Żużel w TV
Re: Żużel w TV
Typowe pieprzenie w naszym piekiełku. Każdy wie, że sytuacja z tunerami to patola. Rusiecki płonie przed tv bo wie, że jego klub leci, ale żaden nie powie wprost co jest zjebane i przez kogo. Jak zwykle brak jaj aby wskazać palcem i pociągnąć do odpowiedzialności. Jak ma być lepiej?
Ja tam się cieszę, że coraz częściej w w telewizji na żywo mówi się o tym jaka patologia powstała w świecie żużlowych tunerów. Tak być nigdy nie powinno i im częściej o tym będzie mowa tym większa szansa, że normalność kiedyś wróci.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Pewnie że dobrze. Miałem na myśli to, że za słabo z nimi jadą. Pieprzą farmazony bez konkretów.
Hayden pisze:Benz pytający MJJa czy zna Adama Małysza, bo ten jadł bułkę z bananem a Jensen lubi jeść marchewkę... Matko Boska
Sky Jumper nie powiem, uśmiałem się :D
Tak po wczorajszych meczach, gdzie kilka zwycięstw było o pół koła i wszystko ładnie pokazała fotokomórka chwyciła mnie nostalgia i refleksja. Jeszcze 2 czy 3 lata temu sędzia oglądał 10 powtórek i nie miał pewności, a kiedyś i powtórek nie miał. Czas biegu mierzył Pan Henio czy Miecio stoperem gdzie biorąc pod uwagę refleks na starcie i mecie wyścigu - te czasy mogły być zakłamane nawet ponad pół sekundy. Technologie które weszły do lekkiej atletyki jeszcze w ubiegłym stuleciu...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Ale o falstarcie wciąż nie decyduje technologia, tylko oglądamy 10 razy powtórkę i patrzymy, czy opona musnęła powiewającą na wietrze gumkę od majtek ;)
KDS pisze:Ale o falstarcie wciąż nie decyduje technologia, tylko oglądamy 10 razy powtórkę i patrzymy, czy opona musnęła powiewającą na wietrze gumkę od majtek ;)
Ale ty chcialbys to zmienic? Biegacze od 200 lat startuja na huk z pistoletu (coz z tego ze z glosnika :) )
To niepopularna opinia wśród żużlowych tradycjonalistów, ale tak. Gdyby to ode mnie zależało, to zmieniłbym to.
W innych motosportach świetnie sobie radzą bez tego. Nikt chyba sobie nie wyobraża, jak w F1 przed zawodnikiem na pole position rozciągana jest jakaś gumka.
W innych motosportach świetnie sobie radzą bez tego. Nikt chyba sobie nie wyobraża, jak w F1 przed zawodnikiem na pole position rozciągana jest jakaś gumka.
KDS pisze:To niepopularna opinia wśród żużlowych tradycjonalistów, ale tak. Gdyby to ode mnie zależało, to zmieniłbym to.
No tak, tyle ze w innych motosportach nigdy na gumke nie startowali. To taki nasz folklor, tradycja, duma bym powiedzial nawet :)
W F1 trudno się czołgać jednak a u nas w żużlu najlepsze jest jak kierownik startu macha łapami ,żeby dany żużlowiec stanął bliżej taśmy po czym i tak się odsuwa 9 na 10 .
Folklor, tradycja, owszem. Dlatego rozumiem przywiązanie do tego wynalazku.
Ale dla mnie to przede wszystkim narzędzie do zapobiegania falstartom. Narzędzie dość prymitywne i podatne na kontrowersje, które mogą wypaczać wynik spotkania:
- dotknął, czy nie dotknął?
- pierwszy dotknął zawodnik X czy Y?
Jeśli można by je wymienić na coś nowocześniejszego, pozbawionego tych wad, to nie miałbym problemu.
Ale dla mnie to przede wszystkim narzędzie do zapobiegania falstartom. Narzędzie dość prymitywne i podatne na kontrowersje, które mogą wypaczać wynik spotkania:
- dotknął, czy nie dotknął?
- pierwszy dotknął zawodnik X czy Y?
Jeśli można by je wymienić na coś nowocześniejszego, pozbawionego tych wad, to nie miałbym problemu.
KDS pisze:Jeśli można by je wymienić na coś nowocześniejszego, pozbawionego tych wad, to nie miałbym problemu.
Ja tez, tylko tak sobie mysle, ze jakby sie wzial za to jakis ultraczuly "speed sensing equipment" to by kazdy wyscig byl restartowany 10 razy zanim by poszedl rowno.
KDS pisze:To niepopularna opinia wśród żużlowych tradycjonalistów, ale tak. Gdyby to ode mnie zależało, to zmieniłbym to.
Już widzę oczami wyobraźni jak "Mrówa" łazi od bolidu do bolidu i ustawia Hamiltona czy innego Verstappena
go! pisze:KDS pisze:Jeśli można by je wymienić na coś nowocześniejszego, pozbawionego tych wad, to nie miałbym problemu.
Ja tez, tylko tak sobie mysle, ze jakby sie wzial za to jakis ultraczuly "speed sensing equipment" to by kazdy wyscig byl restartowany 10 razy zanim by poszedl rowno.
10 razy to nie, bo wcześniej wszyscy byliby już wykluczeni. Aby przyspieszyć tempo rozgrywania meczów, można by nawet rozważyć puszczanie każdego biegu i wykluczanie za falstart dopiero po jego zakończeniu. Tak jak w przypadku przekroczenia linii wewnętrznej dwoma kołami.
Gdy wejdą elektryki sędzia będzia miał pilot i możliwość wyłączenia prądu w każdym motocyklu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Wcale nie trzeba elektryków. Silnik spalinowy też da się zdalnie wyłączyć 
go! pisze:KDS pisze:Jeśli można by je wymienić na coś nowocześniejszego, pozbawionego tych wad, to nie miałbym problemu.
Oby Jarek Hampel zdążył zakończyć karierę przed wprowadzeniem tego, bo chłopina z nerwów wszystkie włosy sobie powyrywa. A nie, czekaj... ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
To poleci do Turcji, przeszczepi włosy i wyrwie.
- tezetomaniak
- Trener
KDS pisze:Wcale nie trzeba elektryków. Silnik spalinowy też da się zdalnie wyłączyć
Tylko nie mówcie Czarkowi, że w silniku spalinowym też jest prąd
tezetomaniak pisze:KDS pisze:Wcale nie trzeba elektryków. Silnik spalinowy też da się zdalnie wyłączyć
Tylko nie mówcie Czarkowi, że w silniku spalinowym też jest prąd
Rację miał ktoś pisząc, że tu roi się od idiotów. Opisałem swoją czarną wizję "rozwoju" żużla i nie ma znaczenia, że obecnie możliwości techniczne są zbliżone. Pewnie gdybym napisał, że w przyszłości słupki startowe zamiast taśmy będą miały promień lasera to odezwałoby się kilku pacanów, że obecnie też są podłączone do prądu.
Ja naliczyłem sześciu (nie przez przypadek ze wspólnym mianownikiem) więc bym nie przesadzał, że się roi. I uważaj, bo jesteś na celowniku i od jednego z sześciu ochoczo dostaniesz bana za słowo "idiota".
grzesieck pisze:Gelo i Czarek, piekna z was para naprawde
Nie projektuj na nas swoich nocnych fantazji.
- niespokojny
- Trener
Typowa reakcja psa Pawłowa. Nie ma argumentów i wiedzy więc broni się epitetami przez bolesnym dysonansem poznawczym.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:Typowa reakcja psa Pawłowa. Nie ma argumentów i wiedzy więc broni się epitetami przez bolesnym dysonansem poznawczym.
Do typowych zachowań w tym zakresie należy kwestionowanie faktu, że adwersarz użył argumentu, co właśnie zrobiłeś.