Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Żużlowe różności

#19601 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 10:33

Tak, osobiście po prostu "nie będę płakał" za Holderem, bo po tych 2 latach wciąż jest dla mnie jakiś przezroczysty, ale czysto sportowo to ważny punkt dla nas i trudny do zastąpienia, nie będę się kłócił. I na pewno bardziej trzeba myśleć o zastępstwie dla Freda najpierw. Tyle, że na Jacka jest też większe ssanie na rynku, co może utrudnić zachowanie odpowiedniej kolejnosci w tej ewolucji :)

papi pisze:Zakładam że mówimy o sytuacji, gdy na jednego z Monsterów nie wystarczy i szukamy innej opcji.

Nie wiem czemu sami nakręcamy atmosferę jakichś potencjalnych kłopotów, oszczędności itd. Przypominam, że mamy u siebie najdroższego zawodnika na świecie który bez wahania przedłużył kontrakt i to na dwa lata.

Kępa dał już dowody w przeszłości że to nie jest kwestia "starczy czy nie starczy" i zupełnie nie tym się kieruje w podejmowaniu decyzji o rozstaniu lub nowym związku :)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19602 Postautor: papi » 20 czerwca 2024, o 10:44

Nie nakręcamy, tylko taka wiadomość została wczoraj sprzedana przez Puke. I oczywiście, to się nie musi sprawdzić, ale jeśli to chyba wiadomo że będzie to kwestia finansów, a nie numeru startowego albo hopkow na drugim łuku ;) przynajmniej w kwestii seniora

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19603 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 10:48

Ale nas stać by przebić każdą ofertę, co nie znaczy, że chcemy to robić, a Kępa raczej dał dowód w przeszłości, że nie lubi tak robić. Co nie zmienia faktu, że zawodnicy dostają dobre podwyżki co roku, a Zmarzlik został obsypany złotem (no ale trochę zasługuje na inne traktowanie :P)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19604 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 10:54

A kilka dni wcześniej u Ostafińskiego i w Przeglądzie Sportowym - i o to jest moja drama :) Nie chodzi o kolegium jako takie - tu nie było nagonki. Puka, który 99% swoich wypowiedzi poświęca finansom powiedział wprost, że Motor będzie szukał oszczędności i dlatego bardzo prawdopodobnie odejdzie Wiktor i któryś z seniorów ze wskazaniem na Freda. W przypadku Jacka - jak dostanie podwyżkę - zostanie. I dla mnie to się trzyma kupy - na miejscu Holdera za żadne pieniądze nie wracałbym do Torunia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19605 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 11:04

Puka, który 99% swoich wypowiedzi poświęca finansom powiedział wprost, że Motor będzie szukał oszczędności i dlatego bardzo prawdopodobnie odejdzie Wiktor i któryś z seniorów ze wskazaniem na Freda

A mi się właśnie nie podoba ta narracja z szukaniem oszczędności, moim zdaniem ew. odejście Przyjemskiego to byłby wynik świadomej strategii i decyzji a nie tego czy nas stać czy nie.

To samo z dwoma seniorami monsterowymi :) Przecież na ich miejsce nie przyjdzie nikt znacznie tańszy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19606 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 12:33

Jasne, że Ci się to nie podoba. Fakt mniejszego budżetu Motoru i konieczność szukania oszczędności pod nową uśmiechniętą władzą może uwierać. Rozumiem.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19607 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 12:48

No jakby tylko PiS nie doprowadził do ruiny Azotów...

Kto Ci powiedział, że będziemy mieli niższy budżet w 2025?

Mnie nic nie uwiera, bo ja aż tak nie łączę polityki ze sportem.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2024, o 12:50 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19608 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 12:50

Puka

ezbeg
Trener

#19609 Postautor: ezbeg » 20 czerwca 2024, o 12:52

To co powinien zrobić w takim razie klub, a dokładnie Jakub Kępa ?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19610 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 12:58

Cooper pisze:Mnie nic nie uwiera, bo ja aż tak nie łączę polityki ze sportem.

To może powinieneś zacząć. Może wiedziałbyś to co wie większość normalnych ludzi. Z chwilą dojścia Tuska do władzy stało się jasne że Motor zacznie mieć schody a w temacie nowego stadionu możemy się rozejść. I uprzedzając - nikt mi tego nie powiedział.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19611 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 13:07

Ze stadionem już temat jest tak przewałkowany, że nawet nie chce mi się do tego wracać. Również ubolewam, że intensywne prace budowlane podjęte za rządów PiS ten niedobry Nitras przerwał.

Co do obecnej sytuacji - wykreowanej przez media, bo nie przez klub - jest to dosyć absurdalne wierzyć, że misją PO, Tuska i Nitrasa jest zniszczyć wielki Motor i rzucać mu kłody pod nogi. Tylko temu Motorowi. Ale oczywiście można, jest część ludzi w Polsce, którzy zawsze widzą spisek i zawsze znajdą sobie nowy. Całe szczęście, że Kępa do nich nie należy i raczej się nie przejmuje takimi. Robi swoje, od lat działając i z Żukiem i ze Stawiarskim.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19612 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 13:50

Zamiast bredni o spiskach garść faktów. O zabraniu Motorowi pieniędzy ze spółek zaczął senator z PO którego szefem jest Tusk. Z kilkukrotnej obietnicy wyborczej nie wywiązał się prezydent miasta z PO, którego szefem. jest Tusk. O braku pieniędzy na stadion w Lublinie z ministerstwa powiedział minister z PO, którego szefem jest Tusk. Pikietę pod Azotami że za dużo dawali na sport urządzała europosłanka z PO, której szefem jest Tusk. Ostatnie trzy medialne nagonki na Motor zainicjował przychlast z Interii, który nigdy nie krył się ze swoimi sympatiami pollitycznymi. Mnożyc można bez końca. Mianownik jest jednak zawsze ten sam - Tusk który jest patologicznym niszczycielem wszystkiego i wszystkich co fajne i pożyteczne. On nie musi zawiązywać spisków.przeciwko Motorowi. On po prostu nie ma w tym żadnego politycznego profitu żeby wspierać (lub przynajmniej nie przeszkadzać) w funkcjonowaniu czegoś co jest nie z jego matecznika. To człowiek demolka i największy łgarz w historii Polski. Szkoda że znajduje wyznawców.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#19613 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 20 czerwca 2024, o 13:57

Nawet nie ma sensu dziesiąty raz odpowiadać na to samo. Skip.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19614 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 14:04

Miliardowa strata Azotów też Tusk ;]

Dziś media obiegła informacja, że PiS nie jest zadowolony z marszałka Stawiarskiego (który przyjacielem Motoru jest i dogaduje się z Żukiem). Główny zarzut? Że dogaduje się z PO.

Prawdopodobnie poleci i przyjdzie ktoś kto dla dobra miasta i sportu zaostrzy kurs (mówi się o Mulawie od Czarnka).

I takie to są fakty właśnie.

owen1989
Senior

#19615 Postautor: owen1989 » 20 czerwca 2024, o 14:06

Gelo pisze:Zamiast bredni o spiskach garść faktów. O zabraniu Motorowi pieniędzy ze spółek zaczął senator z PO którego szefem jest Tusk. Z kilkukrotnej obietnicy wyborczej nie wywiązał się prezydent miasta z PO, którego szefem. jest Tusk. O braku pieniędzy na stadion w Lublinie z ministerstwa powiedział minister z PO, którego szefem jest Tusk. Pikietę pod Azotami że za dużo dawali na sport urządzała europosłanka z PO, której szefem jest Tusk. Ostatnie trzy medialne nagonki na Motor zainicjował przychlast z Interii, który nigdy nie krył się ze swoimi sympatiami pollitycznymi. Mnożyc można bez końca. Mianownik jest jednak zawsze ten sam - Tusk który jest patologicznym niszczycielem wszystkiego i wszystkich co fajne i pożyteczne. On nie musi zawiązywać spisków.przeciwko Motorowi. On po prostu nie ma w tym żadnego politycznego profitu żeby wspierać (lub przynajmniej nie przeszkadzać) w funkcjonowaniu czegoś co jest nie z jego matecznika. To człowiek demolka i największy łgarz w historii Polski. Szkoda że znajduje wyznawców.

Janusz Kowalski na zuzel.info? Nie spodziewałem się :lol:

rumburaquee
Zawodowiec

#19616 Postautor: rumburaquee » 20 czerwca 2024, o 14:27

Z azotami i stratą to tak nie do końca wina PISu, geopolitycznie się nałożyło wszystko plus inwestycje które kosztowały a teraz muszą się zwrócić. Wiesz Cooper bezpośrednio to oczywiście Tusek kasy nam nie zabrał ale jego pieski zaczęły gardłować..... i już po nitce do kłębka swoje gierki robią i jakie to dobre Janosiki co to bogatemu zabiorą i rozdają biednym. Myślicie że "bańka" z Azotów czy Bogdanki robi im różnicę? PRowo pięknie krzyczącym wyszło ku uciesze gawiedzi.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19617 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 14:38

rumburaquee pisze:Z azotami i stratą to tak nie do końca wina PISu, geopolitycznie się nałożyło wszystko

Ja to oczywiście wiem, ale skoro Żuk "obiecał stadion i się nie wywiązał" i nie bierzemy pod uwagę okoliczności, to dla symetrii będę powtarzał, że PiS doprowadził Azoty, naszego ważnego sponsora, na krawędź upadku i przez to mamy gorzej teraz. Bo takie są przecież fakty.

plus inwestycje które kosztowały a teraz muszą się zwrócić.

Tak, szczególnie te w węgiel, bardzo udane, na pewno się zwrócą.

Ale dobra, wróćmy do meritum. To Gelo nakręca plan zagłady Motoru, a nie ma ku temu żadnych podstaw, wręcz przeciwnie, Kępa pokazał w przeszłości że dogaduje się z każdym, umie znaleźć sponosorów, załatać dziurę w składzie więc naprawdę możemy być spokojni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19618 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 14:45

Nie Gelo - dziennikarze i eksperci. Wierzę w Kubę, że się zabezpieczył na cięższe czasy

rumburaquee
Zawodowiec

#19619 Postautor: rumburaquee » 20 czerwca 2024, o 15:08

Ano w węgiel, w węgiel. Bo atomu nie mamy. Gaz przed wojną był cacy a teraz już bee. Tak szybko od kopalnych nie odejdziemy. Do zagłady Motoru pewnie daleko ale jak się rzuca błotem to zawsze coś się przylepi. A tak serio to myślę że jakby PIS wygrał wybory to stadion szczególnie u nas na wschodzie byłby bliższy powstania niż teraz. Odkładając wszelakie sympatie polityczne i nie biorąc pod uwagę " że są rzeczy ważniejsze niż stadion".

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#19620 Postautor: Cooper » 20 czerwca 2024, o 15:22

rumburaquee pisze:Ano w węgiel, w węgiel. Bo atomu nie mamy. Gaz przed wojną był cacy a teraz już bee.

Poczytaj o tej inwestycji to będziesz wiedział o co chodzi.

Możesz tutaj na początek: https://www.money.pl/gospodarka/ostroleka-w-pulawach-nowy-blok-weglowy-pochlonal-fortune-6993510651181600a.html
Do zagłady Motoru pewnie daleko ale jak się rzuca błotem to zawsze coś się przylepi.

Obecnie mniej jest nasz klub atakowany niż za czasów PIS, gdy dziennikarze najpierw nas wyśmiewali, potem zrobili klub Sasina.
A tak serio to myślę że jakby PIS wygrał wybory to stadion szczególnie u nas na wschodzie byłby bliższy powstania niż teraz.

No tak myślisz, tylko nie ma na to żadnego dowodu, zwłaszcza, że PiS wygrał u nas w 2016 i nic z tego nie wyniknęło dla stadionu. No chyba, że uznamy, że to Żuk zablokował ;]

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#19621 Postautor: niespokojny » 20 czerwca 2024, o 16:09

Nic nie rozumiesz Cooper. Wtedy pis nic nie obiecał, może poza popierdywaniami Stawiarskiego, więc nic nie musiał. Teraz Jarosław uroczyście złożył ślubowanie więc na pewno by dał kase (bo ją ma). Ale te z zachodu położyły cały misterny plan głosując na tęczową koalicję. I tacy jak Ty i ja, co myślą bardziej żeby pisowi dowalić niż o przyszłości Motoru.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19622 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 16:58

Kurtyna!!!

rumburaquee
Zawodowiec

#19623 Postautor: rumburaquee » 20 czerwca 2024, o 17:02

niespokojny pisze:Nic nie rozumiesz Cooper. Wtedy pis nic nie obiecał, może poza popierdywaniami Stawiarskiego, więc nic nie musiał. Teraz Jarosław uroczyście złożył ślubowanie więc na pewno by dał kase (bo ją ma). Ale te z zachodu położyły cały misterny plan głosując na tęczową koalicję. I tacy jak Ty i ja, co myślą bardziej żeby pisowi dowalić niż o przyszłości Motoru.

Wiesz obiecał czy nie obiecał ale moim zdaniem byłaby większa szansa. A tak zostaje nam program uśmiechnięty Polak to może i my kibice z Lublina będziemy beneficjentami tego programu. Motor jest mniej atakowany teraz niż wcześniej, przypadek? Ba ja już się nawet nie uśmiecham ja się już nawet śmieję:)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19624 Postautor: Gelo » 20 czerwca 2024, o 17:22

Oczywiście poza Żukiem nikt stadionu nie obiecywał ale wyznawcy zaczerpnęli od swojego guru umiejętność manipulacji, zmieniania pojęć i odwracania kota ogonem.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#19625 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 20 czerwca 2024, o 18:06

Gelo pisze:Oczywiście poza Żukiem nikt stadionu nie obiecywał

https://www.youtube.com/watch?v=nA2sGfo8GK4