Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Haron90
Kadrowicz

Re: Żużlowe różności

#19451 Postautor: Haron90 » 14 czerwca 2024, o 18:42

Czy ja wiem, całkiem dobitnie wypunktował hipokryzję Dryły, która ciężko zaprzeczyć. A to że ktoś był kiedyś na szczycie, nie znaczy że będzie tam dożywotnio. A Dryla z każdym sezonem spada trochę niżej. No ale tak to jest jak ktoś kto ma trochę zasięgu uznaje że może umoralniać cały naród.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19452 Postautor: papi » 14 czerwca 2024, o 18:44

A gdzie teraz Gelu piszesz? Oczywiście oprócz zuzel.info

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19453 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 18:54

Pisarsko realizuję się tylko na zuzel.info :)

Flagg
Trener

#19454 Postautor: Flagg » 14 czerwca 2024, o 19:28

Gelo pisze:a jak pisałem do Tygodnika Żużlowego Musiała może nawet nie było na świecie.

Co jest argumentem...żadnym w tej dyskusji. Pokazuje jedynie Twoją infantylność w wypominaniu komuś wieku, gdy nie ma to absolutnie zadnego znaczenia.

Musiał pokazał tym filmem, że jest infantylnym szczeniakiem. Olanym i pominiętym milczeniem dlatego ujadanien domagającym się uwagi

Nie, nie został olany. Został obrażony na antenie, a obrażający stwierdził, że nie chce mu się tej obrazy w sumie uzasadniać. To jest infantylne zachowanie.

Może tylko ugryźć w kostkę kogoś znaczącego i najlepszego w swoim fachu.

Na tym etapie, to Dryła ani nie jest najlepszy, ani raczej bardziej znaczacy.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

blajar
Trener

#19455 Postautor: blajar » 14 czerwca 2024, o 19:50

Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale jak dla mnie, to czuć tu trochę ustawką, już od samego telefonu do studia.
Marcin Musiał nie jest żadnym gówniarzem. Inteligentny facet, który doskonale wie co i jak chce powiedzieć.
Tomek niestety dał ciała. Mógł odnieść się od razu i wyjaśnić temat, a nie pierwszy już raz poszedł w "kiedyś odpowiem". Do tego poszedł osobiście, czym dolał paliwa do rozkręcenia afery. Musiał nie miał wyjścia, został wywołany do tablicy, więc odniósł się na swoich warunkach, skierował dyskusję na wygodne dla siebie tory i jak dla mnie, ma w tej dyskusji zdecydowaną przewagę.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19456 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 20:08

Flagg pisze:Co jest argumentem...żadnym w tej dyskusji. Pokazuje jedynie Twoją infantylność w wypominaniu komuś wieku, gdy nie ma to absolutnie zadnego znaczenia.
Jest argumentem kluczowym. Doświadczenie i wiedzę nabywa się z wiekiem.Z tym się człowiek nie rodzi. Ale rozumiem że jesteś młodym czlowiekiem i szczeniackie pyskówki Ci się podobają. A jak jeszcze biją w Motor to miodzio. Dla mnie Musiał na siłę chce zaznaczyć swoją obecność w środowisku dziennikarskim. A Tomek Dryla powiedział mu - następny proszę.

blajar
Trener

#19457 Postautor: blajar » 14 czerwca 2024, o 20:15

To skąd się biorą starzy kretyni?
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19458 Postautor: papi » 14 czerwca 2024, o 20:17

czyli przekładając na język polityki
Dryła - Kaczynski, Musiał - Tusk
i żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne

blajar pisze:To skąd się biorą starzy kretyni?

z nadmiaru doświadczenia :)

Flagg
Trener

#19459 Postautor: Flagg » 14 czerwca 2024, o 20:39

Gelo pisze:
Flagg pisze:Co jest argumentem...żadnym w tej dyskusji. Pokazuje jedynie Twoją infantylność w wypominaniu komuś wieku, gdy nie ma to absolutnie zadnego znaczenia.
Jest argumentem kluczowym. Doświadczenie i wiedzę nabywa się z wiekiem.Z tym się człowiek nie rodzi. Ale rozumiem że jesteś młodym czlowiekiem i szczeniackie pyskówki Ci się podobają. A jak jeszcze biją w Motor to miodzio. Dla mnie Musiał na siłę chce zaznaczyć swoją obecność w środowisku dziennikarskim. A Tomek Dryla powiedział mu - następny proszę.

Z jakiegoś powodu kompletnie nie dziwi mnie, że dla Ciebie merytoryczna wywód, poparty argumentami to jest szczeniacka pyskówka, a obrażanie drugiej osoby połączone z brakiem jakiejkolwiek argumentacji i lekceważącym podejściem, to oznaka klasy, doświadczenia i wiedzy.

I jeszcze jedno

A jak jeszcze biją w Motor to miodzio
NIestety, ale tacy kibice jak Ty, to jeden z powodów, dlaczego Motor jest tak hejtowany. Bo każdy, kto powie cokolwiek o wydźwięku negatywnym o klubie, nawet jeśli ma ku temu podstawy, od razy dostaje od Ciebie łatkę, mówiąc kolokwialnie, debila.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2024, o 20:47 przez Flagg, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Czarek
Trener

#19460 Postautor: Czarek » 14 czerwca 2024, o 20:40

Gelo pisze:

Intencje Musiała są mało ważne. Nawet jeśli jego zamiarem jest odebranie praw miejskich Lublinowi i zrobienie z Żuka sołtysa to istotę sprawy stanowią mocne i zgrabnie przedstawione argumenty przeciwko Dryle. Na razie Dryła jest wypunktowany i sam robi sobie krzywdę defensywną postawą.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19461 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 20:49

Flagg pisze:Z jakiegoś powodu kompletnie nie dziwi mnie, że dla Ciebie merytoryczna wywód, poparty argumentami to jest szczeniacka pyskówka, a obrażanie drugiej osoby połączone z brakiem jakiejkolwiek argumentacji i lekceważącym podejściem, to oznaka klasy, doświadczenia i wiedzy.

Bo po prostu nie rozumiesz tego co czytasz. Szczeniackie pyskowki robi sobie Musiał. Wssystko z kompleksów i chęci zaznaczenia swojej bytności dla ludzkości. I tak - mam alergię na pyskate gmojstwo, któremu wydaje się, że pozjjadalo wszystkie rozumy a które nie potrafi zliczyć do trzech.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#19462 Postautor: kdsz » 14 czerwca 2024, o 20:59

Gelu, siła Twoich argumentów rzuca na kolana i kruszy beton.

Czy Musiał ma rację? Nie, nie może mieć racji, bo to przecież zakompleksiony gnojek.
Czy trafiają do ciebie jego argumenty? Mam w dupie argumenty tego gówniarza.

Brawo!
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

rumburaquee
Zawodowiec

#19463 Postautor: rumburaquee » 14 czerwca 2024, o 21:14

Gelo pisze:
Flagg pisze:Z jakiegoś powodu kompletnie nie dziwi mnie, że dla Ciebie merytoryczna wywód, poparty argumentami to jest szczeniacka pyskówka, a obrażanie drugiej osoby połączone z brakiem jakiejkolwiek argumentacji i lekceważącym podejściem, to oznaka klasy, doświadczenia i wiedzy.

Bo po prostu nie rozumiesz tego co czytasz. Szczeniackie pyskowki robi sobie Musiał. Wssystko z kompleksów i chęci zaznaczenia swojej bytności dla ludzkości. I tak - mam alergię na pyskate gmojstwo, któremu wydaje się, że pozjjadalo wszystkie rozumy a które nie potrafi zliczyć do trzech.

Błąd Dryly był taki że nie powiedział od razu co wiedział, podejrzewam że chciałbyć delikatny i to jest fajne że zajął stanowisko zaraz na gorąco. A Musiał.... no cóż dym podał, wojna się znudziła to wyciągnę swój łeb i swoje zdanie powiem. Szkoda że dwa lata później..... I tak uważam jak Gelo , młodzi gniewni, wszystkie rozumy zjadły a jak co to stary doktor ratuj.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#19464 Postautor: Perez » 14 czerwca 2024, o 21:15

Musial udaje Stanowskiego a może skończy jak Borek?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19465 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 21:29

kdsz pisze:Gelu, siła Twoich argumentów rzuca na kolana i kruszy beton.

Czy Musiał ma rację? Nie, nie może mieć racji, bo to przecież zakompleksiony gnojek.
Czy trafiają do ciebie jego argumenty? Mam w dupie argumenty tego gówniarza.

Brawo!

Powiem tak. Czasami nie da się dyskutować na argumenty merytoryczne. Żeby tak było obie strony powinny mieć jakąś wiedzę. W wojence Dryły z Musiałem z racji podobnego wieku i faktu że jestem z Lublina zawsze stanę po stronie Dryły. Nie we wszystkim się z nim zgadzam mam żal, że kilka razy milczał kiedy Motor był opluwany ale Musiała po prostu nie lubię i nie zgadzam się z tym co mówi. Jak to młody człowiek łączy wątki poboczne kompletnie beż ładu i bez składu. Twierdzi że Dryła jest hipokrytą bo miał nie komentować meczów z Rosjanami a komentuje. Tymczasem Dryla napisał że nie chce komentować tych meczów. To jednak co innego. To jest trochę tak jak z niektórymi moimi wpisami tutaj. Czepianie się słówek zamiast uchwycenie sedna sprawy. Trzeba jak krowie na miedzy.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19466 Postautor: papi » 14 czerwca 2024, o 21:33

Gelo pisze:W wojence Dryły z Musiałem z racji podobnego wieku i faktu że jestem z Lublina zawsze stanę po stronie Dryły.

i myślę, że to jest właśnie sedno problemu. Nie patrzysz na argumenty, tylko na nazwisko. Ale pewnie każdy kto odwiedza to forum miał już czas się przyzwyczaić

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19467 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 21:51

Wszyscy bez wyjatku kierują się na tym forum sympatiami i antypatiami. Ale chcesz merytorycznie proszę bardzo. Fotka z rajdowcem z Kataru kompletnie z dupy. Co ma do rzeczy budowa stadionów na Mundial z Putinem? Czepiać się Dryły że ma silną pozycję w redakcji i wybiera sobie mecze? Chwała mu - jest dobry to sobie wybiera. Próbuj wytatuowany gogusiu - może też kiedyś będziesz mocny. Stacja Lublin w pociągu Kijów Warszawa to już kosmos i odjechanie. I powtarzanie tego samego po cztery razy. Skamlanie małego kundelka.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2024, o 21:53 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

rumburaquee
Zawodowiec

#19468 Postautor: rumburaquee » 14 czerwca 2024, o 21:52

papi pisze:
Gelo pisze:W wojence Dryły z Musiałem z racji podobnego wieku i faktu że jestem z Lublina zawsze stanę po stronie Dryły.

i myślę, że to jest właśnie sedno problemu. Nie patrzysz na argumenty, tylko na nazwisko. Ale pewnie każdy kto odwiedza to forum miał już czas się przyzwyczaić

A właśnie nie. Gdzie był Musiał w 2022 roku!!!! Się pytam??? Był dziennikarzem i komentatorem????!!!! Powiedział coś na w/w temat? Teraz jak kurz opodal to każdy kogut jest panem na swoim gnoju!!!

rumburaquee
Zawodowiec

#19469 Postautor: rumburaquee » 14 czerwca 2024, o 21:53

Gelo pisze:Wszyscy bez wyjatku kierują się na tym forum sympatiami i antypatiami. Ale chcesz merytorycznie proszę bardzo. Fotka z rajdowcem z Kataru kompletnie z dupy. Co ma do rzeczy budowa stadionów na Mundial z Putinem? Czepiać się Dryły że ma silną pozycję w redakcji i wybiera sobie mecze? Chwała mu - jest dobry to sobie wybiera. Próbuj wytatuowany gogusiu - może też kiedyś będziesz mocny. Stacja Lublin w pociągu Kijów Warszawa to już kosmos i odjechanie. Skamlanie małego kundelka.

Gelu ale Musiał też trochę tych naklejek na workach ma;)
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2024, o 22:14 przez rumburaquee, łącznie zmieniany 1 raz.

Flagg
Trener

#19470 Postautor: Flagg » 14 czerwca 2024, o 21:54

Zmieniając temat.

Tegoroczne SGP2 zapowiada się naprawdę ciekawie i chyba pierwszy raz od dłuższego czasu nie ma tak zdecydowanej puli faworytów. Albo jest ona po prostu dużo szersza. Rok/dwa/trzy lata temu można było stawiać na 3-4 zawodników w ciemno. A w tym w sumie zywcięstwo kazdeg, kto wszedł do półfinału nie byłoby wielkim szokiem. A poza półfinałami byli przeciez Gusts, Krawczyk, Henriksson (którego naprawdę wielu widziało jako zwycięzce cyklu). Ogólnie jest takie zdrowe pomieszanie "rutyny" z "młodością". W tym sensie, ze mamy kilku zawodników, którzy powoli kończą wiek juniora (Krawczyk, Szostak, Pollestadt, Hellstroem- Baengs) z naprawdę młodymi zadziorami jak Bańbor, Andersen, Parnicki, Drejer czy nawet Przyjemski. I mimo, że Wiktor wygrał pierwszą rundę, to wcale złota bym mu na szyi jeszcze nie wieszał. Tak samo medali innym Polakom

1) Kolejna runda dopiero za 3 miesiące. Dużo może się pozmieniać
2) 2 Turniej jest w Rydze. Nieczesto jest tam okazja do ścigania. ja osobiście nie mam pojęcia jaki tam jest tor i komu może pasować
3) Mam wrażenie, ze obaj Parnicki i Hellstroem- Baengs to tacy odwróceni Przyjemski. Jak szeroka chodzi to latają, ale wyłącz ją i wielkiego szumu nie zrobią.
4) Wielu tym zawodnikom brakuje doświadczenia nawet na poziomie juniorskim, co może powodować skokowe występy, w zależności od toru. teraz Bańbor był drugi, ale nie zdziwi mnie jak np. w Rydze nie wejdzie do półfinału.

Powinno być naprawdę ciekawie

Awatar użytkownika
papi
Trener

#19471 Postautor: papi » 14 czerwca 2024, o 22:02

to prawda, stawka trochę słabsza niż się przyzwyczailiśmy, ale dużo bardziej wyrównana. Co mnie zaskoczyło - było bardzo bezpiecznie. Na dobrą sprawę poza upadkiem Pollestada i zaliczeniem bandy przez Anderssona nie kojarzę jakichś niezpiecznych sytuacji, a jednak wśród juniorów czasami działo się naprawdę dużo. Z jednej strony szkoda Rew, Bloedorna czy któregoś z Amerykanów, ale dzikie karty zajęły 2, 5 i 12 (punkt więcej i mogło być 10) miejsce.
No i do obserwacji dodałbym Flinta, kończy juniorkę i za rok pewnie zniknie z radarów, ale w tej stawce może coś namieszać

Czarek
Trener

#19472 Postautor: Czarek » 14 czerwca 2024, o 22:06

Gelo pisze: Fotka z rajdowcem z Kataru kompletnie z dupy. Co ma do rzeczy budowa stadionów na Mundial z Putinem?

Wręcz przeciwnie. Chodziło o afiszowanie się z pupilkiem tamtejszego reżimu (o wiele bardziej autorytarnego i represyjnego niż moskiewski) w zestawieniu z rusofobicznymi wypowiedziami Dryły wobec Rosjan, o których Putin i spółka nie mają pojęcia.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Flagg
Trener

#19473 Postautor: Flagg » 14 czerwca 2024, o 22:09

To wrażenie słabszej stawki mam wrażenie, że wynika trochę z przesunięcia się siły juniorów z Polski i Danii w kierunku młodszych roczników. Przecież najlepsi juniorzy w Polsce i Elidze to de facto zawodnicy w wieku 18-19 lat i młodsi (Przyjemski, Ratajczak, Paluch, Bańbor, . Do tej pory jednak to przejście było bardziej naturalne. W ostatnich latach mieliśmy Drabika/Smektałe, potem Kubera, po nim MIśkowiak/Lampart, potem Cierniak. Jak Ci wcześniejsi zodbywali medale, to Ci za nimi zdobywali doświadczenie. Teraz w rocznikach 2003-2004 jest jednak lekka dziura. Podobnie u Duńczyków (ta wypełniłby pewnie Birkemoose, no ale wiadomo). I mamy de facto 4 Polaków, którzy debiutują w stawce SGP2

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#19474 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2024, o 22:13

Czarku nie lubisz Dryły, lubisz ruskich. Wszyscy wiemy. Ale po pierwsze gdzie Rzym gdzie Krym. Po drugie (może nie wiesz) Dryła jest motocyklistą. A oni mają poczucie jedności. Jestem w stanie się założyć że robiąc to zdjęcie Dryła kierował się pasją do motocykli a nie jaki szejk rządzi krajem. Już bez jaj.

rumburaquee
Zawodowiec

#19475 Postautor: rumburaquee » 14 czerwca 2024, o 22:23

Każdy jeden z dziennikarzy skąd jest. Szacun dla Dryly że stara się być obiektywny. Reszta że nie broni Lublina była wałkowana. Ja rozumiem Gelo stary dziennikarz z Lublina i bez przekąsu piszę szkoda że co raz mniej lub już nie ma rzetelnego dziennikarstwa a Gelu szacun e KL takim był . Tzn kurierze. Lubelskim bo gimby nie znają. Teraz klik bajty i w tym kierunku idzie Musiał, a Dryła,? Chyba nie musi nagrywać tiltokow czy coś podobnego żeby zwrócić na siebie uwagę