Motor Lublin w sezonie 2024
Re: Motor Lublin w sezonie 2024
Nie zajmują się szkoleniem , nie korzystają w składzie z wychowanków tylko zamiast tego innym zawodników chcą podbierać .
Nawet jak odejdzie nie ma co płakać. Jeśli wybór byłby Holder vs Przyjemski to bez dwóch zdań lepiej zostawić Wiktora. A już scenariusz marzenie, to aby poszedł do Włókniarza, a za niego za połowę kasy do nas Hansen. Miny po meczu w którym Mads walnie 10, a Jackie 6 będą bezcenne.
Gdy Michelsen przychodził do Lublina z I ligi, to był normalnym tanim zawodnikiem, a jak odchodził to już oczekiwał worka pieniędzy. Z Holderem mamy powtórkę. Nie inaczej byłoby z Lindgrenem, Kuberą i Cierniakiem. Przyzwyczaili się do kokosów z pieniędzy podatników w tym ukraińskim sasinowie i teraz normalne kluby z Polski A muszą sięgać głębiej do kieszeni. I co gorsza jeszcze Dryła powie na antenie, że takie coś jest całkiem ok.
Jak ma być w tym kraju dobrze.
Jak ma być w tym kraju dobrze.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
KrzysiekS pisze:Nawet jak odejdzie nie ma co płakać. Jeśli wybór byłby Holder vs Przyjemski to bez dwóch zdań lepiej zostawić Wiktora. A już scenariusz marzenie, to aby poszedł do Włókniarza, a za niego za połowę kasy do nas Hansen. Miny po meczu w którym Mads walnie 10, a Jackie 6 będą bezcenne.
Ja chyba wolałbym jednak utrzymać Holdera. Na juniorkę mamy Jaworskiego i można próbować go rozwijać. Holdera trudno jest zastąpić pod kątem wartości sportowej, patrząc na jego średnią.
Ale takiej średniej w innym klubie nie uzyska. Jestem przekonany, że zjazd ze średnią zaliczy każdy zawodnik, który stąd odejdzie. Może poza Zmarzlikiem, bo to inna półka.
Więc skoro nasi zawodnicy chcieliby spróbować innego ligowego chlebka to Kępa na pewno sobie z tym poradzi i weźmie kogoś z potencjałem na wystrzał w Lublinie.
Fricke, Dudek, Douglas, Kurtz. A może gwiazdorski transfer w stylu Vaculik albo Janowski.
Przypominam, że jakimkolwiek składem w Ekstralidze jeździliśmy to zawsze była jazda powyżej oczekiwań.
Więc skoro nasi zawodnicy chcieliby spróbować innego ligowego chlebka to Kępa na pewno sobie z tym poradzi i weźmie kogoś z potencjałem na wystrzał w Lublinie.
Fricke, Dudek, Douglas, Kurtz. A może gwiazdorski transfer w stylu Vaculik albo Janowski.
Przypominam, że jakimkolwiek składem w Ekstralidze jeździliśmy to zawsze była jazda powyżej oczekiwań.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ge(L)o pisze:Ale takiej średniej w innym klubie nie uzyska. Jestem przekonany, że zjazd ze średnią zaliczy każdy zawodnik, który stąd odejdzie.
Tylko Mikkel jest tego przykładem. A taki Lambert zaprzeczeniem tej teorii, Wiktor Lampart też sobie radzi na u24.
Lambert u nas w Ekstralidze nie dostał szansy (niestety). A że Lampart sobie radzi to nie wiedziałem. Jestem zdziwiony, bo jak oglądałem kilka jego występów to ewidentnie sobie nie radził.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ge(L)o pisze:Lambert u nas w Ekstralidze nie dostał szansy (niestety)
Lambert zaliczył 44 starty w 14 meczach, to ponad 3 biegi na mecz. Coś tam dostał ;)
Bądźmy poważni.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Ge(L)o pisze:Bądźmy poważni.
No bądźmy. Miał szansę, gdy czekaliśmy na Griszę, miał szansę, gdy nie było Jonssona.
Może dzisiaj w kolegium zuzlowym jakieś transferowe plotki Puka przekaze?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Stawiam 5 zł, że będzie coś o Hampelu ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
KrzysiekS pisze:Nawet jak odejdzie nie ma co płakać. Jeśli wybór byłby Holder vs Przyjemski to bez dwóch zdań lepiej zostawić Wiktora. A już scenariusz marzenie, to aby poszedł do Włókniarza, a za niego za połowę kasy do nas Hansen. Miny po meczu w którym Mads walnie 10, a Jackie 6 będą bezcenne.
Oj nie, tak to nie.
- tezetomaniak
- Trener
Poszedłeś grubo :) Milion razy lepiej w takiej sytuacji zostawić Holdera, który obecnie należy do światowej czołówki i ma 28 lat. Nie ma w ogóle tematu.
Z obecnego składu najbardziej zbędny wydaje się Przyjemski. Jestem ciekawy jak ułoży to Kępa jak oprócz Wiktora wyjmą nam Holdera albo Kuberę. Chociaż wydaje mi się, że zostanie tak jak jest, ewentualnie powróci Hampel (zgodnie z tym co mówił Kępa, jak Jarek będzie miał dobry sezon to od razu będzie do niego dzwonił). Wolałbym jednak kogoś nowego, nie lubię zgranych płyt. Tym bardziej, że pożegnanie było takie piękne. Potem co, drugi raz się żegnać ? A może już nie być tak kolorowo.
Holder też głupi nie jest. Jak mu dobrze w Lublinie to za 200tys. nie będzie wszystkiego zmieniał, ale to tylko moje niczym nie poparte przypuszczenia. Ja nie mam w ogóle przekonania że dziennikarze od tak sobie wiedzą że aktualnie mają 800tys za podpis i 8tys za pkt.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Perez pisze:Holder też głupi nie jest. Jak mu dobrze w Lublinie to za 200tys. nie będzie wszystkiego zmieniał, ale to tylko moje niczym nie poparte przypuszczenia. Ja nie mam w ogóle przekonania że dziennikarze od tak sobie wiedzą że aktualnie mają 800tys za podpis i 8tys za pkt.
Myślę, że kwoty nie są wielką tajemnicą w tym małym środowisku. Raczej zarobki krążą między zawodnikami, menadżerami, coś usłyszy mechanik i dotrze do dziennikarzy ;)
Dokładnie tak jest jak Perez piszesz musi być gruba przebitka ,żeby zawodnik odszedł jeśli nie ma kwasów z klubem . Jack to jechał dobrze zawsze przy Bartuli naszej lubelskiej ha ha innych występów nie zna z dobrej strony .
Ja bym wolał ,żeby zostało jak jest i dalsze klepanie ligi trzeba wykorzystywać chwilę a nie pier...ć może by Wiktor odszedł bo niby zbędny prasa tak pisze to zapewne ma rację. może ten czy tamten niech odejdzie jak tak piszą . I te SSP niepotrzebne Kuba z kapelusza wyjmie parę baniek ot tak i będzie dobrze .
Ja bym wolał ,żeby zostało jak jest i dalsze klepanie ligi trzeba wykorzystywać chwilę a nie pier...ć może by Wiktor odszedł bo niby zbędny prasa tak pisze to zapewne ma rację. może ten czy tamten niech odejdzie jak tak piszą . I te SSP niepotrzebne Kuba z kapelusza wyjmie parę baniek ot tak i będzie dobrze .
Coś tam chyba w tym Jacku zobaczyli skoro tak licytują. Ja uważam że za rok Wiktor będzie tylko lepszy, tak jak i Mateusz, a Holder tylko gorszy. Nie ma co się wypruwać... I zaburzać hierarchię w drużynie. Wziąć za niego jakiegoś chłopaka na dorobku po taniości, a i tak będziemy faworytem dzięki juniorom.
Ps. Gdyby Wiktor odszedł to zmienia postać rzeczy o 180 °.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
KrzysiekS pisze:Coś tam chyba w tym Jacku zobaczyli skoro tak licytują. Ja uważam że za rok Wiktor będzie tylko lepszy, tak jak i Mateusz, a Holder tylko gorszy.
Masz jakieś przesłanki/argumenty do tego, by uznać, że forma Holdera będzie się obniżała z roku na rok?
- niespokojny
- Trener
KrzysiekS pisze:Coś tam chyba w tym Jacku zobaczyli skoro tak licytują. Ja uważam że za rok Wiktor będzie tylko lepszy, tak jak i Mateusz, a Holder tylko gorszy. Nie ma co się wypruwać... I zaburzać hierarchię w drużynie. Wziąć za niego jakiegoś chłopaka na dorobku po taniości, a i tak będziemy faworytem dzięki juniorom.
Zupełnie się nie zgadzam. Wiktor robi po 5-6 pkt w meczu. Przeciętny junior zrobi 2. To jest róznica 3-4 pkt. Holder robi 10-12 na mecz. Ktoś na dorobku zrobi 5-7. To daje 5-7 pkt mniej w meczu. Rachunek jest prosty dla mnie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Perez pisze:Holder też głupi nie jest. Jak mu dobrze w Lublinie to za 200tys. nie będzie wszystkiego zmieniał, ale to tylko moje niczym nie poparte przypuszczenia. Ja nie mam w ogóle przekonania że dziennikarze od tak sobie wiedzą że aktualnie mają 800tys za podpis i 8tys za pkt.
Z drugiej strony ma teraz swoje 5 minut i jeśli ich nie wykorzysta na jakiś mega kontrakt, to okazja może się nie powtórzyć :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
blajar pisze:Perez pisze:Holder też głupi nie jest. Jak mu dobrze w Lublinie to za 200tys. nie będzie wszystkiego zmieniał, ale to tylko moje niczym nie poparte przypuszczenia. Ja nie mam w ogóle przekonania że dziennikarze od tak sobie wiedzą że aktualnie mają 800tys za podpis i 8tys za pkt.
Z drugiej strony ma teraz swoje 5 minut i jeśli ich nie wykorzysta na jakiś mega kontrakt, to okazja może się nie powtórzyć :)
Szczególnie, że urodził mu się pierwszy dzieciak, a to może wpłynąć na perspektywę zarabiania.
Wiktor nie pokazał absolutnie niczego co dałoby powodu aby myśleć że będzie top. Dla mnie to drugi Miskowiak. Jak sprzęt jedzie i wyjedzie że startu to są punkty, a jak nie to pozamiatane. Wiktor chyba ani razu nie pokazał przebłysku trasy, prob odważniejszego wyprzedzania itp.
ciekawa prawidłowość, że w tych spekulacjach finansowych zazwyczaj kwota za podpis = stawce za 100 pkt.