Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#401 Postautor: Pietter » 2 października 2004, o 08:15

No właśnie sprzęt czyni cuda.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#402 Postautor: Prymus » 2 października 2004, o 09:15

borys88 pisze:ja uważam, że jeśli awansujemy, możemy np. liczyć na takie osoby jak Drabik, który raczej w WTS Wrocław nie bedzie odgrywał znaczącej roli, a w Lublinie bardzo by pomógł !!

Juz w tym sezonie mial nie odgrywac znaczacej roli. A wszyscy widzieli jak jezdzil do czsu kontuzji.
A nam, TÅ»-owi nie trzeba 38- latkow. Bo jak tak, to moze od razu z HuszczÄ… zaczac rozmowy :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#403 Postautor: Lublin_Fan » 2 października 2004, o 10:16

Rolę sprzętu widać choćby na przykładzie Unii Tarnów. Co prawda zakupili sobie Gollobów i Rickardsona, ale rodowici tarnowianie wcale nie wozili tyłów. Kołodziej i Rempały na dobrym sprzęcie byli w stanie uskrobać te 7-9 pkt i efekt jest widoczny - DMP

Pozdr.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#404 Postautor: grzesieck » 2 października 2004, o 10:46

"Franków w elidze w 2003 na 90 biegów 47 razy był przed kolegami z pary np 1. Franków 2-4. Klecha, 2.Franków 3-4 Klecha, 3. Franków 4.Klecha

ale jesli chodzi o naklepanie puntków na kolegach z pary jak przegrywał bieg 5-1 to było takich biegów 13"

by Sprawiedliwy :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Krychs
Senior

#406 Postautor: Krychs » 2 października 2004, o 17:00

Lublin_Fan pisze:Rolę sprzętu widać choćby na przykładzie Unii Tarnów. Co prawda zakupili sobie Gollobów i Rickardsona, ale rodowici tarnowianie wcale nie wozili tyłów. Kołodziej i Rempały na dobrym sprzęcie byli w stanie uskrobać te 7-9 pkt i efekt jest widoczny - DMP

Pozdr.

Unia Tarnów to taki trochę niedoskonały przykład... Bo co prawda młodzi rodowici tarnowianie bardzo ładnie prezentowali się w tym roku (Kołodziej, M.Rempała), ale reszta rodowitych tarnowian mimo zapewne dużych nakładów na sprzęt nie miała najlepszego sezonu ( Wardzała, G. Rempała, S. Burza).
Według mnie dyspozycja zawodnika to 50% sukcesu, drugie 50% to sprzęt.

borys88

#407 Postautor: borys88 » 4 października 2004, o 18:49

Prymus pisze:
borys88 pisze:ja uważam, że jeśli awansujemy, możemy np. liczyć na takie osoby jak Drabik, który raczej w WTS Wrocław nie bedzie odgrywał znaczącej roli, a w Lublinie bardzo by pomógł !!

Juz w tym sezonie mial nie odgrywac znaczacej roli. A wszyscy widzieli jak jezdzil do czsu kontuzji.
A nam, TÅ»-owi nie trzeba 38- latkow. Bo jak tak, to moze od razu z HuszczÄ… zaczac rozmowy :wink:

Jeśli miałby formę, to jak dla mnie mógłby miec nawet lat 50, wazne zeby zdobywał punkty...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#408 Postautor: Gelo » 4 października 2004, o 19:48

Ja bym nie przeceniał roli sprzętu. Jedynym niezłym przykladem na jego znaczenie jest Marcin Rempała ale kazdy widział na własne oczy, że Unia to Rickardsson, Gollob i nikt więcej. W decydujących chwilach tylko na nich można było liczyć (łącznie z pożyczaniem sprzętu dla całej drużyny). Zawodnicy typu Kołodziej, Burza, Wardzała, G. Rempała nie jezdzili wcale lepiej niż przed rokiem. Zmierzam do tego, żeby nie dawać się zastraszać sprzętem. Czołowi zawodnicy I ligi nie ustępują wcale ekstraligowcom, a przykładów jest kilkanaście - od finału Imp poprzez awans Chrzanka do GP kończywszy na ostatnim turnieju w Rawiczu czy finale MDMP. Różnica to melodia przeszłości, którą śpiewają kibice z wyższych lig.

KrzyÅ›
Junior

#409 Postautor: KrzyÅ› » 4 października 2004, o 19:59

Gelo pisze:Ja bym nie przeceniał roli sprzętu

Miałem niezły ubaw o ile pamięc mnie nie myli - kiedy Burza jechał na Rickardssona sprzęcie i odstawał pół okrązenia od pozostałych...Ogromna szkoda że nie było Hanckoka bo wtedy Golloby odbierałyby sreberko...

łukasz

#410 Postautor: Å‚ukasz » 4 października 2004, o 20:11

nie bylo go bo pewnie juz sie Szczepan o to postaral!!!

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#411 Postautor: Kiry » 5 października 2004, o 12:43

Ze tak przypomne to role sprzetu mozna było zobaczyć po Tomku Rempale i to wcale nie tak dawno na naszym torze ;)

Gelo pisze:(...) ale kazdy widział na własne oczy, że Unia to Rickardsson, Gollob i nikt więcej.

Gelu nie pisz ze "buczoki" to Ricki, Tomek i nikt wiecej, bo co mam powiedziec komuś, kto sie za bardzo na żużlu nie zna, ale zobaczy retransmisje z SWC z tego roku i zobaczy nazwiska Kołodziej i M. Rempała w składzie narodowym. Co gorsza potem, całkowice nieświadomie, z nudów i przez przypadek przeczyta nasze forum ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#412 Postautor: Maxx » 5 października 2004, o 13:25

Dobrze spasowane i szybkie silniki to druga po zawodniku najważniejsza rzecz mająca wpływ na osiągane przez tego pierwszego wyniki i tego nikomu tłumaczyć nie trzeba. Mozna mieć niesamowite umiejętności i wzorową technikę jazdy, ale kiedy na prostej rywal zasuwa niczym odpalony z katapulty to nawet najlepszy technik będzie musiał się poddać. Słusznie ktoś przytoczył przykład Tomka Rempały, który na naszym torze, poza jedną wpadką, był całkowicie poza zasięgiem. A trzeba pamiętać, że Tomek wzorowym technikiem nie jest, więc jego najmocniejszym argumentem w meczu z nami był właśnie sprzęt.
Reasumując, bez sprzętu nawet taki magik jak T. Gollob nie istnieje, a co dopiero jego mniej utalentowani koledzy po fachu...

Siwek Patataj

Mój skład marzenie

#413 Postautor: Siwek Patataj » 5 października 2004, o 14:46

Pozwólcie, że i ja posnuję sobie fantazje w kategorii wymarzonego składu Motoru Lublin na sezon 2005. Wprawdzie jest on nierealny, ale.... kto wie, kto wie..., gdy możni sponsorzy pojawią się po awansie do ekstraklasy (oj będzie ciężko) i Rusko z Cieślakiem ogłupieją. Oto on:

1. Miśkowiak
2. Gapiński
3. Hampel
4. Knapp
5. Piszcz
6. Richardsson (ew. Karlsson)
7. D.Stachyra
8. ??? (nie mam propozycji, ale może A.Gomólski?)

w odwodzie pozostaliby:
Franków, Trumiński, Jeleniewski, no i z legitymacją emeryta zasłużonego dla sportu żużlowego w Lublinie tow. Mordel (kolejność rezerwowych nie jest przypadkowa).

A co? Pomarzyć można. Smutne tylko to, że... na 8 zawodników, tylko 2 naszych wychowanków uważam za przydatnych w przyszłym sezonie w naszym składzie, zakładając że "przewieziemy" Zieloną Górę.

lucki73

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#414 Postautor: grzesieck » 5 października 2004, o 15:32

W przyszlym roku planuja powrot to druzyny skladajacej sie z 8 zawodnikow? Nie wiedzialem lucki... :lol:

A obco pod nr 6 :lol: :lol: :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#415 Postautor: Talib » 5 października 2004, o 15:37

W przyszłym sezonie palnują dwóch obcokrajowców i dwóch juniorów w składzie. Zastanawiają się tylko czy obywateli państw UE będzie się uważać za obcokrajowców. Wcale bym się więc nie zdziwił, gdyby powrócono również do 8-osobowych składów na mecz. Po co? Po to żeby zachować 4 miejsca dla rodzimych gwiazdorów-seniorów, przy założeniu, że obcokrajowcy z UE nadal będą traktowani jako obcokrajowcy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#416 Postautor: Gelo » 5 października 2004, o 15:40

Gelu nie pisz ze "buczoki" to Ricki, Tomek i nikt wiecej, bo co mam powiedziec komuś, kto sie za bardzo na żużlu nie zna, ale zobaczy retransmisje z SWC z tego roku i zobaczy nazwiska Kołodziej i M. Rempała w składzie narodowym.

Powiesz temu komuś prawdę. Poza Gollobem nie ma w Polsce żużlowca na poziomie czołówki Grand Prix, a skład reprezentacji był ustalany na kilka dni przed finałem, tylko dlatego że kilku kandydatów wypięło się na reprezentowanie barw narodowych. Stąd Kołodziej i Rempała znaleźli się w składzie.

KrzyÅ›
Junior

#417 Postautor: KrzyÅ› » 5 października 2004, o 16:07

Gelo pisze:
Gelu nie pisz ze "buczoki" to Ricki, Tomek i nikt wiecej, bo co mam powiedziec komuś, kto sie za bardzo na żużlu nie zna, ale zobaczy retransmisje z SWC z tego roku i zobaczy nazwiska Kołodziej i M. Rempała w składzie narodowym.

Powiesz temu komuś prawdę. Poza Gollobem nie ma w Polsce żużlowca na poziomie czołówki Grand Prix, a skład reprezentacji był ustalany na kilka dni przed finałem, tylko dlatego że kilku kandydatów wypięło się na reprezentowanie barw narodowych. Stąd Kołodziej i Rempała znaleźli się w składzie.

Z tym że Kołodziej i Rempała wypadli rewelacyjnie...Co Protasiewicz albo Chrzanowski pojechaliby lepiej?

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#418 Postautor: Gelo » 5 października 2004, o 16:21

Z tym że Kołodziej i Rempała wypadli rewelacyjnie...Co Protasiewicz albo Chrzanowski pojechaliby lepiej?

Nie wiem czy pojechaliby lepiej czy nie. Chodzi o to, że obu tych zawodników wcale nie byłoby w skladzie jakby teoretycznie lepsi zawodnicy podeszli do sprawy poważnie. A że zawody im wyszły... no cóż na podstawie tychże można stwierdzić, że są lepsi od Golloba. Ale jak tak nie uważam. A dyskusja jest o sprzęcie - nie sądzę żeby między nami a zieloną była kolosalna różnica. Być może jest to tylko pocieszanie się w poczuciu słabości. Ale ja jestem optymistą.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#419 Postautor: dilucio » 5 października 2004, o 18:09

Bajerski jest do wziecia skoro go nie chca w toruniu u nas by sie przydal na pewno by to bylo duze wzmocnienie naszego skladu :) ale jest to chyba malo REALne ale kto wie :)

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#420 Postautor: Prymus » 5 października 2004, o 18:12

Nie nie nie... Z Bajerskim moglaby byc porazka... :roll:
On sie chyba poczul zbyt duza gwiazda po tym jak w GP cos tam pojezdzil i teraz widac jak mu na zdrowie wyszlo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#421 Postautor: Gelo » 5 października 2004, o 18:44

nie nie nie nie nie - tylko nie Bajerski...i Walasek ;)

meesha
Trener
Kontakt:

#423 Postautor: meesha » 5 października 2004, o 21:31

Hehe, Bajerski. Przypomniało mi się jak bodajże w 1992/3 miał przejść do Motoru za ponad miliard polskich złotych (bajeczna kwota jak na tamte czasy) ale nie chciał, bo taki był do Torunia przywiązany :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#424 Postautor: Talib » 5 października 2004, o 23:13

TROCHĘ SZACUNKU DLA KOBIET !!!

Panna Bajerska taka śliczna, a jaka delikatna!

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#425 Postautor: motorlublin » 6 października 2004, o 15:46

A ja Twierdzę,żę kandydatura Bajerskiego jest b. dobra na 1 ligę!!!