Gelo pisze:Nie ma mojej zgody na to.
Żużel LIVE - shoutbox meczowy
- tezetomaniak
- Trener
Re: Żużel LIVE - shoutbox meczowy
Całe szczęście że zdanie Gela nikogo nie obchodzi.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
rumburaquee pisze:BTW Gelo ma rację, wystarczy zobaczyć kto i jak jedzie na trudnych i przyczepnych torach. Bartek z Polski to ewenement a Szymuś miał po prostu wczoraj farta:)
Wczoraj tor nie był ani trudny, ani specjalnie przyczepny.
To akurat chodzi bardziej o geometrie i rodzaj nawierzchni jakiej się używa do tworzenia torów jednodniowych.
Przecież Cierniak na trudnym i przyczepnym torze czuje się znakomicie, a wczoraj prawie olimpijkę wykręcił.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
oni prawie nie prostowali motocykli, trochę jak w Gustrow
Telewizja płaci, telewizja wymaga. Wysokość kontraktu z Canal+ uniemożliwia robienie torów selektywnych, wymagających, "pod gospodarzy". Produkt taki nie sprzeda się widzom, a i czas antenowy robi swoje. Ekstraliga nie może sobie na to pozwolić. Rok temu była wiadoma sytuacja z Krosnem. U nas problemy będą także wodą na młyn dla działaczy, senatorów i kibiców z "tej lepszej żużlowej Polski". Ba, podczas ostatniego "Kolegium Żużlowego" dzwonił kibic z Krosna zaskoczony, że temat naszego toru został zamieciony pod dywan a z Krosnem była "afera". Nasi jednak dostrzegają problem drugiego łuku. Inna sprawa, że jazda na stolnicach skutkuje występami jak na Challenge w Glasgow.
Tory jednodniowe to mają do siebie, że są niewiadomą. Dobór ustawień do nich jest loterią. Jednego roku można wygrać turniej zdobywając komplet punktów, rok później używając tych samych silników nie wejść do półfinału. Trafi się ze sprzętem albo nie. Zmarzlik na jednodniowych torach też ma męki. Rok temu w Cardiff w nieznany sobie sposób awansował do finału mając beznadziejny wolny sprzęt. Nadto Kubera wyglądał jakby za mocno kontrował na łukach. Teraz do Cardiff będą turnieje na "normalniejszych" geometriach.
Tory jednodniowe to mają do siebie, że są niewiadomą. Dobór ustawień do nich jest loterią. Jednego roku można wygrać turniej zdobywając komplet punktów, rok później używając tych samych silników nie wejść do półfinału. Trafi się ze sprzętem albo nie. Zmarzlik na jednodniowych torach też ma męki. Rok temu w Cardiff w nieznany sobie sposób awansował do finału mając beznadziejny wolny sprzęt. Nadto Kubera wyglądał jakby za mocno kontrował na łukach. Teraz do Cardiff będą turnieje na "normalniejszych" geometriach.
papi pisze:oni prawie nie prostowali motocykli, trochę jak w Gustrow
No właśnie najlepsi prostowali, jechali lekko wyłamanym motocyklem nawet blisko kredy, a Cierniak, w swoim pierwszym biegu jechał wygięty jak paragraf, patrzeć się na to nie dało.
Albo mijanie Woźniaka w półfinale, kupa śmiechu. Produkujemy drewno
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Gelo pisze:Nie ma tu żadnego paradoksu.
Oczekujemy od zawodników, żeby siedzieli w domu i nie startowali, minimalizując szansę odniesienia kontuzji. Jednocześnie powinni jeździć po dziurach w Lublinie, żeby pokazać całemu światu jakie mają jaja i jezdzieckie umiejętności. Ma to sens!
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Nie zrozumiałeś chyba sensu moich wpisów. Chodziło mi żeby nie jęczeć na tor w Lublinie. I nie robić nagonki na klub co już sie zaczyna. Tak być nie powinno - to oczywiste. Ale jest jak jest i trzeba jechać. I tak - oczekujemy od zawodników żeby dla dobra klubu zachowywali się odpowiedzialnie - nie skakali na motocrossie i nie jechali w turniejach które im samym nic nie dają. Z Mateuszem w Warszawie niestety wyszło na moje.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2024, o 22:57 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Musisz chyba przeprowadzić rozmowę z naszymi zawodnikami, bo oni tez specjalnie szczęśliwi z tego drugiego łuku nie są.
Albo napisać do Kępy, żeby wymienił ich na prawdziwych żużlowców. Najlepiej takich, co mają jaja i pamiętają czasy jak się nie dało motocykla przy Z5 złamać :)
Albo napisać do Kępy, żeby wymienił ich na prawdziwych żużlowców. Najlepiej takich, co mają jaja i pamiętają czasy jak się nie dało motocykla przy Z5 złamać :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Ale ja nie muszę z nikim gadać. Drugi łuk nie pasuje a rywale są kasowani z piątką z przodu. Po to mamy czołowych żużlowców świata w składzie żeby nie robić z tego zagadnienia. To jest czepialstwo i nagonka. Nie powinniśmy w tym uczestniczyć. Na razie przez nasz tor nikomu się krzywda nie stała.
Gelo pisze:Tak być nie powinno - to oczywiste.
No to się cieszę, że mamy identyczne zdanie na ten temat.
O nagonce bym nie mówił. Puka w Kolegium żużlowym zgasił kibica Wilków, bo skala problemu w Lublinie jest nieporównywalna z tym co odstawili w Krośnie. Redaktor zresztą podkreślił, że problem wynika z obiektywnych przyczyn (wysoki poziom wód gruntowych, przeciekająca plandeka itd.). Nikt o zdrowych zmysłach nie sądzi chyba, że Motor będzie kombinować z torem w pogoni za wynikiem.
No właśnie problem w tym, że zawsze się znajdzie ktoś kto powie że Motor preparuje tor. A po co miałby to robić? Każdy normalny człowiek wie że to byłoby bez sensu. Gorzej jak taki Madsen dostanie dwa razy 1:5 i będzie machał witkami że hopki.
Ale tu Gelo ma rację. W której lidze zarabiają najwięcej?
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
Gelo pisze:Jestem wychowany na żużlu w którym gospodarz mógł przygotować tor że nie dało się jechać złamanym motocyklem.
Ależ to były wspaniałe widowiska, mnóstwo ścigania i jazda w kontakcie.
Gelo pisze:Z Mateuszem w Warszawie niestety wyszło na moje.
Tzn.? Stało mu się coś? Zebrał mnóstwo doświadczenia na pewno, a smak wygranego biegu też niezapomniany. To już dużo bardziej "bez sensu" był start Kubery następnego dnia w Łodzi. (swoją drogą oczy bolą patrzeć z kim tam przegrał).
Ostatnio zmieniony 13 maja 2024, o 09:29 przez Cooper, łącznie zmieniany 1 raz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Na moje to na moje, czego tu nie rozumiesz? ;)
- tezetomaniak
- Trener
Gelo ma racje, Motor nie preparuje toru. Po prostu nie potrafi go przygotować.
kdsz pisze: Redaktor zresztą podkreślił, że problem wynika z obiektywnych przyczyn (wysoki poziom wód gruntowych, przeciekająca plandeka itd.). Nikt o zdrowych zmysłach nie sądzi chyba, że Motor będzie kombinować z torem w pogoni za wynikiem.
Coby doprezycować. Słowa o przeciekającej plandece i wodach gruntowych padły w magazynie Eleven po meczu z Apatorem. W kolegium, Puka owszem powiedział, że skala problemów z torem w Krośnie i Lublinie jest nieporównywalna, ale nic nie wspominał o powodach, jedynie, że "nie zamiatają tematu pod dywan i będą uważnie śledzić przygotowanie lubelskiego toru w przyszłoścI"
Swoją drogą, wczoraj na DMPJ drugi łuk był gładziutki jak pupa niemowlęcia.
Trudno zapamiętać kto, co i gdzie powiedział przy tak dużej liczbie audycji o żużlu. Dzięki za sprostowanie.
Lorek, zlituj się.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Astrid Lindgren 
Z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić, że dzisiaj wychowanek Falubazu zdobędzie pierwszy punkt w Ekstralidze w sezonie 2024 xD
Motor będzie jedynym klubem bez punktu wychowanka w sezonie 2024 :D
Edit: Lopuski jednak z Gdańska. Myślałem, że wychowanek Zielonej
Motor będzie jedynym klubem bez punktu wychowanka w sezonie 2024 :D
Edit: Lopuski jednak z Gdańska. Myślałem, że wychowanek Zielonej
Czyli co? 21:3 po pierwszej serii? 
Liczę na debiut Jaworskiego dzisiaj.
To się przeliczysz, prędzej Przyjemski dostanie bieg lub dwa dodatkowe.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
6. bieg fajny. Właściwie cieszy oko.
Już po odejściu Hampela życzyłem mu choćby i kotleta w Lublinie. Zwłaszcza, że nie będzie to miało żadnego znaczenia dla wyniku.
Już po odejściu Hampela życzyłem mu choćby i kotleta w Lublinie. Zwłaszcza, że nie będzie to miało żadnego znaczenia dla wyniku.
pozdrawia:
Rafał Borowski
Rafał Borowski