Motor Lublin w sezonie 2024
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Re: Motor Lublin w sezonie 2024
Tak dla ciekawskich proszę sobie sprawdzić dochody Orlenu po zmianie a za Obajtka. Nie dziwię się że wychodzą ze sponsoringu. Pewnie zostaną przy indywidualnym sponsorowaniu zawodników.
Przecież to wójt Pcimia, pisowski złodziej :) Przed komisję go - obojętnie jaką - żywy lub martwy. A jakiegoś wała poszuka się później a nawet jak nie ma - to się coś wymyśli albo Banaś coś podrzuci. A dochody firmy? Jakiej firmy?
Tak dla ciekawskich proszę sobie sprawdzić dochody Orlenu po zmianie a za Obajtka. Nie dziwię się że wychodzą ze sponsoringu
Obajtek był prezesem do 5 lutego 2024, może poczekajmy z tymi porównaniami. Pominę już fakt, z czego te wysokie dochody wynikały, ale pod koniec 2022 każdy to poczuł przy dystrybutorze. Ale ja się pana Daniela nie czepiam w sumie, nie bardzo miał pojęcie raczej w czym bierze udział.
Za to na pewno szczególnie dochodowa była działalność spółki szwajcarskiej i operacja Lotos. To chyba wypadałoby wyjaśnić ;)
Duża rola ekstraligi żeby zatrzymać Orlen jakoś przy żużlu, całe szczęście jest Zmarzlik.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
rumburaquee
- Zawodowiec
Owszem i ja mówię o ostatnim półroczu. Dywersyfikacja dostaw i podejrzewam że dlatego Lotos poszedł do arabusów. Spółka szwajcarska dziwnym trafem została zamknięta po przejęciu władzy. Czym miała się zajmować ta spółka i dlaczego została zamknięta? Komu weszła w paradę? Owszem Orlen i inne SSP PRowo wyszły tak delikatnie mówiąc słabo. Ale Orlen stał się mega mocny w Europie środkowo-wschodniej.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
Odbiegacie od tematu 
Wracając do tematu wątku. Klub wypuścił na YT kulisy ostatniego spotkania. Całe 3 minuty 35 sekund.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
ezbeg pisze:Wracając do tematu wątku. Klub wypuścił na YT kulisy ostatniego spotkania. Całe 3 minuty 35 sekund.
I jeśli dobrze widziałem, to jakieś 90% filmu to skróty biegów meczowych. Blado to wygląda.
- niespokojny
- Trener
rumburaquee pisze:Owszem i ja mówię o ostatnim półroczu. Dywersyfikacja dostaw i podejrzewam że dlatego Lotos poszedł do arabusów. Spółka szwajcarska dziwnym trafem została zamknięta po przejęciu władzy. Czym miała się zajmować ta spółka i dlaczego została zamknięta? Komu weszła w paradę? Owszem Orlen i inne SSP PRowo wyszły tak delikatnie mówiąc słabo. Ale Orlen stał się mega mocny w Europie środkowo-wschodniej.
Mierzi mnie to przyzwolenie na złodziejstwo w pisowskim betonie. Nawet jak puszczają im nagrania to nie wierzą. Mentalność chłopa pańszczyźnianego. Zamykamy oczy bo wielki Pan dobry, coś dał. Dał na Motor, dał na 500 plusa więc mu się też coś należy.
Zamiast zadać pytanie:
1. Dlaczego Orlen nie kupował ropy bezpośrednio tylko przez spółkę córkę.
2. Czy to prawda, że zamówiona ropa nigdy nie dotarła a wynajęte kontenerowce stały w portach generując milionowe straty każdego dnia przestoju.
3. Czy prawdą jest że pośrednikiem była jednoosobowa firma, a kontakt z nią prowadzony był przez whatsuppa i urwał się po dokonaniu przelewów.
No ale po co mierzyć się z bolesnym dysonansem poznawczym. Lepiej zapytać, komu przeszkadzała ta spółka, komu weszła w paradę. Na pewno nie temu który zgarnął 1,6 mld zł, a Ty spróbuj się spóźnić z ZUSem który stanowi promil powyższej kwoty.
Odnośnie Orlenu, chyba każdy wie kto się chciał ogrzać w blasku Motoru. Być może Orlen będzie teraz wspierał Stal Gorzow zamiast Motoru. Gelo z rumburaquee zwyzywają Tuska, bo co z tego że finansuje dalej jak nie tego co trzeba. W końcu my jesteśmy wybrańcami, tak jak Polska jest narodem wybranym przez Boga wg tej samej narracji. Wtedy jednak zmieni się postrzeganie finansowania przez krajowe SSP o 180 stopni. Ci roztropniejsi zdawali sobie sprawę od początku, jak to może wyglądać i dlaczego należy się skupić na lokalnych SSP i biznesie. I niestety jedna z nich jest ugotowana. Największy zakład w regione może upaść, a dług wynosi 10 mld zł. Tymczasem w banieczce oburzenie, że kończą sponsoring. Wina Tuska!
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
No i mamy na zuzel.info swoich Szczerbę i Jońskiego :) Czyżby ogłosili casting do kontynuacji serii filmów z Carreyem?
- niespokojny
- Trener
Dowcip ostry jak Pietrzaka, spryt i wygląd Najmana, inteligencja Janusza Kowalskiego, charyzma Suskiego. Z połączenia waszych mocy powstałem ja - Gelo 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
niespokojny pisze:Dowcip ostry jak Pietrzaka, spryt i wygląd Najmana, inteligencja Janusza Kowalskiego, charyzma Suskiego. Z połączenia waszych mocy powstałem ja - Gelo
To nieźle, bo Ciebie trzeba byłoby lokować w gronie rządowo-sejmowych feministek.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
i zaczęło się wasi kradli nasi nie pokrzykują dzielnie ze swych okopów wierni żołnierze ha ha
-
rumburaquee
- Zawodowiec
niespokojny pisze:rumburaquee pisze:Owszem i ja mówię o ostatnim półroczu. Dywersyfikacja dostaw i podejrzewam że dlatego Lotos poszedł do arabusów. Spółka szwajcarska dziwnym trafem została zamknięta po przejęciu władzy. Czym miała się zajmować ta spółka i dlaczego została zamknięta? Komu weszła w paradę? Owszem Orlen i inne SSP PRowo wyszły tak delikatnie mówiąc słabo. Ale Orlen stał się mega mocny w Europie środkowo-wschodniej.
Mierzi mnie to przyzwolenie na złodziejstwo w pisowskim betonie. Nawet jak puszczają im nagrania to nie wierzą. Mentalność chłopa pańszczyźnianego. Zamykamy oczy bo wielki Pan dobry, coś dał. Dał na Motor, dał na 500 plusa więc mu się też coś należy.
Zamiast zadać pytanie:
1. Dlaczego Orlen nie kupował ropy bezpośrednio tylko przez spółkę córkę.
2. Czy to prawda, że zamówiona ropa nigdy nie dotarła a wynajęte kontenerowce stały w portach generując milionowe straty każdego dnia przestoju.
3. Czy prawdą jest że pośrednikiem była jednoosobowa firma, a kontakt z nią prowadzony był przez whatsuppa i urwał się po dokonaniu przelewów.
No ale po co mierzyć się z bolesnym dysonansem poznawczym. Lepiej zapytać, komu przeszkadzała ta spółka, komu weszła w paradę. Na pewno nie temu który zgarnął 1,6 mld zł, a Ty spróbuj się spóźnić z ZUSem który stanowi promil powyższej kwoty.
Odnośnie Orlenu, chyba każdy wie kto się chciał ogrzać w blasku Motoru. Być może Orlen będzie teraz wspierał Stal Gorzow zamiast Motoru. Gelo z rumburaquee zwyzywają Tuska, bo co z tego że finansuje dalej jak nie tego co trzeba. W końcu my jesteśmy wybrańcami, tak jak Polska jest narodem wybranym przez Boga wg tej samej narracji. Wtedy jednak zmieni się postrzeganie finansowania przez krajowe SSP o 180 stopni. Ci roztropniejsi zdawali sobie sprawę od początku, jak to może wyglądać i dlaczego należy się skupić na lokalnych SSP i biznesie. I niestety jedna z nich jest ugotowana. Największy zakład w regione może upaść, a dług wynosi 10 mld zł. Tymczasem w banieczce oburzenie, że kończą sponsoring. Wina Tuska!
Nikogo nie wyzywam. Owszem jestem za tępieniem patologi z jednej jak i drugiej strony. 500 plus czy 800 nie jest rozdawnictwem. Właśnie Orlen nie kupował ropy sam dlatego potrzebna była spółka córka żeby mieć nad nią kontrolę i dlatego została szybciutko zamknięta. Dlaczego? Jakiej innej spółce było to na rękę? Czy kupując przez spółkę córkę nie powiększasz dochodu?
Karamba pisze:i zaczęło się wasi kradli nasi nie pokrzykują dzielnie ze swych okopów wierni żołnierze ha ha
Ah shit, here we go again...
https://youtu.be/SnkZGN_xIVs?si=bs1CVDDbaejO1js6
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Ciężko nie odnieść wrażenia, że głównym celem obecności niektórych użytkowników na forum jest prowokowanie politycznych gównoburz
Motor mocny
ezbeg pisze:Wracając do tematu wątku. Klub wypuścił na YT kulisy ostatniego spotkania. Całe 3 minuty 35 sekund.
Robimy Marketing jeżeli dobrze pamiętam, miało o wiele lepszy wydźwięk i oglądalność
Tak jest. Teraz współpracują z piłkarskim Motorem. Tam relacje mają ręce i nogi. Do tego chyba ich pomysłem był przejazd piłkarzy otwartym autobusem przez miasto po awansie.
ezbeg pisze:Tak jest. Teraz współpracują z piłkarskim Motorem. Tam relacje mają ręce i nogi. Do tego chyba ich pomysłem był przejazd piłkarzy otwartym autobusem przez miasto po awansie.
nie wiem co jest/było nie tak ze współpracą, ale klub raczej powinien do niej powrócić. nie sądzę że firma, która zarabia na promocjach innych podmiotów ,nie była zainteresowana dalszą kooperacją. chyba że klub ma inną koncepcję
Gelo pisze:No i mamy na zuzel.info swoich Szczerbę i Jońskiego :) Czyżby ogłosili casting do kontynuacji serii filmów z Carreyem?
Mocno riposta, jak zawsze w obliczu uwierających faktów.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Stało się. Jeżeli niczego nie pominąłem to po raz pierwszy w tym sezonie przegrywamy w jakimś meczu.
Motor mocny
W PS kolejny artykuł o rozbiorze Motoru. Tym razem Fred i Jack mieliby pójść do Falubazu.
Mają rozmach sk******y.
Jeżeli zakładamy że Kuba ma określony budżet na zawodników (pytanie czy w przyszłym sezonie będzie taki sam) a Fredrik i Jack dostają oferty typu jak ta dla Mikkela z Częstochowy 2 lata temu to prawdopodobnie będzie musiał im coś dosypać. Skąd wziąć ewentualne pieniądze? A no z odejścia Przyjemskiego :) Jakby nie patrzeć myślę że za rok Motor raczej nie pojedzie w takim samym składzie jak teraz.
-
KrzyczącyK1b1c
- Trener
samba pisze:Jeżeli zakładamy że Kuba ma określony budżet na zawodników (pytanie czy w przyszłym sezonie będzie taki sam) a Fredrik i Jack dostają oferty typu jak ta dla Mikkela z Częstochowy 2 lata temu to prawdopodobnie będzie musiał im coś dosypać. Skąd wziąć ewentualne pieniądze? A no z odejścia Przyjemskiego :) Jakby nie patrzeć myślę że za rok Motor raczej nie pojedzie w takim samym składzie jak teraz.
Rozsądny post :)
W najnowszym komunikacie Speedway Ekstraligi podano informacje dotyczące 14. rundy PGE Ekstraligi, w której doszło do zmian terminów meczów transmitowanych w CANAL+/ELEVEN SPORTS.
CANAL+, jako nadawca główny PGE Ekstraligi, zdecydował się na zmianę meczu pokazywanego na swojej antenie w 14. rundzie PGE Ekstraligi. Z pierwotnie wybranego meczu #WROLUB CANAL+ dokonał zmiany na mecz #LESGOR. Bez zmian pozostał piątkowy termin meczu #GRUCZE (09.08) oraz niedzielny termin #ZIETOR (11.08).
Terminarz 14. rundy po zmianach:
09.08 (piątek, LIVE: ELEVEN SPORTS)
TBA ZOOLESZCZ GKM Grudziądz vs KRONO-PLAST WŁÓKNIARZ Częstochowa
TBA BETARD SPARTA Wrocław vs ORLEN OIL MOTOR Lublin
11.08 (niedziela, LIVE: CANAL+ Sport / CANAL+ online)
TBA FOGO UNIA Leszno vs EBUT.PL STAL Gorzów
TBA NOVYHOTEL FALUBAZ Zielona Góra vs KS APATOR Toruń
https://ekstraliga.pl/se/zmiany-termino ... aligi-2024
CANAL+, jako nadawca główny PGE Ekstraligi, zdecydował się na zmianę meczu pokazywanego na swojej antenie w 14. rundzie PGE Ekstraligi. Z pierwotnie wybranego meczu #WROLUB CANAL+ dokonał zmiany na mecz #LESGOR. Bez zmian pozostał piątkowy termin meczu #GRUCZE (09.08) oraz niedzielny termin #ZIETOR (11.08).
Terminarz 14. rundy po zmianach:
09.08 (piątek, LIVE: ELEVEN SPORTS)
TBA ZOOLESZCZ GKM Grudziądz vs KRONO-PLAST WŁÓKNIARZ Częstochowa
TBA BETARD SPARTA Wrocław vs ORLEN OIL MOTOR Lublin
11.08 (niedziela, LIVE: CANAL+ Sport / CANAL+ online)
TBA FOGO UNIA Leszno vs EBUT.PL STAL Gorzów
TBA NOVYHOTEL FALUBAZ Zielona Góra vs KS APATOR Toruń
https://ekstraliga.pl/se/zmiany-termino ... aligi-2024