Motor Lublin w sezonie 2024

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Blinki
Junior

Re: Motor Lublin w sezonie 2024

#701 Postautor: Blinki » 24 maja 2024, o 21:24

Kargolo pisze:
Dragon_Juventino pisze:Kubera do Leszna... Taa

Prośba - wrzucając takiego linka daj info kto jest autorem. Bez sensu wbiłem kliknięcie temu kretynowi.

Zrobiłem to samo
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Raczejj
Junior

#702 Postautor: Raczejj » 25 maja 2024, o 07:34

Kargolo pisze:
Dragon_Juventino pisze:Kubera do Leszna... Taa

Prośba - wrzucając takiego linka daj info kto jest autorem. Bez sensu wbiłem kliknięcie temu kretynowi.

Albo inaczej. Jeśli już ktoś tam włazi w takie rynsztoki to niech skopiuje tutaj całą treść i poda tylko źródło bez linka. Bo takie linkowanie tylko nabija kliknięcia debilom. Wtedy każdy tu przeczyta i można się pośmiać bez konsekwencji w napełnianiu komuś portfela.

edit:
Przykład:
Alarm w Motorze, może stracić swoją gwiazdę. Wszystko przez Zmarzlika
Dariusz Ostafiński
24 maja (11:35)

Z Lublina docierają sygnały, że jest szansa na wyciągnięcie Dominika Kubery. Polski talent, uczestnik Grand Prix trafił do Orlen Oil Motoru trzy lata temu. Wtedy był gwiazdą, oczkiem w głowie prezesa Jakuba Kępa. Teraz najważniejszy jest Bartosz Zmarzlik, inni są w cieniu. Nie wszystkim to musi odpowiadać. Z szansy próbuje skorzystać FOGO Unia Leszno, która wokół Kubery chciałaby budować mocny zespół.

Kiedy prezes Jakub Kępa budował potęgę Orlen Oil Motoru Lublin, to zaczął od wyciągnięcia dwóch największych gwiazd FOGO Unii Leszno: Jarosława Hampela i Dominika Kubery. Z Hampelem rozstał się przed rokiem, a Kubery też za chwilę może zabraknąć.

Chcą nakłonić Kuberę do powrotu

W Lesznie od kilku tygodni mocno pracując nad tym, by nakłonić Kuberę do powrotu. Sytuację utrudnia niepewna sytuacja FOGO Unii (zagrożenie spadkiem jest realne), ale determinacja ze strony 18-krotnego mistrza Polski jest ogromna.

Transfer Kubery ma być kluczowy, bo to wokół niego FOGO Unia chce odbudować dawną potęgę. On ma być liderem tej odrodzonej drużyny.Kubera to wychowanek klubu z Leszna. Był w Unii w latach 2017-2020, kiedy Unia zdobyła cztery tytuły mistrzowskie z rzędu. Odszedł w niezbyt przyjemnej atmosferze. Działacze Unii mieli do niego pretensje o to, że ich zdaniem nie był z nimi w 100 procentach szczery przy negocjacyjnym stole. Dziś już jednak mało kto o tym pamięta. Czas leczy rany, a Kubera jest idealnym kandydatem na lidera.

W Motorze jeden z wielu, w Unii może być jedynką

Zwłaszcza że coraz więcej mówi się o tym, że nie do końca odpowiada mu rola tego drugiego (słychać też coś, że nie do końca odpowiada mu lubelski tor), albo nawet jednego z wielu. Orlen Oil Motor to w tej chwili Bartosz Zmarzlik i reszta. Jeśli w pierwszym roku po transferze Kubera był w Motorze kimś naprawdę wyjątkowym, to wraz z przyjściem Zmarzlika to wszystko się zmieniło.Sponsorzy Unii są gotowi wyłożyć naprawdę wielkie pieniądze na Kuberę, który do spółki ze starym mistrzem Januszem Kołodziejem mógłby powalczyć o pierwszy od 2020 finał dla Leszna.

Ostatni raz przyjedzie jako gość

Piątkowy mecz Motoru w Lesznie może być ostatnim, w którym Kubera przyjedzie w roli gościa. Gdyby tak się stało, to kibice Unii byli zapewne przeszczęśliwi. Zestaw Kubera, Kołodziej, Andrzej Lebiediew, to byłby naprawdę solidny szkielet. Być może, przy Kuberze, odżyłby też Bartosz Smektała. Panowie przez lata tworzyli kapitalny juniorski duet i świetnie funkcjonowali w jednej drużynie. Powrót do tego układu mógłby im posłużyć.Czas pokaże, jak to wszystko się potoczy. W Lublinie będą jednak mieli z pewnością dużo roboty, bo Apator Toruń bardzo chciałby odzyskać Jacka Holdera. Prezes Jakub Kępa będzie więc musiał powalczyć o utrzymanie swoich gwiazd, ewentualnie poszukać ciekawych zmienników.

interia
Ostatnio zmieniony 25 maja 2024, o 08:30 przez Raczejj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#703 Postautor: kdsz » 25 maja 2024, o 07:39

Raczejj pisze:Albo inaczej. Jeśli już ktoś tam włazi w takie rynsztoki to niech skopiuje tutaj całą treść i poda tylko źródło bez linka. Bo takie linkowanie tylko nabija kliknięcia debilom. Wtedy każdy tu przeczyta i można się pośmiać bez konsekwencji w napełnianiu komuś portfela.

+1
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Flagg
Trener

#704 Postautor: Flagg » 25 maja 2024, o 07:59

Oskar Paluch - trzeci sezon w Ekstralidze, 1.571, 4 wygrane biegi - "ale super jedzie, sztos, wielki talent'

Damian Ratajczak - czwarty sezon w Ekstralidze, 1.500, 4 wygrane biegi - "Debeściak, najlepszy junior w Polsce, przyszły IMSJ"

Wiktor Przyjemski - pierwszy sezon w Ekstralidze, 2.000, 7 wygranych biegów - "marnuje się w tym Motorze, Ekstraliga go przerasta " xD
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#705 Postautor: kdsz » 25 maja 2024, o 08:50

Gdyby Przyjemski był mądry, to nie dałby się wziąć do Motoru, tylko postawił na rozwój w lubuskiej kuźni talentów pod okiem trenera Chomskiego, ew. dyrektora Protasiewicza. A tak musi dojeżdżać na domowe mecze na Ukrainę, śmigać po nudnym długim torze (nie szlifuje tam techniki!) i jeszcze skakać po dołach na drugim wirażu. To tak jakby ktoś oferował ci pracę w Dubaju, a ty "nie, nie, wolę realizować się w Burkina Faso". Nikt tego nie zrozumie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#706 Postautor: Saint » 25 maja 2024, o 09:38

Nabijacie się z Gela, ale jak sie czyta relacje SF z Leszna to na prawdę się nóż w kieszeni otwiera. Jak jakikolwiek inny junior wygrywa dwa biegi, przywozi 7-8 punktów, to jest zbiorowy „onanizm” i wieszczenie mistrzostwa świata w ciągu trzech najbliższych lat. W relacji SF jest jedno zdanie, że Wiktor na półmetku był jednym z liderów. Parnicki bohater, w 14 biegu traci dwie pozycje - nawet nie ma wzmianki na rzecz kogo. Może po przypadkowej- ale akcji Wiktora, który wyciągnął i Jacka- i nic. 19 latek ociera się o komplet. Wozi seniorów na ich torze - i cisza … Przekleństwa cisnął się same. W innej drużynie nazwisko Przyjemskiego biłoby po oczach ze wszystkich nagłówków .. zwykłe sk… „redaktorków”
Ostatnio zmieniony 25 maja 2024, o 11:45 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.

Czarek
Trener

#707 Postautor: Czarek » 25 maja 2024, o 10:15

Saint pisze:Parnitzky

Błagam o odrobinę szacunku dla języka polskiego i o nieuleganie modzie, której awangardę stanowi niejaki Lorek.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

ezbeg
Trener

#708 Postautor: ezbeg » 25 maja 2024, o 10:21

Nie żebym bronił, ale relacje live dla SF chyba robią miejscowi.
Chociaż nagłówki na sportowych po wczorajszym meczu także nie dotyczą Przyjemskiego. Raczej o możliwym pierwszym alarmie w Motorze (forma Lindgrena), czy waleczności Unii Leszno.

Parnicki. W szkole też byli Michaił Bułhakow czy Fiodor Dostojewski.

Flagg
Trener

#709 Postautor: Flagg » 25 maja 2024, o 10:25

No my tym meczem nie mieliśmy nic do zyskania, a wszystko do stracenia. Unia odwrotnie :)

Ale zgadzam się, gdyby taki występ zaliczył Paluch, Krawczyk czy Ratajczak, to pewnie mielibyśmy już wysyp artykułów o nowych mistrzach świata :)

Natomiast w transmisji chyba jednak zauważono dobry występ Wiktora? ( Pewny nie jestem, bo średnio słyszałem komentarz w trakcie meczu)

Wiecie , że Zmarzlik po trzech wyjazdowych spotkaniach ma średnia wyjazdowa 2.929? :D
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Flagg
Trener

#710 Postautor: Flagg » 25 maja 2024, o 10:41

Przeglądałem sobie statsy w aplikacji Eligi i na podstronie poświęconej Motorowi rzuciła mi się w oczy jedna rzecz:

Obrazek

My mamy rzecznika prasowego?!

blajar
Trener

#711 Postautor: blajar » 25 maja 2024, o 11:15

Flagg pisze:Natomiast w transmisji chyba jednak zauważono dobry występ Wiktora? ( Pewny nie jestem, bo średnio słyszałem komentarz w trakcie meczu)

Zauważono i wysyłano Go zdecydowanie do 14 biegu :) Ponadto był przecież zaproszony do mix zony po meczu :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

KrzyczącyK1b1c
Trener

#712 Postautor: KrzyczącyK1b1c » 25 maja 2024, o 11:23

Flagg pisze:Przeglądałem sobie statsy w aplikacji Eligi i na podstronie poświęconej Motorowi rzuciła mi się w oczy jedna rzecz:

Obrazek

My mamy rzecznika prasowego?!

Najbardziej tajny rzecznik prasowy w Polsce :D

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#713 Postautor: Saint » 25 maja 2024, o 11:52

Czarek pisze:

Błagam o odrobinę szacunku dla języka polskiego i o nieuleganie modzie, której awangardę stanowi niejaki Lorek.

Poprawione
Ostatnio zmieniony 25 maja 2024, o 11:59 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#714 Postautor: Saint » 25 maja 2024, o 11:54

ezbeg pisze:Parnicki. W szkole też byli Michaił Bułhakow czy Fiodor Dostojewski.

Ezbeg - dziękuję poprawiłem.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2024, o 12:00 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#715 Postautor: Saint » 25 maja 2024, o 11:57

Flagg pisze:
Wiecie , że Zmarzlik po trzech wyjazdowych spotkaniach ma średnia wyjazdowa 2.929? :D

I jak na razie najwyższą ogólną w historii startów.:)

I też jakoś przechodzi to bez echa. ;)

ezbeg
Trener

#716 Postautor: ezbeg » 25 maja 2024, o 12:04

Ale jemu jest źle w Lublinie. Męczy się, a i innym też źle w duchu.

Czarek
Trener

#717 Postautor: Czarek » 25 maja 2024, o 13:44

Saint pisze:
Czarek pisze:

Poprawione

Dziękuję i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#718 Postautor: kibicLBN » 25 maja 2024, o 13:53

Trochę w tym nadgorliwości. Jak ktoś ma okazję podawać ukraińskie/białoruskie nazwiska w jakichś dokumentach czy danych, to niestety zmuszony jest używać zapisu zangielszczonego jak w paszportach. Jak się często to robi to wchodzi w nawyk, wiem po sobie.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#719 Postautor: Gelo » 25 maja 2024, o 14:28

ezbeg pisze:Ale jemu jest źle w Lublinie. Męczy się, a i innym też źle w duchu.

Oczywiście. Wszak wraz z odejściem do Motoru nastąpił zjazd formy :) jako zawodnik Motoru nic nie osiągnął - ani drużynowo ani indywidualnie - przegrał Złoty Kask z Janowskim - kryzys. Tylko odlicza dni kiedy wróci do Stali. Wprawdzie coś podpisał na dwa lata ale nieprawdą jest że dach przeciekał tym bardziej że prawie w ogóle nie padało. A tak w ogóle to za rok skończy się kasa ze spółek skarbu państwa i Pacanów wróci gdzie ich miejsce.

Ge(L)o
Trener

#720 Postautor: Ge(L)o » 25 maja 2024, o 14:44

Za rok jeszcze będzie spoko, jeśli Zmarzlik jest podpisany. Oczekuję dwóch kolejnych mistrzostw. Ciekawe co potem. Fajnie by było machnąć tak z 10 tytułów pod rząd. Chociaż trzy też będą dobrze smakować. Stoimy ością w gardle całemu żużlowemu zaściankowi. I to jest prawidłowo.
Fajnie by było za rok mieć drużynę jeszcze silniejszą niż w tym. Chociaż już w tym czuć, że to najsilniejsza drużyna w historii ligi.

Czarek
Trener

#721 Postautor: Czarek » 25 maja 2024, o 16:37

kibicLBN pisze:Trochę w tym nadgorliwości. Jak ktoś ma okazję podawać ukraińskie/białoruskie nazwiska w jakichś dokumentach czy danych, to niestety zmuszony jest używać zapisu zangielszczonego jak w paszportach. Jak się często to robi to wchodzi w nawyk, wiem po sobie.

Jeśli komuś nie starczy inteligencji by zapisać w języku polskim takie nazwisko to niech nie pisze w ogóle.

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#722 Postautor: Saint » 25 maja 2024, o 16:41

Czarek pisze:
kibicLBN pisze:Trochę w tym nadgorliwości. Jak ktoś ma okazję podawać ukraińskie/białoruskie nazwiska w jakichś dokumentach czy danych, to niestety zmuszony jest używać zapisu zangielszczonego jak w paszportach. Jak się często to robi to wchodzi w nawyk, wiem po sobie.

Jeśli komuś nie starczy inteligencji by zapisać w języku polskim takie nazwisko to niech nie pisze w ogóle.

Czarek przeginasz.. wcześniejszego posta wycofałem, bo nie lubię zaogniać, zwłaszcza w tak prozaicznych sprawach. Ty chyba masz straszliwe kompleksy .. w co drugim wpisie to z Ciebie wychodzi …

Flagg
Trener

#723 Postautor: Flagg » 25 maja 2024, o 16:46

Nazar do Ekstraligi jest zgłoszony oficjalnie jako:

NAZAR PARNITSKYI

Może z szacunku do języka polskiego zacznijcie pisac Jacek Holder, Wacław Milik czy Frederyk LIndgren

Awatar użytkownika
Saint
Zawodowiec

#724 Postautor: Saint » 25 maja 2024, o 16:50

Flagg pisze:Nazar do Ekstraligi jest zgłoszony oficjalnie jako:

NAZAR PARNITSKYI

Może z szacunku do języka polskiego zacznijcie pisac Jacek Holder, Wacław Milik czy Frederyk LIndgren

Dziękuje ;)

ezbeg
Trener

#725 Postautor: ezbeg » 25 maja 2024, o 16:54

Piszcie jak chcecie, bo chcąc nie chcąc współwywołałem dyskusje.
Ja po prostu z przyzwyczajenia spolszczam nazwiska rosyjsko-ukraińsko-białorusko brzmiące, tak jak w przypadku wywołanych autorów literatury pięknej.