Żużlowe różności
-
Gość
Niektore z wymogów, które powinny spełniać stadiony klubów ektraligowych, aby uzyskać licencję od PZM:
za: http://www.przegladzuzlowy.pl
Dobrze mi sie wydaje, czy póki co nic z tych rzeczy na stadionie nie mamy?
- mający co najmniej 2 tysiące w 2005 roku i 5 tysięcy od 2006 roku indywidualnych miejsc siedzących, a ponadto dysponujący minimum zadaszoną trybuną honorową oraz prasową,
- o oświetleniu minimum 900 luxów na tor i 400 luxów w parku maszyn i linii ustawienia zawodników (klub, który w chwili sporządzania wniosku o nadanie licencji na sezon 2005 nie dysponuje stadionem z oświetleniem przedstawia wiarygodne dokumenty z terminem instalacji oświetlenia), nie później niż do 31.07.2005 r.![]()
-wyposażony w system monitoringu widowni, zgodny z aktualnie obowiązującymi przepisami ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych (wymagane od sezonu 2006),
-zapewnienia stanowisk radiowo-telewizyjnych, przy czym powinny one być usytuowane w centralnym miejscu, zadaszone lub oddzielone pleksiglasem albo za pomocą innych środków technicznych,
-przygotowania co najmniej jednej platformy dla kamer telewizyjnych oraz minimum 6 miejsc dla kamer przenośnych...
za: http://www.przegladzuzlowy.pl
Dobrze mi sie wydaje, czy póki co nic z tych rzeczy na stadionie nie mamy?

Maciek pisze:ja mam pytanko a mianowicie moja kolezanka pyta sie czy na mecze Tz dziewczyny wchodzÄ… za darmo tak jak na MOTOR odp pozdrawiam
hehehehehe
jak im chlopak kupi bilet to i owszem
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Ta... flaga olbrzymia, tyle ze ludzie z dolnych miejsc przez 5 minut nie mogli meczu ogladac ;].
Wogle to taka flaga wymaga niezlej koordynacji wsrod kibicow.
ps. wspominalem juz ze polski football to smiech na sali? ;]
Wogle to taka flaga wymaga niezlej koordynacji wsrod kibicow.
ps. wspominalem juz ze polski football to smiech na sali? ;]
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
No nie mam pytań, ciekawe czy kiedys i my dorobimy sie takiej sektorówki?? Tylko ze pewnie nawet jak bysmy dodali kase z całego sezonu wydaną u nas na oprawy i flagi to nawet na pół takiej by nie starczyło
No i szkoda, że po pierwszej polowie mam dość i na dzisiaj juz zakonczyłem oglądanie piłkarzy w akcji bo szkoda nerwów
juz wole sie pojsc przejsc na spacerek 
dilucio pisze:legii potrzeba bylo 4 bramek ~!! wynik 4:2 dawal awans bo pierwszy mecz 0:1 no niestety porazka 1:3 legii i dalej gra tylko amika jaki wstyd ot taka wlasnie jest polska pilka!!wisla do ligi mistrzow sie pchala smiech na sali ciekwae z czym![]()
Może mało znam się na piłce ale chyba bramki na wyjeździe liczą sie podwójnie...1 bramka Austrii u siebie i 2 na wyjeździe to razem 5....wynik 4:2 dla Legii chyba jednak nie dawał jej awansu bo 4 jest mniejsze niż 5...
4-2 dawaloby Legii awans !
Wtedy podliczajac bramki z obu meczow byloby 4-3 dla Legi co oznacza ze ona awansuje. A tego ze bramki na wyjezdzie licza sie podwojnie nie nalezy rozumiec w ten sposob ze liczy sie je razy 2. Po prostu przy remisowym stosunku bramek z obu meczow, ten kto strzelil wiecej na wyjezdzie ten awansuje.
Czyli:
Austria 1 - 0 Legia
Legia 2 - 1 Austria (hipotetycznie)
Stosunek bramek z dwumeczu 2-2, ale awansuje Austria poniewaz strzelila na wyjezdzie 1 bramke przy 0 Legi.
Wtedy podliczajac bramki z obu meczow byloby 4-3 dla Legi co oznacza ze ona awansuje. A tego ze bramki na wyjezdzie licza sie podwojnie nie nalezy rozumiec w ten sposob ze liczy sie je razy 2. Po prostu przy remisowym stosunku bramek z obu meczow, ten kto strzelil wiecej na wyjezdzie ten awansuje.
Czyli:
Austria 1 - 0 Legia
Legia 2 - 1 Austria (hipotetycznie)
Stosunek bramek z dwumeczu 2-2, ale awansuje Austria poniewaz strzelila na wyjezdzie 1 bramke przy 0 Legi.
Ostatnio zmieniony 30 września 2004, o 23:12 przez RadeKas, łącznie zmieniany 1 raz.
Richie Faulkner:
DonKamizi:
Nie jest tak jak napisałeś, bramka strzelona na wyjeździe liczy się podwójnie tylko wtedy gdy stosunek bramek w dwóch spotkaniach jest taki sam. Nie możesz mnożyć wszystkich bramek strzelonych na wyjeździe przez 2, powiedzenie - "bramki strzelone na wyjeździe licza się podwójnie" tzreba traktować jako przenośnie bo wcale tak nie jest.
Przykład: Motor : Real 1:0 ; Real : Motor 2:1, wynik z 2 meczow - 2:2 jednak to Motor strzelił bramkę na obcym terenie i wygrywa konfrontacje
Co do spotkań P.Uefa sądziłem że Legia da radę to samo Wisła, a okazuje się że do rozgrywek grupowych weszła najgorzej prezentująca się Amica
Nie jest tak jak napisałeś, bramka strzelona na wyjeździe liczy się podwójnie tylko wtedy gdy stosunek bramek w dwóch spotkaniach jest taki sam. Nie możesz mnożyć wszystkich bramek strzelonych na wyjeździe przez 2, powiedzenie - "bramki strzelone na wyjeździe licza się podwójnie" tzreba traktować jako przenośnie bo wcale tak nie jest.
Przykład: Motor : Real 1:0 ; Real : Motor 2:1, wynik z 2 meczow - 2:2 jednak to Motor strzelił bramkę na obcym terenie i wygrywa konfrontacje
Co do spotkań P.Uefa sądziłem że Legia da radę to samo Wisła, a okazuje się że do rozgrywek grupowych weszła najgorzej prezentująca się Amica