
rumburaquee
- Zawodowiec
RadeKas pisze:Bilety jutro czy w środę?
Jutro
KrzyczącyK1b1c pisze:Wg. yr.no, którymi sugeruje się Ekstraliga, nie ma mowy na tę chwilę na rozegranie meczu w piątek. Ogromny deszcz w godzinach meczu.
Ogromny w sensie 2,4 mm w godzinach 20-2?
Plandeka będzie grana bo opady są na jutro prognozowane (o wiele większe niż na piątek)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]