Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Perez
Trener

Re: Żużel w TV

#20726 Postautor: Perez » 22 maja 2024, o 20:42

Czyżby Thomsen znowu kontuzja?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20727 Postautor: Gelo » 23 maja 2024, o 22:45

Magazyn Eleven nie rozczarował. O Motorze ani słowa

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#20728 Postautor: kibicLBN » 24 maja 2024, o 06:01

Innego rozwiązania Twojego problemu nie odnajduje :roll:
Obrazek
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20729 Postautor: Gelo » 24 maja 2024, o 06:53

Hm. Wydaje mi się, że to nie mój problem. A maść potrzebna jest prowadzącym programy żużlowe. Jedynym ciekawym tematem związanym z Motorem jest w tym roku wycofanie się Azotów ze sponsoringu. Doszło do tego, że zaczynają zmyślać. Podobno Wiktor narzeka na brak startów - chociaż nigdy nic takiego nie powiedział. Absurd goni absurd. Ale to nie jest dziennikarstwo

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#20730 Postautor: kibicLBN » 24 maja 2024, o 08:18

To zobacz to:
https://sport.interia.pl/zuzel/news-bru ... Id,7526901
Brutalna weryfikacja polskiego zawodnika. To go przerosło

W Motorze Lublin tylko raz wyjechał więcej niż trzy razy na tor

Patrząc ślepo w statystyki widać, że Wiktor Przyjemski jest najlepszym juniorem w najlepszej lidze świata [...]Niemniej na tym kończą się sukcesy Wiktora Przyjemskiego

:lol:
I dalej wymienia pokonanych przez Wiktora zawodników, że są spoza top 30. Większego debila nie widziałem. Ale to jest autentyczne manipulowanie, a nie magazyny eleven. Przecież do nas nikt do nas po zwycięstwo nie przyjeżdża. Szykują się na najmniejszy oklep, więc czym się dziwisz?

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#20731 Postautor: Cz@rek » 24 maja 2024, o 08:19

^^^Panie ,bo taki Motor teraz to nuda jak w Polskim kinie ;) Nikt ( po za nami ;)) nie chce tego oglądać i o tym gadać ha,ha

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#20732 Postautor: kibicLBN » 24 maja 2024, o 08:35

Szczerze mówiąc mnie to interesuje, ale już nie porywa, jak wszyscy w rundzie zasadniczej olewają mecze z nami, jako z góry przegrane.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20733 Postautor: Gelo » 24 maja 2024, o 08:44

No trochę tak to wygląda. Ale to nie powinno tzw. dziennikarzy zwalniać z obiektywizmu. Nikomu nie przechodzi przez gardło pozytywne słowo o Motorze. O Motorze albo nie mówi się wcale (Eleven, Canal) albo wyłącznie negatywnie (internety) - z wymyślaniem tematów których nie ma włącznie. Kwestia czy robią to nieświadomie czy jest to przemyślana akcja. Nad obecnym dziennikarstwem żużlowym unosi się mgła Ostafińskiego.

Czarek
Trener

#20734 Postautor: Czarek » 24 maja 2024, o 09:08

Akcja jest przemyślana, bo przynosi konkretne skutki. Jedno z ugrupowań politycznych najpierw przypięło Motorowi łatkę innego ugrupowania, a po wygranych wyborach przystąpiło do działań skierowanych przeciwko Klubowi.
Dziwię się tej części kibiców Motoru, która głosuje na partię wrogo nastawioną do ich Klubu. W ten sposób przykładają rękę do niszczenia podstaw finansowych Motoru.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#20735 Postautor: tezetomaniak » 24 maja 2024, o 09:32

Czarek pisze:Akcja jest przemyślana, bo przynosi konkretne skutki. Jedno z ugrupowań politycznych najpierw przypięło Motorowi łatkę innego ugrupowania, a po wygranych wyborach przystąpiło do działań skierowanych przeciwko Klubowi.
Dziwię się tej części kibiców Motoru, która głosuje na partię wrogo nastawioną do ich Klubu. W ten sposób przykładają rękę do niszczenia podstaw finansowych Motoru.

Czarek w punkt. PiS wygrało wybory i teraz niszczy Motor. Na szczęście Kępa ma po swojej stronie Żuka i miasto, które co sezon wykłada miliony

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#20736 Postautor: kdsz » 24 maja 2024, o 09:36

Gelo pisze:Magazyn Eleven nie rozczarował. O Motorze ani słowa

Masz na myśli wczorajszą zapowiedź kolejki? Powiedzieli coś takiego - Motor to drużyna kompletna, bez żadnych problemów. Można się czepiać niższej formy Lindgrena, ale to czepianie wyłącznie na siłę, bo ten aspekt nie ma większego znaczenia dla potencjału drużyny. Nikomu nie udało się zdobyć 40 punktów z Motorem i nie ma podstaw by twierdzić, że tyle uda się wykręcić Unii Leszno.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20737 Postautor: Gelo » 24 maja 2024, o 09:51

Czyli Łopacińskiego "Motor wiadomo" rozwinięte do gargantuicznych 6 sekund programu. Czad. Jestem uspokojony i w pełni zadowolony.

go!
Trener

#20738 Postautor: go! » 24 maja 2024, o 10:02

Gelo pisze:Czyli Łopacińskiego "Motor wiadomo" rozwinięte do gargantuicznych 6 sekund programu. Czad. Jestem uspokojony i w pełni zadowolony.

Jednak Gelo ta masc to dla ciebie chyba. Obiektywizm jest subiektywny. Nie rozumiem dlaczego kazdy dziennikarz ma byc obiektywny? Nie powinien klamac ale subiektywizm czy wyrazanie sympatii jest jak najbardziej na miejscu. Dziennikarzom politycznym wolno a sportowym nie?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#20739 Postautor: Cooper » 24 maja 2024, o 10:13

Czarek pisze:Dziwię się tej części kibiców Motoru, która głosuje na partię wrogo nastawioną do ich Klubu. W ten sposób przykładają rękę do niszczenia podstaw finansowych Motoru.

A która partia jest za Motorem? Ta do której należy Krzysztof Żuk (PO), który od wielu lat zapewnia klubowi solidne finansowanie z miejskiej kasy?

Akcja jest przemyślana, bo przynosi konkretne skutki. Jedno z ugrupowań politycznych najpierw przypięło Motorowi łatkę innego ugrupowania, a po wygranych wyborach przystąpiło do działań skierowanych przeciwko Klubowi.

Podobno na Wiejskiej o niczym innym się nie mówi jak tylko o silnym Motorze, który wszystkim przeszkadza.

Pokaż przykłady tych działań, innych niż rok temu, w sensie mediów (bo ja nie zauważyłem różnicy)? No chyba, że masz na myśli odejście Azotów (które odchodzą ale to nie znaczy, że nie dały kasy w tym sezonie), co jest akurat decyzją mało polityczną (ew. wynika z polityki PiS pośrednio tylko).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#20740 Postautor: kdsz » 24 maja 2024, o 10:14

Gelo pisze:Czyli Łopacińskiego "Motor wiadomo" rozwinięte do gargantuicznych 6 sekund programu. Czad. Jestem uspokojony i w pełni zadowolony.

To jeszcze raz:

Gelo pisze:O Motorze ani słowa

Te zapowiedzi to jest kilka minut na mecz. Nie wiem czego oczekujesz. Tzn. domyślam się - oczekujesz aplauzu i peanów pochwalnych. Moim zdaniem jest to lekko żałosne i świadczy o pewnych kompleksach.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20741 Postautor: Gelo » 24 maja 2024, o 10:16

Z natury wykonywania tego zawodu (bez względu na profil) wynika obiektywizm i czerpanie informacji przynajmniej z dwóch zródeł. Tak mnie przynajmniej uczyli na studiach.
Te zapowiedzi to jest kilka minut na mecz. Nie wiem czego oczekujesz. Tzn. domyślam się - oczekujesz aplauzu i peanów pochwalnych. Moim zdaniem jest to lekko żałosne i świadczy o pewnych kompleksach.

Będąc kibicem mistrza Polski nie mam najmniejszych podstaw do kompleksów. Czego oczekuję? "Odhaczenia" pierwszej dwucyfrówki Cierniaka jako seniora. W kontekście meczu w Lesznie wypadałoby zapytać Dominika czy już lubi ten tor i czy rodzina ze znajomymi będą mogli usiąść w spokoju na trybunach - na przykład. Pawełka Przedpełskiego niemal pytają co jadł na śniadanie. Co do peanów i aplauzu - przypominam co się działo w zeszłym roku ze Spartą - co pięć dni - galaktyczna Sparta, świetny Kowalski, wrocławski walec.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2024, o 10:23 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#20742 Postautor: kdsz » 24 maja 2024, o 10:23

Gelo pisze:"Odhaczenia" pierwszej dwucyfrówki Cierniaka jako seniora.

Tego zabrakło, ale nie w zapowiedzi szóstej kolejki, tylko w podsumowaniu piątej. Zluzuj poślady, serio.

Ge(L)o
Trener

#20743 Postautor: Ge(L)o » 24 maja 2024, o 10:23

Co mieliby powiedzieć w takim magazynie tv, byś poczuł się ukontentowany ? I skąd Wy wszyscy do cholery macie czas oglądać to wszystko ?
Ja to mam na przykład daleko co tam sobie gadają jeden z drugim cymbał na ekranie. Motor wygrywa, słoneczko świeci, dzieci zdrowe, chce się żyć. A w tv niech gadają co chcą. Telewizja ogłupia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20744 Postautor: Gelo » 24 maja 2024, o 10:30

Teraz doszedłem do takiej ściany, że będę ukontentowany jak nic nie będą mówić - albo przestanę to oglądać - po prostu. Jak mają mówić o problemach Lindgrena, bo "słabo pojechał w GP" lub o narzekaniach Przyjemskiego na brak startów (czego nigdy nie było) - to niech nie mówią wcale. Nie ukrywam, że jestem nieco zdziwiony, że kibice Motoru akceptują lub mają wywalone na antymotorową nagonkę, której wszyscy jesteśmy świadkami. Można oczywiście w Częstochowie "być fajnym" i skandować nazwisko Madsena - ale jednak może bez przesady.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2024, o 10:34 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Flagg
Trener

#20745 Postautor: Flagg » 24 maja 2024, o 10:34

Ty w ogóle jesteś mocno zdziwiony na wiele rzeczy :)

Jedyne co Cię nie dziwi, to to, że jako jedyny jesteś zdziwiony :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20746 Postautor: Gelo » 24 maja 2024, o 10:36

Może po prostu widzę/słyszę więcej niż janusz, który od dwóch lat chodzi na żużel i udaje znawcę?

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#20747 Postautor: kdsz » 24 maja 2024, o 10:38

Gelo pisze:kibice Motoru akceptują lub mają wywalone na antymotorową nagonkę, której wszyscy jesteśmy świadkami

Tak jest, szczególnie wczorajszy program był nagonką na Motor. Napluli nam w twarz :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#20748 Postautor: Gelo » 24 maja 2024, o 10:42

Czasem antenowym poświęconym Motorowi ja czuję się wręcz obrzygany.

Czarek
Trener

#20749 Postautor: Czarek » 24 maja 2024, o 10:54

Cooper pisze:
Czarek pisze:Dziwię się tej części kibiców Motoru, która głosuje na partię wrogo nastawioną do ich Klubu. W ten sposób przykładają rękę do niszczenia podstaw finansowych Motoru.

A która partia jest za Motorem? Ta do której należy Krzysztof Żuk (PO), który od wielu lat zapewnia klubowi solidne finansowanie z miejskiej kasy?

Podobno na Wiejskiej o niczym innym się nie mówi jak tylko o silnym Motorze, który wszystkim przeszkadza.

Pokaż przykłady tych działań, innych niż rok temu, w sensie mediów (bo ja nie zauważyłem różnicy)? No chyba, że masz na myśli odejście Azotów (które odchodzą ale to nie znaczy, że nie dały kasy w tym sezonie), co jest akurat decyzją mało polityczną (ew. wynika z polityki PiS pośrednio tylko).

Żadna partia nie jest i nie była za Motorem. Ty wymysł mediów, podchwycony przez inną partię, której politycy atakują Motor.
Odejście Azotów to tylko początek problemów.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Flagg
Trener

#20750 Postautor: Flagg » 24 maja 2024, o 10:54

Gelo pisze:Może po prostu widzę/słyszę więcej niż janusz, który od dwóch lat chodzi na żużel i udaje znawcę?

To wiadomo. Kibiców w Lublinie dzielimy na 3 typy:

1. Gelo
2. Ci, którzy się z Gelem zgadzają
3. Pikniki nie mające pojęcia o żużlu :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski