Wiktor Przyjemski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

Re: Wiktor Przyjemski

#51 Postautor: InDorka » 17 czerwca 2024, o 12:59

Trafne przewidywania z 23 roku

Flagg pisze:Dużo zależy od tego, jak w tym Lublinie będzie mu się powodzić. Jeśli będą sukcesy, będzie rozwój i wyniki, to powrót do "domu" nie będzie taką łatwą decyzją.

Wypowiedź Wiktora po sukcesie w Malilli:

„W Malilli spytaliśmy o to zawodnika wprost.

Czy to prawda, że złożył pan firmie Abramczyk obietnicę, że w przypadku awansu Bydgoszczy do PGE Ekstraligi w tym roku, wróci pan jesienią do Polonii?

— Nie. Nic nie obiecywałem — odparł zawodnik.

— Mamy dopiero połowę sezonu. Firma Abramczyk to był w zasadzie mój pierwszy sponsor. Najpierw był ze mną, potem dopiero w Polonii, więc raczej jestem bliżej firmy Abramczyk, niż Bydgoszczy. Oni wiedzą czego ja potrzebuję i to ja będę decydował, a nie oni będą na mnie coś wymagać. Na razie na spokojnie — zakończył temat Przyjemski.”

https://przegladsportowy.onet.pl/zuzel/ ... ii/hz15wes
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
papi
Trener

#52 Postautor: papi » 17 czerwca 2024, o 13:40

Wiktor już kilka razy dawał do zrozumienia, że najpierw niech Polonia awansuje, a później będą rozmowy, ale tutaj wreszcie padła bardzo jasna deklaracja.
Po ewentualnym awansie będą mogli sobie dorzucić do składu ikony jezdzace w innych barwach. Emil i Woźniak od lat są na liście ;)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#53 Postautor: Cooper » 17 czerwca 2024, o 13:56

Na przyszły sezon z obecnego składu najtrudniej będzie zatrzymać Wiktora. Raz, że Bydgoszcz, dwa że oferty będzie miał z całej ligi, trzy, że najmniej z nami związany, a cztery, że nasza determinacja nie musi być tak wysoka jak np. w przypadku Kubery.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#54 Postautor: istred » 17 czerwca 2024, o 14:21

Nie do końca się zgodzę.
Przyjemski miał oferty z całej ligi już przed tym sezonem i wybrał Lublin. Tutaj - jak doskonale widać - się rozwija. Przyszły wyniki i w Ekstralidze i w zawodach indywidualnych. Po wypowiedziach Wiktora widać, że to jest póki co jego priorytet. A w Lublinie za półdarmo też nie jeździ.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#55 Postautor: RadeKas » 17 czerwca 2024, o 14:22

Najpierw niech Polonia awansuje.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Haron90
Kadrowicz

#56 Postautor: Haron90 » 17 czerwca 2024, o 14:40

To jest ten sam januszowy zabieg co w Zielonej Górze. Próbują wywrzeć presję na Wiktora poprzez bezmyślne wypowiedzi na social media. Ostatnim razem jak oglądałem Dudka, to dalej jeździł w kewlarze Torunia, tutaj wydaje się być taka sama sytuacja. Raczej mało rozsądna taktyka ale czego się spodziewać po ludziach, co zabierają darmowe programy GP a potem odsprzedają je na facebooku.

PS. Zawodnicy zmieniają kluby raczej wtedy, gdy im nie idzie na torze, a nie w momencie kiedy zdobywają medale w każdych zawodach jakich startują, i mają regularnie płacony gruby hajs.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#57 Postautor: Cooper » 17 czerwca 2024, o 14:55

PS. Zawodnicy zmieniają kluby raczej wtedy, gdy im nie idzie na torze, a nie w momencie kiedy zdobywają medale w każdych zawodach jakich startują, i mają regularnie płacony gruby hajs.

Patrz Zmarzlik np., czy nawet Mikkel.

A w Lublinie za półdarmo też nie jeździ.

Pytanie jak zachowa się Lublin, gdy Wiktor dostanie "pół więcej". Bydgoszcz po awansie będzie zdeterminowana i w dodatku jest komu tam ten kontrakt opłacić. Jestem w stanie sobie wyobrazić też sytuację, że Wrocław wykłada na niego hajs, żeby w końcu się przestać bawić w loterię, a przy okazji nas osłabić.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#58 Postautor: Gelo » 17 czerwca 2024, o 15:10

Nie sądzę, żeby Kuba czekał do września na to czy Polonia awansuje czy nie. Powrót do Bydgoszczy po awansie jest dla Wiktora naturalny ale wcale nie taki oczywisty. Jednak robi postępy jeździ bardzo dobrze. Ma realne szanse zostać mistrzem świata i mistrzem Polski w pierwszym roku startów w EL. Czego chcieć więcej (no może poza ilością startów - ale sądzę że stawka za punkt jest odpowiednia). Byłoby mi bardzo smutno jakby odszedł do Bydgoszczy ale bym to jakoś przebolał. Przy utrzymaniu składu wystarczy, że Jaworski będzie robił połowę punktów Wiktora a dalej miażdżymy tą ligę przeokrutnie. Gorzej jakby Wiktor trafił do Sparty.

blajar
Trener

#59 Postautor: blajar » 17 czerwca 2024, o 15:26

Otóż właśnie Gelo podniósł kluczową, moim zdaniem, kwestię. Kontrakty na '25 dogaduje i przyklepuje się już teraz. Jeśli Wiktor stawiałby warunek, że czekamy na koniec rozgrywek 1 Ligi, to Kuba Kępa albo już ma plan B, albo w ogóle takiej rozmowy nie ma i temat jest dla samych zainteresowanych już jasny.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#60 Postautor: Cooper » 17 czerwca 2024, o 15:35

Dlatego mówię, że Przyjemskiego będzie zatrzymać najtrudniej, bo on się może zawahać.

blajar
Trener

#61 Postautor: blajar » 17 czerwca 2024, o 15:40

Gdybym miał obstawiać (tylko nos, żadnych przecieków nie mam), to z cytatu wyżej wnioskuję irytację i Wiktor zostaje w Lublinie :) Łatwo to później, nawet w przypadku awansu Polonii, obroni. "Był wóz, albo przewóz i nie mogłem czekać" :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#62 Postautor: Gelo » 17 czerwca 2024, o 15:45

Ja również z wypowiedzi Wiktora wnioskuję że bliżej mu do zostania w Lubllinie niż powrotu do Bydgoszczy. W najgorszym przypadku pół na pół. A to oznacza że te wszystkie hafty o rzekomej rozbiórce Motoru można włożyć między bajki

Haron90
Kadrowicz

#63 Postautor: Haron90 » 17 czerwca 2024, o 16:08

Cooper pisze:

Patrz Zmarzlik np., czy nawet Mikkel.

A w Lublinie za półdarmo też nie jeździ.

Pytanie jak zachowa się Lublin, gdy Wiktor dostanie "pół więcej". Bydgoszcz po awansie będzie zdeterminowana i w dodatku jest komu tam ten kontrakt opłacić. Jestem w stanie sobie wyobrazić też sytuację, że Wrocław wykłada na niego hajs, żeby w końcu się przestać bawić w loterię, a przy okazji nas osłabić.

Ok, są też sytuacje pozatorowe. Ego MM nie czuło się odpowiednio dopieszczone i odszedł. Z BZ uważam, że gdyby nie Grzyb, to Bartek klubu by nie zmienił. Tak czy siak, jeśli wszystko gra, to żużlowcy raczej klubów nie zmieniają. Na co obecnie Wiktor może narzekać? Ok, może nie robi 5 startów na mecz, ale w parku maszyn za klubowych kolegów ma absolutny top z czego, sądząc po filmach z parku maszyn, bardzo chętnie korzysta. Jak dla mnie to jest o wiele bardziej warte niż 2 dodatkowe starty w meczu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#64 Postautor: Maxx » 17 czerwca 2024, o 21:51

Co do MM to mam wrażenie, że zamiast się rozwijać, zdecydowanie bardziej wskoczył na półkę "średniaka" więc odejście z Motoru raczej mu nie pomogło a wręcz przeciwnie. Co zaś tyczy się Wiktora myślę, że sam awans Polonii nie przesądza sprawy jego powrotu do Bydgoszczy. Pytanie jest takie: Czy lepiej ścigać się wśród najlepszych w składzie czy bijących się o utrzymanie? Zapewne tak będzie postrzegany beniaminek, czemu trudno się dziwić. Mega składu raczej też nie zbudują w Bydgoszczy. Ale to tylko luźne dywagacje.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#65 Postautor: kibicLBN » 17 czerwca 2024, o 22:11

Haron90 pisze: Tak czy siak, jeśli wszystko gra, to żużlowcy raczej klubów nie zmieniają.

Coś w tym jest, popatrzmy w jakich okolicznościach do nas trafiali zawodnicy:
Hampel na aucie w Lesznie
Zagar na aucie w Częstochowie
Kubera w dziwnej atmosferze z Leszna
Lindgren dostał praktycznie kopa z Częstochowy
Holder na aucie w Toruniu
Zmarzlik chciany w Gorzowie, ale wiele osób z tamtego środowiska twierdzi, że to właśnie konflikt z Grzybem zaważył
A kto od nas odszedł:
Grisza - wiadomo, kwas sowiecki
Buczek - żenujący poziom sportowy
Jamróg - j.w + wypadający widelec
Miesiąc - żenujący poziom sportowy
Drabik - poziom sportowy, ale przede wszystkim konflikt ze sztabem
Hampel - regulamin
Michelsen - medalikowe dolary
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#66 Postautor: Gelo » 17 czerwca 2024, o 22:16

Podchodząc teoretycznie gdzie jest powiedziane że jeżdżąc w Polonii po pięć sześć biegów będzie trzaskał dwucyfrówki? Przecież patrząc na rywali będzie dokładnie to samo co teraz. Wygrane w juniorskim, walka z u24 i od wielkiego dzwonu z najsłabszym seniorem. A różnica zasadnicza. Brak Zmarzlika, którego można poprosić o radę i większa presja. I mniej meczów :)

ezbeg
Trener

#67 Postautor: ezbeg » 17 czerwca 2024, o 22:45

kibicLBN pisze:
A kto od nas odszedł:
Grisza - wiadomo, kwas sowiecki
Buczek - żenujący poziom sportowy
Jamróg - j.w + wypadający widelec
Miesiąc - żenujący poziom sportowy
Drabik - poziom sportowy, ale przede wszystkim konflikt ze sztabem
Hampel - regulamin
Michelsen - medalikowe dolary

Lambert - poziom sportowy w 2019 (w tym rzekome przyczyny takiego stanu rzeczy), inna wizja składu na 2020, zawodnik nie chciał być oczekującym na pozycji 8/16
Zagar - regulamin

To, że Bydgoszcz awansowałaby nie oznacza tam nagłego powrotu Woźniaka czy Emila. Tak samo jak Dudek wrócił do Falubazu. Raczej byłoby zbieranie składu z tego co jest dostępne. Czy Przyjemski tam jechałby w każdym meczu na 10+ ? Nie. Ale to jego decyzja gdzie będzie jeździł w 2025 r.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#68 Postautor: Gelo » 17 czerwca 2024, o 22:55

No to odpowiedzmy sobie na najprostsze pytanie: po co Kubera miałby wracać do Leszna, Holder do Torunia, Przyjemski do Bydgoszczy, a Lindgren do Zielonej Góry? Odpowiedź - po nic. Więc ta cała akcja rozmontowania Motoru jest o kant dupy potłuc

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#69 Postautor: kibicLBN » 17 czerwca 2024, o 22:56

Na miejscu Wiktora, w przypadku awansu Polonii zastanawiało by mnie jedno - czy Bydgoszcz ma szanse się utrzymać, żeby tam nie wracać na rok.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#70 Postautor: Gelo » 17 czerwca 2024, o 23:01

Odpowiedź prosta - nie ma szans

Awatar użytkownika
papi
Trener

#71 Postautor: papi » 17 czerwca 2024, o 23:02

Kubera? Bo to jego klub, chyba ciągle tam mieszka. Było mocne ochłodzenie stosunków, ale czas leczy rany. Jestem przekonany, że Domin w Unii jeszcze pojeździ, a czy za rok, 5 czy 10, się okaże.
Tak samo Zmarzlik

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#72 Postautor: Gelo » 17 czerwca 2024, o 23:05

Ale po co? Domin jest drugim polskim żużlowcem a Leszno podciera dupę szklłem. Oni nie mają kasy. A Domin w Lublinie jest co roku lepszym żużlowcem. I dzięki Kubie może dalej jeździć na żużlu. Przecież widzi jak skończył MM
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2024, o 23:08 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#73 Postautor: papi » 17 czerwca 2024, o 23:07

kiedyś się odbiją. A po co wracać? Na przykład żeby być twarzą i bezdyskusyjnym liderem odradzającej się Unii, której jest wychowankiem

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#74 Postautor: kibicLBN » 17 czerwca 2024, o 23:08

Gelu Ty chyba mylisz pojęcia. Podcieranie dupy szkłem to dziadowanie, chore oszczędności, a Leszno szyję z tego co ma (finansowo).

Ge(L)o
Trener

#75 Postautor: Ge(L)o » 17 czerwca 2024, o 23:09

papi pisze:Jestem przekonany, że Domin w Unii jeszcze pojeździ, a czy za rok, 5 czy 10, się okaże.
Tak samo Zmarzlik

Mocny skład Leszna się szykuje jak na drugą ligę. Kubera, Zmarzlik...