Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Czarek
Trener

Re: Żużel w TV

#20826 Postautor: Czarek » 13 czerwca 2024, o 13:13

Flagg pisze:A dla mnie Dryła wypadł słabiutko i aż dziw bierze, że tak doświadczony gość wypalił na antenie z tym, z czym wypalił.

a) Ludzie chcą polskich rosjan w SGP, żeby Zmarzlik nie wygrywał. Tak, to jest z jednej strony prawda, ale głupota było szuflakdowanie wszystkich zwolenników powrotu Rosjan do SGP pod tym hasłem. Oczywiście teraz całe to toruńsko - wrocławskie towarzystwo z Bierzyńskim na czele pali głupa na TT, że to bzudra i że chodzi o widowisko, choć dobrze wiemy, że gdyby któremuś z "bylych" Rosjan udało się wygrac choćby rundę, to musieliby z podniecenia i radości zmieniać bieliznę. Ale, mimo tego, te słowa były kompletnie niepotrzebne.

b) Wycieczka w kierunku Musiała w stylu "wiem, ale nie powiem" to już wyżyny żenady.

Niestety, wychodzi na to, że Dryła zaczyna nie trzymać presji.

Całkowita kompromitacja, choć wystarczająco skompromitował się swoimi deklaracjami o niekomentowaniu występów Rosjan po czym grzecznie wrócił przed mikrofon i teraz pieje nad nimi z zachwytu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Flagg
Trener

#20827 Postautor: Flagg » 13 czerwca 2024, o 14:11

kdsz pisze:
Flagg pisze:
b) Wycieczka w kierunku Musiała w stylu "wiem, ale nie powiem" to już wyżyny żenady.

Nie powiedział "wiem, ale nie powiem". Zadeklarował, że szerzej się odniesie, ale jeszcze nie teraz. Skomentował krótko - Dryła niczego nie załatwiał w sprawie bana dla ruskich + materiał Musiała miał z góry założoną tezę i wszystkie wydarzenia zostały przedstawione tak, by tezę potwierdzać.

NO powiedział dokładnie "Autor ośmieszył się w kilku miejscach, ale teraz tego nie skomentuje". Ok, nie jest to dosłowne "wiem, ale nie powiem", ale w tym klimacie. Mógł sobie odpuścić komentarz o smieszności, a jedynie wspomnieć, ze odniesie się później.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#20828 Postautor: kdsz » 13 czerwca 2024, o 14:35

@Flagg.
Faktycznie tak mówił, przyznaję Ci rację.

Na marginesie - po cholerę w kolegium wprowadzono telefony widzów? Poziom wypowiedzi kibiców to mocne 2/10. Wartościowe rzeczy zdarzają się sporadycznie. Jak na dokładkę w studio siedzi Dryła, to z góry wiadomo, że będą go "Przemki z Torunia" i inni erudyci atakować ws. ruskich. Segment telefoniczny to zupełne przepalenie czasu antenowego.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

ezbeg
Trener

#20829 Postautor: ezbeg » 13 czerwca 2024, o 14:54

Pan Przemek z Torunia czyli słynny Night to stały punkt kolegium.

Ale fakt telefony to mogłyby tam nie istnieć. Rzadko coś ciekawego można z nich wywnioskować.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#20830 Postautor: Perez » 13 czerwca 2024, o 16:06

Pan Night mnie zablokował na iksie za to że mu napisałem kulturalnie kilka zdań z 2 lata temu. Erudyta pełną gębą.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Flagg
Trener

#20831 Postautor: Flagg » 13 czerwca 2024, o 18:51

Night to taki ogólnopolski Retrospeedway :)
Albo Retro jest po prostu naszym lubelskim Nightem :)

Tak czy siak, obu nikt nie traktuje poważnie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

ezbeg
Trener

#20832 Postautor: ezbeg » 13 czerwca 2024, o 18:57

Ja mam teorię że Night to Piernik. Obydwaj tak samo przekonani w 100% o tym co piszą.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#20833 Postautor: Perez » 13 czerwca 2024, o 20:33

Jednak Piernik ma dużo lepszą ortografię. To mi do Night nie pasuje.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#20834 Postautor: kibicLBN » 13 czerwca 2024, o 20:39

Musiał nagrał materiał dzisiaj i w nim zjada Dryłe razem z butami.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

rumburaquee
Zawodowiec

#20835 Postautor: rumburaquee » 13 czerwca 2024, o 20:54

kibicLBN pisze:Musiał nagrał materiał dzisiaj i w nim zjada Dryłe razem z butami.

O będzie widzę wojenka między telewizjami

ezbeg
Trener

#20836 Postautor: ezbeg » 13 czerwca 2024, o 21:03

Jeszcze nie oglądałem, ale poczytałem komentarze na YT. Dowiedziałem się z nich że Dryła broni Motoru w magazynach PGE. Tam chyba jakaś inna rzeczywistość. On zawsze siedzi cicho. Jak w mediach są wypowiedzi ex działaczy to też siedzi cicho.
Taki z niego adwokat Motoru.

Flagg
Trener

#20837 Postautor: Flagg » 13 czerwca 2024, o 21:15

Najlepsze jest, że niby..przed czym miałby bronić Motor? :D

ezbeg
Trener

#20838 Postautor: ezbeg » 13 czerwca 2024, o 21:20

W sumie to temat Motoru w magazynach nie istnieje :D Nawet w Eleven jakiś czas temu stwierdzili - jadą dobrze to o czym mówić. Ale cała "dramę" Musiał - Dryła muszę posłuchać i samodzielnie ocenić.

Flagg
Trener

#20839 Postautor: Flagg » 13 czerwca 2024, o 21:21

Piękny pokaz kuriozum obecnego regulaminu. Pawlicki wykluczony, bo odpadł mu fragment motocykla. Wyścig przerwany, wiec ktoś wykluczony być musial xD

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#20840 Postautor: kibicLBN » 13 czerwca 2024, o 21:28

Falubazów chyba jeszcze kac trzyma po niedzielnym zwycięstwie. Przecież to ich pierwszy tak słaby mecz w tym sezonie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#20841 Postautor: Kargolo » 13 czerwca 2024, o 21:45

Flagg pisze:Piękny pokaz kuriozum obecnego regulaminu. Pawlicki wykluczony, bo odpadł mu fragment motocykla. Wyścig przerwany, wiec ktoś wykluczony być musial xD

A czemu kuriozum?
Zawodnik odpowiada za swój sprzęt. Jeśli coś mu odpada i trzeba przerwać bieg to ten zawodnik jest do wykluczenia, nie widzę w tym nic dziwnego.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

KDS
Junior

#20842 Postautor: KDS » 13 czerwca 2024, o 23:53

Gdyby za takie sytuacje nie było wykluczenia, to jadąc na 1:5 wystarczyłoby "przypadkiem" oderwać sobie jakiś fragment motocykla, żeby powtórzyć bieg ;)

Flagg
Trener

#20843 Postautor: Flagg » 14 czerwca 2024, o 00:30

Przy 1:5 nie mają problemu, żeby się kłaść na torze, a mają obawy przed "przypadkowym" oderwaniu sobie części od motocykla? Gdzie ryzyko? Sajutdinow + Affelt jadą na 1:5, to młody niczym praktycznie nie ryzykuje "uwalniając" sobie taką osłonę motocykla. Dużo bezpieczniejsze to, niż symulowanie upadku. Coś mi się tutaj kupy nie trzyma.

No i jak to miałoby wyglądać? Jakiś mechanizm zwalniający taka część zamontowany na motocyklu? Czy jak? No zachodze w głowę, dlaczego nikt jeszcze na to nie wpadł.

Poza tym, sędzia nie przerywa takiego biegu z automatu, tylko zależy, gdzie taka część wyląduje + wirazowi zawsze mają możliwość zdjęcia jej z toru.

IMO to jest totalnie losowe zdarzenie, które nie ma wpływu na przebieg wyścigu i pozycję zawodnika
W tym sensie, że defekt też jest zjawiskiem losowym, ale ma wpływ na pozycję zawodnika. Ale taka odpadajaca osłona? Nie ma chyba w historii żużla przypadku, że zawodnik doprowadzał do tego celowo. A co robimy jak kibic rzuci na tor jakiś przedmiot przy niekorzystnym wyniku dla swojej drużyny, a wirazowi nie zauważa i sędzia musi przerwać? Wykluczamy zawodnika drużyny z sektora kibiców ekipy, z którego poleciał przedmiot?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#20844 Postautor: tezetomaniak » 14 czerwca 2024, o 01:02

Swoją drogą jak widze te latające na wietrze "obszycia" motocykli to tylko litość i zażenowanie. 2024 rok serio? :) Rzepy im sie pobrudziły? :lol:

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#20845 Postautor: Kargolo » 14 czerwca 2024, o 06:02

Flagg pisze:Przy 1:5 nie mają problemu, żeby się kłaść na torze, a mają obawy przed "przypadkowym" oderwaniu sobie części od motocykla? Gdzie ryzyko? Sajutdinow + Affelt jadą na 1:5, to młody niczym praktycznie nie ryzykuje "uwalniając" sobie taką osłonę motocykla. Dużo bezpieczniejsze to, niż symulowanie upadku. Coś mi się tutaj kupy nie trzyma.

No i jak to miałoby wyglądać? Jakiś mechanizm zwalniający taka część zamontowany na motocyklu? Czy jak? No zachodze w głowę, dlaczego nikt jeszcze na to nie wpadł.

Poza tym, sędzia nie przerywa takiego biegu z automatu, tylko zależy, gdzie taka część wyląduje + wirazowi zawsze mają możliwość zdjęcia jej z toru.

IMO to jest totalnie losowe zdarzenie, które nie ma wpływu na przebieg wyścigu i pozycję zawodnika
W tym sensie, że defekt też jest zjawiskiem losowym, ale ma wpływ na pozycję zawodnika. Ale taka odpadajaca osłona? Nie ma chyba w historii żużla przypadku, że zawodnik doprowadzał do tego celowo. A co robimy jak kibic rzuci na tor jakiś przedmiot przy niekorzystnym wyniku dla swojej drużyny, a wirazowi nie zauważa i sędzia musi przerwać? Wykluczamy zawodnika drużyny z sektora kibiców ekipy, z którego poleciał przedmiot?

Totalnie mylisz pojęcia.
Jeśli kibic coś rzuca na tor to zawodnik nie może za to odpowiadać. A za swój sprzęt powinien. Defekt też jest często zdarzeniem losowym, a jakoś nikomu nie przyszło do głowy, żeby po defekcie powtarzać w pełnym składzie. No i chyba logiczne, że jeśli część wyląduje na murawie albo wirażowy zdąży ją podnieść to nie trzeba przerywać wyścigu i jedziemy dalej. Tak samo jak zawodnik po upadku może się podnieść i dokończyć wyścig.
Podsumowując - wsiadasz na motocykl to odpowiadasz za jego stan techniczny. Jeśli coś odpada od twojego sprzętu i sprawia, że trzeba przerwać wyścig to jesteś wykluczony. Właśnie powtarzanie w czwórkę w takiej sytuacji byłoby nielogiczne.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#20846 Postautor: Cooper » 14 czerwca 2024, o 10:37

Nie widziałem sytuacji by sędzia przerwał bieg przy zgubionym laczku (jakby nie było metalowym) więc jest tu jakiś problem niekonsekwencji na pewno. Ale na pewno pan Leszek wyjaśni nam wszystkim.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#20847 Postautor: meesha » 14 czerwca 2024, o 10:47

Nie wiem jak teraz ale kiedys regulamin mowil o wykluczeniu za zdekompletowanue motocykla. Laczek do wyposażenia motocykla nid nalezy ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

ezbeg
Trener

#20848 Postautor: ezbeg » 14 czerwca 2024, o 11:06

Kiedyś Karol Baran został wykluczony za nałożenie złego pokrowca na kask. Nic szczególnego, bo się zdarzały takie. Problem wynikał z tego że wyjechał w żółto-czarnym, które były powszechne swego czasu zamiast w całym żółtym. Po prostu Karol nie poszedł z duchem czasu, bo zdążył się zmienić regulamin.

Czarek
Trener

#20849 Postautor: Czarek » 14 czerwca 2024, o 11:28

meesha pisze:Nie wiem jak teraz ale kiedys regulamin mowil o wykluczeniu za zdekompletowanue motocykla. Laczek do wyposażenia motocykla nid nalezy ;)

W praktyce pewnie chodzi o większe części, które komuś zagrażają, leżąc na "uczęszczanym" fragmencie toru.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

KDS
Junior

#20850 Postautor: KDS » 14 czerwca 2024, o 11:47

Sędzia winien wykluczyć zawodnika, jeżeli:
1) podczas trwania biegu układ wydechowy motocykla zawodnika
rozmontuje się tak, że spaliny nie przechodzą przez zamknięty układ,
2) w motocyklu zawodnika nie jest zamontowany deflektor lub kompletny
deflektor odpadnie od motocykla podczas biegu.

Pewnie chodzi o ten przepis. Ale on się nie odnosi do tej sytuacji.

Za to odnoszą się te:
Sędzia przerywa bieg w wypadku, gdy jego kontynuowanie mogłoby narazić
na niebezpieczeństwo zdrowie, życie lub mienie zawodników, kibiców, osób
Regulamin Zawodów Motocyklowych na Torach Żużlowych urzędowych lub funkcyjnych oraz innych osób.

Zawodnik, który z jakiegokolwiek powodu nie wyszczególnionego
w przepisach niniejszego regulaminu był przyczyną przerwania biegu,
powinien być wykluczony bez prawa zastąpienia innym zawodnikiem.

Kluczowa jest tu kwestia, czy "zawodnik był przyczyną przerwania biegu". Moim zdaniem tak. To on odpowiada za stan techniczny motocykla.

Co do zgubionych laczków, to najwyraźniej sędziowie uznają, że nie narażają one nikogo na niebezpieczeństwo. Czy tak jest? Nie wiem. Tu jakiś zawodnik powinien się wypowiedzieć.

A co do sytuacji, że ktoś z trybun rzuca jakiś przedmiot na tor, to wtedy oczywiście nie może być żadnego wykluczenia:
Jeżeli przyczyną przerwania biegu nie jest zawodnik, prawo do startu w biegu
powtórzonym mają zawodnicy, którzy uczestniczyli w biegu w chwili jego
przerwania.