Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Stadion

#8576 Postautor: niespokojny » 7 czerwca 2024, o 18:41

Czarek pisze:
niespokojny pisze:Wydawałoby się, że wobec taśm na których Ziobryści uzgadniali jak wyprowadzać pieniądze z kasy państwa, żelbetoniarze nabiorą trochę dystansu i te popierdywania będą nieco słabsze w najbliższym czasie. Jak jednak widać, dysonans poznawczy sprawia ogromy ból który starają się zagłuszyć z determinacją, porównywalną do tej gdy pomstowali o Sama Masters w składzie. Było to parę lat temu. Indywidualnego Mistrza Australii przypomnijmy ;)

Niepotrzebnie tak się obsr...ś. Nowa ekipa robi podobnie o czym dowiesz się niedługo. Tym bardziej mogliby dać Żukowi na stadion, ale on nie jest entuzjastą tęczowych marszów, więc może dlatego.

Ja się obesrałem po fakcie, za to Ty a priori.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#8577 Postautor: kdsz » 7 czerwca 2024, o 18:42

RadeKas pisze:
Na zdecydowanej większości obiektu w Lublinie brakuje plastikowych krzesełek, przez co klub nie ma możliwości sprzedaży biletów na konkretne miejsca.

?????

Na boisku nie ma krzesełek, na torze i w parku maszyn również. Tylko na trybunach są krzesełka. Ale nie zgadza mi się ten fragment o sprzedaży biletów na konkretne miejsca.
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#8578 Postautor: Torsen » 8 czerwca 2024, o 10:23

Jak frekwencja pod Ratuszem?

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#8579 Postautor: RadeKas » 8 czerwca 2024, o 10:26

https://www.dziennikwschodni.pl/sport/z ... 44377.html

Trochę ludzi było. Myślę, że pogoda mocno zepsuła akcję, bo wielu ewakuowało się jeszcze przed zakończeniem meczu, a kolejni byli przemoczeni do suchej nitki i woleli iść się suszyć.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#8580 Postautor: Kargolo » 8 czerwca 2024, o 11:54

Skandowali "gdzie jest Żuk?".

W domu k..., a gdzie? :lol:
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Ge(L)o
Trener

#8581 Postautor: Ge(L)o » 8 czerwca 2024, o 15:39

Powinien na nich czekać w piątek po 20 w ratuszu. Dobrze, że w niedzielę nie poszli.

Czarek
Trener

#8582 Postautor: Czarek » 8 czerwca 2024, o 15:44

Jakby ich szanował to by się pojawił, ale już nie musi.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8583 Postautor: Gelo » 8 czerwca 2024, o 15:47

Czerpie wzorce od swojego szefa :)

ezbeg
Trener

#8584 Postautor: ezbeg » 8 czerwca 2024, o 15:53

Był w Chatce Żaka na Gali Kultury.

Czarek
Trener

#8585 Postautor: Czarek » 8 czerwca 2024, o 15:56

Pod ratuszem powinna leżeć lista, żeby podpisywali ją kibice, którzy głosowali na Żuka, a więc są odpowiedzialni za to przeciwko czemu wczoraj protestowali. Kwestia odpowiedzialności do uzgodnienia, ale najbardziej właściwy byłby zakaz stadionowy.

Marcin0203

#8586 Postautor: Marcin0203 » 8 czerwca 2024, o 16:04

Czarek pisze:Pod ratuszem powinna leżeć lista, żeby podpisywali ją kibice, którzy głosowali na Żuka, a więc są odpowiedzialni za to przeciwko czemu wczoraj protestowali. Kwestia odpowiedzialności do uzgodnienia, ale najbardziej właściwy byłby zakaz stadionowy.

Hahahahaha xD Co tutaj się dzieje to ja już nie mam pytań :D Nie wiem czy czytałem tutaj coś równie głupiego. A już wiele się na czytałem :D

Czarek
Trener

#8587 Postautor: Czarek » 8 czerwca 2024, o 16:13

Marcin0203 pisze:
Czarek pisze:Pod ratuszem powinna leżeć lista, żeby podpisywali ją kibice, którzy głosowali na Żuka, a więc są odpowiedzialni za to przeciwko czemu wczoraj protestowali. Kwestia odpowiedzialności do uzgodnienia, ale najbardziej właściwy byłby zakaz stadionowy.

Hahahahaha xD Co tutaj się dzieje to ja już nie mam pytań :D Nie wiem czy czytałem tutaj coś równie głupiego. A już wiele się na czytałem :D

Ha, ha, ha. Wyborcy mają być za coś odpowiedzialni... Jakie to głupie. :)

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#8588 Postautor: Hayden » 8 czerwca 2024, o 17:44

Marcin0203 pisze:

Konkurencja wśród głupot jest spora, ale źródło jest jedno:
search.php?author_id=434&sr=posts
Motor mocny

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#8589 Postautor: tezetomaniak » 8 czerwca 2024, o 18:14

Czarek pisze:Ha, ha, ha. Wyborcy mają być za coś odpowiedzialni... Jakie to głupie. :)

Czyli wyborcy pisu i konfy pod ścianę za zabicie kilku kobiet rękami lekarzy, którzy odmówili pomocy medycznej i skazali je na śmierć w męczarniach. Jestem za.

Leniu
Szkółkowicz

#8590 Postautor: Leniu » 8 czerwca 2024, o 18:25

tezetomaniak pisze:
Czarek pisze:Ha, ha, ha. Wyborcy mają być za coś odpowiedzialni... Jakie to głupie. :)

Czyli wyborcy pisu i konfy pod ścianę za zabicie kilku kobiet rękami lekarzy, którzy odmówili pomocy medycznej i skazali je na śmierć w męczarniach. Jestem za.

Nie spodziewałem się, że pójdziemy w takim kierunku. Szybka eskalacja.

Czarek
Trener

#8591 Postautor: Czarek » 8 czerwca 2024, o 18:27

tezetomaniak pisze:

Chcesz przerzucić na wyborców winę lekarzy, którzy uwierzyli lewicy, że nie można ratować tych kobiet? Niesamowite. Trzeba być uważnym na trybunach stadionu, bo siedzą tam wyjątkowi wariaci.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#8592 Postautor: Gelo » 8 czerwca 2024, o 18:30

Leniu pisze:Nie spodziewałem się, że pójdziemy w takim kierunku. Szybka eskalacja.

Po lewactwie można się spodziewać absolutnie wszystkiego co głupie .

Czarek
Trener

#8593 Postautor: Czarek » 8 czerwca 2024, o 18:43

Gelo pisze:
Leniu pisze:Nie spodziewałem się, że pójdziemy w takim kierunku. Szybka eskalacja.

Po lewactwie można się spodziewać absolutnie wszystkiego co głupie .

Lewactwo powinno mieć zakaz stadionowy z urzędu, bo wierzy, że jazda na elektrykach na żużlu uratuje klimat. :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#8594 Postautor: ravajas » 9 czerwca 2024, o 17:32

tezetomaniak pisze:

Za błąd konowała powinien pójść siedzieć konował (ale czy kto kiedy słyszał, żeby sąd koleżeński dał zrobić krzywdę koledze?), a nie wyborca (i dlaczego tylko PiSu i Konfederacji ) przecież lekarze nie pochodzą z powszechnych wyborów.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Czarek
Trener

#8595 Postautor: Czarek » 9 czerwca 2024, o 18:18

ravajas pisze:
tezetomaniak pisze:

Za błąd konowała powinien pójść siedzieć konował (ale czy kto kiedy słyszał, żeby sąd koleżeński dał zrobić krzywdę koledze?), a nie wyborca (i dlaczego tylko PiSu i Konfederacji ) przecież lekarze nie pochodzą z powszechnych wyborów.

Wg dominującego w Polsce oszołomstwa wszystko co złe pochodzi od Rosji i prawicy.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#8596 Postautor: ravajas » 9 czerwca 2024, o 18:43

I to usilnie szukanie ruskiej agentury jest chichotem historii, bo wprawdzie PZPR rozwiązano, ale - na Boga! - żyją jeszcze jej członkowie, którzy przecież nie mogą nie wiedzieć gdzie sowieci instalowali swoich ludzi.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Czarek
Trener

#8597 Postautor: Czarek » 9 czerwca 2024, o 20:27

ravajas pisze:I to usilnie szukanie ruskiej agentury jest chichotem historii, bo wprawdzie PZPR rozwiązano, ale - na Boga! - żyją jeszcze jej członkowie, którzy przecież nie mogą nie wiedzieć gdzie sowieci instalowali swoich ludzi.

Pasjonujący wątek. Którzy ludzie żużla byli w PZPR? Andrzej Witkowski, Władysław Komarnicki. Kto jeszcze?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#8598 Postautor: ravajas » 9 czerwca 2024, o 21:17

Nie mówię o środowisku żużlowym tylko ogólnie o tropieniu "ruskich onuc".
pozdrawia:
Rafał Borowski

Czarek
Trener

#8599 Postautor: Czarek » 9 czerwca 2024, o 21:24

ravajas pisze:Nie mówię o środowisku żużlowym tylko ogólnie o tropieniu "ruskich onuc".

A ja o tym i haniebnej akcji z załatwianiem Rosjanom polskiego obywatelstwa, za co nikt nie poniósł odpowiedzialności.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#8600 Postautor: Cooper » 10 czerwca 2024, o 09:35

Ja już jestem spokojny, lubelscy wyborcy nie zawiedli i z Lublina do PE wszedł Mariusz Kamiński, jestem pewien, że sprawy lubelskiego środowiska są mu bliskie i będzie lobbował za zmianą przepisów europejskich tak, by jeszcze na stadion można było jakieś hajsy wydusić. Mam nawet pomysł na nazwę stadionu wtedy: "Cerata Arena".
Szkoda tylko, że się mija w PE z Elą Kruk, piękna byłaby to para :)

dannie pisze:
go! pisze:A takie pytanie, bo ja srednio sledze te bredzenia.
Czy ten stadion, to musi byc taki moloch za miliardy z dachem na pilota? Nie mozna tanszym kosztem wybudowac po prostu nowoczesnego stadionu dla zuzla? Przeciez glownie chodzi o ilosc miejsc dla kibicow, a chyba budowa widowni nie jest najdrozsza w takim projekcie? I dalej w temacie, w jakim stopniu teren pod obecnym Z5 moglby sfinansowac ten projekt?

I to są bardzo dobre pytania, na które nie znamy odpowiedzi, bo Prezydent Żuk (albo szerzej urząd miasta) nie zechciał nas poinformować czy w ogóle sam sobie zadał takie pytania, a jeżeli zadał to jakie padły odpowiedzi.

O tym właśnie pisałem we wcześniejszym poście. Karmi się ludzi ładnymi wizualizacjami, napuszcza na siebie (przeciwnicy/zwolennicy), ale nie przedstawia się konkretnych danych, aby można było jakoś rzetelnie ocenić ten cały pomysł.

Wydaje mi się, że w momencie gdy rozważana była działka przy Arenie Lublin to chodziło o stadion stricte żużlowy.

Ja do znudzenia będę powtarzał, że Lublin za chwilę zostanie bez hali sportowej i w obliczu tego chciałbym zobaczyć jakiś alternatywny scenariusz typu budowa stadionu żużlowego + hali sportowej. Tyle, że to oczywiście wydłuży po raz kolejny proces. Oczywiście prawdopodobny jest też scenariusz, że hala wielofunkcyjna z torem żużlowym będzie tylko i wyłącznie stadionem żużlowym, a reszta to otoczka jak z boiskiem do futbolu amerykańskiego we Wrocku, niemniej w tym kontekście martwi mnie brak dyskusji o budowie hali sportowej na te 7-8 tys. pod "codzienne" rozgrywki ligowe.

Gelo pisze:
A rząd PiS, od 2015 nie kiwnął palcem by pomóc.
Po raz chyba dziesiąty powtórzę - nie kiwnął, bo nie miał kiwnąć.

Nie będę wymyślał odpowiedzi bo sam sobie zdążyłeś już odpowiedzieć i zanegować.

Gelo pisze:Od zawsze twierdziłem, że bez wsparcia z zewnątrz inwestycja nie powstanie i nie ma na nią najmniejszych szans. I właśnie wsparcie rządu (pisowskiego) było najbardziej realne.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]