Inne sporty
Re: Inne sporty
Sport może mało popularny w Polsce na poziomie zawodowym, ale warto jednak odnotować, że Kasia Niewiadoma właśnie wygrała kobiecy Tour de France!
Wielki sukces samej Kasi i polskiego kolarstwa.
Wielki sukces samej Kasi i polskiego kolarstwa.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Końcówka niesamowita!
Finalnie zadecydowały 4 sekundy xD
Finalnie zadecydowały 4 sekundy xD
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Nie wiem, czy to zbieg okoliczności, ale po amerykańskiej Karen, teraz Igę na cel wzięła ruska kretynka.
https://x.com/Eurosport_PL/status/1830038260376047800
Zapewne wyraz frustracji, ale to wyjątkowo chamskie zagrania. Dziwię się, że tych "tenisistek" nie dotyka ostracyzm i nie ma żadnej reakcji ze strony władz.
https://x.com/Eurosport_PL/status/1830038260376047800
Zapewne wyraz frustracji, ale to wyjątkowo chamskie zagrania. Dziwię się, że tych "tenisistek" nie dotyka ostracyzm i nie ma żadnej reakcji ze strony władz.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
- tezetomaniak
- Trener
Dobrze, że ruska po meczu przynajmniej (chyba) przeprosiła, a nie jak Karen jeszcze z mordą. Iga musi na takie zagrywki reagować włączeniem turbo i tyle. Jazda!
Niesamowite, że wśród 40 mln ludzi w kraju, w którym piłka nożna jest najpopularniejszym sportem nie można znaleźć trzech ludzi, którzy będą bronić i nie będą odwalać cyrków.
Kolejny mecz z trzema memami i bez żadnego obrońcy.
Kolejny mecz z trzema memami i bez żadnego obrońcy.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Generalnie gra trójką obrońców, gdy nie posiada się trzech obrońców klasy europejskiej to samobójstwo.
Trzech takich kołków postawić i oczekiwać dobrej obrony to trzeba mieć jaja i fantazję jak Probierz. Dwóch centralnych mogłoby być ok, wsparci mobilnymi bocznymi obrońcami i defensywnym pomocnikiem. Można powiedzieć, że jestem piłkarsko starej daty, więc 4-4-2 to dla mnie standard (u nas mogłoby hulać np. 4-5-1). Ale jak stawiasz trzech obrońców i nie są to Chielini, Bonucci i Cannavaro to popełniasz defensywne seppuku.
Trzech takich kołków postawić i oczekiwać dobrej obrony to trzeba mieć jaja i fantazję jak Probierz. Dwóch centralnych mogłoby być ok, wsparci mobilnymi bocznymi obrońcami i defensywnym pomocnikiem. Można powiedzieć, że jestem piłkarsko starej daty, więc 4-4-2 to dla mnie standard (u nas mogłoby hulać np. 4-5-1). Ale jak stawiasz trzech obrońców i nie są to Chielini, Bonucci i Cannavaro to popełniasz defensywne seppuku.
Kiwior jeszcze daje jakąkolwiek nadzieję, ale z Bednarkiem i Dawidowiczem trzeba dać sobie spokój. Oni w ogóle powinni być poza kadrą, obecność takich dwóch nieruchawych kloców w pierwszym składzie, w dodatku w systemie z trójką obrońców to jakiś żart.
Probierz lubi kombinować, często utrudnia sobie przez to pracę, na siłę chce być oryginalny. Czasem coś fajnego z tego wychodzi, atak został trochę rozruszany, jest kilku wykonawców z fantazją, potrafiących grać w piłkę. Zalewski, Urbański, Szymański, Zieliński, nawet Moder jak opuści Brighton i zacznie grać co tydzień. Czas pokombinować z obroną, bo w tym momencie każdy ofensywny zawodnik na świecie chciałby zagrać przeciwko Polsce.
Probierz lubi kombinować, często utrudnia sobie przez to pracę, na siłę chce być oryginalny. Czasem coś fajnego z tego wychodzi, atak został trochę rozruszany, jest kilku wykonawców z fantazją, potrafiących grać w piłkę. Zalewski, Urbański, Szymański, Zieliński, nawet Moder jak opuści Brighton i zacznie grać co tydzień. Czas pokombinować z obroną, bo w tym momencie każdy ofensywny zawodnik na świecie chciałby zagrać przeciwko Polsce.
Jak dla mnie to ta trójka z tyłu by dobrze wyglądała, gdyby do Kiwiora na półlewym i Piątkowskiego na półprawym dorzucić takiego prime Glika na środek. Niestety takiego obrońcy u nas teraz nie ma i nie zapowiada się żeby był. A Dawidowicz z Bednarkiem to się nawet do tarcia chrzanu nie nadają
Motor mocny
Tylko kiedy my mieliśmy sensowną obrone w reprezentacji? Tak naprawdę, to tylko za Nawałki i to tylko na Euro 2016, gdy Pazdan odpalił jakiś tryb "god mode" i wygladał jak Cannavaro na MŚ 2006 roku. Cała reszta okresu Nawałki to błędy niemal co mecz, które nadrabiane były bardzo dobrą grą w ofensywie. To samo było za Engela czy Benhakkera. Nie mam pojęcia z czego wynika ta niemoc, bo solidnych obrońców akurat nam nie brakowało, tylko jakoś nigdy nie potrafili tego przełozyć na zorganizowaną grę w defensywie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Początek sezonu halowego:
1. siatkarze 7 meczów bez porażki;
2. koszykarki 4 mecze bez porażki + Superpuchar
3. szczypiornistki 4 mecze bez porażki (w tym zwycięstwo wyjazdowe z Zagłębiem).
1. siatkarze 7 meczów bez porażki;
2. koszykarki 4 mecze bez porażki + Superpuchar
3. szczypiornistki 4 mecze bez porażki (w tym zwycięstwo wyjazdowe z Zagłębiem).
Od lewej: siatkarze, koszykarki i koszykarze (dwie porażki pod rząd na Globusie) :)

Oni od dawna są upośledzeni, ale jak się zawodników losuje w paczce chipsów, a jednocześnie pilnuje żeby synus prezesa łapał minuty, to dobrze nie będzie
Siatkarze właśnie spuścili ostry wpie... znaczy lanie Zaksie.
Szybkie 3-0 i bilans 8-0. Nie biorą jeńców
Szybkie 3-0 i bilans 8-0. Nie biorą jeńców
Byłem na meczu z ZAKSA i była to moja pierwsza siatkówka w Lublinie. Przyznam że naprawdę przyjemna atmosfera i fajnie się to ogląda. Zapomniałem w ogóle że z tak bliska można sport oglądać :D
Motor mocny
Pilkarze za to postawili sobie za cel powalczyc o miano frajera sezonu.
Przypomina mi to debiutancki sezon naszych zuzlowcow w Ekstralidze. Prowadzenia w meczu i regularne baty w koncowkach
Przypomina mi to debiutancki sezon naszych zuzlowcow w Ekstralidze. Prowadzenia w meczu i regularne baty w koncowkach
Ciężko uwierzyć w uczciwe rozstrzygnięcie po raz drugi z rzędu w taki sposób.
Pamiętajmy, że nielegalne obstawianie meczów ma w Polsce długą i bogatą tradycję.
Pamiętajmy, że nielegalne obstawianie meczów ma w Polsce długą i bogatą tradycję.
- tezetomaniak
- Trener
Jak ktoś sprzedał to prędzej Lech u siebie z Motorem 
Hayden pisze: Zapomniałem w ogóle że z tak bliska można sport oglądać :D
Co przez to rozumiesz? Bo akurat Globus pod względem oddalania trybun to się wyróżnia na minus.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Po prostu dawno nie oglądałem na żywo sportu halowego, jednak ostatnie lata dla mnie to głównie stadiony żużlowe, narodowy i Ł3 :D
Dlatego nawet ten 7-8 rząd na Globusie na mnie osobiście robił fajne wrażenie
Dlatego nawet ten 7-8 rząd na Globusie na mnie osobiście robił fajne wrażenie
Motor mocny
A piłkarski Motor żyje teraz w żużlowym roku 2019 ;)
Praktycznie cała kibicowska ekstraklasa się nimi zachwyca, życzy utrzymania i w ogóle wszystkiego najlepszego :) Ciekawe jak długo to potrwa :)
Praktycznie cała kibicowska ekstraklasa się nimi zachwyca, życzy utrzymania i w ogóle wszystkiego najlepszego :) Ciekawe jak długo to potrwa :)
Wlasnie mialem tez pisac o tych wszystkich podobienstwach. Na razie dodaja lidze kolorytu, oby tez zaczeli sie w niej rozpychac.
I tez nie maja w skladzie wychowankow ;)
I tez nie maja w skladzie wychowankow ;)
Takich też można "wychować" https://pl.wikipedia.org/wiki/Filip_Luberecki
;)
;)
Polska piłeczka dalej w formie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Szkoda ze nie da się zaorać tej reprezentacji raz na zawsze, szkoda tylko pieniędzy, czasu i nerwów.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ze skrajności w skrajność. Za Czesia stawialiśmy autobus w bramce, a za Probierza jest ułańska fantazja i bawimy się jakby nie było jutra. Wynik nie do końca oddaje to co działo się na boisku. Jeśli musieliśmy koniecznie przegrać, to bardziej 5:6 niż 1:2. Kadrę Probierza ogląda się bardzo fajnie, ale czy my mamy potencjał na tak brawurową grę? Chyba nie za bardzo.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"