Kacper Kępa zdał licencje
mam nadzieje Gawrzyk, ze mowiac o tym "ze cos sie ruszy" w przyszlym roku, opierasz to na jakis solidnych podstawach. Nie chcialbym, zebys robil nadzieje kibicom mniej orientujacym sie w sprawach klubowych (mam nadzieje, ze dobrze mnie rozumiesz). Bo ja, jak nie spojrze to nie za bardzo to widze. Extraliga -nie stac nas (chociaz pewnie awansujemy
), a pierwsza liga w przyszlym sezonie, czy Sipma bedzie na tyle cierpliwa? a poza tym tak czy inaczej nawet na I lige potrzebny jeszcze jeden sponsor rowny Sipmie. Zeby znowu nie "wiazac konca z koncem" i zeby pod koniec sezonu nie bylo dylematow-awans sie oplaca czy nie? Ja osobiscie moge poczekac na awnas i 5 lat, jesli po prostu nas nie stac, oczywiscie jesli przez te 5 lat prezentowalibysmy solidny I-ligowy poziom. Ale jako niepoprawny optymista (mimo, ze z tego postu powialo pesymizmem - [realizmem?]), bede sciskal w niedziele kciuki z calej sily i na barazach tak samo.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Prócz zawodników TÅ» trenowaÅ‚ także Kacper KÄ™pa, który już za kilka dni zdaje egzamin na licencjÄ™ żużlowÄ…. Z treningu na trening widać postÄ™py w jeździe Kacpra, o którym można Å›miaÅ‚o powiedzieć, iż odziedziczyÅ‚ po ojcu „papiery na jazdÄ™”.
za http://www.przegladzuzlowy.pl
To jak to z ta licencja?W tym roku czy w przyszlym?Jest w ogole sens zdawac licencje w tym roku jeszcze?
za http://www.przegladzuzlowy.pl
To jak to z ta licencja?W tym roku czy w przyszlym?Jest w ogole sens zdawac licencje w tym roku jeszcze?
METHANOL ADVENTURE TEAM
- motorlublin
- Szkółkowicz
-
Gość
zdac to mysle ze zda, ale powiedzmy sobie szczerze, jesli wygramy z zieloną górą(mam nadzieje ze tak bedzie) to nie mamy juniorów na e-lige!!! taka jest prawda!! stachyra?? z kim on wygra w e-lidze?? z miedzinskim, m,rempałą, swiderskim, ząbikiem, miskiem? wątpie i to na pewno nie tylko ja, a co do I ligi to stachyra jest ok, ale jakby nie patrzec potrzeba sciagnaąć niestey jednego juniora do lublina ;(
Zawodnicy których wymieniłes to jest nie tylko czołówka polskiego żużla, ale także światowego. Oczywiście w swojej kategorii wiekowej.
Nie wiem kogo chciałbyś sciągać do Lublina kto miałby z nimi wygrywać
Nie dość że nie stać nas na to (chyba że el presidento rzuci pare groszy
) to na dodatek nie ma nadpodaży takich juniorów. Do tego kluby niezbyt chetnie puszczają młokosów w świat, bo wiedzą jakie mają korzyści z dobrego juniora.
Trzeba szkolić, szkolić i jeszcze raz szkolić a nie kupować.
Nie wiem kogo chciałbyś sciągać do Lublina kto miałby z nimi wygrywać
Trzeba szkolić, szkolić i jeszcze raz szkolić a nie kupować.

Martwi mnie jedno - wczoraj jak Klimek wygral z Piszczem (pierwsze kolko), to pozniej w parkingu od razu znalazlo sie paru "poklepywaczy"...To nie jest dobre dla mlodego kolesia, ktory na razie nic nie osiagnal. W tym wypoadku Kacper ma o wiele latwiej. Zwlaszcza, ze ludzie z otoczenia Klimka, tez sa "ambitni" i wczoraj slyszalem "zaraz zmienimy opone, to pojedzie Kepe, przeciez jest lepszy"... To chyba nie o to chodzi na treningu. Rywalizacja tak, ale...
- motorlublin
- Szkółkowicz
Klimek na tyle co on jezdzi na treningach pod domem i h.. wie gdzie jeszcze, to Jest i BEDZIE Z NIEGO PRZECIETNIAK. Nie oszukujmy siÄ™.
KLIMEK Zapatrzył się na Trumińskiego bo mieszka na przeciwko niego.
Kręci się w kółko przy samej Nałęczowskiej i tylko ludziom spokoju nie daje.
K.Kępa dopiero zaczyna przygode na żużlu i widać od razu jak dogania Klimka.
W przyszłym sezonie zobaczycie który chłopak ma talent a który wymęczył to przez jazdę. ŻuŻel i metanol trzeba mieć we krwi.
KLIMEK Zapatrzył się na Trumińskiego bo mieszka na przeciwko niego.
Kręci się w kółko przy samej Nałęczowskiej i tylko ludziom spokoju nie daje.
K.Kępa dopiero zaczyna przygode na żużlu i widać od razu jak dogania Klimka.
W przyszłym sezonie zobaczycie który chłopak ma talent a który wymęczył to przez jazdę. ŻuŻel i metanol trzeba mieć we krwi.
- motorlublin
- Szkółkowicz
A wszystkiemu jest winien "Papa" Klimek, kóry chucha i dmucha na swojego synia... i opowiada na prawo i lewo jakiego to stworzył talenta... Zobaczcie na ten bus nędznie wyklejony w gadżety o Klimku, na jego motocykl, ktory z każdej strony jest podpisany Rafał Klimek. Tak powinien zachowywać się bardzo młody chlopak? Przecież on na kazdym kroku podkreśla swoją obecność i dobrze sobie zdaje sprawę że wszyscy zgromadzeni na treningu czesto zwracają na niego uwagę...Czy tak powinny wyglądać poczatki młodego chłopaka?
p.s.
Nie wiem czy jest rywalizacja z Kacprem ale uważam że Klimek ma silnego konkurenta i trochę zaczyna miec obawy że to grono kibiców skieruje wzrok na Kępę...
p.s.
Nie wiem czy jest rywalizacja z Kacprem ale uważam że Klimek ma silnego konkurenta i trochę zaczyna miec obawy że to grono kibiców skieruje wzrok na Kępę...
Klimek to jak było powiedziane wychuchany dziedziak przez tatusia.
To jego ojca marzenie zrobić na siłe z synka żużlowca.
Co innego K.Kępa.Wątpię że M.Kępy marzeniem jest mieć syna żużlowca,jeśli by tak było już starszy Kępa by dawno jeździł na żużlu.
W tym przypadku to sam Kacper bardzo nalegał aby spróbować jaki ma "smak" żużel.
Więc obstaję przy tym że nic na siłe (Klimek) nie zdziała. Wybitnego z niego nie będzie zawodnika. " Z niewolnika nie ma robotnika "
To jego ojca marzenie zrobić na siłe z synka żużlowca.
Co innego K.Kępa.Wątpię że M.Kępy marzeniem jest mieć syna żużlowca,jeśli by tak było już starszy Kępa by dawno jeździł na żużlu.
W tym przypadku to sam Kacper bardzo nalegał aby spróbować jaki ma "smak" żużel.
Więc obstaję przy tym że nic na siłe (Klimek) nie zdziała. Wybitnego z niego nie będzie zawodnika. " Z niewolnika nie ma robotnika "
Bimmer: Dobrze że nie mieszkasz nieopodal Klimka bo byś zmienił zdanie o nim.
SÄ…siedzi jak to sÄ…siedzi wszystkie plotki i nie plotki wiedzÄ… pierwsi i najlepiej.
P.S.
A co do poziomu intelektualnego Klimka, to samo mówi za siebie że ledwo z klasy do klasy przechodzi.I niech nikt nie tłumaczy że to przez te kółka co mu tatuś na Nałęczowskiej karze kręcić. Ponieważ w wykształcenie synia powinien ojciec pchać kase i w tym go przypilnować, a dopiero w drugiej kolejności "kazać" kółka kręcić.
SÄ…siedzi jak to sÄ…siedzi wszystkie plotki i nie plotki wiedzÄ… pierwsi i najlepiej.
P.S.
A co do poziomu intelektualnego Klimka, to samo mówi za siebie że ledwo z klasy do klasy przechodzi.I niech nikt nie tłumaczy że to przez te kółka co mu tatuś na Nałęczowskiej karze kręcić. Ponieważ w wykształcenie synia powinien ojciec pchać kase i w tym go przypilnować, a dopiero w drugiej kolejności "kazać" kółka kręcić.
- ! ... m@tti ... !
! ... m@tti ... ! pisze:Ja osbicie chcialbym go widziec za rok unas obojetnie czy bedziemy w pierwszej czy ekstra .
Pomarzyć zawsze można
Ja jestem zwolennikiem jazdy własnymi juniorami. Mamy w tej chwili na przyszły rok jedyne Stachyre. Kępa powinien w przyszłym roku też już zacząc jeździć na powaznie (liga). Szkoda że Jeleniowi kończy sie juniorka - jeszcze ze 2 latka (wspołpracy z Kepą seniorem) i może byłby z niego junior-rewelka
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Gdyby każdy młody chłopak miał zapewniony sprzęt oraz możliwość jazdy przez tyle lat co Klimek to może wtedy przejrzelibyście na oczy. Ten chłopak nie jest żadnym asiorem ani diamentem. Natomiast sodówkę już teraz posiasa nieprzeciętną.
Ps. Raz jak wchodziłem z kumplem do parku maszyn to stary Klimek przyuważył, że mamy aparat cyfrowy. Proponował mi, żebym sobie fote z Rafałem zrobił
Przykład idzie z góry. Jeśli nawet tatuś nie widzi, że cała otoczka jest zła to ja już teraz mogę śmiało powiedzieć: klub g.... będzie miał z tego dzieciaka.
Pozdr.
Ps. Raz jak wchodziłem z kumplem do parku maszyn to stary Klimek przyuważył, że mamy aparat cyfrowy. Proponował mi, żebym sobie fote z Rafałem zrobił
Przykład idzie z góry. Jeśli nawet tatuś nie widzi, że cała otoczka jest zła to ja już teraz mogę śmiało powiedzieć: klub g.... będzie miał z tego dzieciaka.
Pozdr.
Ja podzielam zdanie Lublin Fana, Analfabeta moze jakis tam potencjal ma ale co z tego skoro Ojciec a zarazem osoba ktory musi dobrze pokierowac jego kariera juz teraz robi z niego mistrza swiata. Swego czasu na lopatki rozlozyl mnie avatar o tresci "Klimek-IMSJ 2006?". Jesli chlopak ktory nie ma jeszzcze licencji a juz odwala cos takiego to trudno z nim wiazac jakies nadzieje. Jak mam wiazac z kims nadzieje to juz predzej z Kacprem, ale zaznaczam ze jego takze za jakas perle nie uwazam ale ma ogromne wsparcie w osobie ojca ktory napewno nie pozwoli zeby Kacper wbil sobie rozne zeczy do glowy i odwalal numery jak analfabeta. Do tego wszyscy wiemy ze Kepa kase ma i napewno zapewni Kacprowi sprzet dobrej klasy. Takie moje zdanie jak bedzie okaze sie.
Co wy wogóle pieprzycie!? Odczepcie się od chłopaka i zacznijcie się martwić o siebie.To czy przechodzi ledwo z klasy do klasy czy tez nie to nie wasza sprawa. Mnie osobiście podoba się ten chłopak na treningach i jedynie mi szkoda tego, że jeszcze jest za młody żeby występować w zawodach. Zresztą czas pokaże jaki z niego będzie zawodnik.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
$korzen$ pisze:Ja podzielam zdanie Lublin Fana, Analfabeta moze jakis tam potencjal ma ale co z tego skoro Ojciec a zarazem osoba ktory musi dobrze pokierowac jego kariera juz teraz robi z niego mistrza swiata. Swego czasu na lopatki rozlozyl mnie avatar o tresci "Klimek-IMSJ 2006?". Jesli chlopak ktory nie ma jeszzcze licencji a juz odwala cos takiego to trudno z nim wiazac jakies nadzieje. Jak mam wiazac z kims nadzieje to juz predzej z Kacprem, ale zaznaczam ze jego takze za jakas perle nie uwazam ale ma ogromne wsparcie w osobie ojca ktory napewno nie pozwoli zeby Kacper wbil sobie rozne zeczy do glowy i odwalal numery jak analfabeta. Do tego wszyscy wiemy ze Kepa kase ma i napewno zapewni Kacprowi sprzet dobrej klasy. Takie moje zdanie jak bedzie okaze sie.
Klimek to jest jeszcze dziecko !
Podzielaw wasze zdanie w kwetii niepisania szkółkowiczów na forum. Niech sobie czytają, ale pisać jeszcze najwidoczniej sie nie nauczyli.
Ten awatar o niczym nie swiadczy. Tak jak juz napisalem jest tylko dzieckiem. Może nie powinien troche przyhamować tą pewność siebie(IMŚJ 2006/8, jak to on wszystkich robi na treningu, Kacpra on objeżdża z palcem w nosie....). Dajcie mu spokoj i zamknijmy juz moze temat o Klimku, bo "wrzucanie" na niego do niczego nie prowadzi, chłopak się może jedynie załamać...
Hmm, nie chodzilo raczej o fakt, ze Klimek przegrywa z Kepa (przeciez nie przegrywa caly czas, raz jeden raz drugi, normalne, a poza tym nie ma zadnego znaczenia), ale o fakt jak na te "porazki" reaguje Klimek Team...
Cooper pisze:Hmm, nie chodzilo raczej o fakt, ze Klimek przegrywa z Kepa (przeciez nie przegrywa caly czas, raz jeden raz drugi, normalne, a poza tym nie ma zadnego znaczenia), ale o fakt jak na te "porazki" reaguje Klimek Team...
...i w ogóle Klimek Team brzmi dość śmiesznie, co najmniej jakby Pan Rafał startował już w GP
A, i jeszcze jedno - może by zmienić temat na "Wieści ze szkółki" czy coś w tym stylu, bo jak widać nie tylko o Kępie tutaj mowa. A temat o szkółce by się przydał bo jak widać wzbudza ona sporo kontrowersji
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Na innym temacie juz napisalem, ze i z Klimka i z Kepy bedziemy miec pocieche. Za 2 lata obaj powinni niezle punktowac. Nie przecenialbym znaczenia czegos takiego jak talent - ja raczej powiedzialbym, ze do zuzla potrzeba miec pewne predyspozycje (np. nie bac sie predkosci), ale reszta to kwestia wytrenowania i powaznego podejscia do sportu (czyli inwestycji w sprzet). Wierze, ze obaj spelniaja te warunki. Nie wiem, czy niektorzy z wielkich swiatowego speedwaya byli takimi jak to piszecie "talentami" czy ich kariery to efekt tego, ze w wieku kilku lat juz uczyli sie panowania nad motocyklem na mini-torach a potem postawili na zuzel jako swa prace i droge zyciowa. Hlib, Cegielski, Zabik zaczynali na mini-motocyklach wiec siadajac na "dorosle" Jawki byli oswojeni z predkoscia i mieli poprawne nawyki w roznych sytuacjach na torze. A co do Rafala to mam nadzieje, ze zima nie bedzie jezdzil i postawi troche na nauke i rozwoj intelektualny. Pozdrawiam 
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Manback pisze: Klimek to jest jeszcze dziecko !
Podzielaw wasze zdanie w kwetii niepisania szkółkowiczów na forum. Niech sobie czytają, ale pisać jeszcze najwidoczniej sie nie nauczyli.
Ten awatar o niczym nie swiadczy. Tak jak juz napisalem jest tylko dzieckiem. Może nie powinien troche przyhamować tą pewność siebie(IMŚJ 2006/8, jak to on wszystkich robi na treningu, Kacpra on objeżdża z palcem w nosie....). Dajcie mu spokoj i zamknijmy juz moze temat o Klimku, bo "wrzucanie" na niego do niczego nie prowadzi, chłopak się może jedynie załamać...
Powiedzmy ze jest jeszcze dzieckiem ok, ale jak mozna na widok jego postow nie zalamac rak. Chlopak pisze kompletnie bez sensu, do tego w jego co niektorych wypowiedziach widac ton wypowiedzi jak by conajmniej byl w pierwszej 10-tce Polskich zawodnikow. Zauwaz ze zawsze potrzebna jest samokrytyka, ktorej u Klimka i zaznaczam jego OJCA wogole nie widac. Po przegranym biegu z Kacprem powinnien sobie powiedziec "dobra bylem gorszy ale to jeszcze nic nie znaczy". Ale niestety on z ojcem musza udowodnic ze sa mistrzami i zakladaja nowe opony zeby pokazac plecy koledze ze szkolki, czy to nie smieszne ?. Dodam ze ktos wspomnial cos na temat sprzetu, moze wmowicie mi teraz ze Klimek nie ma sprzetu i tylko przez to przegrywa z Kacprem