Inne sporty
Re: Inne sporty
Ta ostatnia walka niesamowita ) max 1-2 trafienia różnicy w każdej, a Martyna trzema do przodu :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Jednak trener ma łeb, że tej nie zmienił.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Dodajmy, ze w turnieju tenisowym nie ma już Coco Gauff. Przegrała w 3 rundzie.
Co do drabinki Igi, to jesli dzisiaj wygra, to w 1/4 ma Danielle Collilns, a w półfinale kogoś z trójki: Kerber, Navarro (11), Quinwen Zengh (6).
Co do drabinki Igi, to jesli dzisiaj wygra, to w 1/4 ma Danielle Collilns, a w półfinale kogoś z trójki: Kerber, Navarro (11), Quinwen Zengh (6).
Ostatnio zmieniony 30 lipca 2024, o 14:31 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
o 15:50 półfinał vs FRA
edit: kto ma TT (X), polecam obserwowanie konta https://x.com/LukaszBok
Jak nie ma czasu na obserwowanie wszystkiego to tam momentalnie wpadają info i update'y :)
"Paweł Tarnowski liderem po czterech wyścigach w żeglarskiej klasie IQFoil!"
"Paweł Tarnowski wiceliderem po sześciu wyścigach w żeglarskiej klasie IQFoil"
edit: kto ma TT (X), polecam obserwowanie konta https://x.com/LukaszBok
Jak nie ma czasu na obserwowanie wszystkiego to tam momentalnie wpadają info i update'y :)
"Paweł Tarnowski liderem po czterech wyścigach w żeglarskiej klasie IQFoil!"
"Paweł Tarnowski wiceliderem po sześciu wyścigach w żeglarskiej klasie IQFoil"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Szpadzistki jakoś bez pomysłu na te Francuzki.
Wygląda na to, że pozostanie walka o brąz.
Wygląda na to, że pozostanie walka o brąz.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ciekawe jak długo ten trener szpadzistek będzie wystawiać zdecydowanie najgorszą naszą zawodniczkę, a trzymać na ławce najlepszą (Klasik doszła najdalej w turnieju indywidualnym, a z Amerykankami wygrała swoją walkę).
Chociaż może jak to napisałem, to znów ta nasza się zmobilizuje :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Kolejny organizacyjny popis francuzów, no brawo! :)
EDIT: Ja pierdolę, hahahah :D
EDIT: Ja pierdolę, hahahah :D
Powinni tej Jareckiej ze dwa medale dać za to co odwaliła w końcówce :)
Brawo!
Brawo!
Ja pierdzielę, ale epicka końcówka!! W szoku jestem! :)
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Najpierw niech jej zamówią coś do jedzonka, bo widziałem, że z posiłkami to tam kiepsko. Podobno zdarza się wcinać sam ryż, bo wszystkiego brakuje :)
Ale tak, ogromne brawa, nerwy ze stali w końcówce.
Ale tak, ogromne brawa, nerwy ze stali w końcówce.
Ktoś na TT dobrze napisał. Była jednostka czasu jedna Wenta, to teraz bedzie jedna Jarecka :)
Flagg pisze:Ciekawe jak długo ten trener szpadzistek będzie wystawiać zdecydowanie najgorszą naszą zawodniczkę, a trzymać na ławce najlepszą (Klasik doszła najdalej w turnieju indywidualnym, a z Amerykankami wygrała swoją walkę).
Mówili wcześniej że jak raz w turnieju zrobisz zmianę to już taki skład musi grać do końca. Więc Klasik nie mogła już grać.
Po tym wale sędziowskim i sposobie w jaki to próbowano załatwić (wymuszanie na polskim trenerze żeby przyznał że wynik jest prawidłowy), myślałem że tam pojadę robić palenie samochodów.
Na szczęście ostatecznie sytuacja dodała epickości wywalczonemu medalowi.
Richie Faulkner:
"Ola, 4 sekundy, dasz radę!"
Te słowa przejdą do historii polskiego olimpizmu.
Co ciekawe komuś zależało, żeby Jarecka nie pojechała na IO, co dodaje jeszcze więcej dramatyzmu sytuacji.
https://eurosport.tvn24.pl/szermierka/i ... tory.shtml
Te słowa przejdą do historii polskiego olimpizmu.
Co ciekawe komuś zależało, żeby Jarecka nie pojechała na IO, co dodaje jeszcze więcej dramatyzmu sytuacji.
https://eurosport.tvn24.pl/szermierka/i ... tory.shtml
Jak to w Polsce, największymi halmulcowymi każdego sportu są jego właśni działacze.
Richie Faulkner:
Już wiem dlaczego moja przesyłka utknęła w miejscu, dzieki xD btw. Ja tam czekam na mecz siatkarzy jutro.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Brąz w Chinach jest chyba właściwie pomijany. To my się jaramy każdym krążkiem. Potęgi to tylko patrzą czy złotych medali uzbierali 15 , 20 czy 30.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Iga faktycznie nie wyglądała dziś jakoś zjawiskowo, a jutro szykują się większe ciężary z Collins. Miała ta Chinka niezły młotek w ręce.
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Collins na mączce nigdy nic nie osiągnęła. Dodatkowo jest przeciwniczką dobrze znaną Idze. Obstawiam łatwiejszy mecz niż dzisiaj, o ile dach będzie otwarty.
Richie Faulkner:
RadeKas pisze:Jak to w Polsce, największymi halmulcowymi każdego sportu są jego właśni działacze.
Jak często powtarza się ten schemat. Polscy działacze sportowi albo nie mają pojęcia o robocie jak Majewski, albo są żywcem wyjęci z PRL jak Lato czy Kulesza.
Dlatego w 40 milionowym rozwiniętym kraju, w którym mamy śnieżną zimę i ciepłe lato, góry i morze, co 2 lata cieszymy się z pojedynczych krążków na igrzyskach i przeżywamy trzy mecze grupowe reprezentacji piłkarskiej.
Czasem zdarzy się jakieś niesamowite pokolenie jak szczypiorniści Wenty, którzy swoją drogą też mieli przeboje ze związkiem (polecam biografię Tkaczyka).
Potęgami jesteśmy chyba tylko w żużlu, w którym dosłownie kilka nacji jest w stanie wystawić konkurencyjną parę zawodników na mistrzostwa świata i w siatkówce, którą na poważnie uprawia się może w kilkunastu państwach.
Życie polskiego kibica to ciągła nadzieja. Nawet rozgrywki dla najmłodszych nazywa się często Pucharem albo Turniejem Nadziei Olimpijskich. Czaicie? Nie rozgrywki mistrzowskie, tylko rozgrywki "nadziei".
O to to.
Problemem polskiego sportu nie są leniwi sportowcy czy brak talentów. Problemem jest to, że w zdecydowanej większości związków sportowych siedzi grupa kolesi, dla których najważniejsze jest nachapac się, pozałatwiać swoje interesy i przepychać swoich pupili. Szermierka, Kolarstwo, podnoszenie ciężarów, judo, zapasy, boks to tylko niektóre z wielu, wielu przykładów. O aferach w polskich związkach to można by pewnie 10-tomowa encyklopedie napisać.
Nasz kraj ma spokojnie potencjał, żeby co 4 lata robić w okolicach 20 medali, może nawet więcej. No ale to się nie wydarzy, dopóki priorytetem ludzi którzy zarządzają tym sportem nie będą zawodnicy i sukcesy, a prywata i hajs.
EDIT: Pięknie i koncertowo nasi spaprali mecz 3x3.
Problemem polskiego sportu nie są leniwi sportowcy czy brak talentów. Problemem jest to, że w zdecydowanej większości związków sportowych siedzi grupa kolesi, dla których najważniejsze jest nachapac się, pozałatwiać swoje interesy i przepychać swoich pupili. Szermierka, Kolarstwo, podnoszenie ciężarów, judo, zapasy, boks to tylko niektóre z wielu, wielu przykładów. O aferach w polskich związkach to można by pewnie 10-tomowa encyklopedie napisać.
Nasz kraj ma spokojnie potencjał, żeby co 4 lata robić w okolicach 20 medali, może nawet więcej. No ale to się nie wydarzy, dopóki priorytetem ludzi którzy zarządzają tym sportem nie będą zawodnicy i sukcesy, a prywata i hajs.
EDIT: Pięknie i koncertowo nasi spaprali mecz 3x3.
Ech, ten mecz to pokaz jak oddać wygrany mecz.
Nasi od pewnego moment nic nie zbierali. A do tego łapli głupie faule.
Szkoda, bo mecz był spokojnie do wygrania.
Natomiast dziewczyna z Lublina wygrała w boksie. Nie znam się na tym sporcie, ale mam wrażenie,.że wygrała bardziej pewnością siebie niż faktyczną liczbą trafionych ciosów :D
Nasi od pewnego moment nic nie zbierali. A do tego łapli głupie faule.
Szkoda, bo mecz był spokojnie do wygrania.
Natomiast dziewczyna z Lublina wygrała w boksie. Nie znam się na tym sporcie, ale mam wrażenie,.że wygrała bardziej pewnością siebie niż faktyczną liczbą trafionych ciosów :D
Kargolo pisze:Potęgami jesteśmy chyba tylko w żużlu, w którym dosłownie kilka nacji jest w stanie wystawić konkurencyjną parę zawodników na mistrzostwa świata i w siatkówce, którą na poważnie uprawia się może w kilkunastu państwach.
No nie, siatkówka to popularny na świecie sport. Może nie tak jak futbol ale powszechny. To nie niszowy żużel czy szybownictwo. No ale nawet w tej siatkówce pomimo bardzo wysokiego poziomu od jakichś 20lat, to ostatni medal igrzysk mamy sprzed blisko pół wieku...
Flagg pisze:Problemem polskiego sportu nie są leniwi sportowcy czy brak talentów.
[...]
.
No jednak jest trochę niedobór talentów, bo dobrobyt rośnie, a nie mamy na całe szczęście wielu imigrantów. Polska młodzież od pewnego czasu nie musi nic udowadniać, ani o nic walczyć. W krajach najbogatszych to właśnie dzieciaki z rodzin imigranckich są często materiałem na sportowców. Chcą zmienić los swój i swoich często ubogich rodzin, a te rodziny niekiedy ich w tym wspierają. Szczególnie to widać po reprezentacjach piłkarskich Francji, Szwajcarii czy Niemiec.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
kibicLBN pisze:No jednak jest trochę niedobór talentów, bo dobrobyt rośnie, a nie mamy na całe szczęście wielu imigrantów. Polska młodzież od pewnego czasu nie musi nic udowadniać, ani o nic walczyć. W krajach najbogatszych to właśnie dzieciaki z rodzin imigranckich są często materiałem na sportowców. Chcą zmienić los swój i swoich często ubogich rodzin, a te rodziny niekiedy ich w tym wspierają. Szczególnie to widać po reprezentacjach piłkarskich Francji, Szwajcarii czy Niemiec.
Ja nas nawet nie porównuje do takich potęg, również gospodarczych jak Niemcy, Francja czy Wielka Brytania. Te kraje co 4 lata robią 40 medali i więcej. I to się nie dzieje od kilku lat, tylko kilkudziesięciu, wiec nie da się wszystkiego zrzucić na imigrantów. Ale takie kraje jak Włochy czy Hiszpania wcale nie są od Polski jakoś znacznie bogatsze, o ile są, a biją nas na głowę. Włosi to w ogóle przeżywają prawdziwy rozkwit w bardzo wielu dyscyplinach i pewnie napływ emigrantów ma na to wpływ (głównie w LA), ale też nie byłoby tych sukcesów bez systemowego szkolenia i stawiania na sport. I jak sobie popatrzysz na tych medalistów i ogólnie włoskie postacie sportu, to, poza LA, raczej nie wyglądają oni jak Ci, co przypływają na plażę pontonami. Włosi od lat są potęgą choćby w pływaniu, szermierce, wioślarstwie, kolarstwie. Hiszpanie podobnie, choć jednak na mniejszą skalę. Ba, nawet Ukraina regularnie na letnich IO kręciła się w okolicach 20 medali. Zresztą tu nawet nie chodzi tylko o same medale. Dla nas wręcz sukcesem jest już wejście do TOP8, a w bardzo wielu dyscyplinach wysyłamy po prostu statystów (od razu zaznaczam, ze nie mam nic przeciwko, jeśli ktoś sobie awans wywalczył, to ma pełne prawo jechać, nawet jeśli zajmie ostatnie miejsce). Nie znalazłem klasyfikacji punktowej igrzysk, ale nie zdziwilbym się, jakby wyglądała ona jeszcze gorzej, niż ta medalowa