Mikkel Michelsen
Re: Mikkel Michelsen
Ale ja nie szukam sposobów, żeby mi było łatwiej, bo mi to snu z powiek nie spędza. Po prostu mam już swoje lata i wiem, że rzeczywistość rzadko jest prosta i jednowymiarowa oraz ze dwie osoby prawie zawsze postrzegają to samo zdarzenie w różny sposób. I rzadko oznacza to, że jedna z nich kłamie.
Nie wierzę, że przyczyną odejścia MM była jego chciwość, nawet jeśli przyczyną konfliktu rzeczywiście były pieniądze.
Nie wierzę, że przyczyną odejścia MM była jego chciwość, nawet jeśli przyczyną konfliktu rzeczywiście były pieniądze.
Twoje święte prawo wierzyć i nie wierzyć w to co uznajesz za stosowne.
Skoro nie masz pewności co do faktów, to swoją ocenę musisz opierać na przekonaniach. Oby Cię intuicja nie myliła.
Skoro nie masz pewności co do faktów, to swoją ocenę musisz opierać na przekonaniach. Oby Cię intuicja nie myliła.
A ja mam tak, że jakby Mikkel przywoził zera w barwach Apatora, Gorzowa albo Unii Leszno to bym się bardzo cieszył.
Ale jego wyniki we Włokniarzu są mi totalnie obojętne, tak samo jak sam Włókniarz. Z wyjątkiem meczów przeciwko Motorowi oczywiście, tutaj niech wącha dymek z motocykli naszych Koziołków. Zawsze i wszędzie.
Spadliśmy na cztery łapki, jemu słabo wyszedł ten transfer. W słabym stylu odszedł i tyle. Ode mnie porcję braw dostanie, ale na pewno nie tak euforyczną jak w przypadku Hampela.
Ale jego wyniki we Włokniarzu są mi totalnie obojętne, tak samo jak sam Włókniarz. Z wyjątkiem meczów przeciwko Motorowi oczywiście, tutaj niech wącha dymek z motocykli naszych Koziołków. Zawsze i wszędzie.
Spadliśmy na cztery łapki, jemu słabo wyszedł ten transfer. W słabym stylu odszedł i tyle. Ode mnie porcję braw dostanie, ale na pewno nie tak euforyczną jak w przypadku Hampela.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Mnie bardziej smuci firma Drabika np niż Mukkela i Maksymowi bardziej kibicuje a to dlatego że był jaki był ale był autentyczny.
Maksym to inna para kaloszy.
Jak dla mnie to akurat w ogóle nie jest autentyczny. Zaczął grać jakiegoś filozofa, ciężko ogarnąć co może na tym zyskać, co to ma na celu.
A szkoda go bardzo, bo talent ma nieprzeciętny i jego pierwszy domowy występ w naszych barwach zapamiętam na zawsze.
Jak dla mnie to akurat w ogóle nie jest autentyczny. Zaczął grać jakiegoś filozofa, ciężko ogarnąć co może na tym zyskać, co to ma na celu.
A szkoda go bardzo, bo talent ma nieprzeciętny i jego pierwszy domowy występ w naszych barwach zapamiętam na zawsze.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
rumburaquee pisze:Mnie bardziej smuci firma Drabika
Chciałeś chyba napisać "działalność gospodarcza" :)
Sorki, wiem że to tylko literówka ale nie mogłem się powstrzymać ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Ja byłem strasznie podjarany jak Drabik do nas trafił. Nie był może moim ulubionym zawodnikiem, ale sportowej jakości trudno mu odmówić. Być może to nawet największy talent jaki trafił do tego sportu od czasów Zmarzlika. A na pewno jeden z największych. Po pierwszych meczach u siebie wydawało się, ze Kępie znowu wyszedł złoty strzał i para Kubera - Drabik przez lata może stanowić o sile Motoru. No ale wyszło jak wyszło. Nie ma co wydawać przedwczesnych wyroków, Drabik wciąż jest młody, a żużel to taki sport, ze nawet po latach kryzysu można z niego wyjść i wrócić na szczyt. Tylko Maks sam tego nie dokona. On potrzebuje kogoś, kto mu teraz poprowadzi karierę. Kogoś takiego, kim np. jest Lewicki u Łaguty. Tylko znalezienie takiej osoby, to tylko pół drogi i to ta łatwiejsza część. Bo sam Drabik musi jeszcze chcieć z tą osobą pracować, zaufać jej i słuchać. A na ten moment Drabik słucha tylko i wyłącznie samego siebie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
na ten moment Drabik zmierza do 1 ligi, a powrót stamtąd to droga przez mękę. Na poważnie to chyba tylko AJ i Przemek (+ zmuszony kontraktem Fricke) w ostatnich latach zeszli i pokazali, że to nie jest ich miejsce (inna rzecz że w elidze też z różnych powodów nie pokazali pełni potencjału), cała reszta mniej lub bardziej tonęła. Oczywiście, bohater wątku też wrócił, ale po wielu latach, a wcześniejsze przygody zaliczył jako młody, utalentowany chłopak. Z kolei kariera Zengoty to materiał na książkę, ale gdyby nie ucieczka Doyle'a to Grzesiek tej eligi pewnie już by nigdy nie powąchał
-
rumburaquee
- Zawodowiec
meesha pisze:rumburaquee pisze:Mnie bardziej smuci firma Drabika
Chciałeś chyba napisać "działalność gospodarcza" :)
Sorki, wiem że to tylko literówka ale nie mogłem się powstrzymać ;)
Spoko, dopiero zobaczyłem. Zapomniałem dodać czy jest na ryczałcie, liniowo czy skala;)
Ja tam uważam że z tym dunem to mieliśmy dzikiego farta. Odszedł fartownie w idealnym momencie i nie wykoleił nas na minie, a jednak na te dwa lata rywala wyeliminował z poważnej jazdy o najwyższe cele. Zawsze coś. Thx MM. Nie zdążył nas naciągnąć, a to tylko dobrze świadczy o klubie. Ogólnie gość na plus
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
papi pisze:na ten moment Drabik zmierza do 1 ligi, a powrót stamtąd to droga przez mękę. Na poważnie to chyba tylko AJ i Przemek (+ zmuszony kontraktem Fricke) w ostatnich latach zeszli i pokazali, że to nie jest ich miejsce (inna rzecz że w elidze też z różnych powodów nie pokazali pełni potencjału), cała reszta mniej lub bardziej tonęła. Oczywiście, bohater wątku też wrócił, ale po wielu latach, a wcześniejsze przygody zaliczył jako młody, utalentowany chłopak. Z kolei kariera Zengoty to materiał na książkę, ale gdyby nie ucieczka Doyle'a to Grzesiek tej eligi pewnie już by nigdy nie powąchał
Jeszcze Lebiediewa bym dodał, Fajfera no i teraz prawdopodobnie Kurtz,
Lebiediew powiedzmy, choć on od lat jest na granicy, natomiast Fajfer i Kurtz to bardziej przypadki podobne do MM - wczesny debiut, odbicie się i stopniowe budowanie kariery na poziomie 1 ligi.
Byli też Holderowie w 1 ligowym Toruniu, ale to również nie ten przypadek ;)
Mi bardziej chodziło o gości o uznanej marce, którzy ze względu na słabszy okres zeszli poziom niżej i z miejsca pokazali, że na tle słabszych przeciwników są kosmitami.
Byli też Holderowie w 1 ligowym Toruniu, ale to również nie ten przypadek ;)
Mi bardziej chodziło o gości o uznanej marce, którzy ze względu na słabszy okres zeszli poziom niżej i z miejsca pokazali, że na tle słabszych przeciwników są kosmitami.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
papi pisze:Mi bardziej chodziło o gości o uznanej marce, którzy ze względu na słabszy okres zeszli poziom niżej i z miejsca pokazali, że na tle słabszych przeciwników są kosmitami.
No to Buczek od zejścia ligę niżej prezentuje się w zdecydowanej topce, tylko on nie wrócił do Eligi (i pewnie nie wróci), ale za to na kursie do powrotu jest IMO Gleb, który jeśli pojedzie takie dwa sezony jak obecny, to ktoś się na niego skusi.
Dla Drabika to był dopiero pierwszy słaby sezon w Elidze, wiec teoretycznie jest jeszcze spory margines zaufania względem jego osoby (pod względem wynikowym). Jeśli sobie przypomnimy ile lat na marnym poziomie jeździli w tej lidze Kasprzak, Przemek Pawlicki, Buczkowski, Przedpełski czy nawet Miedziński to widzimy, że samo nazwisko wciąż wiele w Elidze znaczy. I gdyby Drabik jeździł na żużlu, a nie prowadził "działalność gospodarcza", to spokojnie jeszcze kilku chętnych na swoje usługi by znalazł. Tylko ta jego postawa właśnie mocno skraca lont z napisem "niższa liga". Na ten moment chyba tylko Włókniarz i beniaminek mają dla niego miejsce w składzie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Dla Drabika to był dopiero pierwszy słaby sezon w Elidze, wiec teoretycznie jest jeszcze spory margines zaufania względem jego osoby (pod względem wynikowym).
Ostatni sezon we Wrocławiu też miał słaby, ale wówczas przeciwko Maksymowi toczyło się postępowanie ws. naruszenia przepisów antydopingowych, chłopak posypał się psychicznie, co było bardzo nie w smak Andrzejowi i Krystynie. Przecież robili wszystko, żeby przedłużyć postępowanie POLADA. Drabik miał "tylko" trzepać duże punkty dla WTS-u i odejść z klubu wraz z początkiem zawieszenia.
Swoją drogą nie sądziłem, że afera dopingowa będzie punktem zwrotnym w karierze Drabika. Po Wardzie, Dudku i griszy karencja spłynęła jak woda po kaczce. Ale oni nie czekali na wyrok 1.5 roku, a zdaje się tyle trwało postępowanie przeciwko Maksymowi.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Nawet z Drabikiem rozeszliśmy się bez kwasów a swoje zrobił .
Torsen pisze:Facet jeździł tu 4 lata ze średnią ponad 2,0, był kapitanem historycznej, bo pierwszej mistrzowskiej i zarazem (moim zdaniem) najfajniejszej drużyny, cisnął do końca nawet zaliczając upadki ze złamaną nogą - naprawdę dziwi mnie, że nie cieszy się tu powszechnym szacunkiem.
Odszedł w słabej atmosferze, ale przecież nikt nie wie, jak było naprawdę. Nawet zakładając, że znane fakty rzeczywiście się wydarzyły, to dodając inne fakty można utkać historię, która będzie się przedstawiała zupełnie inaczej. Więc nie wiemy, jak było - nawet jeśli uzgodnił warunki, a następnie zmienił zdanie. Nie w każdym przypadku "zmiana zdania" jest dowodem niedojrzałości, chciwości, czy głupoty.
Też bym chciał, żeby starty w Motorze do końca życia kojarzyły mu się z najlepszymi czasami w karierze, ale do tego nie trzeba mu źle życzyć. Nie wiem w ogóle, jak można źle życzyć komuś, kogo się szanuje. Michelsen w pełni zasłużył na to, żeby od każdego lubelskiego kibica zawsze dostać brawa i życzenia powodzenia.
Wciąż tęksknimy? ;)
Fakty są takie, że z kolejnego klubu odchodzi w skisłej atmosferze, do której sam przyłożył mocno rękę. Przypadek, być może.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Torsen pisze:naprawdę dziwi mnie, że nie cieszy się tu powszechnym szacunkiem
Wciąż tęksknimy? ;)
Nie :) Co jednak oczywiście nie zmienia mojej oceny tej sytuacji.
Przyczynę powrotu do tematu wskazałem wyżej.
A tęsknię co najwyżej za atmosferą pierwszego mistrzowskiego sezonu zrobionego z pozycji kopciuszka, bez udziału gotowych gwiazd.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Torsen pisze:A tęsknię co najwyżej za atmosferą pierwszego mistrzowskiego sezonu zrobionego z pozycji kopciuszka, bez udziału gotowych gwiazd.
Z tym kopciuszkiem to jednak przesadzileś
licentia poetica 
Mikkel Michelsen podczas 3 rundy indywidualnych mistrzostw Europy w Gustrow zaliczył upadek Prawdopodobnie doszło do awarii sprzętu, w wyniku czego zawodnik stracił kontrolę nad motocyklem i upadł.
Jego noga zakleszczyła się pomiędzy kołem a silnikiem. Duńczyk próbował wstać, lecz nie dał rady swobodnie się poruszać i udał się do karetki. Mikkel wycofał się z zawodów.
Jego noga zakleszczyła się pomiędzy kołem a silnikiem. Duńczyk próbował wstać, lecz nie dał rady swobodnie się poruszać i udał się do karetki. Mikkel wycofał się z zawodów.
może być powtórka z Torunia, tylko tam było po własnym błędzie, ale wylądował podobnie.
Koniec sezonu dla MM.
Wygląda to bardzo nie ciekawie. Szybkiego powrotu do zdrowia MM!
https://x.com/niepytalem/status/1833440 ... 3YVng&s=19
Wygląda to bardzo nie ciekawie. Szybkiego powrotu do zdrowia MM!
https://x.com/niepytalem/status/1833440 ... 3YVng&s=19
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Dużo zdrowia dla MM.
PS. Z rozpędu chciałem napisać, że Włókniarz ma w takim razie po sezonie :D
PS. Z rozpędu chciałem napisać, że Włókniarz ma w takim razie po sezonie :D