Nie pomogą dobre chęci...

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#26 Postautor: mikas » 9 października 2004, o 13:53

Obie strony nie są tu bez winy, fakt dyrektor mógł przymknąć oko na to ze działaliście bez zgody klubu, ale z drugiej strony gdyby tak wszyscy działali to zrobiłby sie niezły burdel a porządek jakiś chociaż minimalny musi być. Minimum przyzwoitości wymaga aby jeśli idzie sie rozmawiac w czyimś imieniu to należałoby tego kogos zapytac o zdanie a przynajmniej poinformowac o swoich zamiarach.Nawet jakbyscie mieli załatwic jakiegos wielkiego sponsora to wypada wczesniej zapytac sie o zgode zainteresowanych. Taka samowolka źle wpływa na wizerunek władz klubu i przez to tracą one wiarygodność w rozmowach z innymi podmiotami. Doceniam Waszą pracę i wysiłek jaki włożyliście w zrobienie tego bardzo dobrego materiału ale niestety zaniedbaliście bardzo ważną rzecz i takie teraz są tego skutki.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#27 Postautor: Cz@rek » 9 października 2004, o 14:26

RÄ…czki precz od J.Siwka :!:
W 100%popieram jego działanie! Taką samowolkę można sobie
uprawiać w speedrowerze a nie w profesjonalnym klubie!
Dla mnie nie ma nadużycia w słowie "oszuści"bo jak inaczej
nazwać osoby które podają się za wysłanników klubu :?:
I rzekomo w jego imieniu próbują zdobyć kasę.I nie ma tu znaczenia
na co miałaby ona pójść :!: :x

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#28 Postautor: wojtek_78 » 9 października 2004, o 14:33

Cz@rek pisze:RÄ…czki precz od J.Siwka :!:
W 100%popieram jego działanie! Taką samowolkę można sobie
uprawiać w speedrowerze a nie w profesjonalnym klubie!
Dla mnie nie ma nadużycia w słowie "oszuści"bo jak inaczej
nazwać osoby które podają się za wysłanników klubu :?:
I rzekomo w jego imieniu próbują zdobyć kasę.I nie ma tu znaczenia
na co miałaby ona pójść :!: :x

Czyli nikt nie ma prawa wydać materiału o żużlu?? Najpierw proszę o wyjaśnienia. Kto jest oszustem i naciągaczem. Czy to się tyczy:
a) autorów
b) wydawcy
c) tych co poszukiwali reklamodawców

pozdrawiam

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: dannie » 9 października 2004, o 14:39

ja tak moze nie na temat.... Wojtek to jak z ta reklama Sipmy? musi byc na cala strone czy mozna walna tekst?
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#30 Postautor: mikas » 9 października 2004, o 14:42

Ja jednak myślę ze dyrektora poniosło z tymi oszustami. Wiadomo ze Wojtek działa w klubie juz ładnych pare lat i wykonuje dobrą robotę(nie wiem kto kryje sie po nickiem Adlerek), dlatego słowa dyrektora były bardzo nie na miejscu. Z drugiej strony myślę ze panowie powinni to wyjaśnic miedzy sobą a nie rozstrząsać takie sprawy na forum publicznym i dlatego propouje zamnkąć ten temat.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 9 października 2004, o 14:43 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#31 Postautor: wojtek_78 » 9 października 2004, o 14:42

dannie pisze:ja tak moze nie na temat.... Wojtek to jak z ta reklama Sipmy? musi byc na cala strone czy mozna walna tekst?

Zgodnie z umową sponsorską poszła reklama na całą stronę.

ps. A miało być tak pięknie...

Shack
Administrator

#32 Postautor: Shack » 9 października 2004, o 14:50

Adlerek pisze:Dlaczego został usunięty temat na forum krytykujący Siwka pt. SIWEK UDUPIUŁ? Może byście go przywrócili? Mówicie, że na forum był podobny temat - jaki? A dlaczego ten temat zniknął natychmiast, lizusy :?:

eh jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze :] zdaje sie, że ktoś chcial zarobić ładnych pare groszy na tej gazetce i wszystko wzielo w łeb. Ja usunelem ten temat i nie mam zamiaru go przywracać.

Shack
Administrator

#33 Postautor: Shack » 9 października 2004, o 14:51

mikas pisze:nie wiem kto kryje sie po nickiem Adlerek

nie wiesz ?? a to bardzo prosta dedukcja, popatrz kto wydawal ta gazete

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#35 Postautor: mikas » 9 października 2004, o 15:01

Shack pisze:

Domyślac to sie domyślam ale pewnosci nie mam czy moze jeszcze ktos inny w tej gazetce "maczał palce" :wink: Zresztą nie ważne. Nie udało sie tym razem wydać bardzo dobrego materiału, będzie to nauczką na przyszłość i mam nadzieje że poprawi(a nie zepsuje) współprace między zainteresowanymi w przyszłości. Moze np. przed następnym sezonem uda się dogadać tak żeby np.w programach znalazło sie miejsce nie tylko na tabele biegów i reklamy ale jeszcze na kilka innych rzeczy które autorzy programów potrafią zrobić bardzo dobrze.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#36 Postautor: Scream » 9 października 2004, o 15:23

to forum to jak pralnia... kazdy pierze tutaj swoje brudy :P
dorosli ludzie chyba powinni wszelkei niejasnosci zalatwiac miedzy soba a nie wylewac zale wobec innych - niezorientowanych dokladnie w temacie?

jezeli ktos szukal kasy na gazetke powolujac na sie na TZ - bez zgody TZ - to jest to oczywiste przegiecie i nie ma nawet nad czym sie zastanawiac. minimum przyzwoitosci nakazuje wspomniec w klubie o takich planach. a ze Siwek po czyms takim zareagowal tez nie mozna sie dziwic... najgorsze co klub moze spotkac to utrata zaufania u sponsorow.

ale chyba wszelkie niejasnosci najlepiej rozwiazac miedzy soba, a nie 5 minut przed tak waznym meczem robic metlik w i tak juz rozgrzanych glowach kibicow :lol:
Obrazek

harry
Trener

#37 Postautor: harry » 9 października 2004, o 16:08

Naprawdę szkoda, że to tak wyszło! Dla wyjaśnienia: Oszustami zostaliście gdy jeszcze nie było wiadomo kto i co robią tylko że ktoś chodzi po sponsorach i chce wyciągnąć kasę na jakąś gazetkę, żeby było śmieszniej to chodziła jakaś kobieta co tym bardziej wzmogło przekonanie że sprawa "śmierdzi". Wydaje mi się, że zabrakło odrobiny profesjonalizmu w działaniach organizatorów co akurat w przypadku jednego z nich jest normalne ( a wręcz słynie z dobrych pomysłów których nigdy nie udało mu się zrealizować) i skutki wyszły opłakane. A na dodatek żałośnie jak dziecko próbuje zwalić winę na kogo innego( też u niego to norma - wszyscy winni tylko nie on). Dlatego każdy unika współpracy z nim jak ognia.

Awatar użytkownika
Kyniak

#38 Postautor: Kyniak » 9 października 2004, o 16:36

Może by tak na zakończenie sezonu zrobić spotkanie z siwkiem i całym zarządem na temat rozliczeń,wypłat zawodnikom.Wielu kibiców chce się przekonać czy ludzie związani z lubelkim żużlem są w 100% uczciwi.Zdaje się że kilka osób jest zależna od siwka , a może się mylę:J. Sternik -żeby potrytać amatorsko na treningach musi przyklaskiwać, prowadzący bufet w budynku klubowym żeby go dalej prowadzić, jest to tylko 2 osoby zasiadające w komisji rewizyjnej.A kiedy była ostatnia kontrola i czy wogóle była jakakolwiek?Ale już widzę jak proktolog, maskotka siwka, Gawrzyk oburzony stanie w jego obronie , a może razem się bujacie po grand prix za klubowe pieniądze ???

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#39 Postautor: wojtek_78 » 9 października 2004, o 16:38

harry pisze:Naprawdę szkoda, że to tak wyszło! Dla wyjaśnienia: Oszustami zostaliście gdy jeszcze nie było wiadomo kto i co robią tylko że ktoś chodzi po sponsorach i chce wyciągnąć kasę na jakąś gazetkę, żeby było śmieszniej to chodziła jakaś kobieta co tym bardziej wzmogło przekonanie że sprawa "śmierdzi".

Czyli jak dobrze rozumiem, też jestem oszustem. Miłe słowa na zakończenie sezonu.

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#40 Postautor: wojtek_78 » 9 października 2004, o 16:53

Shack pisze:

Wydawcą gazety miała być Panorama Osiedla.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#41 Postautor: prt » 9 października 2004, o 17:09

cieszcie sie, oszusci drodzy, jesli to czytacie.
cos mi sie wydaje ze gdyby ktos probowal zrobic taki numer na przyklad Samoobronie albo kilku klubom pilkarskim, ktorych kibice uchodza za dziarskich i krewkich chlopakow, to juz byscie wiecej takich numerow nie robili.
WSTYD Panie i Panowie! (albo totalna amatorka...)

dyrektora Siwka nie znam osobiscie, ale jako kibic TÅ» mam do niego zupelne zaufanie. niech robi, co uwaza za sluszne; niech mowi, co uwaza za konieczne.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
Gretzky

#42 Postautor: Gretzky » 9 października 2004, o 17:16

wielka szkoda ze ten material przez czyjes kombinatorstwo niedotrze do wiekszego grona kibicow wielkie slowa uznania dla autorow

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#43 Postautor: Lublin_Fan » 9 października 2004, o 19:20

Nie rozumiem dlaczego tak dużo osób tutaj krzycze, nie mając zielonego pojęcia o szczegółach sprawy? Może zanim kogoś oskarżymy to poczekamy na obiektywne i bezstronne wyjaśnienie całego zamętu?

Cała sprawa rozbija się o to, czy osoba odwiedzająca sponsorów podawała się za przedstawiciela klubu. Z tego co przeczytałem w poście Harrego to nie ma tam nic na ten temat. Zatem pewności nie ma. Ma ją natomiast Gawrzyk, który moim zdaniem przegina po całości. Zero powściągliwości i coraz mniej własnej opinii.

Jeśli faktycznie ta osoba przedstawiała sie jako ktoś z TŻ Lublin to jest to bardzo złe, bo może zrazić naszych darczyńców do dalszej współpracy.
Natomiast jeśli było inaczej - to ja kompletnie nie rozumiem zamieszania. Osoby związane z klubem robiły całkowicie prywatne przedsięwzięcie, we własnym imieniu. Zatem dyr. Siwek nie miałby prawa im zabronić. To tak jakby zabronić jakiejś lokalnej gazecie (np Dziennik Wschodni) tworzenia wydawnictwa o lubelskim speedway. Nonsens totalny.

Ps. Mam nadzieje, że obie strony odważą się na uczciwość w wyjaśnieniu tek kwestii.

Pozdr.

Pawelek

#44 Postautor: Pawelek » 9 października 2004, o 19:42

kyniak pisze:Może by tak na zakończenie sezonu zrobić spotkanie z siwkiem i całym zarządem na temat rozliczeń,wypłat zawodnikom.Wielu kibiców chce się przekonać czy ludzie związani z lubelkim żużlem są w 100% uczciwi.Zdaje się że kilka osób jest zależna od siwka , a może się mylę:J. Sternik -żeby potrytać amatorsko na treningach musi przyklaskiwać, prowadzący bufet w budynku klubowym żeby go dalej prowadzić, jest to tylko 2 osoby zasiadające w komisji rewizyjnej.A kiedy była ostatnia kontrola i czy wogóle była jakakolwiek?Ale już widzę jak proktolog, maskotka siwka, Gawrzyk oburzony stanie w jego obronie , a może razem się bujacie po grand prix za klubowe pieniądze ???

... widzę że u niektórych powoli zaczynają brać górę emocje. :wink: Wydaje mi się, że nie masz prawa stawiać wobec dyr. Siwka takich zarzutów. Czepiasz się, że trenuje sobie amator, ale nie wiesz, jaka jest umowa między nim a klubem (czyt. KLUBEM a nie dyr. Siwkiem). Sternik (bo o nim mowa) woził naszych do Loningo, zdaje mi się także, że sponsoruje nasz klub, więc nie na miejscu byłoby, zakazanie mu trenowania razem z naszymi zawodnikami. Odnośnie zarzutów o jeżdzenie na wojaże za klubowe pieniądze, uważam, że też nic Ci do tego. Nie masz kompletnie żadnych podstaw aby stawiać taki zarzut (tak złośliwe pytanie), a nawet gdyby to była prawda, to wydaje mi się, że na takich imprezach, jest okazja spotkać się i porozmawiać z zawodnikami, być może tymi którzy w przyszłości będą reprezentować nasze barwy, więc taki może wyjazd przynieść korzyści dla klubu,a klub powinien reprezentować właśnie dyrektor. Pozdrawiam. :D
GG #915719

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#45 Postautor: motorlublin » 9 października 2004, o 20:41

TAK czy owak "smrodek " pozostanie,a szkoda...
SZkoda, że wydawnictwo przez pewne niedopatrzenie AUTORÓW lub brak profesjnalnej współpracy z klubem nie ujrzało światła dziennego:(
Pomysł trafny.Najważniejszy jest pomysł, inicjatywa,chęć zrobienia czegoś. Dużych pieniędzy by z tego nie było,a promocja żużla i pamiątka niezła!!!Pieniądze są tutaj rzeczą drugorzędną - środkiem, a nie celem.Ktoś poświęcił czas, pracę, materiały i wszystko na nic...

Adlerek

#46 Postautor: Adlerek » 9 października 2004, o 21:56

Chyba nareszczie rozsądne stanowisko - Lublin_Fan. Tylko czy dyr. Siwek będzie miał odwagę spojrzeć w oczy wydawcom niedoszłej Panoramy Barażowej?

Adlerek

#47 Postautor: Adlerek » 9 października 2004, o 22:01

Może skończmy tą dykusję. Może by tak pan siwek zaprezętował swoje zdanie dlaczego zrobił to co zrobił. Może pan Gawrzyk przekaże dyrektorowi prośbę o zajęcie stanowiska :?:

Adlerek

#48 Postautor: Adlerek » 9 października 2004, o 22:03

Dlaczego klub nie wydał takiej gazetki? Dlaczego programy w sezonie 2004 ograniczały się tylko do tabeli i reklam?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#49 Postautor: mikas » 9 października 2004, o 22:51

A może jednak dogadajcie się miedzy sobą bo tutaj chyba już i tak za dużo zostało napisane.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Shack
Administrator

#50 Postautor: Shack » 9 października 2004, o 22:55

Adlerek pisze:Dlaczego klub nie wydał takiej gazetki? Dlaczego programy w sezonie 2004 ograniczały się tylko do tabeli i reklam?

a moze pan Jerzy w koncu zacznie pisac w jednym poście a nie w trzech.