Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Te reklamy na kevlarze nie są dlatego, że Wiktor tak bardzo kocha firmę Abramczyk. On m. in. dlatego jest tak dobry, bo jego team ogarnia to świetnie biznesowo. Pewnie ma zaplecze, na jakie nie stać wielu seniorów.
Piekło zamarzło. Właśnie w trakcie sprintu w Cardiff podali info, że Zmarzlik pierwszy raz od 6 lat używa silników kogoś innego niż R. Kowalski. Padło na Petera Johnsa.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
To jeszcze niech przesiądzie się Jack.
I Jack będzie miał łatwiejszy dostęp, bo mieszka na co dzień w Wielkiej Brytanii.
Każdy do innego tunera i metodą prób i błędów kogoś się wybierze :-) Thomsen np. na takiego Jabłońskiego nie narzeka. Holloway chyba za bardzo zarobiony. Może Graversen? Jarek dalej ma od niego? Tuner Lindgrena nie ma czasu na nikogo ponoć. Zawsze MMX obok stadionu... kto tam jeszcze silniki robi? Jacuś Rempała?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Perez pisze:Każdy do innego tunera i metodą prób i błędów kogoś się wybierze :-) Thomsen np. na takiego Jabłońskiego nie narzeka. Holloway chyba za bardzo zarobiony. Może Graversen? Jarek dalej ma od niego? Tuner Lindgrena nie ma czasu na nikogo ponoć. Zawsze MMX obok stadionu... kto tam jeszcze silniki robi? Jacuś Rempała?
Rune Jensen, z którego korzysta Cierniak
Kiedyś był jeszcze Anton Nischler ale on chyba już zupełnie wypadł z obiegu. Z innych Niemców, jakieś próby z silnikami robi Martin Smolinski.
No i Brian Karger ale u niego nr 1 jest Leon Madsen.
A i bym zapomniał o tym Węgrze (nazwiska nie pamiętam) co swego czasu robił sprzęt Thomsenowi.
No i Brian Karger ale u niego nr 1 jest Leon Madsen.
A i bym zapomniał o tym Węgrze (nazwiska nie pamiętam) co swego czasu robił sprzęt Thomsenowi.
ezbeg pisze:A i bym zapomniał o tym Węgrze (nazwiska nie pamiętam) co swego czasu robił sprzęt Thomsenowi.
Barath, ktory wczesniej robil sprzet Pedersenowi
METHANOL ADVENTURE TEAM
czyli zbierając wszystko razem + pamięć własna:
- Kowalski - RK Racing
- Holloway - AshTech
- Peter Johns - PJR
- Flemming Graversen - FGM
to chyba ścisła czołówka na ten moment, pracuja na uznanie od lat
Dodatkowo (część z nich to jednostrzałowcy, możliwe że nawet już nie bawią się w tunerke):
- Finn Rune Jensen
- Michał Marmuszewski (MMX)
- Anton Nischler
- Bert van Essen (chyba jedna dobra seria, bo ucichło o nim)
- Jacek Rempala (miał jakiś wyskok z 2 lata temu, Doyle? Vacul? Nie wiem czy obecnie ktoś używa)
- Krzysztof Jablonski
- Joachim Kugelmann (też ostatnio nie słyszałem, ale swego czasu Dudek jeździł na jego silnikach)
- Brian Karger
- Luigi Barath (wyskok Thomsena jakiś czas temu, dawniej mechanik Nickiego)
- Marcel Gerhard (silniki GTR którymi w 2017 wymiatał Freddie)
- Brian Andersen (ostatnio mówi się o nim w kontekście silników dla syna jeżdżącego w Sparcie)
- Martin Smolinski (kupił warsztat od Jana Anderssona [JAR - przed emeryturą ścisła czołówka], ale o żadnych dokonaniach nie słyszałem)
- Siergiej Mikulow - pseudonim artystyczny "Kowal" xD
- Kowalski - RK Racing
- Holloway - AshTech
- Peter Johns - PJR
- Flemming Graversen - FGM
to chyba ścisła czołówka na ten moment, pracuja na uznanie od lat
Dodatkowo (część z nich to jednostrzałowcy, możliwe że nawet już nie bawią się w tunerke):
- Finn Rune Jensen
- Michał Marmuszewski (MMX)
- Anton Nischler
- Bert van Essen (chyba jedna dobra seria, bo ucichło o nim)
- Jacek Rempala (miał jakiś wyskok z 2 lata temu, Doyle? Vacul? Nie wiem czy obecnie ktoś używa)
- Krzysztof Jablonski
- Joachim Kugelmann (też ostatnio nie słyszałem, ale swego czasu Dudek jeździł na jego silnikach)
- Brian Karger
- Luigi Barath (wyskok Thomsena jakiś czas temu, dawniej mechanik Nickiego)
- Marcel Gerhard (silniki GTR którymi w 2017 wymiatał Freddie)
- Brian Andersen (ostatnio mówi się o nim w kontekście silników dla syna jeżdżącego w Sparcie)
- Martin Smolinski (kupił warsztat od Jana Anderssona [JAR - przed emeryturą ścisła czołówka], ale o żadnych dokonaniach nie słyszałem)
- Siergiej Mikulow - pseudonim artystyczny "Kowal" xD
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Jedno jest pewne. Skoro trzech naszych uciekło (lub sporo na to wskazuje, jak w przypadku BZ95), to i Jack powinien się rozejrzeć nad opcją rezerwową względem RK. Na razie jesteśmy w 1/4, więc na Falubaz powinno to wystarczyć, ale dalej już niekoniecznie. Dlatego to ostatni dzwonek na zmiany. Jakimś sygnałem, gdzie są nasi będzie jutrzejsze SGP.
Aczkolwiek ruch Zmarzlika budzi pewne zdziwienie, "bo Janowski dobrze jedzie a też ma sprzęt Kowalskiego".
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1140929/zuzel-decyzja-zmarzlika-wywolala-duza-sensacje-po-szesciu-latach-postawil-na-inn
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/1140929/zuzel-decyzja-zmarzlika-wywolala-duza-sensacje-po-szesciu-latach-postawil-na-inn
No wiadomo że to nie jest ocena po jednym udanym turnieju, zaszczytnela 19 średnia w ekstralidze i szeroka czolowka w SEC, Maciek jedzie jak z nut. Jakby Zmarzlik osiągał takie "sukcesy" to by go zsylali do 1 ligi albo na emeryturę.
Wiadomo, że Lewicki będący mechanikiem kolegi Janowskiego ze Sparty wie najlepiej co trzeba Zmarzlikowi.
Mam przekonanie graniczące z pewnością, że akurat Jack nic nie zmieni. Może Kowalski nie robi teraz najlepszych silników ale zrazić go jest bardzo łatwo. A jednak Maćkowi jedzie, Przyjemskiiemu jedzie, Artiomowi jedzie. Tylko jak wieść gminna niesie są to silniki sprzed 3-4 lat. Silniki Kowalskiego podobno są najtrudniejsze do regulacji i najbardziej wrażliwe na warunki. No ale - Motor kroil wszystkich z piątką z przodu to była nuda. Teraz zaczną się emocje....KrzyczącyK1b1c pisze:Jedno jest pewne. Skoro trzech naszych uciekło (lub sporo na to wskazuje, jak w przypadku BZ95), to i Jack powinien się rozejrzeć nad opcją rezerwową względem RK. Na razie jesteśmy w 1/4, więc na Falubaz powinno to wystarczyć, ale dalej już niekoniecznie. Dlatego to ostatni dzwonek na zmiany. Jakimś sygnałem, gdzie są nasi będzie jutrzejsze SGP.
Też tak mi się wydaje że Jacek nic nie zmieni. Pojedzie na tyle ile da radę. Przeczeka, może się jakoś uda. Reszta drużyny pociągnie w razie w. Cud że Bartula coś zmienił przecież on też powinien mieć silniki z lat poprzednich, czy niekoniecznie?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gelo pisze:Mam przekonanie graniczące z pewnością, że akurat Jack nic nie zmieni. Może Kowalski nie robi teraz najlepszych silników ale zrazić go jest bardzo łatwo. A jednak Maćkowi jedzie, Przyjemskiiemu jedzie, Artiomowi jedzie. Tylko jak wieść gminna niesie są to silniki sprzed 3-4 lat. Silniki Kowalskiego podobno są najtrudniejsze do regulacji i najbardziej wrażliwe na warunki. No ale - Motor kroil wszystkich z piątką z przodu to była nuda. Teraz zaczną się emocje....KrzyczącyK1b1c pisze:Jedno jest pewne. Skoro trzech naszych uciekło (lub sporo na to wskazuje, jak w przypadku BZ95), to i Jack powinien się rozejrzeć nad opcją rezerwową względem RK. Na razie jesteśmy w 1/4, więc na Falubaz powinno to wystarczyć, ale dalej już niekoniecznie. Dlatego to ostatni dzwonek na zmiany. Jakimś sygnałem, gdzie są nasi będzie jutrzejsze SGP.
Po pierwsze to od dwóch lat Artiom eksploatuje silniki tylko w ekstralidze. Reszta zawodników ma Szwecję i SGP. Po drugie zwróć uwagę na ostatnie wyniki Laguty na wyjazdach - Zielona góra, Gorzów, Leszno. Był bardzo daleki od kompletów.
Ok Janowski coś znalazł, jego dyspozycja poszła mocno do góry, bezapelacyjnie. Ale Kowalski nadal jedzie przede wszystkim u siebie, z nami pojechał koncertowo, ale to nadal Wrocław. Ostatnie wyjazdy mieli nieco słabszych rywali, pomoc mechaników po Woffindenie i jest nieco lepiej, ale nie dopatrywał bym się że za tymi plusami stoją silniki Kowala.
A Przyjemski? Hmmm może mówi prawdę, że pakuje w sprzęt blisko milion rocznie? Prędkości to rzadko mu brakuje, on po prostu nie potrafi jej wykorzystać, nawet jeśli jest szybszy od rywala.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Zmarzlik pakuje pewnie dużo więcej, a prędkości nie ma, to raczej nie jest liniowe
Jak szkoda nam każdego ośrodka żużlowego, tak mi by Łodzi nie było szkoda gdyby ten żużel tam wymarł. Tam naprawdę nie ma dla kogo się męczyć ten biedny, acz głupawy Skrzydlewski. Lublin to żużel, a Łódź to piłka i tyle. Zaczęli dzisiaj łodzianie ładnie, Prowadxili na początku wyraźnie z liderem tabeli, ale te resztki widowni były cichsze niż przyjezdni z Ostrowa, nawet gdy Ostrów przegrywał... Wiem, że jest tam kilkaset osób naprawdę zajaranych czarnym sportem, ale naprawdę warto dla nich poświęcać aż tyle środków? Zaryzykuję stwierdzenie że nawet w elidze mieli by problem utrzymać tam widownię na poziomie 5-6tys.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
ale im wybudowali stadion, a naszej potędze raczej tego nie zrobią, i to jest największy sukces Pana Witolda
Z pewnością nie. Może za 4 lata
Zapomniał wół... U nas też były czasy, gdzie na mecze chodziło po kilkaset osób, a teraz "Lublin to żużel".
Problemem Łodzi nie jest brak potencjału kibicowskiego, bo to miasto większe od Lublina i chętni na pewno by się znaleźli. Problemem jest to, że pan Skrzydlewski zupełnie nie umie w PR i marketing oraz nie ma ambicji walki o najwyższe cele. Nikt nie chce oglądać dziadostwa, gdzie wynik jest z góry znany (nie awansujemy, bo nie chcemy). U nas było to samo zaledwie kilka lat temu.
Problemem Łodzi nie jest brak potencjału kibicowskiego, bo to miasto większe od Lublina i chętni na pewno by się znaleźli. Problemem jest to, że pan Skrzydlewski zupełnie nie umie w PR i marketing oraz nie ma ambicji walki o najwyższe cele. Nikt nie chce oglądać dziadostwa, gdzie wynik jest z góry znany (nie awansujemy, bo nie chcemy). U nas było to samo zaledwie kilka lat temu.