Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Żużlowe różności

#19476 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 22:28

Dzięki za miłe slowo Dobry Człowieku :)

rumburaquee
Zawodowiec

#19477 Postautor: rumburaquee » 14 czerwca 2024, o 22:43

Gelo pisze:Dzięki za miłe slowo Dobry Człowieku :)

Po paru winach jestem i nie wiem co piszę:) a tak serio. Na forum zostało nas niewielu " starych" choć ja junior bo mnie wciełio ale kto wie ten wie i parę razy jechał zemną na wyjazdy. Ale dość weteranki i kombatańctwa bo że spałeś na styropianie to nikt nie pamięta. Dziwi mnie fakt że taki Ostafa wali podobne wydumki i jest wyśmiewany a nagle Musiał PO DWÓCH LATACH WALI " WIEM ALE NIE POWIEM" nie że wam czerwona lampa się nie zapala!!! To przepraszam, reszty nie powiem.....

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#19478 Postautor: boxing » 14 czerwca 2024, o 22:45

Gelo pisze:Czarku nie lubisz Dryły, lubisz ruskich. Wszyscy wiemy. Ale po pierwsze gdzie Rzym gdzie Krym. Po drugie (może nie wiesz) Dryła jest motocyklistą. A oni mają poczucie jedności. Jestem w stanie się założyć że robiąc to zdjęcie Dryła kierował się pasją do motocykli a nie jaki szejk rządzi krajem. Już bez jaj.

Jesteś "za Dryłą" z racji wieku. Dryła ma fotę z "pupilem katarskiego reżimu" ale to OK bo "motocykliści mają poczucie jedności". Ale Dryła którego jak rozumiem wspierasz jest przeciwko Emilowi bo ten miał fotę z "Nocnymi Wilkami" czyli pupilami moskiewskiego reżimu. Czyli sam Dryła może mieć po linii "motocyklowej" zblatowanie z pupilem reżimu, a Emil tego zblatowania z pupilem innego reżimu zdaniem Dryły mieć nie może a Ty go popierasz.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Czarek
Trener

#19479 Postautor: Czarek » 14 czerwca 2024, o 22:49

Gelo pisze:Czarku nie lubisz Dryły, lubisz ruskich. Wszyscy wiemy. Ale po pierwsze gdzie Rzym gdzie Krym. Po drugie (może nie wiesz) Dryła jest motocyklistą. A oni mają poczucie jedności. Jestem w stanie się założyć że robiąc to zdjęcie Dryła kierował się pasją do motocykli a nie jaki szejk rządzi krajem. Już bez jaj.

Mylisz się. Nie widzę większej różnicy między Dryłą a tzw. ruskimi. Skoro Dryła jest motocyklistą to czy ma poczucie jedności z Nocnymi Wilkami, czy może mierziło go poniższe zdjęcie?
Obrazek
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

rumburaquee
Zawodowiec

#19480 Postautor: rumburaquee » 14 czerwca 2024, o 23:00

boxing pisze:

Jesteś "za Dryłą" z racji wieku. Dryła ma fotę z "pupilem katarskiego reżimu" ale to OK bo "motocykliści mają poczucie jedności". Ale Dryła którego jak rozumiem wspierasz jest przeciwko Emilowi bo ten miał fotę z "Nocnymi Wilkami" czyli pupilami moskiewskiego reżimu. Czyli sam Dryła może mieć po linii "motocyklowej" zblatowanie z pupilem reżimu, a Emil tego zblatowania z pupilem innego reżimu zdaniem Dryły mieć nie może a Ty go popierasz.

Chyba nie idzie o to kto z kim ma foto. Nie jeden miał foto z Wałęsa czy Papieżem. Idzie o to że po dwóch latach idzie aj waj i fakt Musiał może być Stanowiskiem&Mazurkiem tylko oni komentują na bierzaco.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19481 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 23:01

Wy tak serio? Naprawdę nie widzicie (Musiał nie widzi) różnicy między najechaniem Ługańska Doniecka i Krymu a rakietami we Lwowie a nawet (niestety) w Polsce? To może mapa do ręki i powrót do 7 klasy? I nie - nie wspieram Dryły. Ileż razy można to powtarzać. Jestem za mądrością. I dalej uważam, że zarówno Artiom jak i Emil są proputinowscy. Jeden udaje głupa, drugi nie mówi nic - wszystko dla pieniędzy. A ruski dla pieniędzy zje gówno spod siebie. Albo ukradnie.

KrzyczącyK1b1c
Trener

#19482 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 14 czerwca 2024, o 23:24

Gelo pisze:I nie - nie wspieram Dryły.

Gelo pisze:W wojence Dryły z Musiałem z racji podobnego wieku i faktu że jestem z Lublina zawsze stanę po stronie Dryły.

No i jak tu normalnie dyskutować...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19483 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 23:26

Proponowałbym normalnie

KrzyczącyK1b1c
Trener

#19484 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 14 czerwca 2024, o 23:26

Gelo pisze:Proponowałbym normalnie

Gelu, ale tu nie można dyskutować, jeśli sam sobie zaprzeczasz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19485 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 23:30

To Twoje zdanie. Przeczytaj co piszę. Jak nie pomoże to kilka razy. Potem uruchom procesy myślowe. Przydają się uwierz.

rumburaquee
Zawodowiec

#19486 Postautor: rumburaquee » 14 czerwca 2024, o 23:33

KrzyczącyK1b1c pisze:

Tak, tak łapmy się za słówka. Odpowiedzmy gdzie był Dryła a gdzie reszta?! Od tego zacznijmy dyskusje. Tak, tak Dryła się wypowiedział a gdzie reszta?!?!? Tylko zacznimy od 2022 roku!!!

KrzyczącyK1b1c
Trener

#19487 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 14 czerwca 2024, o 23:35

rumburaquee pisze:
KrzyczącyK1b1c pisze:

Tak, tak łapmy się za słówka. Odpowiedzmy gdzie był Dryła a gdzie reszta?! Od tego zacznijmy dyskusje. Tak, tak Dryła się wypowiedział a gdzie reszta?!?!? Tylko zacznimy od 2022 roku!!!

To jest łapanie za zaprzeczanie samemu sobie :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19488 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 23:39

To kolejny wątek. Gdzie byli bohaterowie dzisiejszych filmików? Ok. Można się nie zgadzać z Dryłą, jego listem, jego zachowaniem w magazynach, w kolegium. Ale wyraził swoje zdanie do którego ma pełne prawo. Ma przepraszać, że Sikora nie pyta o zdanie Musiała? I cale szczęście, bo Sikora dowiedziałby się, że o Motorze albo wcale albo źle.
To jest łapanie za zaprzeczanie samemu sobie
Przeczytaj jeszcze raz. Może zrozumiesz.

Czarek
Trener

#19489 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 06:33

Gelo pisze:To kolejny wątek. Gdzie byli bohaterowie dzisiejszych filmików? Ok. Można się nie zgadzać z Dryłą, jego listem, jego zachowaniem w magazynach, w kolegium. Ale wyraził swoje zdanie do którego ma pełne prawo. Ma przepraszać, że Sikora nie pyta o zdanie Musiała? I cale szczęście, bo Sikora dowiedziałby się, że o Motorze albo wcale albo źle.
To jest łapanie za zaprzeczanie samemu sobie
Przeczytaj jeszcze raz. Może zrozumiesz.

Dryła zajął wyraźne, publiczne stanowisko. Inni nie. Stał się zatem głosem środowiska, za którym podążyły władze polskiego żużla. Niech weźmie za to odpowiedzialność.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19490 Postautor: Gelo » 15 czerwca 2024, o 07:01

No i bierze. Jest przez to atakowany przez zakomplesionego gnoja, który od roku/dwóch jest w jakimś Eleven i jest raczej antyMotorowy. Przez gnoja który chciałby być elitą dziennikarstwa, z którym wszyscy się liczą i który jest opiniotwórczy. A jest nikim. Przez gnoja, który na kanale youtubowym oczekuje przeprosin od Dryły, że jest z Lublina i że pisał felietony "tylko Motor" jak Motor był w 1 lidze. Sezon, w którym nie było kacapów był mistrzowskim sezonem Motoru. I bez kacapów było bardzo fajnie. Nikt poza kibicami Apatora, Sparty, Czarkiem i Musiałem za nimi nie tęsknił. A dopominanie się żeby kacapów przywrócić do GP żeby było "ciekawiej" czyli żeby Zmarzlikowi było trudniej zdobyć mistrza to sabotaż. Ale w sumie Targowica też się zapisala w polskiej historii.

Czarek
Trener

#19491 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 08:06

Gelo pisze:No i bierze. Jest przez to atakowany przez zakomplesionego gnoja, który od roku/dwóch jest w jakimś Eleven i jest raczej antyMotorowy. Przez gnoja który chciałby być elitą dziennikarstwa, z którym wszyscy się liczą i który jest opiniotwórczy. A jest nikim. Przez gnoja, który na kanale youtubowym oczekuje przeprosin od Dryły, że jest z Lublina i że pisał felietony "tylko Motor" jak Motor był w 1 lidze. Sezon, w którym nie było kacapów był mistrzowskim sezonem Motoru. I bez kacapów było bardzo fajnie. Nikt poza kibicami Apatora, Sparty, Czarkiem i Musiałem za nimi nie tęsknił. A dopominanie się żeby kacapów przywrócić do GP żeby było "ciekawiej" czyli żeby Zmarzlikowi było trudniej zdobyć mistrza to sabotaż. Ale w sumie Targowica też się zapisala w polskiej historii.

Rusofobia żre Ci mózg. Korzystasz z okazji, że możesz bezkarnie odczłowieczać tu sobie Rosja bez ograniczeń. Nie byleś chętny do takich zwierzeń przed 2022 rokiem. Takie czasy. Jak w Niemczech w latach 30, gdy można było zrównywać niektóre narody z robactwem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19492 Postautor: Gelo » 15 czerwca 2024, o 09:12

Bredzisz. Ruskich nie cierpię odkąd się urodziłem. Chodziłem do szkoły im. Mamifestu Lipcowego i nigdy nie nosiłem fartuszka z tarczą chociaż był taki obowiązek. Jako gnojek zapalałem świeczki pod pomnikiem katyńskim na cmentarzu chociaż było to nielegalne. Trzeba po prostu wiedzieć, że stamtąd idzie wyłącznie śmierć, dziadostwo i mental ludożerców. 2022 rok niczego nie zmienił w moim pojmowaniu kacapii. Utwierdził tylko w przekonaniu że mam rację.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19493 Postautor: kibicLBN » 15 czerwca 2024, o 09:23

Gelo pisze:W wojence Dryły z Musiałem z racji podobnego wieku i faktu że jestem z Lublina zawsze stanę po stronie Dryły.

Idąc tym tropem można się jednoczyć z sędzią Szmydtem. Jak ktoś jest w jego wieku, Polak, to powinien stanąć po jego stronie w sporze z obcym - białoruskim, młodym opozycjonistą? No moim zdaniem przeciwnie.

A co do Czarka, to coraz bardziej mam wrażenie, że w innych otchłaniach internetu sieje podobną propagandę.I nie chce mi się wierzyć, że za friko, w ramach oporu przed ,, dehumanizacją niewinnych Rosjan ".
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19494 Postautor: Gelo » 15 czerwca 2024, o 09:32

Nie - nie można. Sprawa jest prosta. W sprawie ruskich bliżej mi do listu Dryły niż do filmików zakompleksionego smarkacza który chce być dziennikarzem.

Czarek
Trener

#19495 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 09:54

Gelo pisze:Bredzisz. Ruskich nie cierpię odkąd się urodziłem. Chodziłem do szkoły im. Mamifestu Lipcowego i nigdy nie nosiłem fartuszka z tarczą chociaż był taki obowiązek. Jako gnojek zapalałem świeczki pod pomnikiem katyńskim na cmentarzu chociaż było to nielegalne. Trzeba po prostu wiedzieć, że stamtąd idzie wyłącznie śmierć, dziadostwo i mental ludożerców. 2022 rok niczego nie zmienił w moim pojmowaniu kacapii. Utwierdził tylko w przekonaniu że mam rację.

Co innego reżim i państwo, a co innego ludzie i Twój de facto antyrosyjski rasizm, z którym jednak ukrywałeś do do tego momentu (jeśli nie to proszę o cytat), a teraz dajesz upust swoim emocjom. Nawet nie zauważyłeś komu dałeś się podpuścić i po czyjej stoisz stronie. Na szczęście żużel jest fajny. Pojedynek Parnicki vs G. Łaguta byłby bardzo ciekawy.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#19496 Postautor: kibicLBN » 15 czerwca 2024, o 09:59

Wiesz Gelu, we mnie ten temat wywołuje mieszane uczucia. Rosjan i Rosji nie toleruję, podobnie jak Ty, ale obiektywnie stwierdzimy że dwóch s nich to czołowi żużlowcy świata. I ja chciałbym, aby Zmarzlik z Lindgrenem pokazali im kto rządzi w światowym czempionacie. Aby ucięli dywagacje i insynuacje, że Laguta by wygrał jak by jeździł, żeby się skończyło deprecjonowanie sukcesów Zmarzlika z ostatnich lat.
Nazywanie gościa, który w kulturalny i merytoryczny sposób wypowiada swoją opinię - zakompleksionym smarkaczem, jest z Twojej strony oznaką ignorancji i słabości.

Przypomnę Ci, że na temat Groszy wypowiadałeś się wielokrotnie bardzo pochlebnie i jego narodowość Ci nie przeszkadzała. Ja zawsze się za niego wstydziłem, nigdy nie wykrzyczałem jego nazwiska i nie klaskałem, za nazywanie go na tym forum zlotówą i Avatar z Griszą z dolarami zamiast oczu dostałem chyba nawet ostrzeżenie, a o krytyce na forum nie wspomnę. Tak - starty Laguty w naszym klubie to coś co od zawsze było mi solą w oku.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19497 Postautor: Gelo » 15 czerwca 2024, o 10:25

O tym że nie trawię ruskich pisałem na forum 5, 10 i 15 lat temu. Że przytoczę wpisy o cymbale z rosyjską flagą na wejściu w 1 łuk. I tak Czarku - to było przed rokiem 2022. Nikomu nie dałem się podpuścić, bo moje poglądy antyrosyjskie (w dalszej kolejności antyniemieckie i antyukraińskie) są ugruntowane wieloletnie i jestem w tej kwestii konsekwentny i pryncypialny. KibicLbn. Jak przeczytasz moje wpisy o Griszy łatwo dojrzysz, że zawsze pisałem o nim pochlebnie w kontekście, że to świetny, szalony żużlowiec i co najważniejsze - zawodnik Motoru.To drugie dla mnie z klucza oznacza kibicowanie zawodnikowi niezależnie od sympatii.

Czarek
Trener

#19498 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2024, o 11:11

Gelo pisze:O tym że nie trawię ruskich pisałem na forum 5, 10 i 15 lat temu. Że przytoczę wpisy o cymbale z rosyjską flagą na wejściu w 1 łuk. I tak Czarku - to było przed rokiem 2022. Nikomu nie dałem się podpuścić, bo moje poglądy antyrosyjskie (w dalszej kolejności antyniemieckie i antyukraińskie) są ugruntowane wieloletnie i jestem w tej kwestii konsekwentny i pryncypialny. KibicLbn. Jak przeczytasz moje wpisy o Griszy łatwo dojrzysz, że zawsze pisałem o nim pochlebnie w kontekście, że to świetny, szalony żużlowiec i co najważniejsze - zawodnik Motoru.To drugie dla mnie z klucza oznacza kibicowanie zawodnikowi niezależnie od sympatii.

Skoro wg Ciebie lubię Rosjan, bo cenię kilku, ale nie wszystkich rosyjskich żużlowców to Ty - parafrazując Radka Sikorskiego - robisz Ukraińcom dobrze aż do szczęśliwego zakończenia. Oczywiście takimi tekstami, które odczłowieczają Rosjan. Nie wiem jak czujesz się z faktem, że to za PiS-u uhonorowano niektórych Rosjan polskim obywatelstwem.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#19499 Postautor: tezetomaniak » 15 czerwca 2024, o 12:30

Gelo pisze:zakompleksionego smarkacza który chce być dziennikarzem.

Z większości postów bije zakompleksienie dziada, któremu życie nie potoczyło się jakby chciał. Młodsi robią kariery, budują domy, jeżdżą po świecie. Boli jak drzazga w fiucie co? :) Dobrze, ma boleć.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19500 Postautor: papi » 15 czerwca 2024, o 13:00

Motogamia Tomek Dryła pisze:Marcin Musiał obiecuję, że obejrzę Twój najnowszy materiał i odpowiem na Twoje pytania, bo zorientowałem się, że zadałeś ich kilka. Niestety, nie teraz... ale spokojnie, nie za rok... Mam teraz bardzo trudny czas... Daj mi tydzień/10 dni i kiedy tylko będę w stanie, obejrzę i pewnie jakoś się ustosunkuję.

LINK