Żużel LIVE - shoutbox meczowy

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Blinki
Junior

Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy

#2426 Postautor: Blinki » 28 lipca 2024, o 21:53

No to po Lamparcie.
Już u nas gwiazdorzył, teraz tylko pokazuje, że jest nie dojrzałym "dzieciakiem"
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2427 Postautor: papi » 28 lipca 2024, o 21:55

Trojanowski się czepiał, teraz Baron się czepia. Nie spodziewam się żadnej refleksji ze strony Wiktora

ezbeg
Trener

#2428 Postautor: ezbeg » 28 lipca 2024, o 22:00

Wtedy Trojanowski był tym złym, bo "ograniczał" Wiktora. Czekamy na zarzuty do trenera, że nie daje szans.

Flagg
Trener

#2429 Postautor: Flagg » 28 lipca 2024, o 22:00

Podstawowe pytanie, kto miałby go zastąpić?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2430 Postautor: RadeKas » 28 lipca 2024, o 22:01

Flagg pisze:Podstawowe pytanie, kto miałby go zastąpić?

Inny Wiktor pewnie :cool: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2431 Postautor: papi » 28 lipca 2024, o 22:02

ten sezon pokazuje, że zawodnicy wklejeni z przypadku potrafią robić punkty, więc pewnie się znajdzie kilku zagranicznych U24, którzy gorzej od Wiktora nie pojadą

blajar
Trener

#2432 Postautor: blajar » 28 lipca 2024, o 22:07

Po takich słowach Barona, to prędzej tam chyba kij od szczotki na motor posadzą, niż Lamparta podpiszą.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2433 Postautor: Gelo » 28 lipca 2024, o 22:09

Nie widziałem tak wkurzonego Barona nigdy. Wiktor ma ciepło

rumburaquee
Zawodowiec

#2434 Postautor: rumburaquee » 28 lipca 2024, o 22:10

Bitka była w transmisji meczu czy magazynu? Bo nie wiem co jutro oglądać:)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2435 Postautor: tezetomaniak » 28 lipca 2024, o 22:11

blajar pisze:Po takich słowach Barona, to prędzej tam chyba kij od szczotki na motor posadzą, niż Lamparta podpiszą.
Oby. Tego drewna nie da się oglądać, a jak pomyślę ile mu płacą to moja polaczkowa dusza płacze. Czas, żeby Bożi utrzymywała rodzinę z Instagrama :)

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#2436 Postautor: Blinki » 28 lipca 2024, o 22:11

Janowski o rolnikach z Leszna
"Maciej Janowski postanowił zabrać głos w tej sprawie i otwarcie skrytykował leszczyńską publiczność. – Wiedzieliśmy właściwie, czego się spodziewać, byliśmy na to gotowi. Już w przeszłości działy się różne rzeczy. W Lesznie nigdy kibice nigdy nie byli zbyt rozwinięci, jeśli chodzi o kulturę na stadionie – powiedział w media center kapitan Betard Sparty Wrocław."
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#2437 Postautor: Hayden » 28 lipca 2024, o 22:12

rumburaquee pisze:Bitka była w transmisji meczu czy magazynu? Bo nie wiem co jutro oglądać:)

Meczu, zaraz po zakończeniu 15. biegu
Motor mocny

Flagg
Trener

#2438 Postautor: Flagg » 28 lipca 2024, o 22:13

Równie dobrze wypowiedz Barona może mieć na celu zmotywowanie Lamparta, żeby się ogarnął. Powiedział to chyba Cegielski. Baron wie, ze oni Wiktora potrzebują w tym sezonie. Potrzebują jego punktów, bo Lewandowski i Kawczynski w każdym meczu na Kupca i Halkiewicza jeździć nie będą.

Ja bym wcale nie był taki pewny, ze Lampart w przyszłym roku nie będzie jeździć w Toruniu

A jeśli nawet odejdzie, to pewnie w Rzeszowie przyjmą go z otwartymi rękoma :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2439 Postautor: Gelo » 28 lipca 2024, o 22:30

No nie. To koniec Wiktora w Apatorze. Albo koniec Barona w co nie wierzę. Według mnie dzisiejszym wystąpieniem Baron zamknął karierę Lamparta w Toruniu

ezbeg
Trener

#2440 Postautor: ezbeg » 28 lipca 2024, o 22:35

Baron tak się dotychczas nie wypowiadał. Fakt, w Unii Leszno nie miał za bardzo okazji a nawet jak przyszły cięższe czasy to tłumaczył to inaczej.

Karamba
Kadrowicz

#2441 Postautor: Karamba » 28 lipca 2024, o 22:40

dajcie spokój nie niszczmy dobrego planu na przedłużenie Pawełka i Lampka w Toruniu.

Flagg
Trener

#2442 Postautor: Flagg » 28 lipca 2024, o 22:56

Dlatego mówię, dla mnie jest to przede wszystkim próba wstrząśnięcia Lampartem w kontekście reszty sezonu, gdzie Apator po prosto go potrzebuje, żeby walczyć o medale. A zakładam, że jednak taki jest tam cel. Rezerwami zwykłymi w postaci Lewandowskiego czy Kawczynskiego raczej tego nie osiągną. Krok desperacki, ale skoro wszystkie inne zawiodły...

I spoko, bardzo możliwe, że dla Wiktora to ostatni sezon w Toruniu. Ale wciąż pozostaje kwestia alternatywy. Wiem, ze taki Cook działa na wyobraźnię, ale to jest raczej jednostkowy przypadek. Do tego jestem niemal pewien, ze Cook śmiga na sprzęcie klubowym. Nie wiem też, kogo ma tam za mechaników, czy swoich, czy ktoś pomaga. Taki układ też nie trwa wiecznie

W tym momencie Lampart jest 5 U-24 w lidze. Nieco gorszy od Rew, lepszy od Kvecha, Pludry i MIśkowiaka. PO sezonie U-24 na pewno będą szukać Włókniarz i GKM. Stal pewnie zostanie z MIśkiem, Falubaz pewnie zatrzyma Kvecha. Motor, Sparta wiadomo. W przypadku awansu u-24 potrzebować będzie też Bydgoszcz i Ostrów. Rybnik ma Bloedorna. Jeśli awansuje, pewnie zostanie, jesli nie awansuje - jest do wziecia.

Z zawodników wchodzących w U-24 mamy Bartkowiaka, Stojanowskiego, Szostaka, Grzelaka i Sadurskiego. Do tego jest Bloedorn w Rybniku, jest Gusts w Sparcie, Brennan w Wybrzeżu, Basso w Łodzi. I w sumie to tyle.

z tego całego grona wydaje się, ze jedynie Bloedorn, Gusts i Szostak są w stanie coś zrobić w Elidze. Aczkolwiek nie wiem jak wygląda sytuacja konktraktowa Gustsa.

Tak, wiem, ze jest opcja z PRzyjemskim, ale Toruń musi liczyć się z tym, ze Bydgoszcz awansuje.

Ja nie stawiam tezy, że Apator musi zostawić Lamparta, bo nie ma alternatyw. Poddaje to jedynie pod dyskusję. Przedstawiłem potencjalnych kandydatów i ciekaw jestem Waszego zdania :) Biorąc pod uwagę, ze nie tylko Toruń bedzie chetny ich podpisać.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2443 Postautor: kibicLBN » 29 lipca 2024, o 05:44

Moim zdaniem sytuacja Lamparta jest opłakana w Toruniu już od kilku tygodni. Widać to było nawet po tym jak szybko wstawiano za niego rezerwy taktyczne. W sytuacji gdy Przedpełski i lampart mieli po trzy punkty, zdobyte dwóch biegach, zawsze zastępowane był Lampart. Po wczorajszych słowach barona to się spina w jedną całość, Wiktor nie wykazywał żadnej inicjatywy, więc w takim przypadku, dawano mu mniej zaufania. Od kiedy tylko pamiętam obu braci lampartów, miałem za osoby, o wątpliwej wartości intelektualnej. Nie wiem czy pamiętacie ten słynny wywiad, jak Wiktor przyznał się że podniósł nogę z haka i kopnął w rywala bo inni też tak robią. Oprócz mnie znajdzie się z 10 osób które wymienią jeszcze pięć podobnych przykładów na głupotę Wiktora. No i te czynniki między innymi powodują że Wiktor jest żużlowcem jakim jest, który nie potrafi od kilku lat rozwinąć swoich umiejętności. Przypomnijcie sobie jego najlepsze występy sprzed lat trzech czy pięciu i powiedźcie gdzie tu jest progres, bo ja nie widzę żadnego. A przecież to jest raptem 23-letni bodajże chłopak.
Popełnia nadal tyle samo błędów na dystansie co popełniam, nadal nie potrafi tak naprawdę atakować rywali, tak jak potrafił wystartować i czasem to dowieźć, tak nadal jest kropka w tej chwili jego atutem jest wiek poniżej 24 lat, polskie obywatelstwo, i mała liczba żużlowców nawet na tak przeciętnym poziomie. Spójrzcie na niego i jakie dajecie na mu szansę, że ten chłopak będzie w stanie, w ciągu najbliższych 5 lat robić średnią w Elizę, na poziomie 2.0 kropka w mojej ocenie szanse są mniejsze niż 1%.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2444 Postautor: Perez » 29 lipca 2024, o 07:01

Ale taki Gusts na u24 brałbym w ciemno gorszy od Lamparta nie będzie a może być tylko lepszy.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2445 Postautor: Gelo » 29 lipca 2024, o 07:39

Na sprzęcie i z mechanikami Bewleya. Ma chłopak talent ale za często łapie kontuzje.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#2446 Postautor: kdsz » 29 lipca 2024, o 07:55

W magazynie Eleven Adam Krużyński zapowiadał, że prawdopodobnie przedłużą umowę z Wiktorem. Z drugiej strony w trakcie quizu, gdy uczestnicy szeregowali zawodników U24, ze złośliwym uśmiechem powiedział coś takiego "Wpisz Pludrę na końcu, a nad nim naszego". Raczej nie świadczy to o mocnej pozycji Lamparta w Apatorze. Jeśli Baron uprze się, żeby go wyrzucić, to nikt się Rejtanem nie położy.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Haron90
Kadrowicz

#2447 Postautor: Haron90 » 29 lipca 2024, o 09:00

Jaki Wiktor jest każdy widzi. Naprawdę nie ma się co łudzić, że coś z niego będzie. Ot taki bananowy chłopiec, co się nigdy o hajs nie musiał martwić, wszystko zawsze podane na tacy. Ja się tylko cieszę, że nie muszę oglądać jego osoby, jego baboli i jego braku myślenia w naszych barwach. Niech sobie będzie zarozumiałym, buńczucznym bachorem w Toruniu.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#2448 Postautor: kdsz » 29 lipca 2024, o 09:19

@Haron90
Myślę podobnie. Lampart miał bardzo duży wkład w awans Motoru i utrzymanie ekstraligi. Fajnie pojechał w rewanżowym meczu finałowym ze Stalą w 2022. Bez jego solidnych punktów nie byłoby pierwszego mistrzostwa. Ale plusy nie mogą przesłaniać minusów. Na luzie daleko się nie zajedzie. Wcześniej czy później wyłazi brak profesjonalizmu. Motto "Nie wiem, nie zastanawiałem się nad tym" nie przystoi zawodowemu sportowcowi.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

KDS
Junior

#2449 Postautor: KDS » 29 lipca 2024, o 10:32

Mimo wszystko Lampart ma 5. najlepszą średnią wśród zawodników regularnie jeżdżących na pozycji U24. Z czego jeden z tych przed nim (Mads Hansen) kończy w tym roku wiek U24.

Jestem przekonany, że Lampart w przyszłym roku wciąż będzie jeździł w Ekstralidze. Jestem też przekonany, że będzie to jego ostatni sezon na tym poziomie.

Haron90
Kadrowicz

#2450 Postautor: Haron90 » 29 lipca 2024, o 10:42

KDS pisze:Mimo wszystko Lampart ma 5. najlepszą średnią wśród zawodników regularnie jeżdżących na pozycji U24. Z czego jeden z tych przed nim (Mads Hansen) kończy w tym roku wiek U24.

To jest akurat świadectwo nie tyle poziomu umiejętności Lamparta, a opłakanego stanu nowego pokolenia zawodników.