Inne sporty
Re: Inne sporty
Twierdzi, że dostała udaru słonecznego więc może jeszcze jej głowa nie dojechała.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
faktycznie ciężko zrozumieć co ona miała na myśli, jakby coś zarzucała Idze w kwestii komentarza co do jej kontuzji? A Iga coś kontrowersyjnego powiedziała?
Flagg pisze:Ze zagra wręcz na luzie, wiedząc, ze najtrudniejsze za nią, a wygrywać finały to ona umie :)
Zwłaszcza, że odpadła Krejcikova, z którą przegrała dwa finały ;)
Gauff z pretensjami do sędziego
Navarro z pretensjami do Chinki
Collins z pretensjami do Igi
Wszystkie Amerykanki, przypadek? :)
Navarro z pretensjami do Chinki
Collins z pretensjami do Igi
Wszystkie Amerykanki, przypadek? :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
No bo w Stanach już nie widzą jak budować tabelę medalową, żeby USA jednak było na czele ;)
papi pisze:faktycznie ciężko zrozumieć co ona miała na myśli, jakby coś zarzucała Idze w kwestii komentarza co do jej kontuzji? A Iga coś kontrowersyjnego powiedziała?
To w ogóle się kupy nie trzyma, bo Collins powiedziała to Idze zaraz po kreczu, a niby kiedy Iga miała cokolwiek powiedzieć do kamer o jej kontuzji? W przerwie między gemami? :D Ten udar chyba jednak wszedł za mocno.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Przypierdol piłką z całej siły centralnie w przeciwniczkę.
Zarzuć jej, że jest fałszywa
Rację najwyraźniej ma Kolega RadeKas, że to zwykła Karen Collins xD
Zarzuć jej, że jest fałszywa
Rację najwyraźniej ma Kolega RadeKas, że to zwykła Karen Collins xD
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Na szczęście już wyszła z udaru, bo właśnie zaczyna mecz deblowy
.
Richie Faulkner:
Źródło SyperExpress, no ale zakładam, że faktycznie te pytania Idze zadali, a nie wymyślili sobie odpowiedzi ;)
- Danielle Collins przetoczyła się jak walec przez strefę wywiadów. Najpierw zdradziła, że miała udar słoneczny, a potem zdradziła, że przy siatce zarzuciła ci nieszczerość. Stwierdziła tutaj, że jesteś fałszywa. Inna na korcie, inna w szatni.
Iga Świątek: - No cóż.... Nie będę się o to spierać, bo ja nigdy nie zrobiłam nic niemiłego w tej kierunku. Chciałam jej raczej pogratulować udanej kariery, bo wiemy wszyscy, że to jest jej ostatni rok na turze. Nie wiem, szczerze mówiąc, o co jej chodziło, bo nawet nie miałyśmy w ogóle żadnych interakcji, które mogłyby spowodować, że ona by tak do mnie powiedziała.
- A ty byłaś zdziwiona, że ona zakończyła to spotkanie?
- Tak, bo nie wiedziałam nawet z czym ma problem, bo miała ten medical time-out (przerwę medyczną) poza kortem, więc nie wiedziałam właściwie, czy ma kontuzję, czy po prostu potrzebuje chwili przerwy i nie spodziewałam się, że...
- Powiedziała też, że byłaś "nieszczera w związku z jej kontuzją"
- Nie miałam nawet kiedy, bo po prostu spytałam się, czy wszystko jest OK, bo właśnie nie wiedziałam co to za kontuzja. Zadałam pytanie, więc tutaj nie było ani żadnego stwierdzenia i niczego, co mogłoby spowodować, że byłabym nieszczera.
- A może jej chodziło o twoją przerwę toaletową, bo długo cię nie było, kibice zaczęli buczeć. Może to ją zdenerwowało?
- Nie wiem, nie będę gdybać, ale generalnie zazwyczaj na turniejach jak wychodzimy i mamy czas na przebranie ubrania, to mamy na to pięć minut i ja tutaj spytałam się pani, która mnie eskortowała, ile mam czasu. Ona mi tego nie powiedziała. Powiedziała, że tutaj nie liczą czasu i że po prostu mam wyjść wtedy, kiedy uważam. Więc ja po prostu użyłam ten czas, żeby się przebrać, żeby się schłodzić i wróciłam na kort i nie wiedziałam, ile czasu minęło, ale nie zrobiłam nic wbrew przepisom, więc nie wiem do końca, o co chodziło z tą sytuacją.
- A reakcje trybun słyszałaś. Jak wróciłaś, były z jednej strony oklaski, z drugiej buczenie.
- To słyszałam, ale nie brałam tego do siebie, bo nie jest łatwo grać w takich warunkach i ogólnie w tej temperaturze, więc po prostu skupiałam się na tym, co jest dla mnie najważniejsze, żeby wrócić jak w najlepszej dyspozycji na kort. I jeśli kibice się zirytowali, to z jednej strony rozumiem, z drugiej strony nie mamy to wpływu, więc po prostu skupiałam się na sobie.
- Danielle narzekała, że nie było w ogóle zimnej wody na korcie, mimo upału. Czy rzeczywiście też taki problem dostrzegłaś?
- Ta woda, która jest z tych dozowników jest zimna, może nie jest lodowata, ale jest zimna, więc nie wiem, co opowiedzieć.
- Danielle Collins przetoczyła się jak walec przez strefę wywiadów. Najpierw zdradziła, że miała udar słoneczny, a potem zdradziła, że przy siatce zarzuciła ci nieszczerość. Stwierdziła tutaj, że jesteś fałszywa. Inna na korcie, inna w szatni.
Iga Świątek: - No cóż.... Nie będę się o to spierać, bo ja nigdy nie zrobiłam nic niemiłego w tej kierunku. Chciałam jej raczej pogratulować udanej kariery, bo wiemy wszyscy, że to jest jej ostatni rok na turze. Nie wiem, szczerze mówiąc, o co jej chodziło, bo nawet nie miałyśmy w ogóle żadnych interakcji, które mogłyby spowodować, że ona by tak do mnie powiedziała.
- A ty byłaś zdziwiona, że ona zakończyła to spotkanie?
- Tak, bo nie wiedziałam nawet z czym ma problem, bo miała ten medical time-out (przerwę medyczną) poza kortem, więc nie wiedziałam właściwie, czy ma kontuzję, czy po prostu potrzebuje chwili przerwy i nie spodziewałam się, że...
- Powiedziała też, że byłaś "nieszczera w związku z jej kontuzją"
- Nie miałam nawet kiedy, bo po prostu spytałam się, czy wszystko jest OK, bo właśnie nie wiedziałam co to za kontuzja. Zadałam pytanie, więc tutaj nie było ani żadnego stwierdzenia i niczego, co mogłoby spowodować, że byłabym nieszczera.
- A może jej chodziło o twoją przerwę toaletową, bo długo cię nie było, kibice zaczęli buczeć. Może to ją zdenerwowało?
- Nie wiem, nie będę gdybać, ale generalnie zazwyczaj na turniejach jak wychodzimy i mamy czas na przebranie ubrania, to mamy na to pięć minut i ja tutaj spytałam się pani, która mnie eskortowała, ile mam czasu. Ona mi tego nie powiedziała. Powiedziała, że tutaj nie liczą czasu i że po prostu mam wyjść wtedy, kiedy uważam. Więc ja po prostu użyłam ten czas, żeby się przebrać, żeby się schłodzić i wróciłam na kort i nie wiedziałam, ile czasu minęło, ale nie zrobiłam nic wbrew przepisom, więc nie wiem do końca, o co chodziło z tą sytuacją.
- A reakcje trybun słyszałaś. Jak wróciłaś, były z jednej strony oklaski, z drugiej buczenie.
- To słyszałam, ale nie brałam tego do siebie, bo nie jest łatwo grać w takich warunkach i ogólnie w tej temperaturze, więc po prostu skupiałam się na tym, co jest dla mnie najważniejsze, żeby wrócić jak w najlepszej dyspozycji na kort. I jeśli kibice się zirytowali, to z jednej strony rozumiem, z drugiej strony nie mamy to wpływu, więc po prostu skupiałam się na sobie.
- Danielle narzekała, że nie było w ogóle zimnej wody na korcie, mimo upału. Czy rzeczywiście też taki problem dostrzegłaś?
- Ta woda, która jest z tych dozowników jest zimna, może nie jest lodowata, ale jest zimna, więc nie wiem, co opowiedzieć.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Siatkarki z pełnym luzem, przyjemnie się na to patrzy. Oby kolejne szybkie dwa sety i odpoczynek przed kolejnym meczem.
Bardzo mi brakuje naszych piłkarzy ręcznych na IO. Szkoda, że sukces jednego pokolenia został totalnie zaprzepaszczony i polska piłka ręczna wróciła na dno.
Bardzo mi brakuje naszych piłkarzy ręcznych na IO. Szkoda, że sukces jednego pokolenia został totalnie zaprzepaszczony i polska piłka ręczna wróciła na dno.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Czy Amerykanin właśnie rzucał osobiste spod jajec ?? Ta dyscyplina sportu to jakieś nieporozumienie. Koszykówka 3x3... Pierwszy raz to oglądam i jestem w szoku. Na następnych igrzyskach koszykówka 1x1.
Charakterystyczna technika dla rodziny Barrych :) Mówił o tym nawet Noculak w transmisji. Ojciec tego zawodnika, Rick Barry grał w NBA i tak wykonywał wolne mając ponad 90% skuteczności. I nie, że był tam jakimś lawkowym, co wchodził na 2 minuty w meczu :) był bardzo dobrym zawodnikiem :)
A nasi oczywiście nie umieją na spokojnie. Prowadzą 17-12 i zaczynają się ścigać, który popełni głupszy błąd. Dobrze, że koniec końców Amerykanie okazali się jeszcze słabsi
A Karen Collins, będąca świeżo po udarze i kontuzji, właśnie sobie jak nigdy nic pocina w debla. Szybko doszła do siebie
A nasi oczywiście nie umieją na spokojnie. Prowadzą 17-12 i zaczynają się ścigać, który popełni głupszy błąd. Dobrze, że koniec końców Amerykanie okazali się jeszcze słabsi
A Karen Collins, będąca świeżo po udarze i kontuzji, właśnie sobie jak nigdy nic pocina w debla. Szybko doszła do siebie
Nigdy nie widziałem Amerykanów tak słabo grających w koszykówkę. Prosto z ulicy ich wzięli czy kto to jest ? Czy to co widziałem to nie była koszykówka ?
Kiedy rozgrywki w pici polo na małe bramki i bierki podwodne ? Kiedyś to były jaja, ale teraz naprawdę coraz głupsze dyscypliny wymyślają multiplikując już istniejące.
Kiedy rozgrywki w pici polo na małe bramki i bierki podwodne ? Kiedyś to były jaja, ale teraz naprawdę coraz głupsze dyscypliny wymyślają multiplikując już istniejące.
Boguski to wielki pod tym koszem, ale czasami jest zagubiony jak dziecko. Zupełnie nie ogarnia gdzie jest piłka po rzucie, no i z tym swoim wzrostem zbiera się do niej 2 razy dłużej niż przeciwnicy, stąd często - mimo dryblasa pod koszem - nie zbieramy tych piłek.
Nieporozumienie? Jak Naismith przedstawił klasyczne zasady to też pewnie tak mówili. I podobnie było jak ABA wprowadzało rzut za trzy punkty.
Bardzo atrakcyjna dla oka, szybka, radosna dyscyplina, w przeciwieństwie do tradycyjnego 5x5, które jest już tak schematyczne i pełne taktyki, że zaczyna przypominać futbol amerykański i robi się nieznośne do oglądania.
Ważne zwycięstwo Polaków, udało się wykorzystać słabszą dyspozycję Amerykanów mimo podawania im tlenu głupimi stratami i błędami. Dobrze, że Fredette nie złapał rytmu, bo to wybitny strzelec, potrafi seryjnie zdobywać punkty.
Bogucki mocarz pod koszem, na drugim biegunie bardzo słaby dzisiaj Matczak. Sokół i Zamojski solidnie choć bez fajerwerków. Są jeszcze rezerwy potencjału.
Shaq O'Neal przyznał w biografii, że jeden z trenerów proponował mu, żeby spróbował rzucać osobiste spod jajek jak legendarny Rick Barry, ale Diesel stwierdził, że chyba go pogięło i nie będzie robił z siebie klauna. Moim zdaniem koszykarz powinien się wstydzić takiej techniki, ale z drugiej strony spudłował ponad 5 tysięcy osobistych w karierze, gdyby zdecydował się na zmianę techniki to może dorzuciłby ze 3 tysiące oczek i wyprzedziłby Chamberlaina w liczbie punktów w całej karierze w NBA.
Bardzo atrakcyjna dla oka, szybka, radosna dyscyplina, w przeciwieństwie do tradycyjnego 5x5, które jest już tak schematyczne i pełne taktyki, że zaczyna przypominać futbol amerykański i robi się nieznośne do oglądania.
Ważne zwycięstwo Polaków, udało się wykorzystać słabszą dyspozycję Amerykanów mimo podawania im tlenu głupimi stratami i błędami. Dobrze, że Fredette nie złapał rytmu, bo to wybitny strzelec, potrafi seryjnie zdobywać punkty.
Bogucki mocarz pod koszem, na drugim biegunie bardzo słaby dzisiaj Matczak. Sokół i Zamojski solidnie choć bez fajerwerków. Są jeszcze rezerwy potencjału.
Shaq O'Neal przyznał w biografii, że jeden z trenerów proponował mu, żeby spróbował rzucać osobiste spod jajek jak legendarny Rick Barry, ale Diesel stwierdził, że chyba go pogięło i nie będzie robił z siebie klauna. Moim zdaniem koszykarz powinien się wstydzić takiej techniki, ale z drugiej strony spudłował ponad 5 tysięcy osobistych w karierze, gdyby zdecydował się na zmianę techniki to może dorzuciłby ze 3 tysiące oczek i wyprzedziłby Chamberlaina w liczbie punktów w całej karierze w NBA.
Ge(L)o pisze:Ta dyscyplina sportu to jakieś nieporozumienie. Koszykówka 3x3... Pierwszy raz to oglądam i jestem w szoku. Na następnych igrzyskach koszykówka 1x1.
Nie wiem co Ci nie pasuje, bardzo emocjonująca dyscyplina, w dodatku z wieloma zwrotami akcji, no i Polacy się w tym liczą (na IO gra tylko 8 drużyn).
3x3 bardzo fajnie się rozwinęła już parę lat temu, jest turniejów etc., zaletą jest to, że boisko można ustawić praktycznie wszędzie (w centrum miasta np., jak na Pl. Zamkowym w Lublinie rok temu).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Chodzi mi o udziwnianie już istniejących dyscyplin sportowych albo mieszanie kilku różnych. W ten sposób można wymyślić piłkę nożną dwóch na dwóch i zrobić z tego dyscyplinę olimpijską.
A poziom tej "koszykówki" był dramatyczny. Masa niecelnych rzutów, chaos, strata za stratą. Na jeden kosz to można grać na podwórku, ale robić z tego dyscyplinę olimpijską tego nie rozumiem. Tych Amerykanów to chyba prosto z baru wzięli.
A poziom tej "koszykówki" był dramatyczny. Masa niecelnych rzutów, chaos, strata za stratą. Na jeden kosz to można grać na podwórku, ale robić z tego dyscyplinę olimpijską tego nie rozumiem. Tych Amerykanów to chyba prosto z baru wzięli.
12 sekund na akcję, dwukrotnie mniej niż standardowo powoduje wykonywanie wielu rzutów z nieprzygotowanych pozycji. Do tego rzut z dystansu jest dwa razy więcej warty niż spod kosza, w standardzie "tylko" o 150%, więc rzuty zza linii przez ręce są normą. Każdym zdaniem potwierdzasz, że totalnie nie rozumiesz tej dyscypliny :)
No strat rzeczywiście było więcej niż zwykle, ale i w 5x5 takie mecze się zdarzają.
No strat rzeczywiście było więcej niż zwykle, ale i w 5x5 takie mecze się zdarzają.
Ge(L)o pisze:A poziom tej "koszykówki" był dramatyczny. Masa niecelnych rzutów, chaos, strata za stratą.
No na tym to polega, że gra jest szybka, a nie kozłowanie 16 sekund w miejscu.
Poza tym po jednym meczu (dosyć chaotycznym) trochę niesprawiedliwy hejt :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
I zawsze jest to jakaś forma koszykówki ale nie na moje nerwy. Natomiast nie zrozumiem breakingu na Igrzyskach.
Co do łączonych dyscyplin to masz taką, Teqball czyli siatkonoga na zakrzywionym stole do pingponga ;)
W Paryżu jeszcze nie ma ale w zeszłym roku na Igrzyskach Europejskich w Krakowie już medale rozdano.
Co do łączonych dyscyplin to masz taką, Teqball czyli siatkonoga na zakrzywionym stole do pingponga ;)
W Paryżu jeszcze nie ma ale w zeszłym roku na Igrzyskach Europejskich w Krakowie już medale rozdano.
No mówię, zaraz będą bierki podwodne i cymbergaj.
I znówu ciężary. Póki co zdecydowanie najsłabszy mecz Igi w turnieju, psuje co się da zepsuć.
Póki co to najsłabszy mecz Świątek od lat. Gdyby to była Radwańska czy Hurkacz to byłoby po meczu. Świątek teoretycznie może jeszcze odbić się od dna w drugim secie, ale wygląda to fatalnie.
Richie Faulkner:
Dopiero włączyłem i załapałem się na dwie ostatnie piłki seta. Aż tak źle z grą? Wynik dramatycznie wygląda.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz