Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Grudziądz i Gorzów też przecież sa generalnie ok. Bo jeśli czepiamy się brzydkich przyśpiewek, to nasi reprezentanci z C3 są już z nimi w jednej lidze.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ciekaw jestem kto finalnie będzie z Leszna do wyciągnięcia.
Kołodziej już coraz mniej pewny co do pozostania, Cook rozważy każdą propozycję, Ratajczak chcę do Ekstraligi. Jest jeszcze Rew, Zengi i Lebiedew…
Kołodziej już coraz mniej pewny co do pozostania, Cook rozważy każdą propozycję, Ratajczak chcę do Ekstraligi. Jest jeszcze Rew, Zengi i Lebiedew…
Cook to musi pamiętać, że on korzysta z klubowym silników i mechaników. Robi mega robotę, ale jak trzeba będzie pójść "na swoje" to może nie być już aż tak różowo.
Ratajczak odchodzi. Ponoć albo Gorzów, albo Zielona Góra.
Reszta to pewnie zależy od budżetu Unii.
Ratajczak odchodzi. Ponoć albo Gorzów, albo Zielona Góra.
Reszta to pewnie zależy od budżetu Unii.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Fajna ta Stal, taka nie za mocna ;)
Na Interii, Ostafiński pisał o Ratajczaku w Sparcie (zatem wiadomo gdzie go nie będzie).
Gorzów testuje.
Gorzów testuje.
Jak tak będą dalej testować, to stracą bonus i trafią na Toruń. Chyba lepiej jechać z Grudziądzem.
-
rumburaquee
- Zawodowiec
W Grudziądzu też oklep dostali.
Po takich meczach jak dziś i przy takim dopasowaniu Grudziądza mogą mieć schody
W Toruniu wygrali jako jedyni. Tylko, że Apator od tego czasu jest innym zespołem. Dudek ogarnął sprzęt, juniorzy też jakby przypomnieli sobie jak jeździć. Tylko Lampart dalej stabilnie.
Jeśli Emil się wyleczy, to Lampart nie pojedzie.
No i jest Gorzów - Toruń oraz Wrocław - Grudziądz.
No i jest Gorzów - Toruń oraz Wrocław - Grudziądz.
Chomski wie co robi. Od kilku lat się Stal z Apatorem układają tak w 1/3, że obie drużyny awansują do półfinałów.
Szkoda Leszna jako drużyny, ale przygłupich kibiców i prezydenta debila to już tak niespecjalnie, nawet lekko cieszy :)
Motor mocny
tam się zmienił prezydent. Chyba że nowego też uważasz za debila :)
Ge(L)o pisze:Chomski wie co robi. Od kilku lat się Stal z Apatorem układają tak w 1/3, że obie drużyny awansują do półfinałów.
Przecież to się wydarzyło tylko raz, w 2022. Rok temu te drużyny nie jechały ze sobą :)
Hayden pisze:Szkoda Leszna jako drużyny, ale przygłupich kibiców i prezydenta debila to już tak niespecjalnie, nawet lekko cieszy :)
No właśnie paradoks jest taki, że właściwie wszystkich zawodników Unii darzę sympatią, ale cieszę się, że te dzbany z trybun i Pan Prezes "Nie Zasłużyliśmy Na Spadek" odpoczną sobie od Ekstraligi.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
papi pisze:tam się zmienił prezydent. Chyba że nowego też uważasz za debila :)
To nawet nie widziałem, w takim razie poprawiam na poprzedniego prezydenta debila :)
Ale wydaje mi się, że szybko wrócą. Jabłoński z Mencelem powinni być najlepszymi juniorami 1. ligi. Jakby się udało zostawić Rew, Cooka, Zengiego i Anżeja to już mają mega mocny skład.
Motor mocny
Unia ma gen wygrywania - to jest niepodwazalne. Też lubię większość ich zawodników. Ale za kibicowskie bydło rok spokoju wszystkim się przyda.
Tego toru będzie brakować najbardziej.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Gelo pisze:Unia ma gen wygrywania - to jest niepodwazalne. Też lubię większość ich zawodników. Ale za kibicowskie bydło rok spokoju wszystkim się przyda.
Pelna zgoda. Nie pojmuje dlaczego telewizja nie piętnuje takich zjawisk. Jestem w stanie zrozumieć brak pokazywania ale dlaczego tego się nie komentuje. Wystarczy powiedzieć:
Kolejny raz kibice z Leszna nie mogą się dopasować poziomem kibicowania do poziomu sportowego najlepszej ligi świata
Albo
Kolejny raz na sektorach kibiców z Leszna widoczne są duże niepokoje. Chociaż nazywanie ich kibicami to naduzycie
O tym trzeba mówić.
Proste. Sponsorzy nie chcą być kojarzeni z burdami kiboli. A TV nie chce, co oczywiste, odstraszać sponsorów.
Haron90 pisze:MM może i walnął ładnego posta na insta, ale lepsze osiołki to już chyba na chacie zostawił ;-)
Co napisał? Bo albo nie widzę, albo zniknęło...
Motor mocnyj!
Saint pisze:Nasz sektor nad Bystrzycą robi co może żeby wyrównać do poziomu przeciętniaków ..
Przez kilka tygodni po meczu domowym Motoru z UL powstrzymywałem się od dyskusji ze stwierdzeniami forumowych kanapowych klepaczy w klawiaturę - ekspertów i znafcóf recenzujących doping SE na tym meczu.
Tak się składa, że byłem w tym roku na wszystkich wyjazdach i to co się wydarzyło w Leszcznie nie pozostawiło żadnych złudzeń, że SE odpowie. Doping na meczu w Leszcznie był po naszej stronie skupiony na wspieraniu naszych. Fanzona leszczyńska postanowiła nas w zamian ugościć atakiem wycelowanym w kradzież i zbezczeszczenie neutralnej flagi z barwami i napisem Lubelacy. Ochrona w tym klubie to mem. Flaga ostała się tylko dzięki kilku naszym czujnym kibicom, z czego co najmniej dwóch wychodziło ze Smoczyka pokaleczonych. Miasto leszczy to jedyne miejsce, gdzie zostaliśmy fizycznie zaatakowani. Na drugi dzień byłem w leszczyńskiej żabce i 18-letnia sprzedawczyni z rozbawieniem opowiadała swojemu znajomemu klientowi, będącemu najwyraźniej spoza środowiska żużlowego, że najbardziej jej się z tego meczu podobała.....właśnie rzeczona próba kradzieży flagi.
Można się było zastanawiać nad jakimiś finezyjnymi akcjami odwetowymi, ale SE zapewne uznała, że do tego zezwierzęcenia trzeba było odezwać się językiem dla nich zrozumiałym. Trudno w sytuacji, kiedy ktoś pluje w twarz mówić z uśmiechem, że pada deszcz. Może za gęsto, może trochę zbyt wulgarnie, ale mnie to zupełnie nie dziwi.
Ja bym pewnie napisał nad uratowaną flagą, którą SE wywiesiła nad C3 w rewanżu z UL: "Zwykłe leszcze, nie żadne byki", albo coś w ten deseń i zredukował część przyśpiewek. Warto zauważyć, że żadnych odwetów zakładających fizyczną przemoc, albo symetrii z kradzieżą barw nie było. Pokrzyczeli i temat zamknięty. We Wrocławiu znowu był wyłącznie doping skupiony na wspieraniu Motoru, więc proponowałbym odpuścić na każdym kroku bezrefleksyjną krytykę SE.
To co się zdarzyło w ostatnią niedzielę w Leszcznie było do przewidzenia, bo te tępogłowce z każdym meczem pozwalali sobie na coraz więcej. Im trzeba otrzeźwienia i spadek dobrze im zrobi.
PS. Tych wszystkich, którzy będą chcieli wejść w polemikę dotyczącą używanej przeze mnie nazwy miasta, które nas tak przykładnie ugościło, odsyłam do źródła: https://pl.wikipedia.org/wiki/Leszno.
Mogło być dokładnie tak jak powiedziałeś - sprytna i w punkt odpowiedź dodatkowo obnażająca ich żenujący poziom. Niestety nasi kibice zniżyli się niejako do ich poziomu i wyszło to bardzo słabo. Ludzie zawsze mają wybór, tutaj moim zdaniem zdecydowanie niewłaściwy, na łatwiznę. Powinno się równać w górę a nie w dół.
radonis pisze:
Można się było zastanawiać nad jakimiś finezyjnymi akcjami odwetowymi, ale SE zapewne uznała, że do tego zezwierzęcenia trzeba było odezwać się językiem dla nich zrozumiałym.
Marne to wytłumaczenie niestety.
Ja bym właśnie był pod wrażeniem finezyjnej akcji a nie czerstwych bluzgów, które spozycjonowały nas na tej samej półce co popisy kibiców UL.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:radonis pisze:
Można się było zastanawiać nad jakimiś finezyjnymi akcjami odwetowymi, ale SE zapewne uznała, że do tego zezwierzęcenia trzeba było odezwać się językiem dla nich zrozumiałym.
Marne to wytłumaczenie niestety.
Ja bym właśnie był pod wrażeniem finezyjnej akcji a nie czerstwych bluzgów, które spozycjonowały nas na tej samej półce co popisy kibiców UL.
Zachowajmy proporcje. Gdzie seria przyśpiewek, owszem wulgarnych, a gdzie kradzież barw, czy wyrywanie krzesełek na własnym stadionie i rzucanie nimi i butelkami na tor i w policję.... Pobudka.