Inne sporty

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

Re: Inne sporty

#326 Postautor: kdsz » 2 sierpnia 2024, o 09:07

Ciekawe czy Iga ogarnie się psychicznie po wczorajszej porażce. Brąz to pewnie dla niej porażka, ale powrót z igrzysk bez medalu to byłaby klęska. Ma więcej czasu na odpoczynek od Schmiedlovej, co może mieć znaczenie przy obecnych temperaturach. Krótsza od przeciwniczki przerwa po wymagającym (fizycznie i psychicznie) meczu z Collins to na pewno nie był aspekt działający na korzyść Igi podczas wczorajszego meczu.

Jeśli głowa wytrzyma, to wynik spotkania ze Słowaczką jest oczywisty.

Na marginesie - o której w końcu ma być ten mecz? W różnych miejscach znalazłem różne wersje (12:00, 13:30 i 15:30). A w harmonogramie na oficjalnej stronie olympics.com tego spotkania w ogóle nie ma.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#327 Postautor: Cooper » 2 sierpnia 2024, o 09:22

Nie wcześniej niż o 15.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#328 Postautor: InDorka » 2 sierpnia 2024, o 09:30

Onet sportowy tak informuje

„ Mecz o brązowy medal z udziałem Igi Świątek odbędzie się w piątek, 2 sierpnia. Spotkanie rozpocznie się jako drugie po godzinie 13.30, zaraz po półfinale między Hiszpanem Carlosem Alcarazem a Kanadyjczykiem Felixem Augerem-Aliassime'em. Spotkanie Iga Świątek — Anna Karolina Schmiedlova powinno rozpocząć się ok. 15.30 lub nieznacznie później.„
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Ge(L)o
Trener

#329 Postautor: Ge(L)o » 2 sierpnia 2024, o 09:34

Raczejj pisze:Obrazek

Dość dyktatury kobiet.

Raczejj
Junior

#330 Postautor: Raczejj » 2 sierpnia 2024, o 09:43

kdsz pisze:Ciekawe czy Iga ogarnie się psychicznie po wczorajszej porażce. Brąz to pewnie dla niej porażka, ale powrót z igrzysk bez medalu to byłaby klęska. Ma więcej czasu na odpoczynek od Schmiedlovej, co może mieć znaczenie przy obecnych temperaturach. Krótsza od przeciwniczki przerwa po wymagającym (fizycznie i psychicznie) meczu z Collins to na pewno nie był aspekt działający na korzyść Igi podczas wczorajszego meczu.

Jeśli głowa wytrzyma, to wynik spotkania ze Słowaczką jest oczywisty.

Nie wiem po co brany jest pod uwagę mecz z Collins w kontekście półfinałowego meczu z Chinką.
Chinka w ćwierćfinale z Kerber łatwej przeprawy nie miała, Mecz z Collins w porównaniu z tym to był spacerek: https://www.flashscore.pl/mecz/OSvlcmko ... goly-meczu

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#331 Postautor: kdsz » 2 sierpnia 2024, o 09:47

@Raczejj
Nie napisałem, że Chinka w 1/4 grała łatwiejszy mecz, tylko że miała kilka godzin więcej na odpoczynek.

Flagg
Trener

#332 Postautor: Flagg » 2 sierpnia 2024, o 09:54

Kilka godzin to chyba jednak przesada. Mecz Chinki z Kerber skończył się mniej więcej po pierwszym secie meczu Świątek - Collins, czyli jakieś półtorej godziny przed końcem meczu Igi, a do tego Chinka spędziła na korcie 3 godziny,
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#333 Postautor: kdsz » 2 sierpnia 2024, o 10:00

OK, nie śledziłem tego meczu. Wydawało mi się, że ćwierćfinał Zheng planowany był gdzieś koło godz. 15, a Świątek o 19.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#334 Postautor: Kargolo » 2 sierpnia 2024, o 10:05

Dzisiaj oprócz Igi dwa ciężkie starcia koszykarzy - 10:35 z Holandią, 22:05 z Serbią.

No i przede wszystkim startuje w końcu królowa sportu - lekkoatletyka :)
Kadra Polski na papierze wydaje się słabsza niż w Rio i Tokio, ale młociarze powinni ogarnąć 2-3 medale (jeśli Fajdek się nie zesra w eliminacjach), poza tym Kaczmarek i więcej szans medalowych chyba nie mamy?
Może Haratyk albo Bukowiecki popisze się jakimś cudownym pchnięciem, może któraś sztafeta zaskoczy. Mocno trzymam kciuki za Andrejczyk, ale ona chyba nie jest w medalowej dyspozycji.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Flagg
Trener

#335 Postautor: Flagg » 2 sierpnia 2024, o 10:20

Haratyk i Bukowiecki to będą mieli problem, żeby do finału wejść. Tutaj nawet cudowny rzut raczej nic nie da, bo poziom w kuli odjechał Polakom jak TGV pociągom PKP. Poziom musiałby być naprawdę szokująco niski, żeby nasza dwójka miała jakiejkolwiek szanse. Żeby sobie uzmysłowić. Haratyk ma w tym sezonie 30 wynik na świecie, Bukowiecki - 44. Co więcej, ich rekordy życiowe, które robili 5 lat temu, to wciąż byłby 5 wyniki w tym roku na świecie. A oni do tych rekordów od kilku lat nawet się nie zbliżają

IMO z szans medalowych to przede wszystkim Nowicki i jego jedynego nazwałbym pewniakiem. Fajdka też stać, ale chyba nikt nie wie, w jakiej on będzie dyspozycji. Wojtek ma 2 wynik na świecie (z tych startujących, daleko za Katzbergiem), a Fajdek 5 (przed nim jeszcze Kochan i Halasz) No i jest Natalia, ale tam poziom jest tak cholernie wysoki, ze może przywieźć srebro, a może skończyć 5. Polka ma obecnie 3 wynik na świecie. Przy czym druga na listach Sydney McLaughlin będzie biegać płotki, a nie płaskie. No ale na listach Paulinho jest za Natalią, a ona potrafi biegać szybciej niż życiówka Natalii.

Plus wiadomo, jakieś niespodzianki może się zdarzą. Ale będzie cięzko
Ostatnio zmieniony 2 sierpnia 2024, o 10:25 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Ge(L)o
Trener

#336 Postautor: Ge(L)o » 2 sierpnia 2024, o 10:25

Kargolo pisze: Mocno trzymam kciuki za Andrejczyk

Za Andrejczyk również zawsze trzymam mocno kciuki <love>

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#337 Postautor: RadeKas » 2 sierpnia 2024, o 10:35

Mam coraz większe przeczucie, że skończymy te igrzyska bez złotego medalu.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Flagg
Trener

#338 Postautor: Flagg » 2 sierpnia 2024, o 10:42

Jest Ola Mirosław, o której sam wcześniej zapomniałem :)

Co ciekawe, ostatnie igrzyska, które skonczylismy bez złota to 1948 rok i Londyn, no ale wiadomo, jakie były okoliczności. Zresztą tam pojechało raptem 24 naszych reprezentantów.

Ale, poprzednie igrzyska w Paryżu, to 1924 rok. Wtedy...też nie zdobylismy zadnego złota :) Były to pierwsze, na których Polska się pojawiła (wcześniej była Antwerpia, ale tam nie mieliśmy zadnego reprezentanta)
Ostatnio zmieniony 2 sierpnia 2024, o 10:46 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#339 Postautor: tezetomaniak » 2 sierpnia 2024, o 10:45

Ge(L)o pisze:Widziałem, że facet bije kobiety w turnieju bokserskim. O takie równouprawnienie walczyłem. Imedżyn. Jak tam lewizny zadowolone ?

Obrazek
Fajny ten chłopak w młodości. To jest kobieta na dopingu i tak, nie powinna brać udziału w igrzyskach. Natomiast nazywanie jej facetem jest typowe dla zniewieściałych prawaków typu oskarek :)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#340 Postautor: RadeKas » 2 sierpnia 2024, o 10:49

Flagg pisze:Jest Ola Mirosław, o której sam wcześniej zapomniałem :)

Co ciekawe, ostatnie igrzyska, które skonczylismy bez złota to 1948 rok i Londyn, no ale wiadomo, jakie były okoliczności. Zresztą tam pojechało raptem 24 naszych reprezentantów.

Ale, poprzednie igrzyska w Paryżu, to 1924 rok. Wtedy...też nie zdobylismy zadnego złota :) Były to pierwsze, na których Polska się pojawiła (wcześniej była Antwerpia, ale tam nie mieliśmy zadnego reprezentanta)

Mirosław to chyba ostatnia duża szansa, z tym że ona już tak nie dominuje w tym sprincie jak na poprzednich igrzyskach. Na ostatnich mistrzostwach świata w 2023 roku była trzecia.

Edit: czasy miała wtedy najlepsze ale w półfinale spadła ze ściany.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Flagg
Trener

#341 Postautor: Flagg » 2 sierpnia 2024, o 10:54

No to jest to ryzyko. Jej dyscyplina jest taka, ze jeden malutki błąd i po zabawie. A okazji do tego błędu jest sporo. Ale bezsprzecznie jest najlepsza w stawce.

Do tego jest jeszcze Ola Kałucka, która też jest mocnym kandydatem do medalu, nawet złotego.

A Wojtek Nowicki na szczęście nie "przyFajdkował" w eliminacjach i wprawdzie nie zrobił minimum w drugim rzucie, ale wynik spokojnie powinien dać mu kwalifikacje

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#342 Postautor: Kargolo » 2 sierpnia 2024, o 11:14

Koszykarze wpieprz od Holendrów.

Największym problemem jest jednak Bogucki. Jak uda mu się dostarczyć piłkę pod kosz to potrafi być kilerem dzięki przewadze wzrostu, ale cena za jego niską mobilność jest bardzo wysoka. Ciągle spóźniony w obronie na dystansie, a nawet jak uda mu się doskoczyć to mijany jest jak pachołek na treningu. Nieprzypadkowo nikt na tych igrzyskach nie gra z tak wysokim zawodnikiem. Potrzebna jest przede wszystkim szybkość i kompetencje w rzutach z dystansu. Matczak po słabym początku dociągnął do poziomu Sokoła i Zamojskiego, ale wszyscy już wiedzą jak wyciągać Boguckiego i z nim na boisku nie ma szans na medal.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Ge(L)o
Trener

#343 Postautor: Ge(L)o » 2 sierpnia 2024, o 11:16

Drogi tezetomaniaku tęczowy uśmiechnięty. Właśnie o Tobie myślałem. To nie jest dziewczyna na dopingu. Tylko chłop identyfikujący się jako baba. Jak Krzychu Bęgowski.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#344 Postautor: Cooper » 2 sierpnia 2024, o 11:23

Kargolo pisze:Koszykarze wpieprz od Holendrów.

Największym problemem jest jednak Bogucki. Jak uda mu się dostarczyć piłkę pod kosz to potrafi być kilerem dzięki przewadze wzrostu, ale cena za jego niską mobilność jest bardzo wysoka. Ciągle spóźniony w obronie na dystansie, a nawet jak uda mu się doskoczyć to mijany jest jak pachołek na treningu. Nieprzypadkowo nikt na tych igrzyskach nie gra z tak wysokim zawodnikiem. Potrzebna jest przede wszystkim szybkość i kompetencje w rzutach z dystansu. Matczak po słabym początku dociągnął do poziomu Sokoła i Zamojskiego, ale wszyscy już wiedzą jak wyciągać Boguckiego i z nim na boisku nie ma szans na medal.

A ja uważam że Sokół za mało rzuca za 2, to jest strzelec lepszy od Zamoja a za mało bierze cieżar na siebie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#345 Postautor: RadeKas » 2 sierpnia 2024, o 12:01

Tymczasem Szubert Siurkacz błyskawicznie wyleczył kontuzję i już w poniedziałek wystartuje w turnieju ATP 1000 w Montrealu :cool: .
Richie Faulkner:

Flagg
Trener

#346 Postautor: Flagg » 2 sierpnia 2024, o 13:31

Nasi żeglarze w klasie 49ers sa niesamowici :D

Wczoraj dwa razy podchodzili do wyścigu finałowego i wyścig dwa razy był przerywany. W obu przypadkach startowali tak, jakby byli wpław, a nie na łódce i już chwile po starcie mieli kilkanaście sekund straty od przedostatniego miejsca, która tylko rosła.

Dzisiaj dostali trzecią szansę i już tego błędu nie popełnili. Tym razem wystartowali...za szybko :D Popełnili falstart i dostali karę :D

EDIT: No i kończą wyścig na 5 miejscu i tak same miejsce zajmują na koniec. Trzecie miejsce w ostatnim wyścigu dawało brązowy medal

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#347 Postautor: RadeKas » 2 sierpnia 2024, o 16:32

Jest brąz Igi.

Obrazek
Richie Faulkner:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#348 Postautor: kdsz » 2 sierpnia 2024, o 16:39

Niesamowity dysonans podczas wywiadu. Dziewczyna mówi, że się ogromnie cieszy, a ma minę jakby ktoś właśnie umarł. Widać ile to dla niej znaczyło. Ale ma już krążek, więc za 4 lata zagra z mniejszym obciążeniem.

Flagg
Trener

#349 Postautor: Flagg » 2 sierpnia 2024, o 16:53

Siedzi to w niej strasznie. Dzisiaj przez cały mecz miałem wrażenie, że nie ma najmniejszej ochoty grać tego meczu. Jasne, zagrała lepiej już z Chinką, ale też Slowaczka była dramatycznie słaba. Gasła w oczach z gema na gem. No ale to w sumie nie nasze czy Igi zmartwienie. Jest brąz, zawsze lepszy niż brak medalu.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#350 Postautor: papi » 2 sierpnia 2024, o 17:03

no właśnie ja luknąłem tylko pierwsze 3 gemy i wyglądało to katastrofalnie, znowu olbrzymia ilość błędów. Także wynik pozytywnie zaskoczył