Żużlowe różności
- tezetomaniak
- Trener
Re: Żużlowe różności
Całe szczęście, że Walasek się rozmyślił
Szkoda tylko oddania Jepsena do GKMu,
Domin dzisiaj wolny juz od kwalifikacji. Będzie spadek w klasyfikacji, a szkoda, bo TOP6 było blisko
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
tezetomaniak pisze:Całe szczęście, że Walasek się rozmyśliłSzkoda tylko oddania Jepsena do GKMu,
Jensen za Nielsena i Przyjemski nie musiałby się zastanawiać nad przyszłym sezonem :D
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Bartosz Zmarzlik po 6 turniejach GP ma 27 punktów przewagi nad drugim Holderem. Rzeź niewiniątek. Wygrał "tylko" jeden turniej, ale w pozostałych pięciu także meldował się w finale. Niesamowita regularność.
Dalej Jack 77, Mikkel 75 (niespodziewanie wysoko), Fred i Lambert po 72.
W pierwszej piątce są sami aktualni i byli zawodnicy Motoru, blask Kępy działa znakomicie
A tak serio to walka o medale, poza złotym, zapowiada się wybornie.
Kubera jest na 7 miejscu z 11 oczkami straty do szóstego Vaculika. Będzie ciężko o Top6, ale Domin sprawdza się jako stały uczestnik cyklu.
Z innych ciekawostek dzisiaj pierwszy bieg ligowy w karierze wygrał Janek Rachubik. Drugi z naszych wychowanków w barwach Tarnowa ponownie trochę zawiódł. Unia długo prowadziła w Opolu, ale w drugiej części zawodów wyglądali bardzo blado. Jeleń tylko 6+1 i zaczyna niestety stabilizować formę na takim poziomie.
Dalej Jack 77, Mikkel 75 (niespodziewanie wysoko), Fred i Lambert po 72.
W pierwszej piątce są sami aktualni i byli zawodnicy Motoru, blask Kępy działa znakomicie
Kubera jest na 7 miejscu z 11 oczkami straty do szóstego Vaculika. Będzie ciężko o Top6, ale Domin sprawdza się jako stały uczestnik cyklu.
Z innych ciekawostek dzisiaj pierwszy bieg ligowy w karierze wygrał Janek Rachubik. Drugi z naszych wychowanków w barwach Tarnowa ponownie trochę zawiódł. Unia długo prowadziła w Opolu, ale w drugiej części zawodów wyglądali bardzo blado. Jeleń tylko 6+1 i zaczyna niestety stabilizować formę na takim poziomie.
Mnie Kubera rozczarowuje trochę w GP, liczyłem na więcej błysku, a wiele biegów jest po prostu bez większej walki.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ja szczerze mówiąc oczekiwałem że na polskich i szwedzkich torach pokaże więcej. To że w Warszawie, Cardiff i Vojens będzie brutalnie karcony - uważałem za pewnik, jednak na lotniskach mógłby wnosić znacznie więcej, to już mimo wszystko 6 turniejów bez podium.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Szkoda, że oprócz przywitania drużyny ze Zmarzlikiem na lotnisku, nie odbyła się taka konferencja prasowa z władzami klubu, sponsorami i Bartkiem. W LUK-u to bardzo fajnie wygląda przy okazji prezentacji Leona.
Cieszmy się że nie jesteśmy Kibicami ino ROW https://x.com/MarcinKarwot/status/18074 ... pCrDw&s=19
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Może ktoś proszę zacytować wszystkie posty dla tych co nie mają konta na Twitterze?
Perez pisze:Cieszmy się że nie jesteśmy Kibicami ino ROW https://x.com/MarcinKarwot/status/18074 ... pCrDw&s=19
Nic tam nie ma.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
No dobrze, to zaczynajmy! Nie wiem, ile tweetów z tego wyjdzie, ale postaram się to jak najlepiej streścić. Ważna informacja: moje źródła chcą pozostać anonimowe i ja to muszę uszanować.
Kto najbardziej psuje atmosferę w ROW-ie? Ponoć nie Mrozek, a Eugeniusz Skupień - mechanik klubowy. - „Nikt nie może być mądrzejszy od niego. On nie ma pojęcia o żużlu. Ma staromodne podejście” - mówi mi informator
„Egon grzebie w silnikach tunerów i przez to nikt już za bardzo nie chce robić Rybnikowi silników. Wyciąga i kopiuje części. Zniszczył Chmiela, Wieczorka, Chlebowskiego i innych. On nie ma pojęcia o setupach” - słyszę od źródła.
Eugeniusz Skupień to specyficzny człowiek. Żegna się z klubem, a potem wraca. Krytykuje Mrozka, a później się z nim ponownie brata. Można powiedzieć, że jego relacja z prezesem to pewien rodzaj syndromu sztokholmskiego.
„On nie ma pojęcia, co podpowiedzieć zawodnikowi. W tym jest zero logiki. Cały czas krytykuje innych, nawet po wygranym biegu. Wszyscy boją się przy nim gadać, bo potem idzie się skarżyć Mrozkowi” - mówi mój informator.
Przez konflikt ze Skupieniem, z ROW-em pożegnał się Paweł Wowra, były mechanik Holty i Hansena. Bardzo dobry ekspert, który pomagał m.in. Bloedornowi i Walaskowi. Słyszę od mojego źródła, że dla tego drugiego załatwił nawet jednostkę od dobrego tunera.
Z usług tego tunera korzystał chociażby Holta, który jeździł na tych silnikach podczas pobytu w Rybniku. Jak wszyscy wiemy, Holta potrafił być wtedy szybki, zwłaszcza na rybnickim owalu.
Nie spodobało się to zarówno Mrozkowi i Skupieniowi, którzy chcą mieć swoje do powiedzenia w sprawie tunerów. O odejściu Wowry przesądziła jednak kłótnia ze Skupieniem odnośnie… smarowania linek sprzęgła.
Informator mówi mi, że odejście Wowry wywołało wściekłość u dwójki sponsorów. Oni bowiem cenią go za wielką wiedzę. Gdy dowiedzieli się, że to głównie przez Skupienia, nie byli zaskoczeni…
Cała ta sprawa męczy też Noricka Bloedorna, który po odejściu Wowry pozostał w parku maszyn tylko z ojcem. Moje źródło mówi mi, że Niemiec ma już dość atmosfery w klubie i chce odejść.
Niemiec miał nawet zapytania z Ekstraligi, ale ostatecznie pozostanie w Metalkas 2. Ekstralidze. Nie będzie to jednak ROW. Bloedorn wstępnie dogadał się z innym klubem (informator prosi o wstrzymanie się z podaniem o jaki klub chodzi).
Sytuacja w klubie jest bardzo napięta. - „Rodzice adeptów boją się wejść w jakąkolwiek dyskusje, bo może to oznaczać nawet odejście z klubu” - słyszę od źródła.
„Ostatnio nawet na treningu juniorów to Eugeniusz Skupień segregował adeptów, kto się nadaje do żużla, a kto nie. Powtarzam, robił to klubowy mechanik, a nie trener!” - dodaje moje źródło.
Na tym na razie zakończmy. Wiele osób (w tym sponsorzy) chce zmian w funkcjonowaniu klubu, ale wszyscy wiedzą jak jest i kto stoi za sterami…
Kto najbardziej psuje atmosferę w ROW-ie? Ponoć nie Mrozek, a Eugeniusz Skupień - mechanik klubowy. - „Nikt nie może być mądrzejszy od niego. On nie ma pojęcia o żużlu. Ma staromodne podejście” - mówi mi informator
„Egon grzebie w silnikach tunerów i przez to nikt już za bardzo nie chce robić Rybnikowi silników. Wyciąga i kopiuje części. Zniszczył Chmiela, Wieczorka, Chlebowskiego i innych. On nie ma pojęcia o setupach” - słyszę od źródła.
Eugeniusz Skupień to specyficzny człowiek. Żegna się z klubem, a potem wraca. Krytykuje Mrozka, a później się z nim ponownie brata. Można powiedzieć, że jego relacja z prezesem to pewien rodzaj syndromu sztokholmskiego.
„On nie ma pojęcia, co podpowiedzieć zawodnikowi. W tym jest zero logiki. Cały czas krytykuje innych, nawet po wygranym biegu. Wszyscy boją się przy nim gadać, bo potem idzie się skarżyć Mrozkowi” - mówi mój informator.
Przez konflikt ze Skupieniem, z ROW-em pożegnał się Paweł Wowra, były mechanik Holty i Hansena. Bardzo dobry ekspert, który pomagał m.in. Bloedornowi i Walaskowi. Słyszę od mojego źródła, że dla tego drugiego załatwił nawet jednostkę od dobrego tunera.
Z usług tego tunera korzystał chociażby Holta, który jeździł na tych silnikach podczas pobytu w Rybniku. Jak wszyscy wiemy, Holta potrafił być wtedy szybki, zwłaszcza na rybnickim owalu.
Nie spodobało się to zarówno Mrozkowi i Skupieniowi, którzy chcą mieć swoje do powiedzenia w sprawie tunerów. O odejściu Wowry przesądziła jednak kłótnia ze Skupieniem odnośnie… smarowania linek sprzęgła.
Informator mówi mi, że odejście Wowry wywołało wściekłość u dwójki sponsorów. Oni bowiem cenią go za wielką wiedzę. Gdy dowiedzieli się, że to głównie przez Skupienia, nie byli zaskoczeni…
Cała ta sprawa męczy też Noricka Bloedorna, który po odejściu Wowry pozostał w parku maszyn tylko z ojcem. Moje źródło mówi mi, że Niemiec ma już dość atmosfery w klubie i chce odejść.
Niemiec miał nawet zapytania z Ekstraligi, ale ostatecznie pozostanie w Metalkas 2. Ekstralidze. Nie będzie to jednak ROW. Bloedorn wstępnie dogadał się z innym klubem (informator prosi o wstrzymanie się z podaniem o jaki klub chodzi).
Sytuacja w klubie jest bardzo napięta. - „Rodzice adeptów boją się wejść w jakąkolwiek dyskusje, bo może to oznaczać nawet odejście z klubu” - słyszę od źródła.
„Ostatnio nawet na treningu juniorów to Eugeniusz Skupień segregował adeptów, kto się nadaje do żużla, a kto nie. Powtarzam, robił to klubowy mechanik, a nie trener!” - dodaje moje źródło.
Na tym na razie zakończmy. Wiele osób (w tym sponsorzy) chce zmian w funkcjonowaniu klubu, ale wszyscy wiedzą jak jest i kto stoi za sterami…
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
W kadrze na SoN brak zaskoczeń - Zmarzlik, Kubera i Janowski.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Za dużo imprez nasi obskakują. Jak się zaczną playoffy, będę się stresował.
DPŚ też jest w tym roku ?
DPŚ też jest w tym roku ?
DPŚ jest co 3 lata. SoN jest w tych latach, kiedy nie ma DPŚ.
- tezetomaniak
- Trener
Ge(L)o pisze:Za dużo imprez nasi obskakują
Zawsze można wziąć Przedpełskiego czy Fajfera i nie martwić się o ilość startów :)
Albo Walaska, którego charakteryzuje pełne podporządkowanie startom ligowym. Nawet jak ktoś go zmusi do obowiązkowego występu w zawodach indywidualnych, to wcale nie znaczy, że Grzegorz przejedzie choćby jedno okrążenie. Dwa razy właduje się w taśmę, w trzeciej serii nie zdąży na start wyścigu (albo pomyli kolor kasku) i z czystym sumieniem wycofa się z zawodów z uwagi na problemy sprzętowe, względnie zawroty głowy. Wspaniały sportowiec o jasnych priorytetach. W tym roku jeździ słabiej, więc można go wziąć do Lublina na odbudowanie.
A jak punktowo będzie słabo to poprosimy Jurka Mordela, żeby załatwił z Grześkiem temat :)
Przyjemski, Bańbor i Krawczyk zostali powołani na SoN 2.
Brak Szostaka to tajemnicza sprawa. Wyglądamy gorzej niż Duńczycy i Szwedzi, więc na złoto bym się nie nastawiał.
Brak Szostaka to tajemnicza sprawa. Wyglądamy gorzej niż Duńczycy i Szwedzi, więc na złoto bym się nie nastawiał.
Pan Markowski z Eleven już zdarzył wyrazić swoje wielkie zdziwienie, dlaczego w tym składzie pojawił się Banbor.
O Krawczyku nic nie wspomina xD pewnie przez przypadek xD
Żeby nie było. Mnie też Bartek w tym zestawieniu nie przekonuje. Ostatnimi czasy jednak bardziej zasłużyl Łobodziński
O Krawczyku nic nie wspomina xD pewnie przez przypadek xD
Żeby nie było. Mnie też Bartek w tym zestawieniu nie przekonuje. Ostatnimi czasy jednak bardziej zasłużyl Łobodziński
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Krawczyk wygląda niesamowicie pokracznie na motocyklu. Urósł czy co? Trudno uwierzyć, że to ten sam zawodnik co w poprzednich sezonach. Łobodziński, Szostak, Paluch czy nawet Stojanowski z Huryszem byliby lepszym wyborem. Bańbor też ostatnio nie błyszczy, ale on przynajmniej ma na koncie Srebrny Kask, jest wicemistrzem Polski i zajmuje drugie miejsce w SGP 2. A i tak bym na niego nie postawił. Bardzo dziwne nominacje Dobruckiego, ale może w piątek będę musiał to odszczekać. Oby.
U Dobruckiego to wygląda trochę tak jakby ustalił skład w kwietniu i od tego czasu nie oglądał rozgrywek żużlowych.
Chyba wcześniej musiał rzeczywiście zgłosić "szeroką kadrę".
Bańbor sobie dobrze radzi indywidualnych zawodach, oby podtrzymał tę opinię :)
Bańbor sobie dobrze radzi indywidualnych zawodach, oby podtrzymał tę opinię :)
-
rumburaquee
- Zawodowiec
https://sportowefakty.wp.pl/formula-1/1 ... ieci-burza
Nie żużlowe ale brawo ministry, senatory!!!!
Nie żużlowe ale brawo ministry, senatory!!!!
A przeczytałeś artykuł czy tylko tytuł?
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Cooper pisze:A przeczytałeś artykuł czy tylko tytuł?
Wyręczę kolegę, który tylko tytuł przeczytał.
Jak ustaliły WP SportoweFakty, umowa sponsorska pomiędzy Kucharczykiem a Orlenem wygasła z końcem grudnia 2023 roku i nie została przedłużona. Koncernem rządził wtedy jeszcze Daniel Obajtek, który nie szczędził pieniędzy na motorsport. Dlaczego zatem współpracę zakończono?
Z naszych ustaleń wynika, że w firmie źle przyjęto inicjatywę Kucharczyka z lata 2023 roku. Polski talent ogłosił wtedy zbiórkę na kontynuowanie kariery w serwisie patronite.pl. Zrobił to bez konsultacji z Orlenem, a na płockie przedsiębiorstwo poleciały gromy. Fani zarzucali państwowej firmie, że generuje miliardy złotych zysku, a nie potrafi znaleźć kilkuset tysięcy złotych na sponsoring młodego kierowcy.